Prevaranti na PIK-u
-
rizibizi
-
rizibizi
#1327 Re: Prevaranti na PIK-u
Prica mi jaran juce ima vec par dana se ganja sa pik administracijom i likom na piku (dam_das iz Kaknja) koji prodaje satro iptv one liste i to sa reklamom moje tv za ni manje ni vise 15 km.Jaran mi trebao na put i nije gdje imao gledati tekmu fino pitao ima li face tv,ovaj rekao ima,moci ce se gledati tekms,jaran uplatio on mu poslao link na neki blog !? Fakat ima Face tv na listi ali kad kliknes otvori se stream balkanike koji uopste ne radi,u petak pred utakmicu nestane link sa bloga.Odmah ga je prijavio administraciji,a oni mu poslali 5 pik kredita !? I rekli da su opomenuli korisnika.Toliko su ga opomenuli da se on prepao i nije uklonio oglas a jarana blokirao nakon sto mu je trazio da vrati pare.Cisto informacija da se jos neko ne zaleti u kupovinu.
- em11r
#1328 Re: Prevaranti na PIK-u
Na moj email na dnu odgovaraju mi ovo
Odgovor sa Pik.ba
Poštovani,
Pik administracija, nažalost, nije u poziciji da kvalitetno utvrdi da li se dogodila prevara, međutim voljni smo da zapišemo Vašu prijavu, te je potrebno da se obratite najbližoj policijskoj stanici ukoliko želite pristupiti eventualnoj nadoknadi štete.
Iskreno nam je žao ukoliko je zaista došlo do prevare, ali je to jedini metod kojim možemo ustanoviti da li se zaista radilo o prevari.
Mi ćemo svakako zapisati o kojem korisniku je riječ i očekivati policijski ili sudski nalog.
Također, možete li nam poslati dokaz o izvršenoj uplati, s podacima koji ste trebaju podudarati sa onim koje je korisnik naveo u porukama na Piku, što Vam savjetujemo da pošaljete i korisniku, te s druge strane zatražite ispoštovanje dogovora.
Mi bismo nakon takvog dokaza mogli upozoriti korisnika da Vam se obrati.
Molimo Vas za razumjevanje ograničenja naših mogućnosti.
Lijep pozdrav.
Denis | Pik.ba
----
Prije nekoliko dana sam vam prijavio korisnika srks007 i poslao vam na email svu kompletnu prepisku ali nikakvog odgovora niti reakcije nisam dobio. Kako vidim on jos uvijek posluje a mojih 200 KM nigdje nema.
Ukoliko se ne preduzme neka akcija ukljucit cu vas u tuzbu prema njemu jer ste saucesnici u svakodnevnim prevarama korisnika te vasim nereagovanjem samo im dajete vjetar u ledja da nastave varat narod.
Hvala na neusluzi
-
staradis
#1329 Re: Prevaranti na PIK-u
Pik i nas narod kao i ostalo nemaju kulture plaćanje samo solarno
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
-
rizibizi
#1330 Re: Prevaranti na PIK-u
Kod ovog je bilo 15 km ovako kad gledas to nije puno (mada mi je i marka puno kad skontam da tamo neka mala sisa sjedi i baca ga pred monitorom i gleda kako ce postenom svijetu oteti) ali 10 ljudi po 15 km stoja i po da ne izadje iz kuce e onda bi ga nogama gazao dok mu zadnji neuron ne utrne.200 nije malo i treba prijaviti muriji,tuziti,jebat mu sve lopovsko gdje god mozes mada kakva je situacija tesko da sta mozes napraviti ali vrijedi pokusati.Kad se sjetim zlatnog doba Super Oglasa, pa fino sve licno a pare solarno i mirna Bosna, ne moze kod nas drugacije kad papci ne znaju da se ponasaju.Ja sam imao situaciju na piku kupovao curi tadasnjoj mobitel i dogovorim sve s likom Nokija neka na preklop bila 61 nesto ne sjecam se kaze lik ekstra ocuvan sve ispravno.Nadjemo se mi ja bio u nekoj guzvi,dao mu pare,krenuo upalio mobitel kad ono fleka na vanjskom displeju tolika da ne mozes da je ne primjetis,ubacio karticu kad mobitel zakljucan.Fino se vratim uzmem pare nazad i uredno vratim mobitel.
Last edited by rizibizi on 09/06/2013 14:37, edited 1 time in total.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1331 Re: Prevaranti na PIK-u
Na piku se izgleda najvise falscifikata na prodaji a zatim i ukradene robe
I kad procitam odgovor pik administracije = veselo vece 
-
RahatHurmašica
#1332 Re: Prevaranti na PIK-u
nakritičniji su mi oni koji prodaju auto koje je preško 200 i kusur hiljada i napišu stanje "kao novo", "tip top" ili šta već. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1333 Re: Prevaranti na PIK-u
ja sam preko pika stvarno dobru lovu uzimao jer sam snimao na kvalitetne dvdove robu
i dolazio u pola 11 noću na vrata gdje god treba na nivou grada gdje ide tramvaj i trola... ljeti biciklom
raja je to očito prepoznala a i razumio sam se u robu za razliku od drugih pirata
isto mi je bilo 1 marka 10 maraka ili 100 narudžbe
a onda nas je sipa zajahala i svak je svakome prijavljivao oglase tako da je to propalo
odavno više nemam šta prodati i kupiti na piku ali vidim lopine na svakom koraku
tako da pik može riješiti probleme u suradnji s policijom ali NEĆE
kako su riješili pirateriju... ljudima su u stanove upadali i nosili piratske dvdove...
i dolazio u pola 11 noću na vrata gdje god treba na nivou grada gdje ide tramvaj i trola... ljeti biciklom
raja je to očito prepoznala a i razumio sam se u robu za razliku od drugih pirata
isto mi je bilo 1 marka 10 maraka ili 100 narudžbe
a onda nas je sipa zajahala i svak je svakome prijavljivao oglase tako da je to propalo
odavno više nemam šta prodati i kupiti na piku ali vidim lopine na svakom koraku
tako da pik može riješiti probleme u suradnji s policijom ali NEĆE
kako su riješili pirateriju... ljudima su u stanove upadali i nosili piratske dvdove...
-
badema11
#1334 Re: Prevaranti na PIK-u
Naravno da se može sve rijesiti kada se hoce. Neko je pisao naprijed oko 24 vip, sto mnogi koriste na pik-u. Kolega mi je pricao slucaj kada je poslao paket gdje je jasno naznaceno bilo "pri preuzimanju posiljke uzeti drugu". Navodno to funkcionise, da ne mozes uzeti dok ne predas svoj paket. Mnogi to koriste navodno kao sigurnost. Bude tu svega. Međutim kod njega je bilo da je kurir zaboravio da pita za drugi paket, gdje je i sam priznao da je kriv i da se nedavno zaposlio u 24 vip-u te da ce on sam rijesiti slucaj u toku dana. Naravno nije ga rijesio, jer ni traga ni glasa od tog sto mu je predao paket. Sutradan kolega ode u 24 vip i prijavi slucaj u Sarajevu, neki sefic po imenu Vahid ili sl. kao nadoknadice stetu ne da on obraz firme. Ma smijurija prava sta se poslije desavalo, kao javit' ce mu se neka sekretarica za dva dana. Od tog javljanja nikad nista, pokusao zvati vise puta u 24vip oni poceli lagati nema te sekretarice, na sastanku, na putu i sta vise nisu petljali. Kada je dobije ona ce kao sad ici kod sefa da prica, zadnji put je bilo javit' ce se sta god bude. Nikada se nije javila. Nece ni da se jave, kakva je to šalabajzerska firma. Navodno oni to kao jaranski rade da preuzimaju posiljke a ne da naplacuju za usluge i da nisu odgovorni. Sramota. Cuvajte se takvih.

- seoBIH
#1335 Re: Prevaranti na PIK-u
Na forumu je neko napisao "neznanje te ne stiti od kazne". Ova recenica se moze prenjeti i na ovu temu, pik prevaranti.
Neznanje ili neinformiranost vas nece zastitii od prevare. Evo, recite mi kako ja nikada nisam bio prevaren u 100 prodajnih i oko 60 kupovnih transakcija !? Uvijek se maksimalno informiram, maksimalno informisem kupca i predocim stanje artikla tako da zna sta dobiva. Izadjem maksimalno u susret i posto slajem preko 24vip dopustim da otvori prije placanja i nikada nisam imao problema, sem jednom kada je artikal zalutao u Doboj pa je kupcu bio dostaljen 3 dana poslije (vikend).
Neznanje ili neinformiranost vas nece zastitii od prevare. Evo, recite mi kako ja nikada nisam bio prevaren u 100 prodajnih i oko 60 kupovnih transakcija !? Uvijek se maksimalno informiram, maksimalno informisem kupca i predocim stanje artikla tako da zna sta dobiva. Izadjem maksimalno u susret i posto slajem preko 24vip dopustim da otvori prije placanja i nikada nisam imao problema, sem jednom kada je artikal zalutao u Doboj pa je kupcu bio dostaljen 3 dana poslije (vikend).
- seoBIH
#1336 Re: Prevaranti na PIK-u
Eh sada meni treba pomoc 
Rodjak je zapikao na piku
tablet http://www.pik.ba/artikal/6497340/ainol ... e/#pitanja ali sada procitah ova pitanja i vidim da je neko upitao ima li dodatnih dazbina kada narucuje iz slovenije. Ja nikako ne mogu skontati kako nema carine i/ili PDV-a na narudzbu iz Slovenije. Moze li mi neko pojasniti, da li ima neki trgovinski sporazum s Slovenijom jer ne bih da mi se desi da moram platiti cairnu i PDV tek kada dodje. Porjeklo robe je koliko sam uspio izgooglat Kina, tako da nije EU.
Rodjak je zapikao na piku
- seoBIH
#1337 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo izgleda da je neko s foruma upitao:

Svasta, izgleda da varaju bas. Cuj preko DHL-a i da ne platis carinu, to je van svake pametiS obzirom da ste naveli da uz uredjaj imam garanciju od godinu dana, mozete li mi reci na koji nacin ostvarujem uslove za garanciju? Koji je servis u BiH ovlasten za servisiranje uredjaja?
Takodjer, zelio bih znati na koji nacin se izbjegava carina i pdv pri uvozu u BiH?
Gruponko
15.06.2013 u 12:44
Poštovanje prijatelju,
hvala na pitanju,
da imate garanciju godinu, ovlaštenih servisa za te brandove nema na našim teritoriima, zao sve šaljemo nazad u kinu na garanciju, ali oni to veoma brze sređivaju, najviše puta proizvod zamjene sa novim i to je to. Sve mozete sređivati preko, da vi nematenikakva posla sa tim.
Vi kad uplatite 180EUr na račun naše tvrtke, nimate nikavih dodatnih troškova. to je konačna cijena sa svim davanjima. Vama poštar smao donese uređaj u ruke i to je to.
Za sve informacije smo vam na razpolaganju.
Sa poštovanjem
- holowey
#1338 Re: Prevaranti na PIK-u
ma ovo je klasicna zlovenacka ubleha, samo uplati pa se onda snalazi...123456789 wrote:Evo izgleda da je neko s foruma upitao:
Svasta, izgleda da varaju bas. Cuj preko DHL-a i da ne platis carinu, to je van svake pametiS obzirom da ste naveli da uz uredjaj imam garanciju od godinu dana, mozete li mi reci na koji nacin ostvarujem uslove za garanciju? Koji je servis u BiH ovlasten za servisiranje uredjaja?
Takodjer, zelio bih znati na koji nacin se izbjegava carina i pdv pri uvozu u BiH?
Gruponko
15.06.2013 u 12:44
Poštovanje prijatelju,
hvala na pitanju,
da imate garanciju godinu, ovlaštenih servisa za te brandove nema na našim teritoriima, zao sve šaljemo nazad u kinu na garanciju, ali oni to veoma brze sređivaju, najviše puta proizvod zamjene sa novim i to je to. Sve mozete sređivati preko, da vi nematenikakva posla sa tim.
Vi kad uplatite 180EUr na račun naše tvrtke, nimate nikavih dodatnih troškova. to je konačna cijena sa svim davanjima. Vama poštar smao donese uređaj u ruke i to je to.
Za sve informacije smo vam na razpolaganju.
Sa poštovanjem![]()
![]()
-
Utokkha
#1339 Re: Prevaranti na PIK-u
Moje najjače iskustvo... Frajer mi spuco socijalu preko PP, molim te daj mi popust. Treba mi stvarka za dijete, stvarno je hitno... Ja odredim cijenu na 0 zarade, nastavi me kuniti moliti... haj reko halal ti ćufte. Stvarno sam se naprodavao preko PIK-a i možda čovjeku stvarno treba ne do Bog. sevap je...
i spustim ja još 10 KM.
prošlo 10 dana, frajer oglasi moju stvarku na moju cijenu + 50,00 KM

i spustim ja još 10 KM.
prošlo 10 dana, frajer oglasi moju stvarku na moju cijenu + 50,00 KM
- omega369
#1340 Re: Prevaranti na PIK-u
To ti je prijatelju klasika. on tek sad kupuje od tvojih para, pa dok njemu stigne. mislim da moras sa njihovom vidjetiem11r wrote:sacekat cu do popodne pa cu podjeliti sa vama sve ako dodje do toga.
Fazon je sto je to postojeca firma i ja mislim da je ovaj pikovac sin vlasnika koji na ime babine firme levati narod.
Nazvat cu i firmu direktno pa vidit imajul oni kakve poslovnosti ako nista policija pa nek se oni sa njim ganjaju, ja imam napismeno dogovor, uplatnicu avansa. Pa cemo vidjeti sta i kako![]()
Eh sad tricky question
On je u RS ja u FBIH, da li da idem nasoj policiji ili da odletim gdje preko "grane" da prijavim "njihovim"
- omega369
#1341 Re: Prevaranti na PIK-u
Utokkha wrote:Moje najjače iskustvo... Frajer mi spuco socijalu preko PP, molim te daj mi popust. Treba mi stvarka za dijete, stvarno je hitno... Ja odredim cijenu na 0 zarade, nastavi me kuniti moliti... haj reko halal ti ćufte. Stvarno sam se naprodavao preko PIK-a i možda čovjeku stvarno treba ne do Bog. sevap je...
i spustim ja još 10 KM.
prošlo 10 dana, frajer oglasi moju stvarku na moju cijenu + 50,00 KM![]()
koji majstor, ne mogu da vjerujem
-
GoodTaste
#1342 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma ti oko djece su najgori, sto pokusavaju na tu foru da ti obore cijenu ... Spustis mu cijenu, iako je vec stavljena cijena daleko ispod trzisne, a neki bi i dalje da im se spusti jer se djecije stvari bi trebali poklanjati poslije koristenja a ne prodat ... A jos kazu kako im je mrsko da se cjenkaju radi 10km, a vec u prvoj poruci pitaju za zadnju cijenu
Jednostavno ne spustat cijene, i ne porukat se sa svakakvim ljudima, a ima ih ...
Placanje pouzecem koristiti kao najsigurnije, ako su manje stvari BH Posta i miran san ...
http://www.pik.ba/artikal/6934059/ultrazvucni-tjerac- pasa/
(spojiti rijec "pasa" sa crticom da bi se dobio tacan link)
Jednostavno ne spustat cijene, i ne porukat se sa svakakvim ljudima, a ima ih ...
Placanje pouzecem koristiti kao najsigurnije, ako su manje stvari BH Posta i miran san ...
http://www.pik.ba/artikal/6934059/ultrazvucni-tjerac- pasa/
(spojiti rijec "pasa" sa crticom da bi se dobio tacan link)
- Neradnik
#1343 Re: Prevaranti na PIK-u
tako sam ja majmunu prodo telefon kuko nema para sjeli mi na kafu lik vadi gutu para ja se sjeboUtokkha wrote:Moje najjače iskustvo... Frajer mi spuco socijalu preko PP, molim te daj mi popust. Treba mi stvarka za dijete, stvarno je hitno... Ja odredim cijenu na 0 zarade, nastavi me kuniti moliti... haj reko halal ti ćufte. Stvarno sam se naprodavao preko PIK-a i možda čovjeku stvarno treba ne do Bog. sevap je...
i spustim ja još 10 KM.
reko jarane posto lazes telefon ti ide za one pare ako hoces ako neces popij kafu i vidimo se.
-
Schlauf2
#1344 Re: Prevaranti na PIK-u
Kod mene su cijene fiksne, ko god krene s nekom socijalnom pricom moj odgovor je da me savrseno ne interesuje, uzmi ili ostavi. Prije jedno 3 mjeseca zvao me neko za telefon i razveza maltene zivotnu pricu, nikad da stane, kao ''ja radim u ludnici, tesko se u ovim danasnjim vremenima zaradjuje'' i ostale patetike (naravno, taj pokusaj obaranja cijene nije uspio).Neradnik wrote:tako sam ja majmunu prodo telefon kuko nema para sjeli mi na kafu lik vadi gutu para ja se sjeboUtokkha wrote:Moje najjače iskustvo... Frajer mi spuco socijalu preko PP, molim te daj mi popust. Treba mi stvarka za dijete, stvarno je hitno... Ja odredim cijenu na 0 zarade, nastavi me kuniti moliti... haj reko halal ti ćufte. Stvarno sam se naprodavao preko PIK-a i možda čovjeku stvarno treba ne do Bog. sevap je...
i spustim ja još 10 KM.
![]()
reko jarane posto lazes telefon ti ide za one pare ako hoces ako neces popij kafu i vidimo se.
- vicious21
#1345 Re: Prevaranti na PIK-u
Zna li neko ako korisnik ima vise od 40 poziitvnih dojmova od skrivenih profila ,da li on to sakrije il kupac moze samo?,,, ,,jel moguce da neko registruje 40 faKE profila..,,pitam jer prvi put narucujem nesto na piku, a placanje kaze samo preko banke 
- Neradnik
#1346 Re: Prevaranti na PIK-u
realno sto ima sakrivat transakcije samim tim nesto ne valja.svako sebi sakriva znaci ne moze ti neko drugi sakrit...
oprez svakakvih pacenika imas..
- respo
#1347 Re: Prevaranti na PIK-u
samo placaj iz ruke u ruku i eventualno preko dostave ostalo sve zaobilazi bar u pocetku jer si novavicious21 wrote:Zna li neko ako korisnik ima vise od 40 poziitvnih dojmova od skrivenih profila ,da li on to sakrije il kupac moze samo?,,, ,,jel moguce da neko registruje 40 faKE profila..,,pitam jer prvi put narucujem nesto na piku, a placanje kaze samo preko banke
- seoBIH
#1348 Re: Prevaranti na PIK-u
Nikako placati preko banke posebno ako je sve skriveno. Reci da ces platiti pouzecem kada ti postar doneseNeradnik wrote:realno sto ima sakrivat transakcije samim tim nesto ne valja.svako sebi sakriva znaci ne moze ti neko drugi sakrit...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1349 Re: Prevaranti na PIK-u
čim sumnjaš
dakle opravdano je
dakle opravdano je
- vicious21
#1350 Re: Prevaranti na PIK-u
navodno preka e-baya porucuje ta osoba...a i cijena je ispod 10 KM, jel moguce da dupe zine za siću nekom
al eto vidjet cu opet....
okk hvala
okk hvala