TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1326 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by mali_milojica »

Kupio/prebio kroz posao Sony W80C 50" FHD 3D Android. Prezadovoljan. Cini mi se da je po radnjama oko 1600-1700. Vidio sam da u Domodu imaju isti ali 55" za 2000 KM,mozda i nesto nize.
zlo zlo

#1327 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

Nepass wrote:U petak sam bio prvi u konzumu da pazarim samsung i sve rasprodato. Jebi ga
u mepasu mislim da ga još ima :D inace u samo 4 radnje u bih imali.
Nepass

#1328 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

zlo zlo wrote:
Nepass wrote:U petak sam bio prvi u konzumu da pazarim samsung i sve rasprodato. Jebi ga
u mepasu mislim da ga još ima :D inace u samo 4 radnje u bih imali.
Nema :D
zlo zlo

#1329 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

onda ode i taj jedan :lol: nisam ja :D
aditon

#1330 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

Ja bih samo napomenuo da Sony ne podržava pirateriju, te u tom smislu ne možeš npr s usb-a gledati neki film koji si skinuo s neta. To trebate imati u vidu svi oni koji na taj način gledaju filmove, ali u principu to nije toliko bitno jer danas svaki tv ima opciju dlna te se video sadržaji mogu streamati kroz kućnu mrežu.
Za budžet od 2000 KM možda možeš razmisliti i o LG 55LF632V, košta u nextu 1899 KM, UHD, 3D, webOs2.0 itd.
Cossack

#1331 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Cossack »

aditon wrote:Ja bih samo napomenuo da Sony ne podržava pirateriju, te u tom smislu ne možeš npr s usb-a gledati neki film koji si skinuo s neta. To trebate imati u vidu svi oni koji na taj način gledaju filmove, ali u principu to nije toliko bitno jer danas svaki tv ima opciju dlna te se video sadržaji mogu streamati kroz kućnu mrežu.
Za budžet od 2000 KM možda možeš razmisliti i o LG 55LF632V, košta u nextu 1899 KM, UHD, 3D, webOs2.0 itd.
Uzmeš HDMI kabal od 10 KM, puštaš sve sa računara/laptopa i problem riješen.
zomri

#1332 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

aditon wrote:Ja bih samo napomenuo da Sony ne podržava pirateriju, te u tom smislu ne možeš npr s usb-a gledati neki film koji si skinuo s neta. To trebate imati u vidu svi oni koji na taj način gledaju filmove, ali u principu to nije toliko bitno jer danas svaki tv ima opciju dlna te se video sadržaji mogu streamati kroz kućnu mrežu.
Nije mu ovaj LG baš briljirao na testu.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/lf6300

Mislim da za taj novac može dobiti više odabere li Samsung ili Sony.
aditon

#1333 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

zomri wrote:

Naravno, ja generalno nisam fan LG kao brenda, samo sam u njegovoj cjenovnoj granici htio da mu predložim i ovaj model koji u principu ima sve što ga zanima i što mu treba(košta manje od 2000). Ako želi kvalitet slike, onda je to svakako Sony. Ja bih lično volio imati nekog Sharpa ali ovdje ta marka je slabo zastupljena, mislim da ih uvozi Stanić ali samo neke pojedine modele, izbor je ograničen.
zomri

#1334 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

aditon wrote:
zomri wrote:

Naravno, ja generalno nisam fan LG kao brenda, samo sam u njegovoj cjenovnoj granici htio da mu predložim i ovaj model koji u principu ima sve što ga zanima i što mu treba(košta manje od 2000). Ako želi kvalitet slike, onda je to svakako Sony. Ja bih lično volio imati nekog Sharpa ali ovdje ta marka je slabo zastupljena, mislim da ih uvozi Stanić ali samo neke pojedine modele, izbor je ograničen.
jedino dobro kod LG su OLEDi. da bi dobio iole dobar lcd kod njih moraš se isprsiti za duplo u odnosu na sony i samsung.

da, sharp i vizio fale. s tim da je vizio neka marka koje nema u evropi, a imaju predobre, a povoljne modele.
Nepass

#1335 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

zlo zlo wrote:onda ode i taj jedan :lol: nisam ja :D
Nisam se sjetio mostara ranije, a cas posla provjeriti :(
Nepass

#1336 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

Ovi vizio tv su po recenzijama u samom vrhu
N.N.

#1337 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by N.N. »

Nepass

#1338 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

Crna Jedra wrote:
Oba tv su smeće sa panelima od 50HZ, ako hoćeš kvalitetan tv moraš se isprsit 1500/2000KM.
Ne, ako hoces bas veliki i dobar tv moras 10k izvaliti.
Valjda covjek ima granicu do koje ide sa lovom, ne trebas mu ti da bi shvatio da je tv od 2k bolji od 500KM
Nepass

#1339 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

Ima lg lf ili lb 5610 oko 490km na snizenju. Zaboravio sam gdje, guglaj. Bolji je od ova dva
moke_31

#1340 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Ja imam Sony android i uredno vrti pirateriju sa USB-a, možda su neki stariji sonyjevi modeli imali DRM zaštitu ali sad je nema. Plus tu je KODI preko kojeg se također mogu bežično puštati svi sadržaji sa PC-ja.
aditon

#1341 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

moke_31 wrote:
Ja imam Sony android i uredno vrti pirateriju sa USB-a, možda su neki stariji sonyjevi modeli imali DRM zaštitu ali sad je nema. Plus tu je KODI preko kojeg se također mogu bežično puštati svi sadržaji sa PC-ja.
Tim bolje, znam da je Sony žeštok protivnik piraterije ali kao što rekoh, uvijek postoji opcija kućne mreže tako da je ovo beznačajno u konačnici ali sam isto i napomenuo jer možda je nekim korisnicima to bitno pogotovo oni koji ne koriste niti android niti dlna.

A u vezi ovih Vizio televizora, i ja moram reći da su vrh zaista, međutim jedini način da iste kupite jesta da to neko u Americi uradi za vas i pošalje putem brze pošte na adresu. Međutim dok se plati poštarina i carina, upitno je koliko bi se sve to isplatilo.
Ali šteta što nemamo nekog Sharp dealera jer su njihovi paneli također vrh.
polis

#1342 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by polis »

Ja mogu preporučiti Samsung seriju 6400H. Bilo koja dijagonala, ali bolje što veća. Nakon skoro godinu dana upotrebe pomenutog modela mogu Vam reći da sam jako zadovoljan. Prikaz na ekranu je odličan. HD je super. Smart daljinski je jako praktičan za upotrebu, ali u paketu dobijate i klasični daljinski. wifi povezivanje je lagano. Najkorisnija app je Youtube i streaming sa telefona, tableta na tv. 3D opcija po meni nepotrebna ali eto ima i to. Dođe i par aktivnih 3d cvika. Pregršt portova sa zadnje strane. Čitanje svih mogućih formata sa externog diska ili USB. Brzina rada TV-a je odlična jer ima dobar procesor, quad core.

Ovo je stariji model u 2016 i sigurno se moze naci na zalihama po radnjama i naravno da bi cijena trebala biti povoljna u odnosu na modele 2016. :thumbup: :thumbup:
zomri

#1343 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

polis wrote:Ja mogu preporučiti Samsung seriju 6400H. Bilo koja dijagonala, ali bolje što veća. Nakon skoro godinu dana upotrebe pomenutog modela mogu Vam reći da sam jako zadovoljan. Prikaz na ekranu je odličan. HD je super. Smart daljinski je jako praktičan za upotrebu, ali u paketu dobijate i klasični daljinski. wifi povezivanje je lagano. Najkorisnija app je Youtube i streaming sa telefona, tableta na tv. 3D opcija po meni nepotrebna ali eto ima i to. Dođe i par aktivnih 3d cvika. Pregršt portova sa zadnje strane. Čitanje svih mogućih formata sa externog diska ili USB. Brzina rada TV-a je odlična jer ima dobar procesor, quad core.

Ovo je stariji model u 2016 i sigurno se moze naci na zalihama po radnjama i naravno da bi cijena trebala biti povoljna u odnosu na modele 2016. :thumbup: :thumbup:
ima na ekupi, vrlo povoljno.
i od mene preporuka, ovo je stvarno best buy od samsunga.
moke_31

#1344 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

aditon wrote:
moke_31 wrote:
Tim bolje, znam da je Sony žeštok protivnik piraterije ali kao što rekoh, uvijek postoji opcija kućne mreže tako da je ovo beznačajno u konačnici ali sam isto i napomenuo jer možda je nekim korisnicima to bitno pogotovo oni koji ne koriste niti android niti dlna.

A u vezi ovih Vizio televizora, i ja moram reći da su vrh zaista, međutim jedini način da iste kupite jesta da to neko u Americi uradi za vas i pošalje putem brze pošte na adresu. Međutim dok se plati poštarina i carina, upitno je koliko bi se sve to isplatilo.
Ali šteta što nemamo nekog Sharp dealera jer su njihovi paneli također vrh.
Sony jeste uvijek bio žestoki borac protiv piraterije ali je sada sigurno sušta suprotnost od toga. Osim što nema više DRM zaštite za sadržaje koji se pokreću sa USB, pustili su KODI na svoj sistem, koji se ne može instalirati na WebOS, Tizen, FirefoxOS već samo na android, a koji je bukvalno SINONIM za pirateriju :D

Samo ću reći :thumbup: za Sony

P.S. Samo da dodam i ja da su Vizio televizori vrh, bar prema onim recenzentima sa rtings-a. Stalno ih hvale i mnoge njihove modele predlažu kao zamjenske (također bolji i sa cijenama) za Samsung-ove i Sony-jeve modele. Jedino što ističu da imaju siromašne smart funkcije.
Last edited by moke_31 on 24/05/2016 14:57, edited 1 time in total.
zomri

#1345 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Crna Jedra wrote:
zomri wrote:
jedino dobro kod LG su OLEDi. da bi dobio iole dobar lcd kod njih moraš se isprsiti za duplo u odnosu na sony i samsung.

da, sharp i vizio fale. s tim da je vizio neka marka koje nema u evropi, a imaju predobre, a povoljne modele.
Upravo suprotno LG su jedni od najboljih tv, jedina zamjerka kod LCD je čuveni DSE efekat ili efekat prljave slike, ostalo sve za 10.
može primjer dobrog LG LCDa?
Pirija

#1346 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Pirija »

mora da radi kod stanica pa je poslali po sluzbenoj duznosti na forum...
zomri

#1347 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Crna Jedra wrote:
zomri wrote:
može primjer dobrog LG LCDa?
Definitivno svi LG tv su iznad prosjeka i 10 puta bolji od smeća kao što je panasonic, samsung ili filips, imao sam sva tri pomenuta i LG je najbolji, svaki tv sam zamjenuo LG modelom.Koji je najbolji, što više para to imaš i bolji tv.

Npr mogu preporučit ovaj imam isti od 55 inča http://www.lg.com/hr/televizori/lg-50LF652V-smart-tv ima ga u tehnoshop i genelecu koliko sam vidio.

Prema ovoj recenziji ovo je dosta slabiji tv od konkurencije

http://hdtelevizija.com/2015/10/22/lg-4 ... cenzija/3/

Kao što sam napisao ranije, panasonic i lg imaju jako dobrih televizora ali oni nisu u cjenovnom razredu priuštivom našim "običnim smrtnicima". ovaj tv iz nižeg segmenta ponude to dokazuje.
moke_31

#1348 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Crna Jedra wrote:uostalom stranice koje objavljuju recenzije su jedna vrsta modernog reketiranja, ko više para ponudi nahvale mu model tv_a i obratno, moj je savjet izbjegavajte filips tv po svaku cijenu.
Naravno da strance sa TV recenzijama znaju gurati pojedine proizvođače ali mislim da ipak pretjeruješ. Recimo na rtings stranici LG-i jevi LED modeli, osim naravno OLEDA-a, nemaju baš dobre ocjene, i tek neki modeli iz serije 7 i 8 imaju ocjenu iznad 7, kao i neki noviji koji imaju HDR tehnologiju.

Koliko sam primjetio uglavnom im hvale operativni sistem i širok ugao gledanja koji imaju zbog IPS panela koje LG koristi. To sve govori. Ostale, a većini ljudi najbitnije stvari, kvalitet slike, kontrast, maksimalna svjetlina, gledanje u mraku su lošije od konkurencije. Čak im većina modela do 7 serije ima samo 60 hz (nativno osvježenje slike), a čini mi se da im dosta ovih niskobudžetnih UHD televizora ima samo 60 hz. :-)

Meni ova rtings stranica djeluje prilično nepristrasno. Posjeti i je preleti po recenzijama LG-ijevih televizora i sam se uvjeri. Btw., nisam hejter LG-ja ali kad su u pitanju televizori, opet ponavljam uz izuzetak OLED-a, meni su iza samsunga i sony-ja.
samoTEgledam

#1349 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by samoTEgledam »

Crna Jedra wrote: paneli od 100HZ :-) dok ovi imaju od 500HZ a model koji sam pomenuo ima osvježenje slike od 900HZ,
:run:
Adi-g

#1350 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Adi-g »

Uzeo sam ovaj uhdtv 49inch smart tv lg koji je na akciji u stanicu 1499km. Nemam ovaj webos nego netcast. Sta je bolje?
Post Reply