Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1326 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Jusuf Bubica dio ove teme je izjahao sve nas i dojahao do Federalnog parlamenta
Dobio
Jusuf Bubica (941)
glas :lol: :lol: :lol: :lol:

Plata će mu biti barem tri puta veća od broja glasova
StupskaBitanga

#1327 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

Sta sada on je tu gdje jeste
Ned071

#1328 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

jutros na stupu policija urucuje cestitke pjesacima koji ne koriste pothodnik nego pretrcavaju cestu kod groblja...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1330 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

vidjeh i ja :D a pješaci sa stanice se smješkaju :D
OldMayor

#1331 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Bravo za policiju. Tako se to radi.

:thumbup:

Pjesaci koliko god se ljutili, ovo je za njihovo dobro.
Ned071

#1332 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ned071 »

neki su bili i zbunjeni... izgleda policijska akcija. juce ujutro su urucivali cestitke vozacima koji su isli lijevo preko ostrva prije one buregdzinice, nakon mosta... jutros pjesaci... mada je ovo, realno, sa ostrvom problem. ako hoces od dzamije da se vratis natrag ka vizi, moras ici haman do pumpe pa motat natrag...
dadoka84

#1333 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

Samo ogradu podici, od policije nema dugorocne fajde. Džaba kad je parmaku lakše preći preko 6 saobraćajnih traka i dvije tramvajske pruge, nego kao gospodin pokretnim stepenicama i putem rezervisanim upravo za njega...
Hajlac

#1334 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

dadoka84 wrote:Samo ogradu podici, od policije nema dugorocne fajde. Džaba kad je parmaku lakše preći preko 6 saobraćajnih traka i dvije tramvajske pruge, nego kao gospodin pokretnim stepenicama i putem rezervisanim upravo za njega...
Rekoh ja prije mjesec dana:

http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... #p10612044

http://www.klix.ba/forum/izradnja-saobr ... #p10612091
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1335 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

OldMayor wrote:
I primjetio sam jednu stvar koju dosta vozaca radi, posto sada na mostu imaju tri trake dvije +ostrvo sa ukljucnom i iskljucnom trakom. Lole kojima je mrsko voziti se desnom trakom pored ostrva, pa onda tek uci u iskljucnu, sada voze odmah preko ostrtva. Znaci ukljuce se, voze ostrvom i onda se iskljuce, ili kad idu npr iz pravca Dobrinje sasijeku odmah na pocetku ostrvo da bi dalje skrenuli prema Ilidzi. :roll:

I sad ti ako normalno vozis, kontas sad cu se iskljucit logicno nema mi nikog sa desne strane - e qrac jaro, naice takve lole i pokupit ce te tu. Zato desetere oci otvorite.
danas i jucer su stajali tu na mostu i vidim da zaustavljaju,e sad tacno koga,nisam upratio,mozda i one sto se polukruzno okrecu....
dadoka84

#1336 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by dadoka84 »

Jašta, narod kao i stoka se najbolje ponaša kad je zguran u tor...
drug_lenjin

#1337 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by drug_lenjin »

Ned071 wrote:neki su bili i zbunjeni... izgleda policijska akcija. juce ujutro su urucivali cestitke vozacima koji su isli lijevo preko ostrva prije one buregdzinice, nakon mosta... jutros pjesaci... mada je ovo, realno, sa ostrvom problem. ako hoces od dzamije da se vratis natrag ka vizi, moras ici haman do pumpe pa motat natrag...
Ne moras, jednistavno koristis petlju. Sidjes sa jedne rampe, ukljucis se na glavnu saobracajnicu, potom na drugu rampu i to je to.
Skyfox

#1338 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Skyfox »

dadoka84 wrote:Samo ogradu podici, od policije nema dugorocne fajde. Džaba kad je parmaku lakše preći preko 6 saobraćajnih traka i dvije tramvajske pruge, nego kao gospodin pokretnim stepenicama i putem rezervisanim upravo za njega...
Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!
Navecer je strasno... mile po cesti od stanice do Tibre, idu prugom dok ne uhvate momenat za pretrcavanje. Djeca, starci... em mrak, em se rasvjeta jos nije upalila, em svi u crnom... :roll:
Hajlac

#1339 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

Skyfox wrote: Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!
Navecer je strasno... mile po cesti od stanice do Tibre, idu prugom dok ne uhvate momenat za pretrcavanje. Djeca, starci... em mrak, em se rasvjeta jos nije upalila, em svi u crnom... :roll:
Hajlac wrote:
Wind wrote:'vako je jeftinije... 8)
Da, ljudski život postao je jako jeftin :roll:
Vrijedniji je život uličnog divljanera...
Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postoji :-) )!
vade_mecum

#1340 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vade_mecum »

Hajlac wrote:
Skyfox wrote: Ne mogu da vjerujem da nisu podigli ogradu na onom zidu i onemogucili ulazak na stanice iskljucivo pothodnicima!
Hajlac wrote:
Wind wrote:'vako je jeftinije... 8)
Da, ljudski život postao je jako jeftin :roll:
Vrijedniji je život uličnog divljanera...
Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postoji :-) )!
kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana? :roll:
OldMayor

#1341 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana? :roll:
Pa jednim dijelom i ima veze. Kao prvo projektant je morao obezbjediti ili dva ulaza sa strane groblja ili usmjeriti ulaz prema Tibri, gdje zivi 90% ljudi koji ce koristiti taj prolaz. :roll:

Ja opet kazem, ne opravdavam pretrcavanje, ali ondje se nije planski gledalo, nego su pukli onaj ulaz gdje je njima ceif. Je li projektant uopste pratio kuda ljudi hodaju? Ja sam 100% siguran da nije.

I zato ce i dalje ljudi pretrcavati, dok se ne stavi ograda i onemoguci ulaz na stanicu - osim iz pothodnika.

A dole onaj zeleni pojas prema Wisi-ostrvo koje razdvaja trake izorase svakom nedjeljom. Boze sacuvaj papanluka dole...fuj sta uradise. :roll:
vade_mecum

#1342 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vade_mecum »

OldMayor wrote:
vade_mecum wrote:kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana? :roll:
Pa jednim dijelom i ima veze. Kao prvo projektant je morao obezbjediti ili dva ulaza sa strane groblja ili usmjeriti ulaz prema Tibri, gdje zivi 90% ljudi koji ce koristiti taj prolaz. :roll:

Ja opet kazem, ne opravdavam pretrcavanje, ali ondje se nije planski gledalo, nego su pukli onaj ulaz gdje je njima ceif. Je li projektant uopste pratio kuda ljudi hodaju? Ja sam 100% siguran da nije.

I zato ce i dalje ljudi pretrcavati, dok se ne stavi ograda i onemoguci ulaz na stanicu - osim iz pothodnika.

A dole onaj zeleni pojas prema Wisi-ostrvo koje razdvaja trake izorase svakom nedjeljom. Boze sacuvaj papanluka dole...fuj sta uradise. :roll:
ovaj projekat je radjen kad Tibre nije bilo ni na mapi pod jedan, a pod dva, da su ubacili funkciju teleporta umjesto podhodnika naslo bi se barem 100 budala koji bi opet pretrcavali.
OldMayor

#1343 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

vade_mecum wrote:
OldMayor wrote:

ovaj projekat je radjen kad Tibre nije bilo ni na mapi pod jedan, a pod dva, da su ubacili funkciju teleporta umjesto podhodnika naslo bi se barem 100 budala koji bi opet pretrcavali.
Hahahah...hahah...

Cuj nije bilo Tibre, ja koliko znam Tibra je one dole zgrade poceo 2010 godine. A prije toga prema RP koliko znam ondje je predvidjeno stambeno naselje. Znaci sigurno prije 10 godina se znalo da vise ljudi zivjeti dole kod Une, nego gore kod groblja.

A petlja je projektovana prije 40-ak godina ako se ne varam. Pothodnik je naknadno ubacen, sto znaci da su nedavno mijenjali projekat, i ne kontam u cemu je problem okrenuti ulaz u projektu i tako ga napraviti - je li treba 5 godina za to?
vade_mecum

#1344 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vade_mecum »

nagadjam ali mozda postoje objektivne okolnosti zasto je ovako izvedeno npr. podzemne instalacije. s druge strane, pravo glup izgovor za pretrcavanje je sto pjesak mora 15-20 m duze pjesaciti :roll:
Ripicipi

#1345 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Ripicipi »

OldMayor wrote: Hahahah...hahah...

Cuj nije bilo Tibre, ja koliko znam Tibra je one dole zgrade poceo 2010 godine. A prije toga prema RP koliko znam ondje je predvidjeno stambeno naselje. Znaci sigurno prije 10 godina se znalo da vise ljudi zivjeti dole kod Une, nego gore kod groblja.

A petlja je projektovana prije 40-ak godina ako se ne varam. Pothodnik je naknadno ubacen, sto znaci da su nedavno mijenjali projekat, i ne kontam u cemu je problem okrenuti ulaz u projektu i tako ga napraviti - je li treba 5 godina za to?
Pothodnik su postavili kod autobuske stanice, bas tamo gdje i treba biti.

Uostalom, haj' reci gdje je to pothodnik trebao biti?
anonimus03

#1346 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by anonimus03 »

Ripicipi wrote:
OldMayor wrote: Hahahah...hahah...

Pothodnik su postavili kod autobuske stanice, bas tamo gdje i treba biti.

Uostalom, haj' reci gdje je to pothodnik trebao biti?
Izlaz iz pothodnika na drugoj strani je trebao biti okrenut prema Ilidzi, a ne prema gradu.
supercali

#1347 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by supercali »

A tesko prohodati 20 metara vise samo zato jer ulaz/izlaz nije okrenut na "pravu" stranu
Hajlac

#1348 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajlac »

vade_mecum wrote:
Hajlac wrote: Žrtava će biti a kad se desi prva strašna nesreća, suditi za ubistvo iz nehata projektanta onog kretenluka a za saučesnike građevinsku inspekciju(ako takva ovdje postoji :-) )!
kakve veze ima projektant sa papanlukom pojedinih građana? :roll:
vade_mecum wrote:nagadjam ali mozda postoje objektivne okolnosti zasto je ovako izvedeno npr. podzemne instalacije. s druge strane, pravo glup izgovor za pretrcavanje je sto pjesak mora 15-20 m duze pjesaciti :roll:
Sigurno se šališ!!!

Zašto se po čitavom gradu postavljaju:

1) čunjevi
2) žardinjere
3) visoki ivičnjaci
4) metalne ograde
.
.
. ?

Zbog estetike ili upravo kako bi predvidjeli i onemogućili anarhiju na ulicama i pješačkim zonama?

Kako to da u tobože naprednim/civilizovanim zemljama i dalje stavljaju takve graničnike a vidi nas pametnjakovića - nama to ne treba(dok prva žrtva ne padne) :twisted:

Kad mu staviš efikasnu ogradu 100m s obje strane "pothodnika", garantujem ti da neće više pretrčavati jer će mu biti mrsko toliko pješačiti!

Ovako vidi čistinu preko ceste pa mu se ne mili silaziti pod zemlju pa se penjati...

TO
gradski projektant mora imati u vidu kad planira pothodnik!

Niđe na svijetu!
vade_mecum

#1349 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vade_mecum »

Image

ja ti garantujem da neke ljude ne moze nista zaustaviti u namjeri jer nekima se jednostavno isplati cekati 2-3-5 minuta kako bi pretracli cestu i tako ugrozili svoj i tudji zivot, nego da za 45 sekundi do 1 minute predju na drugu stranu koristeci pothodnik.

a za cunjeve i zardinjere no comment jer kantonalne vlasti malo da vise rade na uredjenju parking politike nebi bilo potrebe za njima + sto su odvratni samo tako, pogotovo oni od pola metra sa lancima, a i ugrozavaju zivote pjesaka. kako ugrozavaju? slobodno pitaj :D
StupskaBitanga

#1350 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by StupskaBitanga »

već je u pothodniku smeće, prljavo onda kako se radovi nastavljaju jer ruše one radnje sve je puno prašine
Post Reply