Hadžera sama u pustinji pa je opet trčala, tražila. Nikoga nigdje nije bilo.salik79 wrote:Da, bas kao i hazreti Hadzera sto je...sarajevoxxxx wrote:Daj kiki kako će nešto biti dobro gdje je glavna poruka “sjedi i moli se, i riješenje će samo doći”, a to je glavna pouka i poruka price o Ajvaz Dedi.Kikibombona wrote:Meni je Ajvatovica super manifestacija i to je moje pravo.
I sam znaš dok ne uzmeš alat u ruke i dobro se oznojiš, naravno i molitva Bogu, da tek onda dolaze rezultati.
Ajvaz dedo (ako prihvatimo da je postojao) nije bio ili nije mogao biti sam, nije bio u pustinji.
Ispravna odluka bi bila, “ljudi ima li ko krampu, lopatu”. Pa iskopaš metar, dva, pa kilometar, pa onda dođeš do stijene, pa opet kopaš dok ne skontaš šta i kako, i nakon toga podigneš ruke ja rab ti nama olakšaj.
Isa beg, i Gazi Husrev beg, to su heroji. 13 kilometara vodovoda iskopali, a mi veličamo nešto i smatramo evlijom, čija poruka je apsolutno suprotna islamskoj akidi i vjerovanju “sjedi i molitvu uputi i dat će Bog”.