FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#13226 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Stigao nas umor prije trećeg gola. :oops: :D Samo da smo imali više snage, treći gol ne bi primili ja mislim. Više od pola ekipe crklo, jebi ga.

Kakva šansa Hebibovića u prvom poluvremenu.
Raigor Stonehoof

#13227 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Raigor Stonehoof »

emigrazione wrote:Ko je ovaj neki Armin Causevic, zamalo ga Husref nije prebio na presu....kakav debil mater sebi jebo...
:lol: sta je bilo?
Dinostula

#13228 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dinostula »

emigrazione wrote:Ko je ovaj neki Armin Causevic, zamalo ga Husref nije prebio na presu....kakav debil mater sebi jebo...
Evo gledam ovaj lik je zeljovac 100% i tu je dosao samo da isprovocira.
emigrazione

#13229 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by emigrazione »

Raigor Stonehoof wrote:
:lol: sta je bilo?
Ma nesto pametuje, objasnjava Husrefu kako se treba pripremiti ekipa, ovaj koluta ocima samo sam cekao kada ce ga zaganjati onim mikrofonima...
Logovan

#13230 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Dinostula wrote:
Evo gledam ovaj lik je zeljovac 100% i tu je dosao samo da isprovocira.
Čudo pa može provocirati od muke. :D Nije mu lako nikako.
"Sarajevo je odigrali dobar meč, ali mi smo ipak pokazali kvalitet. Na poluvremenu sam rekao igračima da igraju šire i da koriste veličinu terena. Oduševljen sam nastupom svoje ekipe koji su se pokazali kao sjajan kolektiv i zbog toga sam presretan. Rezultat je dobar, ali ništa nećemo uzeti zdravo za gotovo", jasan je bio sjevernoirski strateg.
SmokingMan

#13231 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

Nema veze,ovo je naš neki nivo do kojeg možemo igrati.Osjetljiva je razlika u fizičkoj spremi zimeđu nas i njih,tu su nas ljudi uzeli lopatom.Onaj sa brojem 35 im je bio najzajebaniji.Onakva dva igrača nama trebaju na sredini.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13232 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Pitar sa Kariba »

Ma sad pun qrc ovih F Managera, evo i po forumima pametuju da je Celtic gola cuna i da bi oni bla bla...
Nismo ni navikli da nam Sarajevo igra a da se brani. Malo cudno jeste bilo, ali mislim da nije moglo drugacije. Steta samo treceg gola, ne radi nakih sansi u uzvratu nego eto drugacije je zijaniti sa golom razlike.
Jbg jos smo mi ovaj nivo. Uvjeren sam da mozemo vise u EL. Ako nas zrijeb opet ne popisa.
Uglavnom jos jedan prelijep dan, i noc u Sarajevu. Hvala svima.
last mohicans

#13233 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Ma svi su zajebani. Stoper i bekovi povuku loptu i dođu do 16 bez problema. Korak im nekako duzi, brzi, jos brze se oslobađaju lopte, čini mi se da smo popadali ganjajuci ih, a oni nas samo razvlačili loptama,pogotovo u drugom poluvremenu. Male zamjerke na drugi i treci gol, tu se moglo bolje reagovati, ali ljudi su kao ekipa i individualno level više i to se iz aviona vidi. Momcima ne zamjeram, ponosnim su nas učinili, da je ne znam ti kakva kisa padala, otišao bih na utakmicu. Mozda u toj EL nesta značajnije napravimo, ali mi smo jos daleko od toga. Da imas jakih utakmica tokom cijele godine, mozda bi nesto i mogli očekivati. Ja zadovoljan u svakom slučaju. :thumbup:
al-em

#13234 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by al-em »

Ako ne odu vise od tri igraca do kraja zime, ova ekipa ce titulu odbraniti.
last mohicans

#13235 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by last mohicans »

Nazad cemo biti pravo jaki, Serba se za dva dana uklopio, čak ni Hodzic nije toliko los djelovao na lijevom beku, a tu ce Letic uskociti. Dok se uhodaju ostali,ovo ce biti jos jača ekipa. Ako neko zine na nekog prvotimca, nek odrijese kesu.
sencobih

#13236 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by sencobih »

Zadovoljan sam , ne može bolje protiv ovakve ekipe. Oni bi morali imati ono baš loš dan da bi im mi napravili probleme. Sutra naslov u avazu "poveli pa stali" :D
Max Bunker

#13237 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Max Bunker »

Fino smo odigrali. Volio bih samo da smo u nekim trenucima krenuli malo jače na njih.

P.S.
Falio nam je zadnji vezni, jedan pravi destruktivac. Da smo ga imali, siguran sam da ne bi primili gol za 1:1.
GandalfSivi

#13238 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by GandalfSivi »

last mohicans wrote:Nazad cemo biti pravo jaki, Serba se za dva dana uklopio, čak ni Hodzic nije toliko los djelovao na lijevom beku, a tu ce Letic uskociti. Dok se uhodaju ostali,ovo ce biti jos jača ekipa. Ako neko zine na nekog prvotimca, nek odrijese kesu.
Jarane, ima razlog sto smo Hodzica vratili kontra sve logike, realno ce biti jedno od vecih pojacanja...
north

#13239 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Jedno dva-tri jaca igraca da smo imali veceras vjerovatno bi imali vecu egal utakmucu do kraja..jednostavno za nesto vise moras biti kvalitetniji koliko god ce ovo za lige biti sasvim pristojno...koliko god rezultat nije strasan, pa i dobrim dijelom postavka na terenu evidentno je da su svemirski brod za nas..ostaje ona otrcana koja nije floskula u ovakvim situacijama, kad das sve od sebe i ne budes ponizen od daleko jace ekipe onda ni ovakav poraz ne boli i ekipa zasluzuje aplauz..jebi ga, oni kupuju igraca iz odbrane za 8 mil. eura, Sinclair im na klupi :mrgreen: , a mi ganjamo slobodne igrace za koje se bas niko ne otima toliko i budemo sretni sto su dosli i hocemo da pobijedimo..ne ide jebi ga :mrgreen:...kad i ako dozivimo da dovodimo igrace pod ugovorom otkupljujuci ih i prave kapitalce koji ce biti prevaga u ligi onda se mozemo nadati barem X protiv Celtica..
omega369

#13240 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

Realno, jos smo neuigrani, imamo hrpu novih igraca. Jest da je celtic igrao sa 60% snage, ali se ekipi fakat nema sta reci. Prvo poluvrijeme iz snova. Drugo, ocekivano. Golovi koje smo primili standardno, nidje veze. Nadam se da necemo katastrofu dozivjeti tamo
todd_smith

#13241 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Realno...ovo ono...

Zajebi ti to, kada mi ovako ne igramo svako kolo

Jeste teze naloziti igrace da igraju protiv TOSKA, Radnika, picke materine, nego protiv Celtica

Ali dzaba to “dobro igrali, odlicni u odbrani..”

Kontinuitet, braco. Kontinuitet.
omega369

#13242 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by omega369 »

Pa nama fali kontinuitet u svemu. Sama cinjenica da se pojacavamo 3 dana pred tekmu dosta toga govori gdje smo mi. Ja ne ocekujem nista ni u 3. pretkolu. Ove godine odbraniti titulu, zadrzati kostur ekipe, rijesiti se krste i hebiba i pojacati se kako treba :D
kiligonzales

#13243 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by kiligonzales »

Nezadovoljan sam.

Seltik je bolja ekipa, brza,skuplja, jača, snažnija, trkački i kondiciono spremnika ekipa. Favorit s razlogom.

Mi godinama ne ucimo, iste navike iste pripreme za ovakve utakmice, mi svi moramo uciti od Apoela Limassol, Kiprana, koji su sa nikakvim budzetom napravili cudesan uspijehe i te jedne sezone dokazali da se i protiv velikih da igrati, ali oni su se uigravali tako, pa i taktički postavljali, da u tudjim periodima igre se brane dobro, a svoje koriste sto bolje, a to se ne može kad si fizički nikakva ekipa. Za nas utakmice u Evropi traju 45 minuta.

Mi smo odigrali poluvrijeme koliko je i snage bilo. Odigrali smo dobro i mogli smo imati koji go više na kontu. Hebibovic fuli s metar, onaj pocisti s linije i onda opustanje umjesto da se zapne više. Naš mentalitet zaboravlja s kime se igra. 6 minuta je seltiku iz igre koja nije bila dobra da zabije gol iz prvog šuta na utakmici.

Volio bih da neko ovo čita iz kluba.

Zonski se branili, prečesto stajali daleko od igrača, ni na jedan njihov pas nismo istrčali, rijetke presjekli, nijedan presing nismo napravili na odbranu Seltika koja je nesmetano čuvala loptu i prenosila je kako treba do bekova i napada. Premalo smo trcali, kretali, taktika autobus, koja nikakvu afirmaciju u kontri nije imala. Seltik se sa strane puta doslovno prošetao do šesnesterca jer su naši olako prepuštali njima da prave napade kroz sredinu. Iz takve situacije iz ničega smo primili gol. Mogao bih do sutra nabrojati mane u igri Sarajeva, previše kukavičluka u igri, slabost u duelima, premalo pametnih faulova, premalo dobrih pasova, previše forsiranja Ahmetovića, traganje na njega dugim loptama kao da je Vieri u najbolje dane.

Bolje smo triput igrali protiv Borussije na Koševu.

Ma koliko imali pristojnu ekipu, trenera, definitivno šta ovoj ekipi fali jeste par vrsnih kondicionih trenera sa stažom u nekoj od liga petice, taktička raznovrsnost i igra koja neće zahtijevati da Ahmetović pregori na terenu, na kome je noćas bio naš najbolji igrač, dok neko drugi nema ni snage ni iskustva da iznese ovakvu utakmicu.

Mlađarija je bila loša. Opet bitne utakmice opet pravimo sataraš mlađarije i iskustva i na kraju smo pitu koju ne možemo svariti.

Ostaje nada da će u drugoj utakmici popraviti dojmove i odigrati barem poluvrijeme iz snova jer narednu nemaju šta kalkulisati, ako budu igrali ko danas drugo poluvrijeme ljudi će nas demolirati i sloziti nam bruku goru nego Atalanta.
gold'n'brown

#13244 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by gold'n'brown »

Najveca razlika izmedju nasih i njihovih igraca su snaga i brzina. Ni jedan njihov igrac nije nesto posebno tehnicki bolji od recimo Velkoskog ili Rahmanovica. Cak i takticki smo igrali odlicno i tu se Husrefu nema sta zamjeriti. Krste je odigrao jako dobro na onoj poziciji i mene je licno iznenadio. I njemu je falilo kuveta kako je utakmica odmicala, ali imao je par finih pasova i reakcija u odbrani. Nekako nam se bas potrefi i da protiv nas daju neke eurogolove. Sad ovaj Johnston sa Atalantom Gomez... Generalni se ne moze nikome nista zamjeriti. Par Hodzicevih ispadanja nas je moglo skupo kostati, ali opet je bio solidan. Oremus ce biti ja se nadam veliko pojacanje.
van Basten

#13245 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by van Basten »

Ja se ne mogu oteti utisku da smo previse kukavicki odigrali, pogotovo poslije drugog gola. Kao da se uvukao strah zvani Atalanta i samo smo gledali kako da prodje vrijeme a da ga ne primimo. I sto je najgore primimo i treci.
Celtic jeste level iznad nas al opet smo mu dali puno kredita na.ime.
Opet mislim da je najimpresioniraniji sto dijeli teren sa velikim Celticom bio sudija kojem se ove prilike sjetim familije.
todd_smith

#13246 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Joj jeste vi

Nije do trenera ili strucnog staba

Nego do igraca jebote

Kevin De Bruyne zaposli privatnog kuhara koji mu napravi meni pa taj ide klubu da pita smije li sta od toga jesti ili ne

I onda kada stave sta smije sta ne smije ovaj mu skuha do miligrama i do zadnje kalorije tacno za narednih 7 dana i u frizider mu ostavi. I to je to.

I onda je do De Bryunea da jede samo to i nista vise. A ne da ide po nargilama, po kaficama i slicno.

Znaci igrac snosi ogroman dio odgovornosti.

Igraci a lâ eno recimo Jovic, frajer skratio vlasitit godisnji odmor za 2 sedmice da ide da se sprema za kondicioni trening, sa svojim privatnim trenerom prije nego sto mu poce priprema sa Realom.

Ne moze nas strucni stab uzeti i trcati za njih jebote.

O Celticovoj akademiji da ne pricam. Bio je dokumentarac prije par godina, mogu samo misliti kakvi su sad. Ljudi bukvalno djecu od 12 godina uce kako presice raditi i kako izjavljati u medijama i koje rijeci govoriti u izjavama nakon utakmica. Eto koliko detaljisu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13247 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Velkoski »

Pa normalno, ovdje nema profesionalnih sportista, zato otpriilike i nemamo nikakvih rezultata. Lijen smo narod maksimalno :mrgreen:
todd_smith

#13248 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Velkoski wrote:Pa normalno, ovdje nema profesionalnih sportista, zato otpriilike i nemamo nikakvih rezultata. Lijen smo narod maksimalno :mrgreen:
Ja ipak mislim da je do Husrefa i njegove ljubavi prema amerikancima.

Eventualno sudija kriv.

:oops:
Dinostula

#13249 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Dinostula »

van Basten wrote:Ja se ne mogu oteti utisku da smo previse kukavicki odigrali, pogotovo poslije drugog gola. Kao da se uvukao strah zvani Atalanta i samo smo gledali kako da prodje vrijeme a da ga ne primimo. I sto je najgore primimo i treci.
Celtic jeste level iznad nas al opet smo mu dali puno kredita na.ime.
Opet mislim da je najimpresioniraniji sto dijeli teren sa velikim Celticom bio sudija kojem se ove prilike sjetim familije.
Nema tu sta kukavicki ili nekukavicki ekipe iz PL BIH imaju snage za 45 minuta fudbala i to je to.Golfa 2 i Ferarija ne mozes staviti da se trkaju i dzaba.Ono sto sam primjetio da Sarajevo uvijek odgira jedno poluvrijeme na Kosevu da valja a drugo podbaci.Kad se sve sabere zadovoljan sam sa rezulatom i igrom bolje od ovog ne moze.Ne ide brale kila bureka, pa onda na par baklava, posliej malo sisa i alkohol i na to dodas bavljenje fudbalom.Uzmi period od 1996 -2019 pa saberi koliko je igraca PL BIH izbacila da se mogu nazvati svjetskim igracima pa ce ti sve biti jasno.
rocco_siffredi

#13250 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by rocco_siffredi »

Ovaj Celtic tesko da moze upasti u grupe LP, sad zamisli koliko smo mi daleko od takvog nekog rezultata. Cca 10 god i 50 miliona € (mozda i vise) nas dijeli. Hoćemo li ikada dočekati, daj Bože. :roll:
Nema takvih budala da to ulazu ovdje. A bojim se da ce nam i liga dosaditi u nekom momentu. Samo da mi gazdi ne dosadimo.
Post Reply