Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

It_is_a_Leclerc

#1326 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

potato wrote:ma ubjedljiva pobjeda sa misketom i dzekom zajedno :) nije pjanic jedini igrac.......

ne ofirajmo se po stadionima molim Vas

http://www.facebook.com/NaucimoOkrenutZastavuPravilno
:thumbup:
zlajapravaraja

#1327 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zlajapravaraja »

----------------Begovic---------------

---Vranjes------Spahic----Zukanovic---

Mujdza----Sesar-----Medunjanin---Lulic

-----------Misimovic(Ibricic)---------

----------Ibisevic---------Dzeko------

Evo danima mozgam formaciju, i jedino uspjeh posloziti trenutno najspremnije-odnosno-najbolje-odnosno one koji trenutno igraju u svojim klubovima u formaciju 3-5-2, a nikako ne mogoh pronaci nesto logicno sa 4-4-2 ili 4-2-3-1...

Besic, Zahirovic, Stevanovic, pa i Visca su takodjer sasvim realne opcije, bez obzira na formaciju.
odr0n

#1328 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by odr0n »

Vedo će da riješi. ;-)
zlajapravaraja

#1329 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zlajapravaraja »

Vedo ce ih nacet', a Dzeko i Miske dotuc' :wink:

3:0 (moja prognoza)
Muhamed Đakmić

#1330 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Ljudi, nismo nikad igrali sa trojicom nazad kod Sušića, nema teorije ba. Nelogično je da stavljaš trojicu ako znaš da Sušić neće tako igrati. Također, sastav će biti ziheraški maksimalno, tipujem na nešto ovakvo.

Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Formacija 4-4-2 sa lažnim desnim krilom u vidu Misimovića. Ostalo su sve naklapanja i puste forumske želje, daj Bože da Safet nečim iznenadi.
emigrazione

#1331 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by emigrazione »

Ma mi ako bod izvucemo dobro je. Mi smo nacija sa gubitnickim mentalitetom, koja bi izgubila odlucujucu utakmicu protiv bilo koga na kugli zemaljskoj, sto puta dokazano do sad. Susta suprotnost od Grka. Ocekujem ubjedljiv poraz bas zato sto nam je, kao, odlucujuca. Da je pocetak kvalifikacija jebali bi im majku kroz majku, ovako pusa ko dusa
palermo

#1332 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by palermo »

Sarajevo1946 wrote:Ljudi, nismo nikad igrali sa trojicom nazad kod Sušića, nema teorije ba. Nelogično je da stavljaš trojicu ako znaš da Sušić neće tako igrati. Također, sastav će biti ziheraški maksimalno, tipujem na nešto ovakvo.

Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Formacija 4-4-2 sa lažnim desnim krilom u vidu Misimovića. Ostalo su sve naklapanja i puste forumske želje, daj Bože da Safet nečim iznenadi.
Zašto je to ziheraški sastav? Igraš sa dva napadača, sa maksimalno ofanzivnim Misimovićem.....jedino ako pod ziheratvom ne misliš na nedavanje šanse nekom debitantu ili neiskusnom igraču.

By the way, nešto sam uvjeren da neće Zukanović igrati......Višča ili Stevanović umjesto njega, čak bih se manje iznenadio i Vršajeviću na beku nego Zukanu.
It_is_a_Leclerc

#1333 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

emigrazione wrote:Ma mi ako bod izvucemo dobro je. Mi smo nacija sa gubitnickim mentalitetom, koja bi izgubila odlucujucu utakmicu protiv bilo koga na kugli zemaljskoj, sto puta dokazano do sad. Susta suprotnost od Grka. Ocekujem ubjedljiv poraz bas zato sto nam je, kao, odlucujuca. Da je pocetak kvalifikacija jebali bi im majku kroz majku, ovako pusa ko dusa
Djelimično se slažem.

Dijelom su krivi navijači s tim "Sad il' nikad", "Pobjeda ili smrt", "Historijska, milenijumska, epohalna utakmica", a dijelom i mediji.
Igrači nam se ne znaju nositi sa pritiskom, i to je problem za ovu vrlo dobru generaciju igrača.
Muhamed Đakmić

#1334 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
Sarajevo1946 wrote:Ljudi, nismo nikad igrali sa trojicom nazad kod Sušića, nema teorije ba. Nelogično je da stavljaš trojicu ako znaš da Sušić neće tako igrati. Također, sastav će biti ziheraški maksimalno, tipujem na nešto ovakvo.

Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Zašto je to ziheraški sastav? Igraš sa dva napadača, sa maksimalno ofanzivnim Misimovićem.....jedino ako pod ziheratvom ne misliš na nedavanje šanse nekom debitantu ili neiskusnom igraču.

By the way, nešto sam uvjeren da neće Zukanović igrati......Višča ili Stevanović umjesto njega, čak bih se manje iznenadio i Vršajeviću na beku nego Zukanu.
U tom smislu da neće puno novina uvoditi u ekipu. U neku ruku ga razumijem i opravdavam.

I navedite mi jednu historijsku utakmicu gdje nismo po igračkom kadru bili inferiorniji od protivnika. Jedino tako u obzir dolazi mentalna strana, ako smo približno jednakog kvaliteta ili jači od protivnika, a gubimo. Mi to nikad nismo bili. Do utakmice u petak.
zlajapravaraja

#1335 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zlajapravaraja »

Ovaj put je sve drugacije :dance:
Ajatolah_

#1336 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Ajatolah_ »

Ne sviđa mi se ideja o Misketu kao krilu, radije Medunjanin kad već mora igrati. Mada što se tiče samih igrača siguran da će to biti to što je Sarajevo1946 stavio.
Muhamed Đakmić

#1337 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Ma Miske će krilo biti samo na papiru, tu cijelu stranu će držati Mujdža vjerovatno, koji neće biti dovoljno oporavljen :roll:
emigrazione

#1338 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by emigrazione »

Pa jeste vi normalni, u svakoj liniji imaju jace igrace od nas, koji su jos uz to i u puuuno boljoj formi. Cime da im pariramo, trkom ne mozemo, nekakvom taktikom nema sanste, napadaci nam slabo igraju po klubovima, a i kad igraju bolje da ne igraju i sl, u odbrani ti Spahic koji nas je zavaljivao u svakoj "odlucujucoj" utakmici od kako je u reprezentaciji. Ako jos dodas to da ti najbolji igrac nece igrati, brate to je, ako bog da, bod ko kuca i sve nogama da u guzove udaras od srece
Muhamed Đakmić

#1339 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Muhamed Đakmić »

Imaju samo u odbrani jače igrače od nas.
trcicu trceci

#1340 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by trcicu trceci »

emigrazione wrote:Pa jeste vi normalni, u svakoj liniji imaju jace igrace od nas, koji su jos uz to i u puuuno boljoj formi. Cime da im pariramo, trkom ne mozemo, nekakvom taktikom nema sanste, napadaci nam slabo igraju po klubovima, a i kad igraju bolje da ne igraju i sl, u odbrani ti Spahic koji nas je zavaljivao u svakoj "odlucujucoj" utakmici od kako je u reprezentaciji. Ako jos dodas to da ti najbolji igrac nece igrati, brate to je, ako bog da, bod ko kuca i sve nogama da u guzove udaras od srece
Sve normala ali me ovo zanima: sta ti jedes sine dragi pa si tako lud ?
Trebalo bi banovati i ovakve koji govore lose o idolima, to je bolan gore od psovke, ali da se ne mijesam u moderatorski posao :D
limeni

#1341 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by limeni »

It_is_a_Leclerc wrote:
emigrazione wrote:Ma mi ako bod izvucemo dobro je. Mi smo nacija sa gubitnickim mentalitetom, koja bi izgubila odlucujucu utakmicu protiv bilo koga na kugli zemaljskoj, sto puta dokazano do sad. Susta suprotnost od Grka. Ocekujem ubjedljiv poraz bas zato sto nam je, kao, odlucujuca. Da je pocetak kvalifikacija jebali bi im majku kroz majku, ovako pusa ko dusa
Djelimično se slažem.

Dijelom su krivi navijači s tim "Sad il' nikad", "Pobjeda ili smrt", "Historijska, milenijumska, epohalna utakmica", a dijelom i mediji.
Igrači nam se ne znaju nositi sa pritiskom, i to je problem za ovu vrlo dobru generaciju igrača.
ne znam kako je igracima, ali ja sam pravo miran nema neke euforije..valjda zato sto sam siguran da cemo ih uzeti :-D
Korisničkoime

#1342 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

palermo wrote:
Korisničkoime wrote:@Sa1946
Oplodi naciju Džeko :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: , ah što se ismija slatko majko mila.
Važnije je i za nas i za Pjanića i za Romu i za Grčku da Pjanić sanira svoju povredu do kraja i da ne rizikuje nedaj Bože kakvu težu povredu koja će ga zakovati na nekih 6 mjeseci.
Drugo pošto svi da dodam i ja na početku ove teme sam već spomenuo moramo ih razvući ili barem pokušati, znači preko krila. Opcija Zahirović Miske Medunjanin teško da će imati prolaza. Međutim to ćemo igrati jer repka nikada nije ni pokušala da u nekoj prijateljskoj uvježba drugačiju formaciju ili sistem, to igramo to je sigurica to što su nas skužili je druga priča izvalit će Džeko Miske neki ekstra potez i riješiti tekmu je otprilike naša parola.
-----------Begović------------
Mujdža-Spahić-Vranješ-Lulić
--------Sesar-Zukanović----
Stevanović-Medunjanin-Višća
------------Džeko--------------
Ima mahana fajn ali jbg. makar bi ih malo iznenadili.
U drugom poluvremenu izvaditi Sesara i ubaciti Ibiševića pa kad je bal nek ide sve u 3 p.m.
Najviše strahujem od prvih 20-tak minuta i zadnjih 10-tak.
Nadam se i molim Boga da me Miske obraduje istrči i odigra tekmu života da se i ne osjeti nedostatak Pjanića mada je to više nada, prije svega u njegov kaprc i inat u smislu eh sad kad ste me skoro svi otpisali jer sam otišao u Kinu sad ću da vam ga pokažem.
Sebe bi mi iznenadili, ne Grke. Pregoniš, jebi ga. Umjesto Zukanovića Zahirović ili rahimić, umjesto Sesara Medunjanin,na mjesto Medunjanina Misimović i ostaje još pitanje Stevanovića......dečko dva mjeseca ne igra,da li bi ga ti stavio da imaš pred sobom i pred nacijom odgovornost koju Safet ima ili bi ipak možda pokušao sa prekaljanim Ibišem.
Višća bi i meni igrao, mislim da su on i Lulić najbolja opcija za lijevu stranu.
Iskasapi ti meni formaciju :) . Ozbiljno kad to što reče promijeniš dobiješ upravo ono što sam pokušao da izbjegnem i što smo skoro svi mi pokušali da u prijašnjim utakmicama izbjegnemo a to je trojac Zahirović Medunjanin Mismović koji ne funkcioniše protiv jačih repki i koji povlači za sobom i to lažno desno krilo koje nosi opet nove probleme. Stevanović nije igrao mjesec tačnije zadnje dvije utakmice u ligi naspram njega imaš Zahirovića kojeg stavljaš u tim koji je zadnju odigrao u kupu prije 2-3 dana ali prije toga zadnja mu je tekma bila mislim u 11 mjesecu prošle godine ako se ne varam znači prije 4 mjeseca, može biti da griješim. Ja da imam odgovornost ne bio stavio Zahirovića koji je u zadnja 4 mjeseca odigrao 1 utakmicu koji svaki put sve gore i gore igra za repku. Rahimić u pola godine 1 utakmica nakon povrede sa 36 godina u ovakvoj utakmici ne bi ni to uradio. Ostaje il Zuaknović il Sesar il obojica.
Pored toga trebamo se riješiti tog lažnog krila. Ne znam ako misliš na Ibiševića na desnom krilu onda zaista :-) . U napadu svakako ali kao što rekoh radije bi sa dva DM u prvom poluvremenu.
Stoji da nikad nismo probali sa ovim igračima ali nam formacija i nije baš nepozanat.
Korisničkoime

#1343 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Upravo tako kako ga ti reče. Ovo moje je pusta želja ali navedena formacija će da počne 99% mada se i ja nadam nekom Sušićevom iznenađenju ali teško da ga zaista i bude.
cs003

#1344 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by cs003 »

Dobit cemo 3:1 grke! 8-)
MOSALJOZE

#1345 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Image
3....
Dead Man Walking

#1346 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Dead Man Walking »

Korisničkoime wrote:

Begović
Spahić
Vranješ
Mujdža
Zukanović
Zahirović
Medunjanin
Misimović
Lulić
Ibišević
Džeko

Upravo tako kako ga ti reče. Ovo moje je pusta želja ali navedena formacija će da počne 99% mada se i ja nadam nekom Sušićevom iznenađenju ali teško da ga zaista i bude.
Iznenadjenje moze biti Pandza da pocne umjesto Zukanovica ukoliko je spreman, sve ostalo tesko.
perfect_guy

#1347 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by perfect_guy »

da sad ne lutam previše kroz teme, kakav je plan treninga do petka, da se možda šta i odgleda?
BHF_Manijak

#1348 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by BHF_Manijak »

perfect_guy wrote:da sad ne lutam previše kroz teme, kakav je plan treninga do petka, da se možda šta i odgleda?
Sutra u 10:30 Hrasnica, srijeda u 17 opet Hrasnica, cetvrtak takodjer 17h.
perfect_guy

#1349 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by perfect_guy »

BHF_Manijak wrote:
perfect_guy wrote:da sad ne lutam previše kroz teme, kakav je plan treninga do petka, da se možda šta i odgleda?
Sutra u 10:30 Hrasnica, srijeda u 17 opet Hrasnica, cetvrtak takodjer 17h.
:thumbup: hvala
luckylaka

#1350 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by luckylaka »

emigrazione wrote:Pa jeste vi normalni, u svakoj liniji imaju jace igrace od nas, koji su jos uz to i u puuuno boljoj formi. Cime da im pariramo, trkom ne mozemo, nekakvom taktikom nema sanste, napadaci nam slabo igraju po klubovima, a i kad igraju bolje da ne igraju i sl, u odbrani ti Spahic koji nas je zavaljivao u svakoj "odlucujucoj" utakmici od kako je u reprezentaciji. Ako jos dodas to da ti najbolji igrac nece igrati, brate to je, ako bog da, bod ko kuca i sve nogama da u guzove udaras od srece
Hajde bolan ohladi i ne dizi tlak onima koji navijaju za ovu reprezentaciju.Seres bezze i navlacis ljude da lanu i popuse ban.Eto rekao si da su bolji pobijedit ce.Ok.Nemoj druge tjerati da misle kao ti. :bih:
Locked