Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#13226 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Umene mi zte ZXHN H267N
Ammarzinho

#13227 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Ma zvao sam ih ja par puta, ali nisu nikad pomislili da donesu novi, nego kao uvijek cackaju dole nes kod podruma gdje su zice, pa fol proba par profila u postavkama rutera i onda magicna recenica : " Ehh ovo ti je plafon jarane sto se moze izvuci, imas jos 2 stb-a, to ti povuce jbg ...". A meni nikakve razlike i kad iskopcam stb-ove, isti download potpuno :D

Btw. Evo mog, isto kuhalo :D
Image
Zyxel P-870HN-51b

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
MTV

#13228 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ammarzinho wrote:Ma zvao sam ih ja par puta, ali nisu nikad pomislili da donesu novi, nego kao uvijek cackaju dole nes kod podruma gdje su zice, pa fol proba par profila u postavkama rutera i onda magicna recenica : " Ehh ovo ti je plafon jarane sto se moze izvuci, imas jos 2 stb-a, to ti povuce jbg ...". A meni nikakve razlike i kad iskopcam stb-ove, isti download potpuno :D

Aha k'o na pijaci. Meni jednak download i upload i kad rade SD ili HD ili nikako nerade 2 STB-a. Sa VDSL su odvojili TV i internet. Ja bi mu ispred nosa otkopcao STB i uradio test i pitao dje je jos 40 Mbps otislo u Njemacku ili?!
Malo sam lude naravi :mrgreen:

EDIT:

To mi je bio prvi router od Logosofta koji je radio od 1.10.2012. Pa sve tamo do avgusta 2014 kad je svecano crko. Imao je nenadjebiv domet Wifia.
Ammarzinho

#13229 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

MTV wrote:
Ammarzinho wrote:Ma zvao sam ih ja par puta, ali nisu nikad pomislili da donesu novi, nego kao uvijek cackaju dole nes kod podruma gdje su zice, pa fol proba par profila u postavkama rutera i onda magicna recenica : " Ehh ovo ti je plafon jarane sto se moze izvuci, imas jos 2 stb-a, to ti povuce jbg ...". A meni nikakve razlike i kad iskopcam stb-ove, isti download potpuno :D

Aha k'o na pijaci. Meni jednak download i upload i kad rade SD ili HD ili nikako nerade 2 STB-a. Sa VDSL su odvojili TV i internet. Ja bi mu ispred nosa otkopcao STB i uradio test i pitao dje je jos 40 Mbps otislo u Njemacku ili?!
Malo sam lude naravi :mrgreen:

EDIT:

To mi je bio prvi router od Logosofta koji je radio od 1.10.2012. Pa sve tamo do avgusta 2014 kad je svecano crko. Imao je nenadjebiv domet Wifia.
Hahahha a i mene takve stvari iznerviraju, jos mi ono kao "Ma jaro slabo ti ko taj download iz ugovora ima" ... ono kao gdje ces to traziti jesi lud, to ti je nesto nedokucivo, i ako to isto imas u ugovoru. Iduce sedmice bi ih mogao malo zajebavati na telefon, kad vec oni mene zajebaju konstantno :D Zato, reko bas da vidim jel se iko spojio na tu misterioznu, rijetkima dostupnu brzinu [emoji14]

1921

#13230 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

Nadam se uskoro nekom povecanju limita mobilnog interneta na full brzinama, bilo bi krajnje vrijeme.
Benq
Moderator

#13231 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Ammarzinho wrote:Jel' vas vecina ima ove Zyxel rutere ? Jednom prilikom kada mi je serviser dolazio i govori ono u fazonu da ja trebam biti kao zadovoljan jer se spojim na 80ak mbps plafon, jer tom ruteru je plafon 100 mbps inace, a po Quadro+ bi trebao imati 120 ... I kako da covjek onda ostane normalan :D Interesuje me ima li iko speedtest preko 110 mbps da je izvukao ? [emoji14]

Sa ovim tvojim ruterom neces nikad moci izvuci vise od 90Mb u idealnim uslovima. Ako imas paket od 120Mb , onda su ti duzni dati i opremu koja to moze da ispostuje.

Inace , teoretski maksimalna moguca brzina preko tog rutera je 100Mb downstream i 45Mb upstream, u praksi je to nesto manje.
Ammarzinho

#13232 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Benq wrote:
Ammarzinho wrote:Jel' vas vecina ima ove Zyxel rutere ? Jednom prilikom kada mi je serviser dolazio i govori ono u fazonu da ja trebam biti kao zadovoljan jer se spojim na 80ak mbps plafon, jer tom ruteru je plafon 100 mbps inace, a po Quadro+ bi trebao imati 120 ... I kako da covjek onda ostane normalan :D Interesuje me ima li iko speedtest preko 110 mbps da je izvukao ? [emoji14]

Sa ovim tvojim ruterom neces nikad moci izvuci vise od 90Mb u idealnim uslovima. Ako imas paket od 120Mb , onda su ti duzni dati i opremu koja to moze da ispostuje.

Inace , teoretski maksimalna moguca brzina preko tog rutera je 100Mb downstream i 45Mb upstream, u praksi je to nesto manje.
Aha ok, hvala kralju, nema druge nego ih zvati pocevsi od danas :D

MTV

#13233 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ammarzinho wrote: Aha ok, hvala kralju, nema druge nego ih zvati pocevsi od danas :D

Vidis ti Benqua iscacka svako krvno zrnce iz routera :)
Nazovi ih reci da su ti pocele smetnje sa svim uslugama i da se gubi konekcija. Odmah otvaraju nalog i sutradan dolaze sa novim routerom. Malo lazi nije na odmet :mrgreen:
Ammarzinho

#13234 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Zvao ih, kazu da mi kao ne bi pomogla promjena rutera, da je plafon 92 mbps na koliko se moze spojiti ruter kod mene (valjda do zgrade sta vec - inace Hrasno je u pitanju, Aleja lipa ulica). Rekli su da ce odraditi update softvera rutera kad im odobri administrator, misle da i to moze biti problem ...
Speedtest:
Image

MTV

#13235 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Treba promijeniti router jer taj ruter nudi plafon 100 Mbps.

Moze biti jos prastara telefonska parica... optika do routera bi to rijesila al optiku takvog oblika u BiH trenutno postavlja samo Elta/TXTV, Mtel i BH Telecom.

I TM je stavio Fiber pakete al nitko se nije javio da su mu to postavili. A LOL kako je krenuo dobro da nismo spali na FTV, RTRS i BHT. Al nismo ni daleko.
Benq
Moderator

#13236 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Ammarzinho wrote:Zvao ih, kazu da mi kao ne bi pomogla promjena rutera, da je plafon 92 mbps na koliko se moze spojiti ruter kod mene (valjda do zgrade sta vec - inace Hrasno je u pitanju, Aleja lipa ulica). Rekli su da ce odraditi update softvera rutera kad im odobri administrator, misle da i to moze biti problem ...
Update softvera nece nista popraviti jer taj tvoj modem je hardverski limitiran , njegovi LAN portovi su 10/100, u prevodu maksimalno do 100Mb, a da dobijes vise od 100Mb trebaju ti Gigabitni portovi , odnosno 10/100/1000.

Ako ti je racunar spojen preko kabla na modem , udji u mrezne postavke (Network and Sharing Center) , desni klik na konekciju i klikni na Status i dobit ces ovako : http://prntscr.com/eabmqv , ako ti u Speed pise 100Mb, dzaba bilo kakav update nista promijeniti nece. Ja sam otisao na stranicu proizvodjaca tvog routera i tamo pise da su mu portovi 10/100, sto znaci max oko 90Mb u praksi i bez zamjene routera nece biti ni vece brzine.

Evo tvoj router http://www.zyxel.com/products_services/ ... _51b.shtml
Hardware Specifications

WAN: one RJ-11 interface for VDSL (over POTS)
LAN: four 10/100 Auto MDI/MDI-X RJ-45 interfaces
Ammarzinho

#13237 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Image
Jeste 100 mbps stoji. Hvala puno na pomoci, predlozicu im da zamjene ruter, ako i dalje budu insistirali da to ne bi pomoglo, onda cu ja insistirati na raskidu :D

Benq
Moderator

#13238 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Eh to je to , bili su samo za jednu stvar u pravu : "...da je plafon 92 mbps na koliko se moze spojiti ruter kod mene.." , naravno da je plafon kad ruter ne moze hardverski vise od toga isporuciti :)

EDIT: Trebao bi i ti provjerit koja ti je tacno mrezna kartica u racunaru/laptopu , sta vec koristis direktno spojeno na modem, jer ako je i ona limitirana na 10/100 onda ces morat kupit gigabitnu lan karticu.
Ammarzinho

#13239 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Evo provjerio sam koja je mrezna (racunar je u pitanju) :
Image

Benq
Moderator

#13240 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Ammarzinho wrote:Evo provjerio sam koja je mrezna (racunar je u pitanju)
"Gigabit ethernet Controller" , to je to, znaci samo novi ruter ako uspijes dobiti, i naravno ako tvoja linija moze podnijeti 120Mb internet.
Ammarzinho

#13241 Re: RE: Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Benq wrote:
Ammarzinho wrote:Evo provjerio sam koja je mrezna (racunar je u pitanju)
"Gigabit ethernet Controller" , to je to, znaci samo novi ruter ako uspijes dobiti, i naravno ako tvoja linija moze podnijeti 120Mb internet.
Ok, zahvaljujem, valjda ce izaci u susret i nece puno pametovati, ipak su duzni isporuciti opremu za regularno uspostavljanje usluge ...

MTV

#13242 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Reci placam 120 mbps a dali ste mi opremu koja nemoze vise od 92 mbps. Ako nemoze sto ste pravili paket od 120mbps i sto ste ga uvodili uopste ako nemate opreme. Reci kome da se zalim. Odmah ce otvoriti nalog i najkasnije 24 sata ce biti zamjenjen :wink:
Srecom od 10 poziva njima u ovih 5-6 godina jednom sam naisao na lika koji samo hoce da me skine s dnevnog reda.
Kad su dizali brzine sa 30/3 na 50/3, afera SK, nisam imao neta nekoliko sati (TV je radio bez problema). Biseri nisu unijeli da mi je promjenjen router i da imam mtelovski zte oni ucitavali postavke mog prvog routera (taj tvoj sa slike). Dok nisam dobio treceg covjeka koji me fino saslusao, unio prave podatke resetirao i kasnije pozvao da provjeri da li radi. Jedini je on rekao da resetujem bijeli zyxel sa antenom a kod mene bio crni zyxel bez antene pa smo nasli problem :lol:
Davno davno se desio problem da mi nije radio ni jedan kanal crna slika na svakom kanalu. Tad je bio najljubazniji covjek sto postoji. S njim sam malo na ti malo na vi kao i on meni al smo se lijepo bili ispricali i napricali :mrgreen:
Odoh ja u off :mrgreen:
Benq
Moderator

#13243 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:Reci placam 120 mbps a dali ste mi opremu koja nemoze vise od 92 mbps. Ako nemoze sto ste pravili paket od 120mbps i sto ste ga uvodili uopste ako nemate opreme. Reci kome da se zalim. Odmah ce otvoriti nalog i najkasnije 24 sata ce biti zamjenjen :wink:
Srecom od 10 poziva njima u ovih 5-6 godina jednom sam naisao na lika koji samo hoce da me skine s dnevnog reda.
Kad su dizali brzine sa 30/3 na 50/3, afera SK, nisam imao neta nekoliko sati (TV je radio bez problema). Biseri nisu unijeli da mi je promjenjen router i da imam mtelovski zte oni ucitavali postavke mog prvog routera (taj tvoj sa slike). Dok nisam dobio treceg covjeka koji me fino saslusao, unio prave podatke resetirao i kasnije pozvao da provjeri da li radi. Jedini je on rekao da resetujem bijeli zyxel sa antenom a kod mene bio crni zyxel bez antene pa smo nasli problem :lol:
Davno davno se desio problem da mi nije radio ni jedan kanal crna slika na svakom kanalu. Tad je bio najljubazniji covjek sto postoji. S njim sam malo na ti malo na vi kao i on meni al smo se lijepo bili ispricali i napricali :mrgreen:
Odoh ja u off :mrgreen:
Imam jedno pitanje posto si ti njihov korisnik, zar oni nemaju neki sistem da pogledaju da li je uopste moguce korisniku isporuciti odredjenu brzinu prilikom potpisivanja ugovora ? Cudna mi je njegova situacija , dali su mu paket u kojem je net 120Mb i modem koji to hardverski ne moze podrzati, logicki slijed dogadjaja bi bio ili downgrade paketa ili dogovor da se taj gubitak u brzini kompenzuje sa nekim paketom kanala ili necim drugim.

Pitam ovo jer je takav slucaj na TM-u , kada su se udruzivali sa HS-om , moja sestra je htjela paket u kojem je tada bio net 80Mb i rekli su joj da ne moze ta brzina, pa joj dali izbor ili manji paket ili kompenzacija sa paketom kanala.
MTV

#13244 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote: Imam jedno pitanje posto si ti njihov korisnik, zar oni nemaju neki sistem da pogledaju da li je uopste moguce korisniku isporuciti odredjenu brzinu prilikom potpisivanja ugovora ? Cudna mi je njegova situacija , dali su mu paket u kojem je net 120Mb i modem koji to hardverski ne moze podrzati, logicki slijed dogadjaja bi bio ili downgrade paketa ili dogovor da se taj gubitak u brzini kompenzuje sa nekim paketom kanala ili necim drugim.

Pitam ovo jer je takav slucaj na TM-u , kada su se udruzivali sa HS-om , moja sestra je htjela paket u kojem je tada bio net 80Mb i rekli su joj da ne moze ta brzina, pa joj dali izbor ili manji paket ili kompenzacija sa paketom kanala.
Izgleda da nemaju ali nisam se sa takvim problemima susretao uvjek sam isao na "srednje" pakete. Ono ni previse jeftino ni extra mega giga skupo.

Samo znam da ima jedan lik na FB sa nazivom "Opusteno Sarajevski" prije cca godinu dana napisao ovo je vasih 120 Mbps a na speedtestu, ako me sjecanje sluzi, bilo oko 80 Mbps. Onda su mu rekli javite se na pp. Proslo je neko vrijeme pa su oni reklamirali quadro+ pa je taj isti korisnik stavio sliku sa cca 118 Mbps (ili 108 nesjecam se). Znaci nekako su napravili.
@Ammar je fin pa ga izgleda vuku za nos ali ja znam bit zaje... mislim nadrdan :D pa nebi ni dan proslo pa bi to morali nekako pruziti ili kompenzirati kao sto TM radi.
Npr meni bi pruzili HD paket ili bi im rekao pa pa :evil:
Inace ja sam fini :mrgreen: :kravata:
Benq
Moderator

#13245 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote: @Ammar je fin pa ga izgleda vuku za nos ali ja znam bit zaje... mislim nadrdan :D pa nebi ni dan proslo pa bi to morali nekako pruziti ili kompenzirati kao sto TM radi.
Npr meni bi pruzili HD paket ili bi im rekao pa pa :evil:
Inace ja sam fini :mrgreen: :kravata:
Vidi se da je fin , a oni su to vjerovatno i skontali iz razgovora s njim pa mu pukli pricu o apdejtu softvera, jer jednostavno ne vjerujem da ne znaju tehnicke karakteristike modema koji su mu dali na koristenje.

Nego de ti i Semir malo ovog Ammara poducite sta i kako treba :mrgreen:
MTV

#13246 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
Vidi se da je fin , a oni su to vjerovatno i skontali iz razgovora s njim pa mu pukli pricu o apdejtu softvera, jer jednostavno ne vjerujem da ne znaju tehnicke karakteristike modema koji su mu dali na koristenje.

Nego de ti i Semir malo ovog Ammara poducite sta i kako treba :mrgreen:
Pa da poslije kazes pokvarili smo dijete :mrgreen:
Benq
Moderator

#13247 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote: Pa da poslije kazes pokvarili smo dijete :mrgreen:
Ma nema veze , tesko je biti fin :mrgreen:
Ammarzinho

#13248 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ammarzinho »

Hahaha, ma sve covjek konta da su ovo ona nekad lijepa LOL vremena, kad stvarno nisam imao razloga na neku zalbu, al' Bgm daleko su od toga odmakli u negativnom smislu. Al' ovo mi je sa brzinom vec malo pocelo ici na zivce, mislim kome mazu oci sa tih 120 mbps, nije niko vesla sisao ... Vala ako bude trebao i advokat, nece mi biti mrsko angazovati ga za raskid, za kojeg imam osnova sigurno. I ovo sto Benq kaze je jedini ispravan nacin, da kazes ljudima u startu koju ti brzinu mogu isporuciti, a ne, reklamiras jedno a ovamo brzina upola, a racuni se uredno placaju ...

semirsar

#13249 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Posto Amar spominje advokata... a ne znam kad je potpisao svoj ugovor, navodim situaciju kod mene za isti paket.
Ugovor sam potpisao 03.11.2015. za LoGo Quadro+ paket sa tadasnjim maksimalnim brzinama neta 60 Mbps / 6 Mbps, uz dodatak gdje se LOL ogradjuje za minimalnu brzinu od 48 Mbps/4 Mbps.
moze se uvjeriti ovdje
Zaparala meni ta klauzula oke poprilicno, ali, znajuci tada a i sada da jedino u sta se mere korisnik pouzdati, moje licno iskustvo, je njihov net, tako da sam ipak potpisao.
Od 01.02.2016. naske nagradjuju sa novijem brzinama evo i tome ovdeka
obratiti paznju na minimalnu i maksimalnu brzinu i onu zvijezdicu na maksimalnoj brzini a koja znaci (*)Maksimalnu brzinu na ovom paketu moguće je postići uz odgovarajuću infrastrukturu i terminalnu opremu. :mrgreen:
detaljnije na http://www.logosoft.ba/vece-brzine-interneta

Nije bas da u LOLi nijesu se pokusali maksimalno ograditi :lol:

znaci ko trazi i dobije, ako ima mogucnost. Ja imam, ali ne dam da mi cackaju ono sto mi dobro radi a nijesam nesto pohlepan za dl, samo ul :mrgreen:

Inace, dobro sam, kako vi, ocete sta pojst, popit :mrgreen:
Benq
Moderator

#13250 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote: Inace, dobro sam, kako vi, ocete sta pojst, popit :mrgreen:
Evo nije lose , malo se igrao CSGO , gledao neke strimove , za pojest i popit sam vazda nagodan i tako... :mrgreen:

OT: tamo su napisali "(*)Maksimalnu brzinu na ovom paketu moguće je postići uz odgovarajuću infrastrukturu i terminalnu opremu."
Dakle , ovdje imamo slucaj da momak ima 120Mb paket i modem/router koji podrzava teoretski max 100Mb , sto bi u praksi znacilo oko 90Mb.
Post Reply