DobioStupskaBitanga wrote:Jusuf Bubica dio ove teme je izjahao sve nas i dojahao do Federalnog parlamenta
glasJusuf Bubica (941)
Plata će mu biti barem tri puta veća od broja glasova
DobioStupskaBitanga wrote:Jusuf Bubica dio ove teme je izjahao sve nas i dojahao do Federalnog parlamenta
glasJusuf Bubica (941)
Rekoh ja prije mjesec dana:dadoka84 wrote:Samo ogradu podici, od policije nema dugorocne fajde. Džaba kad je parmaku lakše preći preko 6 saobraćajnih traka i dvije tramvajske pruge, nego kao gospodin pokretnim stepenicama i putem rezervisanim upravo za njega...
danas i jucer su stajali tu na mostu i vidim da zaustavljaju,e sad tacno koga,nisam upratio,mozda i one sto se polukruzno okrecu....OldMayor wrote:
I primjetio sam jednu stvar koju dosta vozaca radi, posto sada na mostu imaju tri trake dvije +ostrvo sa ukljucnom i iskljucnom trakom. Lole kojima je mrsko voziti se desnom trakom pored ostrva, pa onda tek uci u iskljucnu, sada voze odmah preko ostrtva. Znaci ukljuce se, voze ostrvom i onda se iskljuce, ili kad idu npr iz pravca Dobrinje sasijeku odmah na pocetku ostrvo da bi dalje skrenuli prema Ilidzi.![]()
I sad ti ako normalno vozis, kontas sad cu se iskljucit logicno nema mi nikog sa desne strane - e qrac jaro, naice takve lole i pokupit ce te tu. Zato desetere oci otvorite.
Jašta, narod kao i stoka se najbolje ponaša kad je zguran u tor...Hajlac wrote: Rekoh ja prije mjesec dana:
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... #p10612044
http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... #p10612091
Ne moras, jednistavno koristis petlju. Sidjes sa jedne rampe, ukljucis se na glavnu saobracajnicu, potom na drugu rampu i to je to.Ned071 wrote:neki su bili i zbunjeni... izgleda policijska akcija. juce ujutro su urucivali cestitke vozacima koji su isli lijevo preko ostrva prije one buregdzinice, nakon mosta... jutros pjesaci... mada je ovo, realno, sa ostrvom problem. ako hoces od dzamije da se vratis natrag ka vizi, moras ici haman do pumpe pa motat natrag...
Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!dadoka84 wrote:Samo ogradu podici, od policije nema dugorocne fajde. Džaba kad je parmaku lakše preći preko 6 saobraćajnih traka i dvije tramvajske pruge, nego kao gospodin pokretnim stepenicama i putem rezervisanim upravo za njega...
Skyfox wrote: Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!
Navecer je strasno... mile po cesti od stanice do Tibre, idu prugom dok ne uhvate momenat za pretrcavanje. Djeca, starci... em mrak, em se rasvjeta jos nije upalila, em svi u crnom...
Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postojiHajlac wrote:Da, ljudski život postao je jako jeftinWind wrote:'vako je jeftinije...
Vrijedniji je život uličnog divljanera...
kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana?Hajlac wrote:Skyfox wrote: Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!
Navecer je strasno... mile po cesti od stanice do Tibre, idu prugom dok ne uhvate momenat za pretrcavanje. Djeca, starci... em mrak, em se rasvjeta jos nije upalila, em svi u crnom...Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postojiHajlac wrote:Da, ljudski život postao je jako jeftinWind wrote:'vako je jeftinije...
Vrijedniji je život uličnog divljanera...)!
Pa jednim dijelom i ima veze. Kao prvo projektant je morao obezbjediti ili dva ulaza sa strane groblja ili usmjeriti ulaz prema Tibri, gdje zivi 90% ljudi koji ce koristiti taj prolaz.vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana?
ovaj projekat je radjen kad Tibre nije bilo ni na mapi pod jedan, a pod dva, da su ubacili funkciju teleporta umjesto podhodnika naslo bi se barem 100 budala koji bi opet pretrcavali.OldMayor wrote:Pa jednim dijelom i ima veze. Kao prvo projektant je morao obezbjediti ili dva ulaza sa strane groblja ili usmjeriti ulaz prema Tibri, gdje zivi 90% ljudi koji ce koristiti taj prolaz.vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana?![]()
Ja opet kazem, ne opravdavam pretrcavanje, ali ondje se nije planski gledalo, nego su pukli onaj ulaz gdje je njima ceif. Je li projektant uopste pratio kuda ljudi hodaju? Ja sam 100% siguran da nije.
I zato ce i dalje ljudi pretrcavati, dok se ne stavi ograda i onemoguci ulaz na stanicu - osim iz pothodnika.
A dole onaj zeleni pojas prema Wisi-ostrvo koje razdvaja trake izorase svakom nedjeljom. Boze sacuvaj papanluka dole...fuj sta uradise.
Hahahah...hahah...vade_mecum wrote:ovaj projekat je radjen kad Tibre nije bilo ni na mapi pod jedan, a pod dva, da su ubacili funkciju teleporta umjesto podhodnika naslo bi se barem 100 budala koji bi opet pretrcavali.OldMayor wrote:Pa jednim dijelom i ima veze. Kao prvo projektant je morao obezbjediti ili dva ulaza sa strane groblja ili usmjeriti ulaz prema Tibri, gdje zivi 90% ljudi koji ce koristiti taj prolaz.vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana?![]()
Ja opet kazem, ne opravdavam pretrcavanje, ali ondje se nije planski gledalo, nego su pukli onaj ulaz gdje je njima ceif. Je li projektant uopste pratio kuda ljudi hodaju? Ja sam 100% siguran da nije.
I zato ce i dalje ljudi pretrcavati, dok se ne stavi ograda i onemoguci ulaz na stanicu - osim iz pothodnika.
A dole onaj zeleni pojas prema Wisi-ostrvo koje razdvaja trake izorase svakom nedjeljom. Boze sacuvaj papanluka dole...fuj sta uradise.
Pothodnik su postavili kod autobuske stanice, bas tamo gdje i treba biti.OldMayor wrote: Hahahah...hahah...
Cuj nije bilo Tibre, ja koliko znam Tibra je one dole zgrade poceo 2010 godine. A prije toga prema RP koliko znam ondje je predvidjeno stambeno naselje. Znaci sigurno prije 10 godina se znalo da vise ljudi zivjeti dole kod Une, nego gore kod groblja.
A petlja je projektovana prije 40-ak godina ako se ne varam. Pothodnik je naknadno ubacen, sto znaci da su nedavno mijenjali projekat, i ne kontam u cemu je problem okrenuti ulaz u projektu i tako ga napraviti - je li treba 5 godina za to?
Izlaz iz pothodnika na drugoj strani je trebao biti okrenut prema Ilidzi, a ne prema gradu.Ripicipi wrote:Pothodnik su postavili kod autobuske stanice, bas tamo gdje i treba biti.OldMayor wrote: Hahahah...hahah...
Cuj nije bilo Tibre, ja koliko znam Tibra je one dole zgrade poceo 2010 godine. A prije toga prema RP koliko znam ondje je predvidjeno stambeno naselje. Znaci sigurno prije 10 godina se znalo da vise ljudi zivjeti dole kod Une, nego gore kod groblja.
A petlja je projektovana prije 40-ak godina ako se ne varam. Pothodnik je naknadno ubacen, sto znaci da su nedavno mijenjali projekat, i ne kontam u cemu je problem okrenuti ulaz u projektu i tako ga napraviti - je li treba 5 godina za to?
Uostalom, haj' reci gdje je to pothodnik trebao biti?
vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana?Hajlac wrote: Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postoji)!
Sigurno se šališ!!!vade_mecum wrote:nagadjam ali mozda postoje objektivne okolnosti zasto je ovako izvedeno npr. podzemne instalacije. s druge strane, pravo glup izgovor za pretrcavanje je sto pjesak mora 15-20 m duze pjesaciti