Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
kandelabar

#1326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

Ma Željko Komšić je dobio reklamu nakon one izjave da će KOštunica dobit po prstima i po nosu ak obude dirao u BiH,a naš narod se pali na takve stvari kao što je i HAris SIlajdžić jednom opalio sa ukidanjem entiteta RS-a..Nekako sve se razjedinjuje BOšnjačko glasačko tijelo dok Srpsko i Hrvatsko je poprilično homogeno dva HDZ-a dva SDP-a kod nas Bošnjaka nekih kamaru stranaka koji se bore za BiH,a nikakve koristi narod od toga nema i ova DF će biti samo jedan otrgnuti rukavac SDP-a kao što je od SDA formirana ASDA ili od HDZ-a 90tka ne vjerujem u neki značajniji rezultat..
MuaDib

#1327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

udrch wrote:jel istina da je Munir Alibabić Munja alias MuaDib na forumu u presjedništvu stranke?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Krushna mrva

#1328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

kandelabar wrote:Ma Željko Komšić je dobio reklamu nakon one izjave da će KOštunica dobit po prstima i po nosu ak obude dirao u BiH,a naš narod se pali na takve stvari kao što je i HAris SIlajdžić jednom opalio sa ukidanjem entiteta RS-a..Nekako sve se razjedinjuje BOšnjačko glasačko tijelo dok Srpsko i Hrvatsko je poprilično homogeno dva HDZ-a dva SDP-a kod nas Bošnjaka nekih kamaru stranaka koji se bore za BiH,a nikakve koristi narod od toga nema i ova DF će biti samo jedan otrgnuti rukavac SDP-a kao što je od SDA formirana ASDA ili od HDZ-a 90tka ne vjerujem u neki značajniji rezultat..
zeljko, sto neko rece, nema sta pokvariti. da je najgori bolji je od ovih kleptomana.
Ahmmed

#1329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ahmmed »

slucajni prolaznik wrote:
Bodkin wrote:...inace nas sistem izbacuje politicare koju su u njemu "sazreli". ne moze se ocekivati iole posten politicar koji radi u korist drzave kad je nastao u sistemu "samo za sebe zavrni". dakle ako misli da ima solidan sistem u stranci onda treba gurnuti mlade i isklesati ih sa takvim svjetonazorom. za 4-5 godina ce imati pravu osobu.ili neka nadje par kandidata i posalje ih na ivy league skolu pa ce za 4 godine imati covjeka sa znanjem i vezama. ne moze nista preko noci a i ovi nasi ublehasi ne razmisljaju dalje od mjesec dana unaprijed

Primjetio sam, npr. Konstantina Jovanovica na danasnjem osnivanju DF. Ljudima poput njega, i njemu posebno, i "naslijepo" smijem pokloniti povjerenje.

Onoj omladini, koja je stajala na strani, ipak ne bih i da mi placaju. Bih, ali tek nakon dugogodisnjeg iskustva i profiliranja, dokazivanja, Jovanovicevog, npr. vec dokazanog...
:thumbup:

na hajr...da se s tobom slažem, u bilo čemu :D
zavrzlama

#1330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zavrzlama »

DF ima velike izglede za uzimanje jake pozicije na politickoj sceni,ukoliko "Toranj" za partnera uzme Komsu umjesto Zlaje.....DF je dolsa u pravo vrijeme ,jer nezadovoljni i izdani SDP-ovci imaju utociste i ubija se rizik od prelaska u SDA,SBB ili bojkot izlaska na glasanje....dok nezadovoljni u SDA,SBB ce opet radije ici u DF nego SDP....puno ce znaciti ko ce medijski pokrivati DF...toranj ce odigrati kljucnu ulogu..
Last edited by zavrzlama on 08/04/2013 00:53, edited 1 time in total.
biske

#1331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Nisam procitao zadnjih desetak strana pa ne znam je li ko pomenuo ono sto bi moglo biti vrlo zanimljivo potencijalnim clanovima (kao i postojecim koji nisu bili na skupstini):
DVA potpredsjednika i 10 clanova predsjednistva bice izabrani naknadno. Sto znaci da ce svi clanovi uticati na krajnji izgled rukovodstva. Sad je do raje koja je unutra da pokaze da mogu prepoznati i ispaliti ljude koji su bolji od ovih koje je ZK odabrao.
Za raju koja je bila tamo veliki pozdrav od "jedinog protiv" potpredsjednika i clanova predsjednistva. :)

Pljuvacima, umjesto "get a life" porucujem: slobodno proberite sa listi ostalih stranaka, vjerujem da tamo ima kvalitetnijih ljudi. :D
racionalista

#1332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by racionalista »

Kako stvari stoje SDA će potrati sve na sledećim izborima. Hoćel se kakve kladionice ovdje otvarati par mjeseci pred izbore???
slucajni prolaznik

#1333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

biske wrote:...DVA potpredsjednika i 10 clanova predsjednistva bice izabrani naknadno. Sto znaci da ce svi clanovi uticati na krajnji izgled rukovodstva. Sad je do raje koja je unutra da pokaze da mogu prepoznati i ispaliti ljude koji su bolji od ovih koje je ZK odabrao...

Kako, kakav je sistem biranja i glasanja u DF? Kada je planirana popuna mjesta neizabranih clanova predsjednistva i ostalih organa stranke? Da li je moguce zamijeniti "osnivackoskupstinske" clanove predsjednistva prije redovne procedure?

Imas li Statut i programske ciljeve?
Krushna mrva

#1334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

zavrzlama wrote:DF ima velike izglede za uzimanje jake pozicije na politickoj sceni,ukoliko "Toranj" za partnera uzme Komsu umjesto Zlaje.....DF je dolsa u pravo vrijeme ,jer nezadovoljni i izdani SDP-ovci imaju utociste i ubija se rizik od prelaska u SDA,SBB ili bojkot izlaska na glasanje....dok nezadovoljni u SDA,SBB ce opet radije ici u DF nego SDP....puno ce znaciti ko ce medijski pokrivati DF...toranj ce odigrati kljucnu ulogu..
mozda toranj, a mozda i neko drugi ali kao DRUGI partner. Zeljko mora imat dobar rezultat odmah, a realno na ovako iscjepkanom glasackom tijelu to je moguce ostvariti. mislim da ce odlucujuca biti manja mjesta kao npr. Bugojno gdje je vec dokazao da moze da se bez problema odradi posao.
biske

#1335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

slucajni prolaznik wrote:
biske wrote:...DVA potpredsjednika i 10 clanova predsjednistva bice izabrani naknadno. Sto znaci da ce svi clanovi uticati na krajnji izgled rukovodstva. Sad je do raje koja je unutra da pokaze da mogu prepoznati i ispaliti ljude koji su bolji od ovih koje je ZK odabrao...

Kako, kakav je sistem biranja i glasanja u DF? Kada je planirana popuna mjesta neizabranih clanova predsjednistva i ostalih organa stranke? Da li je moguce zamijeniti "osnivackoskupstinske" clanove predsjednistva prije redovne procedure?

Imas li Statut i programske ciljeve?
biće provedeni unutarstranački izbori, izabrana općinska i delegirana kantonalna rukovodstva. oni će predložiti predsjedništvu nove članove - ovi izbori bi trebali biti završeni negdje do jeseni. postojeće, nažalost, neće biti moguće smijeniti osim ako šta ne zeznu pa da ih se isključi iz stranke.

nemam elektronski, biće uskoro objavljeni i javno dostupni. program je nekih 12 strana uopćenog teksta, pravi (pred)izborni program stranke će se praviti do nove godine i obuhvatiće sve što se bude smatralo bitnim. prostora za aktivne članove zaista ima, a lično se ne ubrajam u takve jer imam puno drugih obaveza tako da nisam prava adresa za pitanja.
theTruePath

#1336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

Krushna mrva wrote:hajmo bacit prognozu koliko ko uzima na razini BiH i u FBiH....
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

U ovom omjeru mogli bi imati utjecaj na kretanja. Ispred sebe prosto moraju imat brojke i znati sta i kakvu brojku ciljaju.

SDA
DF
SDP
udrch

#1337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

MuaDib wrote:
udrch wrote:jel istina da je Munir Alibabić Munja alias MuaDib na forumu u presjedništvu stranke?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
znači ipak sam pogodio..vazdan te nije bilo..ja od juče pitam jesi i ti u Uniticu, niko ne odgovara..
a kako si sklon raznim teorijama zavjera, tajnim službam, raznim konstrukcijama odmah sam te provalio..
a i po nicku sam sad skonto da si ti garant..
Mu - Munir
a - Alibabić
Dib - državna bezbjednost - ovo i je samo veznik

:D
udrch

#1338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

Krushna mrva wrote:hajmo bacit prognozu koliko ko uzima na razini BiH i u FBiH....
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

U ovom omjeru mogli bi imati utjecaj na kretanja. Ispred sebe prosto moraju imat brojke i znati sta i kakvu brojku ciljaju.
ovo je toliko loša progniza da se ne isplati ulaziti u raspravu..
Krushna mrva

#1339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

theTruePath wrote:
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

SDA
DF
SDP
mnogi ce se iznenaditi da DF otkine veci dio od SDA nego od SDP
theTruePath

#1340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

Krushna mrva wrote:
theTruePath wrote:
DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

Onako cisto sumnjam

SDA
DF
SDP
mnogi ce se iznenaditi da DF otkine veci dio od SDA nego od SDP
XXS

#1341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by XXS »

udrch wrote:
MuaDib wrote:
znači ipak sam pogodio..vazdan te nije bilo..ja od juče pitam jesi i ti u Uniticu, niko ne odgovara..
a kako si sklon raznim teorijama zavjera, tajnim službam, raznim konstrukcijama odmah sam te provalio..
a i po nicku sam sad skonto da si ti garant..
Mu - Munir
a - Alibabić
Dib - državna bezbjednost - ovo i je samo veznik

:D
I sta velis? MuaDib sklon teorijama zavjere?
shiljak

#1342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

ja mislim da će svi ofalit, a DF će da zakuca :-D Sad je pitanje ako bude izmeđuostalog i sa nekom 'lošom' strankom, hoće li mu neko zamjeriti.. Jer ako može sa bilo kojom nešto korisno napraviti zašto da ne? Ako bude nešto loše krenulo može prestati biti sa tom strankom.. I to je normalno, samo što smo mi navikli čim neko nešto odma priče krenu :D

Znači bitno je ja mislim povjerenje.. da ne bude kao sa SDP-om, čim se šestorka skupila.. :D Ja mislim da bi tako DF nešto uradio da ne bi bilo toliko panike.
Canton

#1343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Canton »

DF 17%
SDA 12%
SBB 7%
SDP 6%
SDU 2%
SNSD 13%
SDS 8%
HDZ 6%
HDZ 90, 3%
Mesar 3%
Abdic 2%
HSP 1%
Srs 1%
ostalo u vjetar....

Ev i moja prognoza za Federaciju

SDA 25%
SDP 20
DF 11
HDZ 10
SBB 7
SBiH 5
1990 4
RzB 4
HSP 2
DNZ 2
A-SDA 2

ostalo niz vodu
theTruePath

#1344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

zasto svi misle da ce DF tako dobro proci :-)

hoce uzeti dosta glasaca od sdp-a,medjutim ne sve,a sda-ovci su glasali za komsica samo kad je trebalo osigurati dva mjesta,neka to ne zavara ljude da misle da ce zeljko dobiti slican broj glasova

bit ce 3 ili 4,dakle vrlo dobar uspjeh za jednu novu stranu medjutim ne nesto spektakularno,kako neki forumasi misle
It_is_a_Leclerc

#1345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ok. SDA će pobijediti i zauvijek biti prva stranka u Bošnjaka, i zauvijek će vas zvati sa biroa u Telecom da radite. Dobro ? :D
ultima_palabra

#1346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

theTruePath wrote:zasto svi misle da ce DF tako dobro proci :-)

hoce uzeti dosta glasaca od sdp-a,medjutim ne sve,a sda-ovci su glasali za komsica samo kad je trebalo osigurati dva mjesta,neka to ne zavara ljude da misle da ce zeljko dobiti slican broj glasova

bit ce 3 ili 4,dakle vrlo dobar uspjeh za jednu novu stranu medjutim ne nesto spektakularno,kako neki forumasi misle
Ja znam ljudi koji nisu glasali za Željka jer su znali da će lagano pobijediti, pa su glasali za Silajdžića recimo kako ne bi prošao Radon... tako da glasačko tijelo može biti i šire od tih 330.000 :D
mayab

#1347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mayab »

ultima_palabra wrote:

Ja znam ljudi koji nisu glasali za Željka jer su znali da će lagano pobijediti, pa su glasali za Silajdžića recimo kako ne bi prošao Radon... tako da glasačko tijelo može biti i šire od tih 330.000 :D
:thumbup:
lajkujMe

#1348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lajkujMe »

Ja tek sad vidim koliko stranaka imamo :roll:
htcxone

#1349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by htcxone »

zato sto ja imam bar 30 priajtelja koji su prosle izbore rekli "ja ne glasam jer nemam za koga, sve goli lopovi", a evo vecina ih sad hoce da se učlani u stranku ;) i vjerujem da je ogroman broj ljudi takvog misljenja, i da ce narod jednom se dozvati pameti jer smijesno je ovo sto se nama radi...
i jos kad napise "nema Željko političkog kapaciteta" ETO NEK VAM TIHIĆ,BRANKOVIĆ, SILAJDŽIĆ, LAGUMDŽIJA I RADON imaju kapacitet mili bože što nam je lijepo... ovom narodu treba covjek iz naroda a ne neko go ce se svađati sa drugim političarima i dok narod nema sta jesti povlaciti pitanje nacionalnog interesa.... je*** vas nacionalni interes vise... daj narodu prosjecnu platu 1000 maraka i posao, privredu, nece biti ni nacionalizma ni mrznje...
sema911s

#1350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sema911s »

htcxone wrote:

zato sto ja imam bar 30 priajtelja koji su prosle izbore rekli "ja ne glasam jer nemam za koga, sve goli lopovi", a evo vecina ih sad hoce da se učlani u stranku ;) i vjerujem da je ogroman broj ljudi takvog misljenja, i da ce narod jednom se dozvati pameti jer smijesno je ovo sto se nama radi...
i jos kad napise "nema Željko političkog kapaciteta" ETO NEK VAM TIHIĆ,BRANKOVIĆ, SILAJDŽIĆ, LAGUMDŽIJA I RADON imaju kapacitet mili bože što nam je lijepo... ovom narodu treba covjek iz naroda a ne neko go ce se svađati sa drugim političarima i dok narod nema sta jesti povlaciti pitanje nacionalnog interesa.... je*** vas nacionalni interes vise... daj narodu prosjecnu platu 1000 maraka i posao, privredu, nece biti ni nacionalizma ni mrznje...
ja se samo nadam da ce imat clanove ne samo iz sarajeva, jer sarajevo nij BIH,. a koliko sam vidjeo mali broj prisalica ima iz ostalih gradova,.
Post Reply