Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#132326 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Meni je Ajvatovica super manifestacija i to je moje pravo.
Daj kiki kako će nešto biti dobro gdje je glavna poruka “sjedi i moli se, i riješenje će samo doći”, a to je glavna pouka i poruka price o Ajvaz Dedi.

I sam znaš dok ne uzmeš alat u ruke i dobro se oznojiš, naravno i molitva Bogu, da tek onda dolaze rezultati.
Da, bas kao i hazreti Hadzera sto je... :oops:
Hadžera sama u pustinji pa je opet trčala, tražila. Nikoga nigdje nije bilo.

Ajvaz dedo (ako prihvatimo da je postojao) nije bio ili nije mogao biti sam, nije bio u pustinji.

Ispravna odluka bi bila, “ljudi ima li ko krampu, lopatu”. Pa iskopaš metar, dva, pa kilometar, pa onda dođeš do stijene, pa opet kopaš dok ne skontaš šta i kako, i nakon toga podigneš ruke ja rab ti nama olakšaj.

Isa beg, i Gazi Husrev beg, to su heroji. 13 kilometara vodovoda iskopali, a mi veličamo nešto i smatramo evlijom, čija poruka je apsolutno suprotna islamskoj akidi i vjerovanju “sjedi i molitvu uputi i dat će Bog”.
salik79

#132327 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Daj kiki kako će nešto biti dobro gdje je glavna poruka “sjedi i moli se, i riješenje će samo doći”, a to je glavna pouka i poruka price o Ajvaz Dedi.

I sam znaš dok ne uzmeš alat u ruke i dobro se oznojiš, naravno i molitva Bogu, da tek onda dolaze rezultati.
Da, bas kao i hazreti Hadzera sto je... :oops:
Hadžera sama u pustinji pa je opet trčala, tražila. Nikoga nigdje nije bilo.

Ajvaz dedo (ako prihvatimo da je postojao) nije bio ili nije mogao biti sam, nije bio u pustinji.

Ispravna odluka bi bila, “ljudi ima li ko krampu, lopatu”. Pa iskopaš metar, dva, pa kilometar, pa onda dođeš do stijene, pa opet kopaš dok ne skontaš šta i kako, i nakon toga podigneš ruke ja rab ti nama olakšaj.

Isa beg, i Gazi Husrev beg, to su heroji. 13 kilometara vodovoda iskopali, a mi veličamo nešto i smatramo evlijom, čija poruka je apsolutno suptotna islamskoj akidi i vjerovanju “sjedi i molitvu uputi i dat će Bog”.
Stijena, jarane, stijena... Nigdje vode. A, ti znas da nije kopao i trazio? Onda je se sjetio da je dova "najjace oruzje/alat". Isto sto je i hazreti Hadzera ucinila.

Nego, kako podnosis cinjenicu da su Isa beg i Gazi Husrev beg bili sufije?
Kikibombona

#132328 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote: Salik

Garant si izvukao djelic video zapisa iz kojeg je nemoguce spoznati kontekst izgovorenog. Kuduzovic je u vise navrata osudio vehabijski terorizam i rekao da niko nema prava nevinom covjeku oduzeti zivot.
Da vidimo sta sam to "izvukao" iz cega?!

https://streamable.com/u6thn

Da ti olaksam, od 1:34.

Nemoj da bi "preskocio" odgovoriti mi!
Znao sam da nije spomenuo Ajvatovicu u takvom kontekstu.

A kada je rekao da novotari trebaju biti ubijeni, mozda je mislio na ISIL-ovce?

...

Ugl, Kuduzovic hladno reci da si ti, iz perspektive islama, gori za vjeru nego ja - 100 puta. :D
sarajevoxxxx

#132329 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Stijena, jarane, stijena... Nigdje vode. A, ti znas da nije kopao i trazio? Onda je se sjetio da je dova "najjace oruzje/alat". Isto sto je i hazreti Hadzera ucinila.

U Bosni gdje god zakopaš imaš vodu. Pogotovo u brdima u šumi. Nigdje se ne spominje da su kopali da zaobiđu stijenu, već je naglasak na molitvi.

“ Predaja kaze da je Ajvaz-Dedo nedaleko od Prusca našao snažno vrelo, ali prema mjestu zakrčeno stijenom dugom 74 metra i visokom oko 30 metara.
Stijena je ometala provođenje vodovoda, pa se ovaj poduzetni i pobožni dobrotvor 40 dana uzastopce ranim sabah-namazom obraćao Svevišnjem da stijenu rastavi. Četrdeseto jutro učeći nakon namaza Ajvaz-Dedo zaspi i usnije da su se dva bijela ovna sudarila i rastavila stijenu. Prenuvši se iz sna, ugleda stijenu rastavljenu. Duž nastalog koridora kroz stijenu, polozene su uskoro drvene cijevi kroz koje je potekla voda u Prusac”.

Za sufije, amidža mi je sufija, ide redovno na zikrove, sve su to naša braća muslimani.
bogoljub

#132330 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Nije to Kuduzovića ideologija to je mantra svih koji su sa "izvora" vodu pili.
Dakle, čovjek koji tespiha, derviš koji zikri u tekiji, učač mevluda je gori nego ubica,
Pametnom je dovoljno...
O razumom obdareni.
Last edited by bogoljub on 24/10/2019 23:21, edited 1 time in total.
Nadzornik

#132331 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Dobro vece.

Evo ja stigao iz druge smjene pa reko da vidim sta ima... :-D
salik79

#132332 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

I, jos nesto da primjetim, zanimljivo je kako kiki nikada nije nasao za shodno da citira islamsku i ljudsku vertikalu, emira 7. muslimanske brigade i Zlatnog ljiljana, Mahmuta ef. Karalica, i jos pride svoga Zenicanina, nego vazda citira pobjegulje poput Kuduzovica i ostalih ublehasa, koji su preko becke veze (Porca&co) se dokopali saudijske sise, s koje nas "upucuju na pravi put", "popravljajuci nam akidu". :oops: :-) :roll:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#132333 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Klasika. Kao što sam napisao Batici, ovaj je stranu promijenio samo iz straha. Povlađuje sili i hejterima. Tzv. "Kiki" - kukavica.
exliberal-ex

#132334 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Ja se triput vracam na vrh...reko da se nisam zajebao pa otisao na podforum Religija.

E sto mozete i vi srat... :skoljka:
Nadzornik

#132335 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Zabranjeno za mladez ispod 18 godina:
U Al Babu je u toku zestoka trojka- medjusobno se krkaju dzihadisti iz Ahrar al-Shama,Ahrar al-Sharkije i Hamza brigade.... :D
Nadzornik

#132336 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

exliberal-ex wrote:Ja se triput vracam na vrh...reko da se nisam zajebao pa otisao na podforum Religija.

E sto mozete i vi srat... :skoljka:

Nije to nista,kako ponekad zna biti... :lol:
Challenger_

#132337 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Da nije bilo "kokuza" koje prezire (Assada, Irana, Rusa i Hezbollaha), Sirija bi pala a onda bi Sirija bila ovdje a njemu bi prvom letila glava. Misli da će se dodvoriti ljudskom otpadu koga se plaši.

Kakav zaludnik.
salik79

#132338 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Kikibombona wrote: Salik

Garant si izvukao djelic video zapisa iz kojeg je nemoguce spoznati kontekst izgovorenog. Kuduzovic je u vise navrata osudio vehabijski terorizam i rekao da niko nema prava nevinom covjeku oduzeti zivot.
Da vidimo sta sam to "izvukao" iz cega?!

https://streamable.com/u6thn

Da ti olaksam, od 1:34.

Nemoj da bi "preskocio" odgovoriti mi!
Znao sam da nije spomenuo Ajvatovicu u takvom kontekstu.

A kada je rekao da novotari trebaju biti ubijeni, mozda je mislio na ISIL-ovce?

...

Ugl, Kuduzovic hladno reci da si ti, iz perspektive islama, gori za vjeru nego ja - 100 puta. :D
Kako si znao?! Kao sto znas da je "mozda mislio na Isilovce"?!

Poslusaj sta kaze za mevlud, za ajvatovicu, za tekije i zikr halke,.... pa pokusaj sabrati 2 i 2! Mozda to ne zelis? :roll:

Kuduzovic i kuduzovicevci bi te sutra ganjali k'o i tvoje Kurde, samo da im dodje njihovih pet minuta... Samo sto bi ti tada bilo kasno kmecati.
Challenger_

#132339 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:pa pokusaj sabrati 2 i 2! Mozda to ne zelis? :roll:
Prpa ga. Kukavica.
salik79

#132340 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

U Bosni gdje god zakopaš imaš vodu. Pogotovo u brdima u šumi. Nigdje se ne spominje da su kopali da zaobiđu stijenu, već je naglasak na molitvi.

“ Predaja kaze da je Ajvaz-Dedo nedaleko od Prusca našao snažno vrelo, ali prema mjestu zakrčeno stijenom dugom 74 metra i visokom oko 30 metara.
Stijena je ometala provođenje vodovoda, pa se ovaj poduzetni i pobožni dobrotvor 40 dana uzastopce ranim sabah-namazom obraćao Svevišnjem da stijenu rastavi. Četrdeseto jutro učeći nakon namaza Ajvaz-Dedo zaspi i usnije da su se dva bijela ovna sudarila i rastavila stijenu. Prenuvši se iz sna, ugleda stijenu rastavljenu. Duž nastalog koridora kroz stijenu, polozene su uskoro drvene cijevi kroz koje je potekla voda u Prusac”.

Za sufije, amidža mi je sufija, ide redovno na zikrove, sve su to naša braća muslimani.

Bravo! A, da nam pokusas objasniti, na koji nacin je u taj vakat mogao doci do tog vrela?! Na koji nacin bi danas razvalio stijenu dugu 74 i visoku 30 metara, da dodjes do vrela?! De, razmisli malo.

Gdje ti ide amidza na zikr?
Challenger_

#132341 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kako je jedan lucidan Amerikanac napisao: "ne vole oni Kurde, oni se dodvoravaju imperijalizmu koga se plaše".
salik79

#132342 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

bogoljub wrote:Nije to Kuduzovića ideologija to je mantra svih koji su sa "izvora" vodu pili.
Dakle, čovjek koji tespiha, derviš koji zikri u tekiji, učač mevluda je gori nego ubica,
Pametnom je dovoljno...
O razumom obdareni.
Kada se samo sjetim onog snimka sa mevluda u Afganistanu, kada se lik, za vrijeme ucenja Kur'ana raznese medju ljudima...S uvjerrnjem da cini dobro djelo, jer mu ovi, sto uce Kur'an na mevludu, "prljaju akidu".
Nadzornik

#132343 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

22.august,sastanak Kurda i Jenkija....savrseni idiotizam...RIP.... :lol:

salik79

#132344 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
Prpa ga. Kukavica.
A, kroz post, ili dva, ce opet poceti smarati s turko-vehabijama, prikazama, bla, bla, bla, i ispitivati nas ko ih, kao takve, moze podrzavati. :-) :roll:
Kikibombona

#132345 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Kako si znao?! Kao sto znas da je "mozda mislio na Isilovce"?!

Poslusaj sta kaze za mevlud, za ajvatovicu, za tekije i zikr halke,.... pa pokusaj sabrati 2 i 2! Mozda to ne zelis? :roll:

Kuduzovic i kuduzovicevci bi te sutra ganjali k'o i tvoje Kurde, samo da im dodje njihovih pet minuta... Samo sto bi ti tada bilo kasno kmecati.
Odmah sam ti napisao da ne vjerujem da je to rekao za Ajvatovicu
Ne vjerujem da je to Kuduzovic rekao. Iznosi kritike na racun Ajvatovice i je njegovo pravo. Meni je Ajvatovica super manifestacija i to je moje pravo.
Ne sumnjam da bi me ganjali Bilal Bosnic, Nusret Imamovic i ta ISIL - al-Kaida ekipa. Za Kuduzovica ne mogu tako reci. On je u vise navrata osudio terorizam sto Bosnic i Imamovic nikad nisu uradili - stavise, otvoreno su podrzavali i podrzavaju terorizam. Ima razlike medju njima.

Ja naravno nisam pristalica Kuduzovica samo pokusavam biti realan.

...

Tebi smeta jer kaze da su sufije stetne za islam, jer cine protiv vjere vise nego alkosi, narkomani i lopovi. I smeta ti radi odnosa prema Iranu.
salik79

#132346 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Kako si znao?! Kao sto znas da je "mozda mislio na Isilovce"?!

Odmah sam ti napisao da ne vjerujem da je to rekao za Ajvatovicu
Ne vjerujem da je to Kuduzovic rekao. Iznosi kritike na racun Ajvatovice i je njegovo pravo. Meni je Ajvatovica super manifestacija i to je moje pravo.
Ne sumnjam da bi me ganjali Bilal Bosnic, Nusret Imamovic i ta ISIL - al-Kaida ekipa. Za Kuduzovica ne mogu tako reci. On je u vise navrata osudio terorizam sto Bosnic i Imamovic nikad nisu uradili - stavise, otvoreno su podrzavali i podrzavaju terorizam. Ima razlike medju njima.

Ja naravno nisam pristalica Kuduzovica samo pokusavam biti realan.

...

Tebi smeta jer kaze da su sufije stetne za islam, jer cine protiv vjere vise nego alkosi, narkomani i lopovi. I smeta ti radi odnosa prema Iranu.
Sta ne vjerujes da je rekao? Da je novotarija?!
sarajevoxxxx

#132347 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Bravo! A, da nam pokusas objasniti, na koji nacin je u taj vakat mogao doci do tog vrela?! Na koji nacin bi danas razvalio stijenu dugu 74 i visoku 30 metara, da dodjes do vrela?! De, razmisli malo.

Gdje ti ide amidza na zikr?
Nema je gdje nije bio.

Može može, itekako se moze zaobići, ljudi u njegov vakat kilometre vodovoda kopali.

Priča o Ajvaz Dedi samo na prvi pogled je islamska, a u stvari nosi poruku, “sjedi i moli se, dat će Bog”, apsolutno suprotno islamskom učenju, pa možda je i to jedan od razloga stagnacije muslimana, ne uzimanje za uzroke i prepuštanje Božijoj volji.

Ajvaz Dedo je primjer kako ne treba postupati.
bogoljub

#132348 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Zato je Ajvaz dedo kod nas na glasu! :lol:
salik79

#132349 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:....

Da probam na laksi nacin... Sta mislis ti, ako bi Kuduz ubijao nas "muslimane novotare", sta bi radio s vama kjafirima?
Kikibombona

#132350 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Challenger_ wrote:
Prpa ga. Kukavica.
A, kroz post, ili dva, ce opet poceti smarati s turko-vehabijama, prikazama, bla, bla, bla, i ispitivati nas ko ih, kao takve, moze podrzavati. :-) :roll:
Opet podmeces u stilu iranskih mula...

1. Nisam pristalica Kuduzovica i ekipe. Ateista sa dna kace. :-) Samo sam realan i oborio sam tvoj lazni navod da je Kuduzovic rekao da posjetioce Ajvatovice treba pobiti.

Vehabije i selefije mozes nakaciti Opetja i 51, meni ne.

2. Opetja i 51 podrzavaju vehabijske koljace u Siriji. To je ekipa Nusreta Imamovica i Bilala Bosnica.

...

Dr. Kuduzovic je clan IZ BiH i sastaje se sa bosanskim imamima

Image

A ove vehabijske prikaze, teroristi i koljaci... su isti oni kao u Siriji, sto masakriraju Kurde... Bilal Bosnic i Nusret Imamovic

Image

U pogledu vidis izopacenost i zlo, a to je vojska i ideologija koju podrzavaju Opetja, 51 i njima slicni.
Locked