Desilo mi se u Njemackoj. Malo popricali, cudio se sto nemam vise rakije i suhog mesa za rodbinu i otiso dalje.
hrvatska-more
- madner
#1326 Re: hrvatska-more
Granicna policija moze da pretrese i unutar granica.
Desilo mi se u Njemackoj. Malo popricali, cudio se sto nemam vise rakije i suhog mesa za rodbinu i otiso dalje.
- ultima_palabra
#1327 Re: hrvatska-more
To je praksa u zemljama EU... kako će se Švabo pouzdati u rumunske i bugarske graničaremadner wrote:Granicna policija moze da pretrese i unutar granica.
-
djes_ba
#1328 Re: hrvatska-more
uvjek ti je i trebala ,u BIHAMKU 25 KM bar je bila cjena prosle godine,dražen wrote:Zdravo
Zamolio bih,ako neko zna,da li je potrebna međunarodna punomoć za ulazak tuđim vozilom u CRO?Da li je neko išao ,sad u zadnje vrijeme,tuđim vozilom, I da li je bilo nekih suvišnih pitanja I problema?
Hvala
na FB stranici indexa poslije clanka o turizmu ima super komentara
[url]https://%20www.facebook.com/index.hr[/url]
evo jednog
Ja sam kuhar i jučer sam došao sa posla iz Novalje iz jednog"elitnog" restorana koji nudi rižoto od škampi u kojem su umjesto škampi kozice iz marketa, Lignje su jadranske al iz Kalifornije duboko smrznute, škampi jadranski al iz marketa naravno. Sramotno varaju se gosti pa za kilo ribe se traži 300 kuna, taj rižoto od "škampi" je 70 kuna žalosno i nisam to više mogao raditi, Pa prodaju se i pokvarene namirnice. Šta očekujete sa takvim pristupom?
-
ivannn
#1329 Re: hrvatska-more
već sam mjesec dana u splitu, i ovdje turista nikad više, svi kažu da im je ova sezona bolja od prošle od konobara do iznajmljivača
istina prošli tjedan je bio ultra festivala, 5 dana nisi mogao proći ulicama od gužve, takav split ja još nisam vidio ( naravno u pozitivnom smislu)
edit: evo kažu da su veliki minusi u istri i kvarneru, dok dalmacija ima čak dvostruki rast
istina prošli tjedan je bio ultra festivala, 5 dana nisi mogao proći ulicama od gužve, takav split ja još nisam vidio ( naravno u pozitivnom smislu)
edit: evo kažu da su veliki minusi u istri i kvarneru, dok dalmacija ima čak dvostruki rast
Last edited by ivannn on 16/07/2013 09:52, edited 1 time in total.
- Altsa
#1330 Re: hrvatska-more
Lijepo u ovom tekstu rvati objasnili zasto turizam u rvackoj propada...nije vise nikome dovoljno samo more i rostiljanje po citav dan na suncu uz paprene cijene
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko- ... 89052.aspx
Last edited by Altsa on 16/07/2013 09:55, edited 1 time in total.
- bude
#1331 Re: hrvatska-more
K'o da im je House dao dijagnozudoktor78 wrote:Da ne bude da samo Avaz siri negativu oko hrvatskog Jadrana:
-
NNNN
#1332 Re: hrvatska-more
na granici nista novo, osim sto trebaju pasosi. Bajrine kobasice prolaze bez problema. 
- Alfons Kauders
#1333 Re: hrvatska-more
Wtf, uhapsen radi prekrsaja od 500 kuna? I to prije isteka roka od 24 sata (a evidenciju sa granice imaju i ne mogu izmisljati)? Pretpostavljam da si slozio tuzbu iste sekunde?A_A_AKCIJA wrote:
Međutim, isto tako, u Hrvatskoj sam do sada doživio i neprijatnosti koje nigdje do sada nisam doživio. Uhapšen sam zbog neprijavljivanja. Čitav vikend sam proveo u policijskoj stanici i sudu za prekršaje. Najgore od svega je što uopće nije bilo zakonskog osnova za navedeno, jer sam u mjesto u kojem sam ljetovao (otok), stigao sinoć, da bi me oni priveli sutra oko 10-11 (bukvalno me probudili). Priveo me policajac koji me zna imenom i prezimenom jer sam tu dolazio godinama. Na navedeni otok se nisam godinama vraćao poslije. Poslije par godina me na totalno drugom mjestu zaustavio policajac (isto, ničim izazvan) i pitao me za moj prekršaj od prije par godina (poslije provjere mog imena preko radio veze)! Dakle, ne da su me uhapsili, nego i sad postoji moj dosije u njihovom MUP-u. Za šta? Za neprijavljivanje da me tretiraju kao kriminalca? Trebam li napominjati da mi je to jedini put u životu da sam priveden od policije, a kamoli uhapšen?
Tako se ne gradi turistička država. Ljudima je u puno slučajeva pun kofer takvih sitnica i stvarno, odlaze drugdje čim im se pruži prilika. Znam desetak ljudi sa sličnim pričama. Prijatelji su mi isto tako noćivali po policijskim stanicama, isključivo zbog neprijavljivanja.
Za takav prekrsaj se ne hapsi, to je isto kao da te zaustavi drot sa razbijenim stop svjetlom i da te uhapsi - tako da nemam pojma kako te je mogao uhapsiti, kao ni "desetak ljudi" koji su nocivali po policijskim stanicama.
Ima katastrofa drotova, i ja sam se nagledao svakakve stoke iz Dalmatinske Zagore i Hercegovine, pogotovo u prvih par godina nakon rata. Ali nikad, bas nikad nisam cuo da je neko hapsen radi prijave, i to u kuci, manje od 24 sata od prelaska granice. Ja bi jedva docekao da me tako uhapse, jer bi ti drotovi dobili otkaz cim bi napravili takvu glupost. Nije Hrvatska zlatna, ali nije ni banana republika da te svako moze uhapsiti kad mu se digne kurac.
Drugo pitanje je... Ako vec hrvatski drotovi rove auta bez naloga i bez razloga, ako hapse turiste po apartmanima... Kako da nikad ne cujemo da su ti turisti tuzili drotove? Ja bih, i svako ko je cist bi vjerovatno postupio isto - drugim rijecima sorry ali ne vjerujem u te price, tj. pretpostavljam da se presute neki detalji. Niko normalan ne bi dopustio da bude uhapsen i da noci u muriji bez razloga, a da onda ne podnese ni zalbu, ni turbu nit koji kurac.
- ultima_palabra
#1334 Re: hrvatska-more
Ja ne znam kad sam zadnji put drota u Dalmaciji vidio, osim kad sam išao na Poljud 
- Warashii
#1335 Re: hrvatska-more
Takodje, stvarno stvarno rijetko.ultima_palabra wrote:Ja ne znam kad sam zadnji put drota u Dalmaciji vidio, osim kad sam išao na Poljud
JEdnom sam vidio lucku kapetaniju kako redom lupaju kazne onim sto se vozaju uokolo sa gliserima i jednom sam vidio policisjko auto u odlasku
Mada ne mora da znaci da ako se meni nije desilo da ne postoji, isto kao sto sam ja imao non stop mir, ne mora da znaci da ce tako uvijek i biti ( mada se nadam da hoce ) , tako isto ima ljudi koji su imali nekih problema.
Mislim evo ljudi pisu, ja im vjerujem da su mogli imati ove neugodnosti na njihovu zalost.
- Alfons Kauders
#1336 Re: hrvatska-more
Vala ne znam bas.Warashii wrote:Takodje, stvarno stvarno rijetko.ultima_palabra wrote:Ja ne znam kad sam zadnji put drota u Dalmaciji vidio, osim kad sam išao na Poljud
JEdnom sam vidio lucku kapetaniju kako redom lupaju kazne onim sto se vozaju uokolo sa gliserima i jednom sam vidio policisjko auto u odlaskuovo ostalo stvarno rijetko.
Mada ne mora da znaci da ako se meni nije desilo da ne postoji, isto kao sto sam ja imao non stop mir, ne mora da znaci da ce tako uvijek i biti ( mada se nadam da hoce ) , tako isto ima ljudi koji su imali nekih problema.
Mislim evo ljudi pisu, ja im vjerujem da su mogli imati ove neugodnosti na njihovu zalost.
Ispada da se masovno ljudi hapse i pretresaju bez ikakvog razloga i bez ikakvog uporista u zakonu. Mene da neko uhapsi iz cista mira, ja bih se obratio sudu. Tako bi postupio svako normalan. Jednostavno ne mogu da vjerujem da ljudi dopustaju da ih neko protuzakonito lisi slobode, da im protuzakonito rovi po apartmanima i stvarima... I da onda odu kuci kao da se nista nije desilo.
Ma ja ba...
- Pasiflora
#1337 Re: hrvatska-more
Pa naravno!Alfons Kauders wrote:Ispada da se masovno ljudi hapse i pretresaju bez ikakvog razloga i bez ikakvog uporista u zakonu. Mene da neko uhapsi iz cista mira, ja bih se obratio sudu. Tako bi postupio svako normalan. Jednostavno ne mogu da vjerujem da ljudi dopustaju da ih neko protuzakonito lisi slobode, da im protuzakonito rovi po apartmanima i stvarima... I da onda odu kuci kao da se nista nije desilo.
Ma ja ba...
- madner
#1338 Re: hrvatska-more
Ja bih ih tuzio, imas rok od 48 sati da se prijavis. 
-
NeenaSa
#1339 Re: hrvatska-more
Fakat ne razumijem ljude, ukoliko je istinito, da ne pokrenu parnicu.
Pa, ... kom' obojci, kom' opanci.
- Warashii
#1340 Re: hrvatska-more
A jbga, ko ce mu ga znat. Mozda idu onim "djes protiv zakona" il "suti u tudjoj smo zemlji" mislim ne znam jbga .Alfons Kauders wrote:
Vala ne znam bas.
Ispada da se masovno ljudi hapse i pretresaju bez ikakvog razloga i bez ikakvog uporista u zakonu. Mene da neko uhapsi iz cista mira, ja bih se obratio sudu. Tako bi postupio svako normalan. Jednostavno ne mogu da vjerujem da ljudi dopustaju da ih neko protuzakonito lisi slobode, da im protuzakonito rovi po apartmanima i stvarima... I da onda odu kuci kao da se nista nije desilo.
Ma ja ba...
Nasi ljudi vecinom nisu bas raspolozeni za ta neka natezanja.
Mislim evo ja prvi ne znam sta bi uradio da me zaustavi tako i podje pretresati auto a znam da nemam nista sto zakon ne dozvoljava.
Ne poznajemo bas svi ta neka nasa prava
Cinjenica je da to nije tako al cinjenica je da ako mislis tako jos si u inostranstvu zna paralizovati.
Valjda, mislim sad pokusavam da udjem u neciju kozu jbga
- Alfons Kauders
#1341 Re: hrvatska-more
Pa hajmo realno, da se radnja odvija u Bosni, a ne u Hrvatskoj... Upadne ti drot u stan bez naloga u 11 ujutru... Privede te radi prekrsaja i prenocis u stanici, ni kriv ni duzan, bez ikakvog zakonskog osnova.NeenaSa wrote:Fakat ne razumijem ljude, ukoliko je istinito, da ne pokrenu parnicu.
Onda odes sutra ujutru kuci i nikom nista. Nidje veze, zavrsilo bi na sudu u 99.9% slucajeva.
- video
#1342 Re: hrvatska-more
Ti ochito nisi dobro chitala il nisi htjela da to uradishPasiflora wrote:video wrote:Primjer prvi - Polovina Juna .............Vrlo lose "izmisljanje" istine - da ne kazem da lazete. Pa jbt, niste bili u Zanzibaru! Dzaba vam trud - Hrvati vole bosance, pogotovo one koji im ostavljaju lovu i nema sanse da bi im ovo priustili. Uostalom - kada vec imate takva "gadna" iskustva, koga vraga idete uopce u RH? Sta ste vas dvojica mazohisti?!?A_A_AKCIJA wrote:Međutim, isto tako, ...................
Nigdje nisam naveo da se to meni desilo( da jeste, ovo prelazi u shbb-kbb, ne znamo shta bi bilo-moRe bit bidne i naslovnica u novinama
To gdje kazesh da zamalo pa lazemo, eto ja sjedim bResposlen kuci, dosadno mi je i ne znam shta cu od zivota svoga pa hajd eto da malo zagorcham nashim dragim susjedima i svojim postupcima napravim takvu shtetu HR turizmu da Linic mora pravi rebalans budzeta, izmishljajuci priche iz kategorije "za ne poverovati" i tome sl.
Nepobitna chinjenica da ima svakakvih ekscesa i da se dogadjaju svugdje, pa i "vashoj lijepoj" al dogadjaju se i to je to !!!
Sve zavisi na koga pahne grah i kako taj/ti reaguju u pravom momentu al jedno je konstanta - Novac je MOJ i ja ga troshim tamo gdje ja hocu a druga strana je tu da ne privuche i da mi ga izmami. Ako se nekom taj novac ne svidja - njegov/nihov problem ici tamo kome se svidja !!!
Btw. @Alfonse, .ebiga drug, nismo svi pravnici ko ti da znamo kako reagovati
I josh na kraju @pasiflora eto mene JopeT "dolje" u Sept. kad je najljepshe
-
Nokija
#1343 Re: hrvatska-more
- Alfons Kauders
#1344 Re: hrvatska-more
Pa ako se uistinu privode ljudi bez ikakvog osnova, i ako puste da to prodje bez posljedica... Kakvu to poruku salje drotovima? Da mogu zajebavat sve redom. Mogu, a onda ce nabasati na nekog hajvana tipa mene koji im se nece naguzit i koji ce ih tuziti.Warashii wrote:A jbga, ko ce mu ga znat. Mozda idu onim "djes protiv zakona" il "suti u tudjoj smo zemlji" mislim ne znam jbga .Alfons Kauders wrote:
Vala ne znam bas.
Ma ja ba...
Nasi ljudi vecinom nisu bas raspolozeni za ta neka natezanja.
Mislim evo ja prvi ne znam sta bi uradio da me zaustavi tako i podje pretresati auto a znam da nemam nista sto zakon ne dozvoljava.
Ne poznajemo bas svi ta neka nasa prava, ja sam prvi koji jos uvijek ima u podsvjesti ono da je policija "vrh"
i suprostavljanje njima ne moze na dobro izaci
.
Cinjenica je da to nije tako al cinjenica je da ako mislis tako jos si u inostranstvu zna paralizovati.
Valjda, mislim sad pokusavam da udjem u neciju kozu jbga.
Nema upadanja u stanove bez naloga, nema hapsenja i pritvora za prekrsaj, nema prasinarima pretresati stvari po autu - kome god ne nesto slicno desi neka fino uzme podatke i neka ih tuzi. Mada imam osjecaj da se tu ipak radi o necemu drugom... Ono tipa pricas po Bosni da su te hapsili radi prijave, a elegantno ne pomenes da si napravio neko drugo sranje zbog kojeg si zarpavo i priveden.
Ponavljam - niko normalan i cist pred zakonom ne bi dopustio da to prodje bez posljedica, osim ako nema oraha u dzepovima
- Alfons Kauders
#1345 Re: hrvatska-more
Imao sam - mene su kao klinca privodili zato jer nisam nosio papire, bilo mi mrsko... I prijetili su mi izgonom i zabranom ulaska, ali sam i bez fakulteta znao da od tog nema nista, pa sam ih onako pijan podjebavo - jer izgon mozes dobiti samo na sudu, ako nesto debelo useres, nikako u muriji. Kad sam poceo postavljati takva pitanja, pustili su me iz stanice ko popisani.video wrote:Ti ochito nisi dobro chitala il nisi htjela da to uradishPasiflora wrote:video wrote:Primjer prvi - Polovina Juna .............Vrlo lose "izmisljanje" istine - da ne kazem da lazete. Pa jbt, niste bili u Zanzibaru! Dzaba vam trud - Hrvati vole bosance, pogotovo one koji im ostavljaju lovu i nema sanse da bi im ovo priustili. Uostalom - kada vec imate takva "gadna" iskustva, koga vraga idete uopce u RH? Sta ste vas dvojica mazohisti?!?A_A_AKCIJA wrote:Međutim, isto tako, ...................![]()
Nigdje nisam naveo da se to meni desilo( da jeste, ovo prelazi u shbb-kbb, ne znamo shta bi bilo-moRe bit bidne i naslovnica u novinama) vec sam napisao iskustva par ljudi.
To gdje kazesh da zamalo pa lazemo, eto ja sjedim bResposlen kuci, dosadno mi je i ne znam shta cu od zivota svoga pa hajd eto da malo zagorcham nashim dragim susjedima i svojim postupcima napravim takvu shtetu HR turizmu da Linic mora pravi rebalans budzeta, izmishljajuci priche iz kategorije "za ne poverovati" i tome sl.Da sam Mevlid osobno - malo je
![]()
Nepobitna chinjenica da ima svakakvih ekscesa i da se dogadjaju svugdje, pa i "vashoj lijepoj" al dogadjaju se i to je to !!!
Sve zavisi na koga pahne grah i kako taj/ti reaguju u pravom momentu al jedno je konstanta - Novac je MOJ i ja ga troshim tamo gdje ja hocu a druga strana je tu da ne privuche i da mi ga izmami. Ako se nekom taj novac ne svidja - njegov/nihov problem ici tamo kome se svidja !!!
Btw. @Alfonse, .ebiga drug, nismo svi pravnici ko ti da znamo kako reagovatiNisam imao takva iskusta, vidim ni ti i zato moRemo sad laprdati ja bi ovo, ja bio ono - al chinjenica je da nije jednostavno kad te se zaustavi negdje (bilo gdje, taman ispred kuce) i pochne maltretirati po raznim osnovama.
I josh na kraju @pasiflora eto mene JopeT "dolje" u Sept. kad je najljepshe
Problem je sto ljudi po defaultu kontaju da drot ima pravo da radi sta hoce. Idiota u uniformama ne fali, ni kod nas ni kod njih... Ali jednostavno ne mogu da vjerujem da ljudi dopuste da prenoce bez ikakvog razloga u muriji, ili da ih neko pretresa do gole koze bez naloga... I da onda odu na plazu kao da se nista nije desilo.
Ko bi bolan u Bosni dopustio drotu da napravi nesto slicno? Ostao bi bez posla u roku od par dana.
- Havatar
#1346 Re: hrvatska-more
EVO JEDNOG KOMENTARA O BOSANCIMA SA HRVATSKIH PORTALA:
"Ne bih želio da me se pogrešno shvati mada će se upravo to dogoditi... purgeri kao gosti su za mene qurac od ovce, bosanci su bolji i draži mi sto puta jer nisu škrci koji gledaju svaku kunu nego im možeš fino kroz zajebanciju naplatit duplo više a sve kao "raja smo" i kao brat tito najveći naš sin koji nas je spajao itd te spike dereš i sve 5--- ....hvala bogu što još uvijek pate na jugoslavenizam i bratstvo& jedinstvo pa u tom bunilu ni ne znaju kolko ih operušaš na kraju...sa srbima je vjerovatno još lakše na sličnu foru jer imaju dosta "jugoslovena" izgubljenih u vremenu i prostoru ali to ne znam jer ih ne primam pa se ne moram mrziti ujutro nakon što im dam riblju večeru i započnem razgovor o tome "tko nas bre zavadi" ....onaj tko ima stomak primiti srbina vjerovatno na tu foru izvlači od njih masnu lovu."
"Ne bih želio da me se pogrešno shvati mada će se upravo to dogoditi... purgeri kao gosti su za mene qurac od ovce, bosanci su bolji i draži mi sto puta jer nisu škrci koji gledaju svaku kunu nego im možeš fino kroz zajebanciju naplatit duplo više a sve kao "raja smo" i kao brat tito najveći naš sin koji nas je spajao itd te spike dereš i sve 5--- ....hvala bogu što još uvijek pate na jugoslavenizam i bratstvo& jedinstvo pa u tom bunilu ni ne znaju kolko ih operušaš na kraju...sa srbima je vjerovatno još lakše na sličnu foru jer imaju dosta "jugoslovena" izgubljenih u vremenu i prostoru ali to ne znam jer ih ne primam pa se ne moram mrziti ujutro nakon što im dam riblju večeru i započnem razgovor o tome "tko nas bre zavadi" ....onaj tko ima stomak primiti srbina vjerovatno na tu foru izvlači od njih masnu lovu."
- Warashii
#1347 Re: hrvatska-more
Pa o ovom ti i pricam, ostalo nam je od onog YU mentaliteta. Cinjenica to za prenocisti na pravdi Boga al ovo za prestresanje vec ne znam sta bi uradio.Alfons Kauders wrote:
Imao sam - mene su kao klinca privodili zato jer nisam nosio papire, bilo mi mrsko... I prijetili su mi izgonom i zabranom ulaska, ali sam i bez fakulteta znao da od tog nema nista, pa sam ih onako pijan podjebavo - jer izgon mozes dobiti samo na sudu, ako nesto debelo useres, nikako u muriji. Kad sam poceo postavljati takva pitanja, pustili su me iz stanice ko popisani.
Problem je sto ljudi po defaultu kontaju da drot ima pravo da radi sta hoce. Idiota u uniformama ne fali, ni kod nas ni kod njih... Ali jednostavno ne mogu da vjerujem da ljudi dopuste da prenoce bez ikakvog razloga u muriji, ili da ih neko pretresa do gole koze bez naloga... I da onda odu na plazu kao da se nista nije desilo.
Ko bi bolan u Bosni dopustio drotu da napravi nesto slicno? Ostao bi bez posla u roku od par dana.
Meni se to desilo cini mi se u B. Brodu na BiH strani kad sam se vracao iz Njemacke jednom. Presli granicu i Hrv i nasu i nakon 20 metara zaustavise nas opet, policajci na nasoj strani i lagano po torbama, maltretirali vozaca autobusa za retrovizor sto su nasli viska
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1348 Re: hrvatska-more
Može li neko objasniti zašto ljudi uporno ponavljaju floskulu "u Turskoj dobiješ bolje nego u Hrvatskoj za iste pare"... Ja sam malo istraživao i vidio da to prosto nije istina. Ili sam nešto previdio? Na šta tačno misle ovi što govore ovo?
- Warashii
#1349 Re: hrvatska-more
E ne znam i ja sam se x y puta isto pitao, cak molio da mi ako je moguce naprave neku procjenu od nekih 14 dana za dvije osobe za 1700 - 1900 KM sa prevozom, spavanjem, hrana u vlastitoj reziji.Entropio wrote:Može li neko objasniti zašto ljudi uporno ponavljaju floskulu "u Turskoj dobiješ bolje nego u Hrvatskoj za iste pare"... Ja sam malo istraživao i vidio da to prosto nije istina. Ili sam nešto previdio? Na šta tačno misle ovi što govore ovo?
Mada opet mislim da ima tu svega, navika kao i same potrebe ljetovanja. Nekom je ljetovanje dernek, kao sto je i meni nekad bilo a nekom je ljetovanje "penzija" kao sto mi je sada
-
muniza
#1350 Re: hrvatska-more
Ovo je stvarno više postalo degutantno. Nakon što ste prepričavali priče rekla/kazala o lošim iskustvima na ljetovanju sad se citiraju i komentari sa foruma, sa foruma gdje svaka gnjida može napisati šta mu prahne.
Ako (lupam) 300 000 Bosanaca ljetuje u HR, NORMALNO je da neki od njih dožive loša iskustva, nije normalno ovo isticanje istih, čemu to više, ne kontam.
Krivo mi je jer ja imam samo dobra, od čašćenja u restoranima do gomile prijateljstava i poznanstava sa domorocima.
Pa u 99% slučajeva kad skontaju da sam Bosanac (ako reaguju) reaguju jako srdačno, nek ih je pola odglumilo još uvijek ostaje ona druga polovina koja nas voli.
Pitate li se ikad kakvu sliku ostavlja naša razularena omladina? Pitate li se kako reaguju hrvatski turisti kad u Sarajevu dobiju razbijen nos zbog cenera ili mobitela?
Jednostavno nema mjesta na ovoj planeti izvan Bosne gdje se osjećam više domaćinski i dobrodošao nego u HR.
Bil trebo možda u Turskoj ili CG, ma dajte ba...
Ako (lupam) 300 000 Bosanaca ljetuje u HR, NORMALNO je da neki od njih dožive loša iskustva, nije normalno ovo isticanje istih, čemu to više, ne kontam.
Krivo mi je jer ja imam samo dobra, od čašćenja u restoranima do gomile prijateljstava i poznanstava sa domorocima.
Pa u 99% slučajeva kad skontaju da sam Bosanac (ako reaguju) reaguju jako srdačno, nek ih je pola odglumilo još uvijek ostaje ona druga polovina koja nas voli.
Pitate li se ikad kakvu sliku ostavlja naša razularena omladina? Pitate li se kako reaguju hrvatski turisti kad u Sarajevu dobiju razbijen nos zbog cenera ili mobitela?
Jednostavno nema mjesta na ovoj planeti izvan Bosne gdje se osjećam više domaćinski i dobrodošao nego u HR.
Bil trebo možda u Turskoj ili CG, ma dajte ba...