Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1326 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

Mahmutović (lik koji vodi privatne ratove po pressicama i Fejzbuku) i Konaković s jedne strane, s druge Nurkić..

Zar ovdje postoje dilema na čijoj strani treba biti?

Juka treba igrati za repku, a ova dvojica mogu lagano u skokovima.
LSD

#1327 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Velkoski wrote:Mahmutović (lik koji vodi privatne ratove po pressicama i Fejzbuku) i Konaković s jedne strane, s druge Nurkić..

:jbt: uvijek si se odlikovao bistrinom uma

a sad kad si izbacio takav ingeniozni zakljucak, objasni nam kako to da Košarkaški Savez nikad nema problema sa odazivom Teletovića ili Đedovića (mnogo vecim košarkaškim zvijezdama od Jusufa), niti savez ima problema i facebook ratova sa njihovim menadžerima...niti sa bilo kojim drugim igracem....vec samo sa Jukom i tim Jukinim Enesom
Last edited by LSD on 16/12/2014 01:16, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1328 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

Sa Konakovićem problem ima svako sa imalo mozga, dakle zašto me ne čudi da je tebi njegov stav ok? :mrgreen:

I ti pričaš o bistrini, ledtejebo. :mrgreen:

Najpametniji si kada prijavljuješ toddove postove, drž' se toga.

p.s.

Nurkić je već sada mega zvijezda za štrumfa Nihada. :mrgreen:
LSD

#1329 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

:facepalm: kakav komedijaš....lik se sam po sebi ispiša, kad ne zna odgovoriti na prosto pitanje
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1330 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

Halo ba, kada budem htio raspravljati sa amebama, onda ti se javim. :mrgreen:
ganjeta

#1331 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Boli vas karina, najveći koji je navijao za vas je Samir Lerić :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1332 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

ganjeta wrote:Boli vas karina, najveći koji je navijao za vas je Samir Lerić :D
I Konaković je pitar, nažalost. :( :lol:
_mufljuz_

#1333 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by _mufljuz_ »

najveca tuga strumfovska je ta da nema kosarkaskog kluba plave boje.... :mrgreen:

mislim sarajvskog :mrgreen:
ganjeta

#1334 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

Žao mi je što sam bio u pravu, davno sam ovdje pisao da neće, dok su me ovi informisani ubjeđivali u suprotno :-) . Šta se desilo nikad nećemo znati, ali kad na jednoj strani imaš grobara i ublehu Dinu i na drugoj strani momka koji je već dokazao da je "zemljak" , uvjek ću stati iza njega.

Za jednog znamo da je grobar, dok se drugi nije pokazo....ako se nekad pokaže da je ublehaš i kvazipatriota, onda ćemo ga pljuvati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1335 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Velkoski »

ganjeta wrote:Žao mi je što sam bio u pravu, davno sam ovdje pisao da neće, dok su me ovi informisani ubjeđivali u suprotno :-) . Šta se desilo nikad nećemo znati, ali kad na jednoj strani imaš grobara i ublehu Dinu i na drugoj strani momka koji je već dokazao da je "zemljak" , uvjek ću stati iza njega.

Za jednog znamo da je grobar, dok se drugi nije pokazo....ako se nekad pokaže da je ublehaš i kvazipatriota, onda ćemo ga pljuvati.
Haj' sada samo objasni kako oni nemaju problem sa drugim igračima? :roll: :lol:

Mislim da je Konakoviću najveći problem što mu menadžer nije onaj njegov haver iz Beograda.
Mustang1

#1336 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Mustang1 »

Velkoski wrote:Mahmutović (lik koji vodi privatne ratove po pressicama i Fejzbuku) i Konaković s jedne strane, s druge Nurkić..

Nemoj tako vidis da smo mi izdajnici naroda zajedno sa Jusufom a da su svi ostali velike patriote :D Isto se desavalo i sa Begovicem ako se sjecas pa i sa Besicem gdje su ih svi pljuvali pa sad lizu .. A Safeta su branili pa bi sad svi volili da nisu .. Kad sam vidio da Pjanica pljuju sve mi je jasno :-)
_mufljuz_

#1337 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by _mufljuz_ »

oce l neko rezimirat jel juka izgubljen ili ne
ganjeta

#1338 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ganjeta »

90% izgubljen, nažalost :( .
Iker C

#1339 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Iker C »

_mufljuz_ wrote:oce l neko rezimirat jel juka izgubljen ili ne
Ma izgubljen, Konaković preko potrčka želi Nurkiću nametnuti novog menađera.
LSD

#1340 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Juka ima samo jednu dilemu, i to vrlo jednostavnu...da izabre šta mu je prece po pitanju odziva: Menadžer ili Selekcija.
nije kvantna fizika, pa da mu treba necija strucna pomoc

ostali igraci nemaju problema sa tim dilemama, koliko vidimo....a taj isti Enes je odradio posao za druge države ;-) pa tako sad Preldžić igra za Tursku, a Mirza Begić za Sloveniji (inace tipicno slovenacko ime i prezime).
_mufljuz_

#1341 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by _mufljuz_ »

dobro, treba stvari realno pogledat - mislim da je se nerealno od decka ocekivalo da za Mlade odigra turnir pa onda kvale sa Seniorima - mislim da bi se potrosio poprilicno.... neka mu je to halal...

ja ne znam, a volio bih da mi neko odgovori, kad Seniori igraju prvu sljedecu tekmu koja se tice kvala i turnira na velikom takmicenju - tada ako ne bude htio - onda ko ga jebe definitivno....

ovako pljuvat a nemamo pojma - nije u redu....
LSD

#1342 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by LSD »

Iker C wrote:
Ma izgubljen, Konaković preko potrčka želi Nurkiću nametnuti novog menađera.
što, naravno, nije tacno

problem pravi taj menadžer Enes, otac ga yebo

"Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju." istakao je Mahmutović.
MOSALJOZE

#1343 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

LSD wrote: što, naravno, nije tacno

problem pravi taj menadžer Enes, otac ga yebo

"Neće menadžeri nama voditi Savez, postavljati uslove i raditi šta oni hoće. Jusuf je dobrodošao u reprezentaciju." istakao je Mahmutović.
Sve rečeno...
The BEN10

#1344 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by The BEN10 »

LSD wrote:Mahmutović o Nurkiću: Bolna je to tema!
Na današnjoj press-konferenciji u KS BiH bilo je govora i o Jusufu Nurkiću, NBA igraču, koji, navodno, neće moći igrati za BiH na Eurobasketu.
Generalni sekretar Harun Mahmutović, prenosi Klix.ba, je izjavio:
Bolna je to tema. Nije mi bilo teško preći preko hiljadu kilometara da ga posjetim kad je imao 17 godina, pa neće ni sada. Nije mi teško ni za njega, ni za druge igrače. Svi smo mi bili mladi i pravili greške. Borit ćemo se Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji. Uz Nurkića, Stipanovića i Kikanovića bi na EP imali tri odlična i različita centra. To bi Ivanović znao iskoristiti. U kontaktu smo s Nurkićem, ima ljutnje, ali mislim da na kraju neće biti problema. Ako KSBiH ima grešaka, mi ćemo se izviniti i popraviti ih. U sportu uvijek ima nesporazuma”, rekao je Mahmutović, prenosi Klix.ba.
Iskreno, ne znam ko je Harun Mahmutović, tj. nisam pratio njegov dosadašnji rad. Ali za ovakav stav jedno veliko AFERIM!
DA je Pape bio 30% ovakav naša bi klupa bila šira, odnosi bi bili relaksiraniji, vjerovatno bi i rezultati bili bolji...
OldMayor

#1345 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Ne kontam uopste cemu sve ovo. Jbt isto ko da su se dogovorili da se ovako rastale.

Jebote posalji poziv kad dodje vrijeme za to, ako ti igrac odbije poziv. Ti si odradio svoje. Jok, oni se prepucavaju. Ovdje ima nesto dublje, dok je konakovic spustao na toj istoj presici gdje je Harun ovo izjavio. I sad se ta ista slina sklonula i ostavila Haruna na cjedilu da se raspravlja, a covjek nista nije rekao, osim da bi otisao u Denver ako treba.

Kakvi amateri jebote tito. Dosli su ko kec na desetku Nurkicu i menadzeru mu, sami odradili svoj posao. A realno nista nisu trebali uraditi. Posalji poziv, Nurkic onda neka se vadi i izvlaci.

Ja koliko se sjecam Nurkic je debitovao u kvalifikacijama kod Ace, i bas mi je bilo cudno da ga nije poveo na EP, realno mogao je dobiti koju minutu tamo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1346 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Tomahawk11 »

A sto to imaju dolaziti ko kec na desetku Nurkicu? Jel se to njemu ne igra za reprezentaciju? Ako mu se ne igra i ako mu je teret, niko ga ne moze natjerati. Zasto treba Harun ili Konakovic da mu budu alibi?
Kad bude vrijeme, hoces - neces i to je to.
SkyLimit

#1347 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SkyLimit »

OldMayor wrote:Ne kontam uopste cemu sve ovo. Jbt isto ko da su se dogovorili da se ovako rastale.

Jebote posalji poziv kad dodje vrijeme za to, ako ti igrac odbije poziv. Ti si odradio svoje. Jok, oni se prepucavaju. Ovdje ima nesto dublje, dok je konakovic spustao na toj istoj presici gdje je Harun ovo izjavio. I sad se ta ista slina sklonula i ostavila Haruna na cjedilu da se raspravlja, a covjek nista nije rekao, osim da bi otisao u Denver ako treba.

Kakvi amateri jebote tito. Dosli su ko kec na desetku Nurkicu i menadzeru mu, sami odradili svoj posao. A realno nista nisu trebali uraditi. Posalji poziv, Nurkic onda neka se vadi i izvlaci.

Ja koliko se sjecam Nurkic je debitovao u kvalifikacijama kod Ace, i bas mi je bilo cudno da ga nije poveo na EP, realno mogao je dobiti koju minutu tamo.
Sve zainteresovane strane su se složile da je korisnije da on žestoko trenira preko ljeta i radi individualno na svojoj igri nego da igra 5 - 10 minuta po utakmici na Eurobasketu(tadašnji golobradi Nurkić nije ni bio za više). Rezultati tog ljeta su se vidjeli u protekloj sezoni.
OldMayor

#1348 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

Tomahawk11 wrote:A sto to imaju dolaziti ko kec na desetku Nurkicu? Jel se to njemu ne igra za reprezentaciju? Ako mu se ne igra i ako mu je teret, niko ga ne moze natjerati. Zasto treba Harun ili Konakovic da mu budu alibi?
Ne govorim o tome, nego govorim o ovoj tupavoj prepisci izmedju njih!

Koji su djavo ista morali spominjati? Sta ima konakovic pametovati.
Kad su novinari pitali za Juku, trebali su reci - Naravno da ce Jusuf biti pozvan. Kraj price.

I onda prebacis lopticu na njih i neka se oni vade.

Eeee, ali ne. Eto nama naseg saveza da oni to obrazloze sta i kako, isto djeca kakva kad se krenu pravdat 'nisam ja, on je'.
OldMayor

#1349 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

I ja ne bih toliko bio ni pristrasan savezu, ja ne sporim da ti ljudi vole ovu zemlju, ali dajte ljudi ipak se radi o grupi relativno ogranicenih ljudi sto se tice kosarkaskog znanja. Tu je Igor Stojanovic amaterski bivsi kosarkas, Harun koji nemam pojma sta je radio, igro malo kosarke, Konakovic isto tako propali kosarkas...dakle likovi koji su kosarku onako u putu sreli...slicno kao i sa nogotetnim savezom... I zato nam stanje i jeste takvo.

Sjetite se kad je Osim dosao u NS, da se stanje naprasno popravilo. I rezultat toga smo vidjeli. Odlazak na SP.

Budimo realni, zasto bi ja sad dizao KS u nebesa. Ponavljam, ne sporim da tu nema sposobnih ljudi, ali ne prave oni te uspjehe - nego igraci. I igraci su glavni, a ne nekakva skupina likova koja se povremeno nadje i tabire u kancelariji i po kafama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1350 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Tomahawk11 »

OldMayor wrote:
Tomahawk11 wrote:A sto to imaju dolaziti ko kec na desetku Nurkicu? Jel se to njemu ne igra za reprezentaciju? Ako mu se ne igra i ako mu je teret, niko ga ne moze natjerati. Zasto treba Harun ili Konakovic da mu budu alibi?
Ne govorim o tome, nego govorim o ovoj tupavoj prepisci izmedju njih!

Koji su djavo ista morali spominjati? Sta ima konakovic pametovati.
Kad su novinari pitali za Juku, trebali su reci - Naravno da ce Jusuf biti pozvan. Kraj price.

I onda prebacis lopticu na njih i neka se oni vade.

Eeee, ali ne. Eto nama naseg saveza da oni to obrazloze sta i kako, isto djeca kakva kad se krenu pravdat 'nisam ja, on je'.
Pa savez je zayebo sto se primio na pricu Jusufovog menadzera.
Jusuf je zayebo sto je rekao da stoji iza rijeci svog menadzera.
Znaci, svi su zayebali, a menadzer lola trlja ruke jer sve ide po planu.
Post Reply