I fakat sam aktivan samo na takvim debatama, ocito me privlaci raskrinkavanje ubleha... svake vrste!
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- dustaban
#1326 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Fakat, kad malo razmislim, ne vidim nikakve razlike u raspravama na pdf religija i ovoj ovdje!
I fakat sam aktivan samo na takvim debatama, ocito me privlaci raskrinkavanje ubleha... svake vrste!

- drug_profi
#1327 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Niti sto ljubitelji takvog dodju da malo pogledaju i potrose 10-20 eura SVOJOM VOLJOM.
Mislim - kakvo raskrinkavanje? Sta si ti to raskrinkao i sta je efekat te tvoje price koja je stalno na rubu vrijedjanja svih koji se ne slazu sa tobom.
Dopusti brate, imas pravo na svoj stav. Iznio si ga. Ne slazemo se sa njim i to je to. nema potrebe da vrijedjas.
Medjutim ti mene i druge ovdje nazivas jal lopovom jal budalom, jer trece po tebi nema.
Ja za takve kojima je sve crno-bijelo mogu reci samo da su budale.
Niti sto ljubitelji takvog dodju da malo pogledaju i potrose 10-20 eura SVOJOM VOLJOM.
Mislim - kakvo raskrinkavanje? Sta si ti to raskrinkao i sta je efekat te tvoje price koja je stalno na rubu vrijedjanja svih koji se ne slazu sa tobom.
Dopusti brate, imas pravo na svoj stav. Iznio si ga. Ne slazemo se sa njim i to je to. nema potrebe da vrijedjas.
Medjutim ti mene i druge ovdje nazivas jal lopovom jal budalom, jer trece po tebi nema.
-
Neregistrirani
#1328 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Sve 5, ali u tom slucaju ces brisati iz naziva "arheoloski" i sve reference koje bi mogle navesti na to da posjetilac pomisli da se radi o naucnom projektu i "istrazivanju" koje provode naucnici. Nego to nazoves neki -land (Disneyland, Gardaland...) kako to vec ide s tim tematskim parkovima koji za cilj imaju izbijanje love iz dzepova posjetilaca.
I uvedes obavezne fiskalne racune i obaveznu prijavu nocenja.
Onda se moze pricati o necemu sto moze dobiti i podrsku iz ministarstava turizma ili lokalne uprave.
Prije toga ne.
Sasvim lijepo bi se moglo zaraditi i od turizma usmjerenog na pravu arheologiju i istoriju. Ako su Jajce, Stolac, Radimlja, Bobovac...puni skoro citave godine, ne vidim zasto to Visoko ne bi moglo biti, nije da mu manjka interesantnih lokacija.
Onda se moze pricati o necemu sto moze dobiti i podrsku iz ministarstava turizma ili lokalne uprave.
Prije toga ne.
Sasvim lijepo bi se moglo zaraditi i od turizma usmjerenog na pravu arheologiju i istoriju. Ako su Jajce, Stolac, Radimlja, Bobovac...puni skoro citave godine, ne vidim zasto to Visoko ne bi moglo biti, nije da mu manjka interesantnih lokacija.
hrasno38 wrote: Ako kazes da imas Gospu u Medjugorju i Lourdu onda bi je jos neko trebao vidjeti osim onih koji su rekli da su vidjeli, ako se prica da ima cudoviste u Loch Nesu onda bi ga valjda neko trebao vidjeti, ako kazes ja sam vjernik i vjerujem u boga ja cu takve kao ti pitati "jesi li ga ikada vidio", ako se prica da postoje drugi svjetovi, druga bica a nisu do sad otkrivena da li treba prestati sa istrazivanjem i da ne duzim ima jos bezbroj primjera slicnih navedenim a svima im je donekle ista karakterstika a to je da je sve vecinom u domenu SF-a. E sad sve osim ovog zadnjeg su pmaetni ljudi a ne drkadzije iskoristile da privuku turiste i nije ima padalo na pamet da nesto opstruiraju od lokalne do drzavne zajednice nego naprotiv i drzavna i lokalna je prepoznala ekonomski efekt toga i gledala da poboljsa maksimalno uslove. Tako da recimo sad Lourd ima vise hotela nego Pariz. I ako takvih ima kao sto je vas nekolicina ovdje prodju tako da im se svi smiju jer ih smatraju nedovoljno bistrim da skontaju da je danas sve u sferi ekonomije. Sve te pare koje navodite da je Semir dobio a ja koliko imam informacije nisu velike su vracene kroz turizam na zalost moglo je i puno vise da nam je drzava onakva kakva treba da bude i sto cu se sloziti sa vama da se na sve to u Visokom placa PDV. Ali ako saberemo danas 50-tak ljudi koji zaradjuju hljeb...bar tako kazu u Visokom da radi to je vec uspjeh ali za ovako nesto u ozbiljnoj zemlji 1000 ljudi bi zivjelo ko carevi. Semir mozda izgleda svima nama kao kreten ali takvih mudrih kretena ima puno na svijetu i oni znaju kako taj kretenizam da prodaju a usput da bude dobro i drugima.
Medjutim kao sto sam rekao i tvojim istomisljenicima pa dajte vi strucnjaci zaposlite 10 ljudi na bazi cega god hocete osim da je kriminal a Semiru ga ne mozete pripisati je nekoga zvatio kriminalcem mozes samo ako postoji presuda.....tako da .....po ko zna koji put.....dzaba vam isprazna prica dgnite se sa vasih stolica, prosetajte hemroide i ucinite nesto konkretno za ovu zemlju!!!!
- dustaban
#1329 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Mora li jebeni fening biti jedini razlog da nas nesto zainteresuje? Moramo li se baviti samo onim od cega imamo koristi i moramo li se stiditi samo svojih ispada?drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Ovdje je upravo rijec o necemu sto se podmece kao projekt od javnog interesa, stavlja na teret drustva i snazno odredjuje nas kolektivni imidz. Zar to ne treba da nas se tice?
Kultura pocinje onda kad nam nekultura zasmeta. Da bi pobjedilo zlo dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista!
I da, definitivno moras biti lopuza ili idiot da branis ovaj lopovluk. Kad me bilo ko od vas nazove budalom to je samo ocekivani kompliment!
- drug_profi
#1330 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma ti stvarno trosis energiju tamo gdje je potpuno nepotrebno.dustaban wrote:Mora li jebeni fening biti jedini razlog da nas nesto zainteresuje? Moramo li se baviti samo onim od cega imamo koristi i moramo li se stiditi samo svojih ispada?drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Ovdje je upravo rijec o necemu sto se podmece kao projekt od javnog interesa, stavlja na teret drustva i snazno odredjuje nas kolektivni imidz. Zar to ne treba da nas se tice?
Kultura pocinje onda kad nam nekultura zasmeta. Da bi pobjedilo zlo dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista!
I da, definitivno moras biti lopuza ili idiot da branis ovaj lopovluk. Kad me bilo ko od vas nazove budalom to je samo ocekivani kompliment!
Ja se npr. stidim sto je korida u Cevljanovicima podignuta na nivo kulturnog dogadjaja, ili sto je muzej u centru grada bio zatvoren godinama.
A sto neko tvrdi da ima piramidu, a nema je, sta me briga sto ima budala koje misle da ima piramida i jel stvarno mislis da neko zbog toga ima gore misljenje o nama kao drzvai ili naciji?
Meni se cini da se ti trebas jos pure najesti.
A ovo drugo - prvi si poceo, a tako ne valja komunicirati.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1331 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
na jebenom feningu pociva citava planeta zemlja i svi gledaju na toj istoj da unovce sve apsolutno sto se moze unovciti od odvratnih i degutantnih stvari do jesnostavne snalazljivosti i dobitka na malom ulogu. Ovo i jeste projekt od javnog interesa kada se o ovome prica po vas dunjaluku i u pozitivnom i u negativnom kontekstu, prikazuje na najvecim TV kucama i u negativnom i u pozitivnom kontekstu a na teretu drusta nije vec poodavno. Ja ovdje apsolutno ne vidim ni grama neke nekulture jer pojam kulture je vrlo vrlo rastezljiv pojam. Ja samo ovdje vidim izuzetnu priliku da nasu zemlju pojacamo sa jos jednim turistickim segmentom i ozivimo jedan dio ucmale drzave. To nikako niti je lose niti je nekulturno i najprije je medjunarodno jer dolaze mladi iz cijelog svijeta tu provode po nekoliko dana slusajuci vjerovatne Semirove fantazije ali se i druze i sklapaju kontakte sa nasom mladom rajom, otkopaju po neki kamencic, potreose po koju markicu, euro ili dolarcic i lijepo njima lijepo nama.dustaban wrote:Mora li jebeni fening biti jedini razlog da nas nesto zainteresuje? Moramo li se baviti samo onim od cega imamo koristi i moramo li se stiditi samo svojih ispada?drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Jos jedan aspekt se ovdje i te kako moze probuditi a to je zdravstveni turizam...mozda stvarno na nekoga nesto utice u tim tunelima ako nista psihicki a ljudima treba uvijek dati svaku mogucu nadu i da probaju apsolutno sve. Jednog mog prijatelja su doktori bukvalno otpisali jos davno prije rata, rak na plucima i dali mu nakon operacije vrlo malo zivota a on navalio na alternativnu medicinu i lijecenje travama......jos je ziv i jebe majku svaki dan tim doktorima mada ih je vecinu pokopo.
I evo ovako ako mislis da je to toliki lopvluk zasto ne prijavis SIPI privredni kriminal, anonimno, zasto ne pruzis dokaze za taj krinminal opet anonimno......mada ja mislim da je u tvojoj glavi najveci kriminal sto je na neki nacin propala varijanta IMT i sad ajmooooooooo drvlje, kamenje i sta stignes gruvaj po Visokom. Naprotiv, ako je ovo lopovluk, onda je ovo jedini lopovluk u BiH od kojeg obican narod ima koristi.
- hrasno38
#1332 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
I te kako najesti jer je razmisljanje na nivou napaljenog adolescenta!!!!drugi profil wrote:Ma ti stvarno trosis energiju tamo gdje je potpuno nepotrebno.dustaban wrote:Mora li jebeni fening biti jedini razlog da nas nesto zainteresuje? Moramo li se baviti samo onim od cega imamo koristi i moramo li se stiditi samo svojih ispada?drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Ja se npr. stidim sto je korida u Cevljanovicima podignuta na nivo kulturnog dogadjaja, ili sto je muzej u centru grada bio zatvoren godinama.
A sto neko tvrdi da ima piramidu, a nema je, sta me briga sto ima budala koje misle da ima piramida i jel stvarno mislis da neko zbog toga ima gore misljenje o nama kao drzvai ili naciji?
Meni se cini da se ti trebas jos pure najesti.
A ovo drugo - prvi si poceo, a tako ne valja komunicirati.
- dustaban
#1333 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Cetiri usklicnika! Bogme je jasno ko se ovdje upalio!
"zapjenio", "uspaljen", "narcis", "adolescent"...
jaka neka argumentacija...
- hrasno38
#1334 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
pa ne kazem ti bolan samo to ja kazu ti svi koji ne misle kao ti......toliki si protivnik svega toga kao da ti zivot ovisi o tome jesu li ili nisu piramide....procitaj sam sebe koji put...dustaban wrote:Cetiri usklicnika! Bogme je jasno ko se ovdje upalio!
![]()
- maraccana
#1335 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Neregistrirani wrote:Sve 5, ali u tom slucaju ces brisati iz naziva "arheoloski" i sve reference koje bi mogle navesti na to da posjetilac pomisli da se radi o naucnom projektu i "istrazivanju" koje provode naucnici. Nego to nazoves neki -land (Disneyland, Gardaland...) kako to vec ide s tim tematskim parkovima koji za cilj imaju izbijanje love iz dzepova posjetilaca.
Prije toga ne.
- dustaban
#1336 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Chemu tolka sekiracija prijatelju (cuj mene - prijatelju onome ko se onako pogano obraca meni?!)hrasno38 wrote:pa ne kazem ti bolan samo to ja kazu ti svi koji ne misle kao ti......toliki si protivnik svega toga kao da ti zivot ovisi o tome jesu li ili nisu piramide....procitaj sam sebe koji put...dustaban wrote:Cetiri usklicnika! Bogme je jasno ko se ovdje upalio!
![]()
Vidis li bolan ko je ovdje kul a ko je izgubio razum?! Ali posto vidim da tebi nema zivota dok se mene ne kutarises evo jedan konkretan prijedlog - prebacite mi jedno 10 milja i necu vas vise zayebavati! Ja mislim da je to sasvim OK i u skladu sa vasom poslovnom politikom!
- hrasno38
#1337 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
heheeheheh ti si ubjedjen da si uspjesan u svom pisanju......lazu te vjeruj mi......ti mi dodjes ko zabava jer si jednostavno nedorasto zadatku....a jos te handri Semir uzduz i poprijeko ili bolje reci ne jebe ni za suhu sljivu i kopa li kopa nasu BH piramidu.....dustaban wrote:Chemu tolka sekiracija prijatelju (cuj mene - prijatelju onome ko se onako pogano obraca meni?!)hrasno38 wrote:pa ne kazem ti bolan samo to ja kazu ti svi koji ne misle kao ti......toliki si protivnik svega toga kao da ti zivot ovisi o tome jesu li ili nisu piramide....procitaj sam sebe koji put...dustaban wrote:Cetiri usklicnika! Bogme je jasno ko se ovdje upalio!
![]()
Vidis li bolan ko je ovdje kul a ko je izgubio razum?! Ali posto vidim da tebi nema zivota dok se mene ne kutarises evo jedan konkretan prijedlog - prebacite mi jedno 10 milja i necu vas vise zayebavati! Ja mislim da je to sasvim OK i u skladu sa vasom poslovnom politikom!
- dustaban
#1338 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Blago budalama
...
...
- hrasno38
#1339 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Blago nama budalama sto imamo tebe za zajebanciju.......dustaban wrote:Blago budalama![]()
![]()
...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1340 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
- dustaban
#1341 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
WOW! THIS IS REALLY AMAZING !

- maraccana
#1342 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Treba itekako da smeta jer prvo dobijao je finansijsku pomoć iz budžeta, vjerovatno i dalje, znači iz naših džepova.drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Visoko, Visoko, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona,Zenica, BiH
Turisticka Zajednica Ze-Do Kantona , Zenica, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Zenica Bus ,Zenica, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
Općina Stari Grad ,Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine,Sarajevo, BiH
- drug_profi
#1343 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Dobijao. Proslo vrijeme. Kako i zasto? Maltene tad je bilo politicki probitacno stati uz ovaj projekat, pa su se izgleda trkali. Po meni idotluk, ali to su politicari pa im nije zamjeriti, drolje i profuknjace, neodgovorne karikature, rasipaju moje i tvoje pare radi svojih licnih benefita.maraccana wrote:Treba itekako da smeta jer prvo dobijao je finansijsku pomoć iz budžeta, vjerovatno i dalje, znači iz naših džepova.drugi profil wrote:Meni nije jasno tabane sto tebi to smeta. Nemam ni ja feninga od toga pa mi ne smeta. Niti me je stid sto tamo neko misli da je Indiana Jones.
Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevo, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona,Zenica, BiH
Turisticka Zajednica Ze-Do Kantona , Zenica, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Zenica Bus ,Zenica, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
Općina Stari Grad ,Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine,Sarajevo, BiH
Kada dodju izbori, ljudi takve trebaju smjeniti. Ali vidi cuda....
Dokaži da sad dobija od bilo koga osim možda od općine Visoko (što bih i mogao progutati jer im je to realan interes), i ja ću stati protiv toga.
To je ipak nedopustivo iz milion razloga.
-
Neregistrirani
#1344 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Evo ti frisko sa sajta Fondacije, nadjoh frisko pod "donatori":
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine
Općina Stari Grad , Sarajevo
Ministarstvo kulture i sporta, Sarajevo
Vlada Federacije BiH
JU Apoteke Sarajevo
i to je samo u prvih 50 na stranici, ne da mi se listati dalje.
Vlada Federacije BiH
JU Apoteke Sarajevo
drugi profil wrote:
Dobijao. Proslo vrijeme. Kako i zasto? Maltene tad je bilo politicki probitacno stati uz ovaj projekat, pa su se izgleda trkali. Po meni idotluk, ali to su politicari pa im nije zamjeriti, drolje i profuknjace, neodgovorne karikature, rasipaju moje i tvoje pare radi svojih licnih benefita.
Kada dodju izbori, ljudi takve trebaju smjeniti. Ali vidi cuda....![]()
Dokaži da sad dobija od bilo koga osim možda od općine Visoko (što bih i mogao progutati jer im je to realan interes), i ja ću stati protiv toga.
-
TheMule
#1345 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nakon sto su eksperti rekli da od toga nema nista, to treba zakonom zabraniti i zastiti sednjovjekovni grad. Turizam treba uputiti u tom smijeru.
- hrasno38
#1346 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa normalno je da ce pisati na sajtu svi koji su do sada donirali pare i niko ne osporava da su na pocetku projekta ti sto si spomenuo donirali pare ali to je bilo prije 10 godina momcino. Sad 100% ne dobija pare od ovih sto si nabrojao....evo ja sam provjerio recimo opcinu Stari Grad koja je zadnju donaciju dala za "piramide" u budzetu od 2010 godine i to citavih 4.000 KM. Vrlo jednostavno se moze provjeriti na stranici opcine. Tako je i sa svim ostalim koje si nabrojao zato se nemojte vise bez veze provaljivatin i talasati jer dzaba to radite.Neregistrirani wrote:Evo ti frisko sa sajta Fondacije, nadjoh frisko pod "donatori":
Vlada Federacije BiH
JU Apoteke Sarajevo
drugi profil wrote:
Dobijao. Proslo vrijeme. Kako i zasto? Maltene tad je bilo politicki probitacno stati uz ovaj projekat, pa su se izgleda trkali. Po meni idotluk, ali to su politicari pa im nije zamjeriti, drolje i profuknjace, neodgovorne karikature, rasipaju moje i tvoje pare radi svojih licnih benefita.
- dustaban
#1347 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ma to sve treba otjerat sa onog brda i pohapsit, ukljucujuci i neke forumase...

- drug_profi
#1348 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ja ne znam jesi li ti ovo namjerno pokusao da podvalis, jer mislsi da smo valjda nekakve budale, ili si ti taj pa mislis da su juce svi ovi istresli donacije?Neregistrirani wrote:Evo ti frisko sa sajta Fondacije, nadjoh frisko pod "donatori":
Vlada Federacije BiH
JU Apoteke Sarajevo
drugi profil wrote:
-
hladan.preminger
#1349 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Otkrivena piramida u hrasnom!!!!!! 
- hrasno38
#1350 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
hladan.preminger wrote:Otkrivena piramida u hrasnom!!!!!!