Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vukojebina wrote:zasto niko ne odgovori koja je po vama realna cijena za novog golfa???
Nebih znao reci sad koliko je realno, ali 50000KM za auto te velicine i klase je van svake pameti.
Ako ostane ta cijena vjerovatno ce biti najlosije prodavan golf u istoriji.
kojih bolan 50k km?? o cemu ti pricas covjece? bubne hejter glupost svjetsku i ti odma vjerujes da je golf 50 milja...e svasta majko moja...
vukojebina wrote:zasto niko ne odgovori koja je po vama realna cijena za novog golfa???
Nebih znao reci sad koliko je realno, ali 50000KM za auto te velicine i klase je van svake pameti.
kojih bolan 50k km?? o cemu ti pricas covjece? bubne hejter glupost svjetsku i ti odma vjerujes da je golf 50 milja...e svasta majko moja...
Dosta to zavisi i od opreme, ako neko hoce auto sa dobrom opremom nije puno za Golfa i auta iz te klase. Jer za 50000 ne mozes kupiti bas nesta iz vece klase.
Daj malo citaj tekstove. Sta letis na prvu. Nisam ja spomenuo tu cijenu. Neko je spomenuo tu cifru i ja sam samo prokomentarisao da golf ne vrijedi tih para. Daj malo se spusti.
hahaha pa ti letis na prvu kralju,i ti trebas da citas textove, jer da citas znao bi da je 50k 2.0 sa 150 ks, sahighline, i sa dsg mjenjacem itd itd...
Stvarno bulaznis bez veze. Laprdas da je nemoguce da kosta 50 000 KM, odkud meni ta informacija, sta to ja pricam, pa kazes da hejter bubne tu informaciju. I onda dva posta poslije kazes da golf kosta 50 000KM.
Maystor wrote:
Švabo zaostaje desetak godina za toyotom u tehnologiji hibridnih vozila, pa se onda potrudio objasniti ljudima kako im to i ne treba. A iza paravana rade dan-noć da naprave električnog golfa. Po meni BMW je postupio ispravno - kupio od toyote hibridni pogon u zamjenu za vlastite dizel motore.
Hibridnog ili samo električnog?
Hehe, zar se baš svaka riječ vaga hibridnog za početak, a kasnije možda i čisto električnog. Evo jedna prilično friška vijest:
VW Golf 7 Plug-in-Hybrid schon ab 2014 in Serie
von Franz W. Rother
Schon Anfang 2014 und damit ein Jahr früher als ursprünglich geplant könnte der Golf 7 Plug-in-Hybrid auf den Markt kommen.
Ma, ne vagam uopšte tvoje riječi, nego me fakat interesovalo da li znaš da pripremaju neku varijantu sa čisto električnim pogonom.
Jer nisam neki pristalica hibrida (u većini situacija voziš dosta težak "mrtav" teret u vozilu), ali automobili sa čisto električnim pogonom su mi jako simpatični.
Rećiće sada mnogi da se auta ne mogu porediti, ali Golf 7 predstavljen prije par dana u Srbiji(koja je jednako siromašno tržište kao i BiH) ima ulaznu cijenu od 17000 eura dok I30 i Ceed imaju ulaznu cijenu od nekih 12000 eura. E pitam ja vas da li Golf vrijedi 5000 eura više od njih(dakle ulazni modeli). Eto neću kuditi golfa, neću ništa pričati o njemu u ovom postu, samo hoću da mi svi koji se prodaju kao objektivni kažu je li G7 preskup i je li vrijedi 5000 više od novog Ceeda(dakle ista klasa automobila).
Za 8% do 10% više od glavnog konkurenta (Opel Astra), sa podjednako snažnim motorom i približnom opremom.
Ono po čemu će opet VW biti nezgodan po pitanju cijena su cijene stavki dodatne opreme koje su značajno više od cijena adekvatnih stavki dodatne opreme konkurenata. Tako da će razlika u cijeni u odnosu na npr. Opel Astru, rasti kako raste nivo opremljenosti vozila.
Seawolf wrote:
Ma, ne vagam uopšte tvoje riječi, nego me fakat interesovalo da li znaš da pripremaju neku varijantu sa čisto električnim pogonom.
Jer nisam neki pristalica hibrida (u većini situacija voziš dosta težak "mrtav" teret u vozilu), ali automobili sa čisto električnim pogonom su mi jako simpatični.
Ne znam da li mislimo na isto. Ako misliš na čisto električni automobil (bez ikakvog SUS motora, makar kao range-extender kao kod GM Volta ili Nissan Leafa) ne vjerujem da će to tako brzo ići. A tada bi morao voziti više stotina kilograma baterija "u gepeku", ako bi želio doseg od nekoliko stotina kilometara. Prava stvar bi bila fuel cell vozila na hidrogen (honda fcx npr.) ali od toga smo daleko.
Za golfa 7 se sada spominje plug-in hibrid benzin-elektromotor sa baterijom od 8 kWh, što bi mu omogućilo 50-tak kilometara vožnje samo na struju (otprilike duplo više od aktuelnog priusa plug in).
citroen xm wrote:Rećiće sada mnogi da se auta ne mogu porediti, ali Golf 7 predstavljen prije par dana u Srbiji(koja je jednako siromašno tržište kao i BiH) ima ulaznu cijenu od 17000 eura dok I30 i Ceed imaju ulaznu cijenu od nekih 12000 eura. E pitam ja vas da li Golf vrijedi 5000 eura više od njih(dakle ulazni modeli). Eto neću kuditi golfa, neću ništa pričati o njemu u ovom postu, samo hoću da mi svi koji se prodaju kao objektivni kažu je li G7 preskup i je li vrijedi 5000 više od novog Ceeda(dakle ista klasa automobila).
samo nam jos napisi kolko su kostali zi i30 i ceed onog dana kad je skinuta plahta sa njih ispred nekog trznog centra u toj srbiji..
citroen xm wrote:Rećiće sada mnogi da se auta ne mogu porediti, ali Golf 7 predstavljen prije par dana u Srbiji(koja je jednako siromašno tržište kao i BiH) ima ulaznu cijenu od 17000 eura dok I30 i Ceed imaju ulaznu cijenu od nekih 12000 eura. E pitam ja vas da li Golf vrijedi 5000 eura više od njih(dakle ulazni modeli). Eto neću kuditi golfa, neću ništa pričati o njemu u ovom postu, samo hoću da mi svi koji se prodaju kao objektivni kažu je li G7 preskup i je li vrijedi 5000 više od novog Ceeda(dakle ista klasa automobila).
Čudno mi je da je u Srbiji početna cijena skuplja nego recimo u Slo gdje osnovni trendline 1.2 tsi (3-vratni) košta 15.000 eur i kusur.
1. ne vrijedi
2. ne možeš uzimati tržište Srbije kao referencu za nas. Razlika kod nas neće biti tolika; ceed starta od 25 000, a golf će startati vjerovatno od 27500 za 1.2 TSI. Dodaj i razliku u opremi (premda se očekuje da će golf sada serijski imati ESP, 7 zračnih jastuka, klimu itd.), ali to opet neće biti ni pola od tih tvojih 5000 eura razlike.
Vrijedi, al svako ima svoj izbor da kupuje sta hoce. Po meni bolji kvalitet izrade.
A sto se tice cijena novih auta, isto je to. I ovdje i u Srbiji i u Njemackoj.
Maystor wrote:
Ne znam da li mislimo na isto. Ako misliš na čisto električni automobil (bez ikakvog SUS motora, makar kao range-extender kao kod GM Volta ili Nissan Leafa) ne vjerujem da će to tako brzo ići. A tada bi morao voziti više stotina kilograma baterija "u gepeku", ako bi želio doseg od nekoliko stotina kilometara. Prava stvar bi bila fuel cell vozila na hidrogen (honda fcx npr.) ali od toga smo daleko.
Za golfa 7 se sada spominje plug-in hibrid benzin-elektromotor sa baterijom od 8 kWh, što bi mu omogućilo 50-tak kilometara vožnje samo na struju (otprilike duplo više od aktuelnog priusa plug in).
Da, upravo mislim na automobil koji od pogonske grupe, u sebi ima samo baterije i elektro-motore.
Takva vozila se za sada proizvode samo za dvije dijametralno suprotne namjene: gradska komercijalna vozila (Renault Kango Z.E.) ili sportski automobili (Tesla Model S ili Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive)
Seawolf wrote:
Kod nas hibrid nema nikakvu racunicu. Prijatelje je kupio Priusa, koji je nekih 10-ak hiljada KM skuplji od ekvivalentnog dizela od kojeg trosi u prosjeku svega litar i po manje goriva sto znaci da ce po trenutnim cijenama za 300k km isplatiti investiciju jer nema nikakvih beneficija i poticaja pri registraciji ekoloski prihvatljivog vozila.
Samo nam još reci koliko je prodano modela i30 ovdje, u BiH?
citroen xm wrote:samo hoću da mi svi koji se prodaju kao objektivni kažu je li G7 preskup i je li vrijedi 5000 više od novog Ceeda(dakle ista klasa automobila).
Ako se bude prodavao bolje od konkurencije vrijedi, ako se ne bude prodavao ne vrijedi. Uz svaku generaciju golfa se poteze ista prica da je preskup i da se nece prodavati, a svaka generacija se vrlo uspjesno prodavala, u EU daleko ispred konkurencije, ukljucujuci i VI za koju se tvrdi da je najneuspjesniji a koji se bez obzira na to godisnje u prosjeku prodavao vise nego odlicno, ako se dobro sjecam, u preko 900k kom.
Jay Gatsby wrote:
Samo nam još reci koliko je prodano modela i30 ovdje, u BiH?
Ne znam tačan broj, ali malo u odnosu na reklamnu kampanju.
Bolje je da ne spominjemo stvarne brojke.
U svakom slučaju, u cjenovniku stoji da i30 1.4 s klimom košta 26,5k (toliko dakle Hyundai smatra da to vozilo vrijedi) i na to se daje popust od nekih 2,5k. Sličan princip vrijedi i za Ceed. Tako i Citroen smatra da mu C4 1.4 Attraction vrijedi 30k, ali onda daju popust od nekih 5k na njega - s pravom, jer se postavlja pitanje ko bi normalan dao 30k za taj auto.
Golf VI 1.4 Rabbit se može dobiti za 27k i to je dosta korektna cijena - kad se napravi detaljno poređenje.
Nije stvar u tome koliko ih je prodato. G VI Rabit je Golf na zalasku karijere i to su može se reći zalihe pa mu je i ta cijena. Plus što 1.4 motor u startu mora biti jeftiniji od 1.2 TSI. Ja bi volio da taj novi G7 košta 27000 KM, ali koštaće više. Naveo sam primjer Srbije jer su mi od okruženja jedino tamo poznate cijene. Tako da tamo novi Ceed košta u startu 11700 eura dok G7 košta 17000 eura. Dakle razlika 5300 eura. Uzmimo i pretpostavku da G7 može pojeftiniti posle par mjeseci 1000 eura opet je razlika 4300 eura ili ti 8500 KM. Da li vrijedi Golf toliko više od novog Ceed-a? NE VRIJEDI.
citroen xm wrote:Nije stvar u tome koliko ih je prodato. G VI Rabit je Golf na zalasku karijere i to su može se reći zalihe pa mu je i ta cijena. Plus što 1.4 motor u startu mora biti jeftiniji od 1.2 TSI. Ja bi volio da taj novi G7 košta 27000 KM, ali koštaće više. Naveo sam primjer Srbije jer su mi od okruženja jedino tamo poznate cijene. Tako da tamo novi Ceed košta u startu 11700 eura dok G7 košta 17000 eura. Dakle razlika 5300 eura. Uzmimo i pretpostavku da G7 može pojeftiniti posle par mjeseci 1000 eura opet je razlika 4300 eura ili ti 8500 KM. Da li vrijedi Golf toliko više od novog Ceed-a? NE VRIJEDI.
Naravno da je pri ocjeni da li nesto vrijedi svoje cijene ili je preskupo proj prodatih najbitniji. Auto koji ima nerealno visoku cijenu se ne prodaje. Tvoje ne vrijedi, i to velikim slovima, moze biti samo misljenje ili licna procjena a nikako prihvatljiv zakljucak, a da li zaista vrijedi ce pokazati prodaja. Ako se G VII bude prodavao bolje od konkurencije znaci da vrijedi ali to nikako ne mozes znati sada.