Sirija

Locked
Abu Sakkar

#1326 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Skupile se delije/alevije na sred zemlje Sirije :D

Ja, i...

Misliš da u Iranu nisu bili milioni i rojalista? Misliš da ruski car nije imao velike brojeve pristalica? itd..

dakle, 90% podržava Assada, ali te zle "bradonje" svaki dan ih po milion ulazi i ne daju im živjet. :D

Te arapske lafogradske elite, su svakako, otpad od ljudi. Samo da oni imaju pojest, popit i poklopit. Egipat najvježiji primjer.
asurbanipal

#1327 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Abu Sakkar wrote: Jedni, jer šerijat smislit ne mogu. Ko ih jebe.
Nema to veze sa šerijatom, ni sa Božjim, ni sa ljudskim zakonom. Ti "mudžahidi" dole znaju samo za zakon džungle.
Abu Sakkar

#1328 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

asurbanipal wrote:
Nema to veze sa šerijatom, ni sa Božjim, ni sa ljudskim zakonom. Ti "mudžahidi" dole znaju samo za zakon džungle.
Znam, znam... Sultana mi Selima Prvog
Last edited by Abu Sakkar on 22/08/2013 18:16, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#1329 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Image
Abu Sakkar

#1330 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Dobra!

Samo gube na kraju oba.
acopero

#1331 Re: Sirija

Post by acopero »

Abu Sakkar da li bi nam mogao reci jos detalja oko akcija FSA u okolini Idliba , i Hame' Ono sto mene personalno zanima da li imas informacije kako teku akcije u Halepu? Po mojim saznanjima FSA drzi 60-70% Halepa , dok provincije i vise. Sta je sa Der er Zorom? Od kada su pobunjenici napravili znacajan pomak , vise ne dobijamo informacije iz tog dijela Sirije. kako se drze ona dva siitska naselja oko Halepa?

Mislim da kada bi pobunjenici stavili pod kontrolu taj kraj znaci Der er Zor i okolinu, da bi mogli poslati odatle pojačanja ka podrucijima gdje je to potrebno .
AleksoMKD

#1332 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Abu Sakkar wrote:Dobra!

Samo gube na kraju oba.
Joj, meni se cini da ce najvise izgubiti ona dva jadnika koji su noge stola.
Abu Sakkar

#1333 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

SalihI wrote:
asurbanipal wrote:

Bashar al-Assad: "Sirija će iskorijeniti terorizam zahvaljujući jedinstvu vojske i naroda"
:lol:

Nije mu džaba nadimak: Paja patak
Abu Sakkar

#1334 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

AleksoMKD wrote:
Abu Sakkar wrote:Dobra!

Samo gube na kraju oba.
Joj, meni se cini da ce najvise izgubiti ona dva jadnika koji su noge stola.
zavisi,

Što se tiče supersila , mogući pobjednik uslovno rečeno ne sjedi uopće za tim stolom na slici. Pogađaš, Kina.
AleksoMKD

#1335 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Abu Sakkar wrote:
Što se tiče supersila , mogući pobjednik uslovno rečeno ne sjedi uopće za tim stolom na slici. Pogađaš, Kina.
Hehehe, slazem se.

Kina me potseca na Francusku za vreme 30-godisnjeg rata u Evropi.

Bez direktnog mesanja osim kada je apsolutno neophodno, pozamljuje svima, spijunira sa sve, tu i tamo po neki atentat i na kraju kad se svi iscrpe ostanu oni glavna sila.
Last edited by AleksoMKD on 22/08/2013 18:41, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#1336 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

mislim da je vrh licemjerstva u BIH 3500 km daleko prdoklacit i pozicionirat se na neku "zaracenu" stranu i tako neke priglupe analiticarske traktate prosipat..... stvar je tako jednostavna sustinski - postoji jedan diktator koji zeli da zadrzi vlast i postoji trust zapadnih sluzbi i drzava koji su iskoristili ili pak zaceli narodnu pobunu u vidu demonstracija na "krilima arapskog proljeca".... plemenski nastrojeni kakvi i jesu pametni kakvi i nisu lokalni stanovnici su upali u taj interni mesni mlin gdje jedni kao "furaju" i "bore se za islam" neki treci za "sekularnu demokratsku drzavu" vrseci sami bestijalne zlocine i to marketinski prikazivajuci po jutubu, nekih hadalja i jadnika koji su iz vjerskih i kao ljudskih emocija (da se u ratu pomogne strani koja je "na strani dobrog (alahovog) puta) a drugi "stite drzavni poredak" - al eto dobar je osjecaj kad znas da mozes prdit o svemu tome - jerbo su tako isto naprdjivali i o tebi 92-95 sa distance.... pa ono kulerski ispada strateski analizirat obersranje u ruandi i pacenje ljudi koji uglavnom blage veze nemaju sa onim sto se oko njih zbiva i obicno takvi umiru u vecinskim procentima....

rat je u siriji toliko prljav a jednostavan da samo jedan tupson ne moze da kapira sta se desava a za to je potrebno samo jedna stranica foruma - znanje malo krace historije - dinastije ElAsada Baas partije itd itd....

to sto se desava u siriji nema te tuge i suze da opise taj jad cemer i bijedu - dok se ovdje na forumu slatko prdoklaci o krvavom piru tamo.... mislim da tamosnji jadnici ne zasluzuju da se o njima prica u nekim usranim statisticko-analiticarskim izjavama zašlagiranim freneticnim "navijanjima" za jednu od "strana u sukobu"

fuj
Last edited by _mufljuz_ on 22/08/2013 18:42, edited 1 time in total.
barpy

#1337 Re: Sirija

Post by barpy »

Abu Sakkar wrote:
Nije mu džaba nadimak: Paja patak
nije Paja patak, nego Pink Panter... :D
Abu Sakkar

#1338 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

acopero wrote:Abu Sakkar da li bi nam mogao reci jos detalja oko akcija FSA u okolini Idliba , i Hame' Ono sto mene personalno zanima da li imas informacije kako teku akcije u Halepu? Po mojim saznanjima FSA drzi 60-70% Halepa , dok provincije i vise. Sta je sa Der er Zorom? Od kada su pobunjenici napravili znacajan pomak , vise ne dobijamo informacije iz tog dijela Sirije. kako se drze ona dva siitska naselja oko Halepa?

Mislim da kada bi pobunjenici stavili pod kontrolu taj kraj znaci Der er Zor i okolinu, da bi mogli poslati odatle pojačanja ka podrucijima gdje je to potrebno .
Kad je riječ o Idlibu, danas je upravo oslobođen grad Ariha. Postoji još jedna značajna baza u provinciji to je Qarmeed camp, iliti tvornica cigli. Grad je čvrsto u režimskim rukama, uslovno rečeno, pobuenjici nisu uopće ni pokušali upad. Niti će dok Tvornicu ne završe.

Aleppo, otrpilike si upravu. Danas su počele operacije, odnosno nastavak 'Ras al-Safoof' ofanzive na Khanaser, Aleppo.
Artiljetskija baza, Internacionalni aerdrom i sklopu njega vojni aerdrom, te Kweires su najveći zalogaj što se tiče samog grada. Resursi, prije svega nedostatk adekvatnog oružja, su razvučeni između Aleppa i Idliba te Hasake gdje je izbilo sranje s PKK-om. Stoga je to malo na čekanju. Oba aerdroma su u gotovo kompletnoj opsadi, ali zbog same konstrukcije te nedostatka adekvatnog oružja jako teško učiniti nešto više zasad a da se ne izgubi veliki broj ljud. Nema potrebe, ne žuri im se mensečini posebno dole.

U Hami, fokus je na istočni dio Hame zbog Homsa, da se povežu slobodne teritorije te tako osigura ulazak ljudstva i naoružanja. Pisao sam o tome više puta danas. I u zadnja 3-4 dana uključući i današnji ostvaren je dosta solidan napredak.
Operacije su još uvijek u toku.

Deir, u sammoj prvinciji režim kontroliše još samo dvije baze, od kojih je jedna aerodromska baza. A grad, vjerujem da će ubrzo pasti.

To je to, što znam, pretpostavljam da je u planu više operacija u tim zonama, uključujući i Daru. Kažem prepostavljam, jer nisam dobio potvrdu samo neke nagovještaje zarad sigurnosnih razloga. Prate se mejlovi i internet komunikacija.

Eto, to je što znam.
Abu Sakkar

#1339 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Eh, da ostadoh ti dužan za 2 šijska gradića. Oba su pod djelomičnom opsadom, i tu i tamo artiljerijskom vatrom. Pobunjenici ne žele da ulaze, ni da pokušavaju, ne prestavlju neku posebnu opasnost, niti su od nekog strateškog značaja. A i s obbzirom da upad tu, zbog sektaškog naraiva može biti jako loš PR. Znam da se ljudi dole osjećaju zavaljenim od strane režima.

AleksoMKD wrote:
Abu Sakkar wrote:
Hehehe, slazem se.

Kina me potseca na Francusku za vreme 30-godisnjeg rata u Evropi.

Bez direktnog mesanja osim kada je apsolutno neophodno, pozamljuje svima, spijunira sa sve, tu i tamo po neki atentat i na kraju kad se svi iscrpe ostanu oni glavna sila.

Izađoše pobjednik u ratu i Iraku a nisu metka ispalili :D

Ja imam osjećaj da bi oni, z arazliku od Rusa i Zapadnjaka, ustvari voljeli vidjeti Kalifat. Nedavno pročitah jednu zanimljivu analizu na tu temu. Pokušaću je naći kasnije.
Last edited by Abu Sakkar on 22/08/2013 19:01, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1340 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Jarane, imas li ti zivot kontra foruma.

Pa mislim stvarno...
Co0l

#1341 Re: Sirija

Post by Co0l »

acopero wrote:Salih I , biti će na kraju da je nesreća , a i koincidencija što 4. divizija u sastavu SAA napada taj dio grada. Napad je izvrsen to sigurno. Da pobunjenici imaju hemisko naoruzanje , pa koristili bi ga kod quseira isl., tamo gdje je i bilo potrebe za time. Uostalom zasto bi pobunjenici napali svoj dio grada, i izlozili vatri svoje prve linije?

Ostalom neke alevitske struje smatraju da je basar previse blag, da dobro ste culi. Cak je 90-tih bio i sukob sa vladajucom porodicom oko toga. Mozda i on nije naredio to , kad se zna da glavno kolo vode vođe tih brigada.

Ovo vise nije ni pitanje ideologije ili neceg slicnoga. Sunitima je u iranskoj provinciji Siriji sada data mogucnost , puske u ruke ili da budu stanovnici ne drugog nego treceg reda.

A znaju zlocinci da SAD nece mrdnuti ni prstom. Nadam se da ce hrabri vojnici FSA , i svih drugih ogranaka otpora, dati i 110% od sebe da na legitimnim vojnim metama , osvete sehide, koji su ubijeni u i oko Damaska.
Tacno.Cak mu je i rodjena mater nabijala na nos kompleks nize vrijednosti jer nije na samom pocetku pobune postupio ko babo mu u Hami '82.-ge i na startu uradio ono sto danas radi.
Avetinho

#1342 Re: Sirija

Post by Avetinho »

dječak sa šibicama wrote:Jarane, imas li ti zivot kontra foruma.

Pa mislim stvarno...
Je li ovo neka sala, ili je mozda samokritika.

Abu je na klixu 62 dana i ima 248 postova. To je oko 4/dan.
Djecak je na klixu 785 dana i ima 7509 postova, sto je oko 9-10/dan.

Stvarno, imas li ti zivot kontra foruma.
_mufljuz_

#1343 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Ja Sam Odavle wrote:

Pa mislim stvarno...

:lol: :thumbup:
Abu Sakkar

#1344 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Co0l wrote:
acopero wrote:Salih I , biti će na kraju da je nesreća , a i koincidencija što 4. divizija u sastavu SAA napada taj dio grada. Napad je izvrsen to sigurno. Da pobunjenici imaju hemisko naoruzanje , pa koristili bi ga kod quseira isl., tamo gdje je i bilo potrebe za time. Uostalom zasto bi pobunjenici napali svoj dio grada, i izlozili vatri svoje prve linije?

Ostalom neke alevitske struje smatraju da je basar previse blag, da dobro ste culi. Cak je 90-tih bio i sukob sa vladajucom porodicom oko toga. Mozda i on nije naredio to , kad se zna da glavno kolo vode vođe tih brigada.

Ovo vise nije ni pitanje ideologije ili neceg slicnoga. Sunitima je u iranskoj provinciji Siriji sada data mogucnost , puske u ruke ili da budu stanovnici ne drugog nego treceg reda.

A znaju zlocinci da SAD nece mrdnuti ni prstom. Nadam se da ce hrabri vojnici FSA , i svih drugih ogranaka otpora, dati i 110% od sebe da na legitimnim vojnim metama , osvete sehide, koji su ubijeni u i oko Damaska.
Tacno.Cak mu je i rodjena mater nabijala na nos kompleks nize vrijednosti jer nije na samom pocetku pobune postupio ko babo mu u Hami '82.-ge i na startu uradio ono sto danas radi.
Istini za volju, ima i druga strana. Ima dosta animoziteta prema njemu, njegovoj porodici, stoga i režimu zbog brutalnog načina kojem je pristupio cjeloj stvari. I to od strane par solidno značajnih plemena iz rodnog mu kraja. Naravno možda se ne radi o empatiji prema žrtvama, nego jednostavno činjenici da ovaj pristup stavlja alevijsku zajednicu u veoma nezgodan položaj. Smatraju da su iskorišteni, i da će platiti visoku cjenu.

Nedavno su čak izbili i oružani sukobi između ta 2 plemena i njegovog klana i njihovih saveznika.
Co0l

#1345 Re: Sirija

Post by Co0l »

Abu Sakkar wrote:
Co0l wrote:

Istini za volju, ima i druga strana. Ima dosta animoziteta prema njemu, njegovoj porodici, stoga i režimu zbog brutalnog načina kojem je pristupio cjeloj stvari. I to od strane par solidno značajnih plemena iz rodnog mu kraja. Naravno možda se ne radi o empatiji prema žrtvama, nego jednostavno činjenici da ovaj pristup stavlja alevijsku zajednicu u veoma nezgodan položaj. Smatraju da su iskorišteni, i da će platiti visoku cjenu.

Nedavno su čak izbili i oružani sukobi između ta 2 plemena i njegovog klana i njihovih saveznika.
Za plemena ne znam,mada zvuci logicno, al ovo za mater mu sam citao.
Abu Sakkar

#1346 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

Will The Poison Pill of Sectarianism Work?

http://www.acus.org/viewpoint/syria-201 ... anism-work

stariji članak, ali... vrijedi pročitati
Dr_dre

#1347 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Stvarno, imas li ti zivot kontra foruma
ahhhaaaahhhahhhaaaa,buuuuuuuuuu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evo valjam se ko stripi......a gore je sto kriju njihova prsa.....
Abu Sakkar

#1348 Re: Sirija

Post by Abu Sakkar »

AL Safira, još jedna ispostava finito

Hama, na ppotezu aautoputa Aleppo-Hama

http://wikimapia.org/#lang=de&lat=36.00 ... 5&z=13&m=b

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1349 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ja Sam Odavle wrote:

Pa mislim stvarno...

drama :thumbup:
Kikibombona

#1350 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Stvarno ste...

Svaki dan pisete o desetinama 'oslobodjenih' gradova, a u Siriji jos uvijek pat pozicija.

Pa ko koga ovdje jebe :mrgreen: !

U Dejtonu je spas :mrgreen: !
Locked