POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
Anikod
#1326 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pozdrav,
Ako na skici popisnog kruga imam označen neki objekat sa R-ruševina ili P-pomoćni objekat bez kućnog ili ID broja taj objekat nikako ne evidentiram u Kontrolnik?
Ako na skici popisnog kruga imam označen neki objekat sa R-ruševina ili P-pomoćni objekat bez kućnog ili ID broja taj objekat nikako ne evidentiram u Kontrolnik?
- Lillium_lilly
#1327 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moze li neko da mi da odgovor:
Ako na skici imam pomocni objekat, da li da ga upisem u kontrolnik ili ne(u pitanju su garaze)? Na obuci smo ucili da se u kontrolnik upisuju samo oni objekti koji na skici imaju id broj, bez obzira da li se tu zivi ili je to npr. trgovina ili banka... Izuzetak su objekti koji su na skici oznaceni kao P ili R, a mi tokom popisa zateknemo osobe da tu zive, onda dodjelimo slijedeci id broj i popisemo i taj objekat.
E sad, u uputstvu pise ovako: Adresni podaci se upisuju za svaki gradjevinski i drugi objekat koji se nalazi u popisnom krugu, bez obzira na to da li je naseljen ili nenaseljen, i to za:
1. svaku zgradu/kucu u kojoj ima stanova ili naseljenih poslovnih prostora,
2. svaku drugu naseljenu jedinicu za stanovanje (supa, stala, prikolica, vagon i sl.),
3. svaku zgradu/kucu ili drugi objekat koji nije naseljen (banka, prodavnica, skola, fabricka zgrada, magacin i dr.),
4. zgradu koja sluzi za privremeni boravak (hotel, odmaraliste, bolnica i sl.),
5. zgradu/kucu u izgradnji,
6. prazan plac koji se nalazi izmedju stambenih zgrada i koji, po pravilu zauzima jedan ili vise kucnih brojeva,
7. zgradu/kucu u kojoj je smjestena ambasada.
Ako na skici imam pomocni objekat, da li da ga upisem u kontrolnik ili ne(u pitanju su garaze)? Na obuci smo ucili da se u kontrolnik upisuju samo oni objekti koji na skici imaju id broj, bez obzira da li se tu zivi ili je to npr. trgovina ili banka... Izuzetak su objekti koji su na skici oznaceni kao P ili R, a mi tokom popisa zateknemo osobe da tu zive, onda dodjelimo slijedeci id broj i popisemo i taj objekat.
E sad, u uputstvu pise ovako: Adresni podaci se upisuju za svaki gradjevinski i drugi objekat koji se nalazi u popisnom krugu, bez obzira na to da li je naseljen ili nenaseljen, i to za:
2. svaku drugu naseljenu jedinicu za stanovanje (supa, stala, prikolica, vagon i sl.),
3. svaku zgradu/kucu ili drugi objekat koji nije naseljen (banka, prodavnica, skola, fabricka zgrada, magacin i dr.),
6. prazan plac koji se nalazi izmedju stambenih zgrada i koji, po pravilu zauzima jedan ili vise kucnih brojeva,
-
pinpina
#1328 Re: POsao-Popis stanovnistva
Iskren savjet, nemoj sebi komplikovati, P i R ako nije naseljen i nema ID se ne upisuje...evo sad i ja razmisljam za prazan plac izmedju kuca koji recimo nema ni broj ni ID u skici, da li se i on ubraja u ovo???? Meni je receno da to ne pisemLillium_lilly wrote:Moze li neko da mi da odgovor:
sad vec
- Lillium_lilly
#1329 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma ne bi ja komplikovala, al me plasi da mi to mogu sutra racunati kao gresku, pa me zamjenuti sa nekom rezervom... Pa i nam su to isti rekli, al su i stalno naglasavali da sve pise u uputstvu, pa sta sad raditi, pisati ili ne? Najgore je sto vise nemam pojma kome/cemu da vjerujem

-
Chuckie
#1330 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vidiš novu šupu koja nije na skici, kako da znaš jel naseljena?pinpina wrote:dodjeljujemo ID ukoliko nadjemo nesto sto nije na skici a nasseljeno je....
sad vecpojma nemam...
-
pinpina
#1331 Re: POsao-Popis stanovnistva
spijuniramo okolo :dChuckie wrote:Vidiš novu šupu koja nije na skici, kako da znaš jel naseljena?pinpina wrote:dodjeljujemo ID ukoliko nadjemo nesto sto nije na skici a nasseljeno je....
sad vecpojma nemam...
-
Chuckie
#1332 Re: POsao-Popis stanovnistva
Optužit će te ljudi za voajerizam, gluho bilo ako budu vodili ljubav. 
-
pinpina
#1333 Re: POsao-Popis stanovnistva
meni je isto ,moj prijedlog je sta ti instruktor kaze tako i uradi...zato su tu...valjdaLillium_lilly wrote:Ma ne bi ja komplikovala, al me plasi da mi to mogu sutra racunati kao gresku, pa me zamjenuti sa nekom rezervom... Pa i nam su to isti rekli, al su i stalno naglasavali da sve pise u uputstvu, pa sta sad raditi, pisati ili ne? Najgore je sto vise nemam pojma kome/cemu da vjerujem![]()
-
StukaSom
#1334 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imam par slučajeva gdje mi je ID dodijeljen objektima tipa: štala, šupa, garaža (niko tu ne živi) itd....U tom slučaju, da li križam ID na mapi i na onoj listi pored i na mapi dodjeljujem slovo P, a u kotrolnik ne unosim ništa (jer iako ima ID, objekat u stvarnosti je pomoćni). Barem tako mislim da treba uraditi...sada da li je to pravilno i tačno...neznam..??????
- snaga_znanja
#1335 Re: POsao-Popis stanovnistva
Voajerizam sa ovlastenjem!Chuckie wrote:Optužit će te ljudi za voajerizam, gluho bilo ako budu vodili ljubav.
- coinspinner
#1336 Re: POsao-Popis stanovnistva
Dragi popisivači za šta vam služe instruktori???
Oni dobijaju 90KM za svakog od vas, njihova je dužnost bila da vas obuče, i dalje im je dužnost da vam odgovore na sva pitanja. A vi po forumu učite kako se radi popis???
Zar niste išli u obilazak popisnog kruga sa instruktorom i na licu mjesta riješili sve nedoumice??? Dva dana prije popisa po forumu pitaju kako će popisati ovu kuću, kako onu... ccc
Oni dobijaju 90KM za svakog od vas, njihova je dužnost bila da vas obuče, i dalje im je dužnost da vam odgovore na sva pitanja. A vi po forumu učite kako se radi popis???
Zar niste išli u obilazak popisnog kruga sa instruktorom i na licu mjesta riješili sve nedoumice??? Dva dana prije popisa po forumu pitaju kako će popisati ovu kuću, kako onu... ccc
-
agbonlahor
#1337 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma nije niko nista radio, misle svi sad cemo u kafanu i 4 5 stoja klapnemo i laganini, a i instruktori se nece bash otezat ja.. do poda, kad vide koje su nesposobne ljude dobili, samo ce ih mjenjati... a stvarno ovdje velika vecina sad uci posao, ode popis u klinac krasni a nije ni poceo.. c c ccoinspinner wrote:Dragi popisivači za šta vam služe instruktori???
-
JokTiSi
#1338 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ovo je ok.mirsek wrote:Mislim da ide stan po redu jel je prvobitno to bio stan, za domacinstvo 000 i za zgradu po redu. Neka me neko ispravi ako grijesim.
Ima nebuloza po terenu malo je rec, a uputstvo mozes okacit macku o rep za te slucajeve.
Sent from my iPhone using Cholo Powa!
-
Galamdzija
#1339 Re: POsao-Popis stanovnistva
@mirsek @JokTiSi,
Hvala
U naputku
(uputstvu) piše da je to stan "samo za obavljanje djelatnosti" i "ostale djelatnosti" gdje se u P3 upisuju stan i zgrada.
Hvala
U naputku
-
anonimna1986
#1340 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li neko od instruktora, da je dobio spisak popisivaca na kojem su recimo dvoje iz RS-a,a da Vam PKLS nikad nije poslao te ljude odnosno njihovu zamjenu, iako ste Vi (u ovom slucaju ja) preuzeli materijal i za njih. I sad imam pravo malo popivaca bez njih 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1341 Re: POsao-Popis stanovnistva
Trebamo li nositi sutra popisne kutije sa sobom?
-
DON_eARL
#1342 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nosiš onaj kofer plastični, u njemu onu plavu mapu/korice (ili kako se već zovebordo gandalf wrote:Trebamo li nositi sutra popisne kutije sa sobom?
- snaga_znanja
#1343 Re: POsao-Popis stanovnistva
Obavezno!bordo gandalf wrote:Trebamo li nositi sutra popisne kutije sa sobom?
-
Romanista_sA
#1344 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ljudi sta je sa ugovorima, da kasnije ne bude po usima ne bi bio prvi put

-
popisivac
#1345 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako popisujemo podstanare? (Studente razumijem tako da mi ne navodite taj primjer
) Obzirom da oni nemaju drugo domacinstvo da li cemo ih upisati kao i svako drugo domacinstvo, sa P2 i P1 tj. dodijelim im redni broj domacinstva?
- Malik Urcic
#1346 Re: POsao-Popis stanovnistva
Imaju domacinstvo, bez obzira sto su podstanari.popisivac wrote:Kako popisujemo podstanare? (Studente razumijem tako da mi ne navodite taj primjer) Obzirom da oni nemaju drugo domacinstvo da li cemo ih upisati kao i svako drugo domacinstvo, sa P2 i P1 tj. dodijelim im redni broj domacinstva?
-
Trebam te
#1347 Re: POsao-Popis stanovnistva
agbonlahor wrote:Pronasli se oni kojima treba, ha ha ha ha, samo da dodam instruktorima je cijena DUPLO nego popisivacima, 20km =45 minagbonlahor wrote:KOLIKO JA VIDIM, SVAKO JE OVDJE DOBIO OVAJ POSAO, C C C tj. DOOOBAR POSTOTAK NEMA POOJMA STA KAKO GDJE KO KUDA, PA KAKO STE POLOZILI ONAJ TEST, MAAJKO MOJA MILA...
p.s. ja sam instruktor, dajem instrukcije dodatne ako treba, cijena 10 km 1 cas = 45 min.
Na domacim sijelima imali isntrukcije
-
Trebam te
#1348 Re: POsao-Popis stanovnistva
Malik Urcic wrote:Imaju domacinstvo, bez obzira sto su podstanari.popisivac wrote:Kako popisujemo podstanare? (Studente razumijem tako da mi ne navodite taj primjer) Obzirom da oni nemaju drugo domacinstvo da li cemo ih upisati kao i svako drugo domacinstvo, sa P2 i P1 tj. dodijelim im redni broj domacinstva?
Ovo je vrh popisnog cirkusa
- gnjev
#1349 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jesi gladan za parama , hoces i na instrukcije pare da uzimas 
-
lolol
#1350 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima tu caka, ako su tu prijavljeni kao da su podstanari na toj adresi im je stalno mjesto boravka onda imaju domacinstvo i sve, ali ako su prijavljeni u dr gradu a npr u saraj dosi i iznajbmili stan onda iako su podstanari i svi u porodica oni nemaju domacinstvo i svi su privremeno prisutni. Samo uistinu o ovom se daaaaavno trebalo raspraviti a ne sadMalik Urcic wrote:Imaju domacinstvo, bez obzira sto su podstanari.popisivac wrote:Kako popisujemo podstanare? (Studente razumijem tako da mi ne navodite taj primjer) Obzirom da oni nemaju drugo domacinstvo da li cemo ih upisati kao i svako drugo domacinstvo, sa P2 i P1 tj. dodijelim im redni broj domacinstva?