Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Hasan006

#13226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

karanana wrote:A sto bi kalisi isla zapad pa jug? Oni idu drito na zapad na casterly rock prvo.
Mozda highgarden ostane nebranhen jer ce vojska krenuti na c-rock.
Tyrion je rekao da će samo Neokaljani napasti Casterly Rock, ne trebaju puno ljudi jer on najvjerovatnije ima plan za iznenadni napad jer je nekad prije radio kao nadzornik kanalizacije u CR-u pa vjerovatno zna neke tajne ulaze u grad.
Samo nemam pojma kako će se to sve izdešavati u jednoj epizodi jer su Dragonstone i CR na dva različita kraja Westerosa, ali svakako je u zadnje vrijeme trajanje putovanja potpuno sjebano, Theon i Yara išli od Iron Islandsa do Meereena 5 epizoda sa "najbržim brodovima", a Varys u jednoj epizodi u svakoj sceni na drugom mjestu.
rage_guy

#13227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Ma između svake scene u epizodi prodje dosta vremena, a kamoli izmedju epizoda. Ne moze se u to covjek ni pouzdat. Ne treba uopste trazit logiku u putovanjima, kad je nema. Putuju onoliko brzo koliko radnja zahtijeva. :D
Hasan006

#13229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Radar71 wrote:Image
:thumbup: :thumbup:
Hasan006

#13230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Sač a misd oportjuniti :sad:

Znam da kasnim godinu dana, ali i dalje me toliko iritira što ga nisu naoružali.

Image
kakavdanakneiskustvu

#13231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hasan006 wrote:Sač a misd oportjuniti :sad:

Znam da kasnim godinu dana, ali i dalje me toliko iritira što ga nisu naoružali.

Image

Ja u pravu si,malo bezze
AleksoMKD

#13232 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Bas, da je WunWun samo jedno manje stablo uzeo u ruke........
VPSA

#13233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VPSA »

Meni je najgore kad je Rickon Stark trco a Ramsey ga gadjo strijelom sa 100 metara udaljenosti, sto je trco pravo a ne cik cak.
Tito_i_Partija

#13234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Rickon je mor'o poginut', jer da nije, Jon ne bi bio kralj sjevera. Al' meni je bezze kako ga izvukose iz naftalina samo da ga roknu. Mislim da je vecina ljudi vec davno zaboravila i da postoji.
Hasan006

#13235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Tito_i_Partija wrote:Rickon je mor'o poginut', jer da nije, Jon ne bi bio kralj sjevera. Al' meni je bezze kako ga izvukose iz naftalina samo da ga roknu. Mislim da je vecina ljudi vec davno zaboravila i da postoji.
Ma svakako je uvijek bio beskoristan i dosadan, vjerovatno će isto tako skončat i u knjigama.
VPSA

#13236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by VPSA »

Ma nije problem sto je poginuo, ali je nacin glup. Zar ne bi svako u ovoj situaciji trc´o malo desno, malo lijevo, nema sanse da bi ga pogodio s one udaljenosti.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKOX5nP7Jvk
Tito_i_Partija

#13237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Racionalno razmisljanje u takvom napetom momentu je nesto ne mozes ocekivat' od prestrasenog djecaka koji je ko zna sta sve pretrpio dok je bio Ramsey-ev zarobljenik.
1Dante1

#13238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Tito_i_Partija wrote:Rickon je mor'o poginut', jer da nije, Jon ne bi bio kralj sjevera. Al' meni je bezze kako ga izvukose iz naftalina samo da ga roknu. Mislim da je vecina ljudi vec davno zaboravila i da postoji.
to je to, i da je cik cak isao pogodio bi ga, takav plot. :D
Hasan006

#13239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Evo nešto gledam klipove iz 2. i 3. sezone na YouTube-u i kontam koliko su puta Robb i Catelyn ispali žešće debilčine sa svojim odlukama u ratu, nije ni čudo što su završili prerezanih vratova. Starkovi jednostavno ne znaju igrat igru i to je to.
nema me tamo

#13240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Zašto u zadnje vrijeme gledam gledam kako pisete kao da su stvarni likovi, a djelo mašte nekog pisca?
U cemu je fazon?
Hasan006

#13241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

nema me tamo wrote:Zašto u zadnje vrijeme gledam gledam kako pisete kao da su stvarni likovi, a djelo mašte nekog pisca?
U cemu je fazon?
uživili se u seriju jbg :D a i realno Martinovi likovi su dosta kompleksni, nisu neki jednodimenzionalni likovi kao npr. iz superherojskih filmova
AleksoMKD

#13242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Image
Hasan006

#13243 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

A Boga pitaj šta je s ovim bratom

Pa ga nema tri godine
Tri godine, aman, aman
Nit se javlja, niti dolazi

Image
Tito_i_Partija

#13244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Cek'o da Arya malo ostari. Sad ce on sa zutim dunjama, samo sto nije. :D
Pandakonda

#13245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Hasan006 wrote:A Boga pitaj šta je s ovim bratom

Pa ga nema tri godine
Tri godine, aman, aman

Image
Kad je već u čamcu mogao je brata Theona pokupit :D
brain bubbles

#13246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Hasan006 wrote:A Boga pitaj šta je s ovim bratom

Pa ga nema tri godine
Tri godine, aman, aman

Image
Hahahahahhaha, dobra

Neki ga ocekuju kao vladara Stormlandsa, mozda kad se okonca sve.

Jedan od jacih citata u zadnjoj epizodi, kada Olenna govori da nikada nece biti mir. Cijeli taj dijalog, tacnije :)
Hasan006

#13247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

brain bubbles wrote: Hahahahahhaha, dobra

Neki ga ocekuju kao vladara Stormlandsa, mozda kad se okonca sve.

Jedan od jacih citata u zadnjoj epizodi, kada Olenna govori da nikada nece biti mir. Cijeli taj dijalog, tacnije :)
Ma kurva stara, htjela da izmanipuliše Daenerys da sravni Casterly Rock sa zemljom kako bi se osvetila Cersei. Kaže "Ja sam ih sve nadživjela jer sam ih ignorisala." Jest kurac, jela sir u bašti dok su se ostali jebavali i ginuli za nju i onda sere kako je survivor. Najebat će sad kad Lannisteri krenu na Highgarden.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

steta njezini gaffovi su drito u glavu nema okolise...
Riddle

#13249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Euron je zaradio peticu za masakr onih Zmija. Toliko su lose predstavljene u seriji da bi bilo bolje da se nikako nikad nisu ni pojavile. Uzasno napisani likovi, uzasno odglumljeni... Dva metra pod zemljom je najbolje rjesenje za njih. Jednostavno ovdje treba zaboraviti na Dorne, nebitni totalno. Ona "mama" im je jos ziva pretpostavljam, ali to ce kraljica ubrzo privesti kraju.

Jako sam uzbuđen sto cu vidjeti Branov povratak, zanima me strasno sta on ima reci i sta ce uraditi. Sva preostala djeca Starkovih ce biti u Winterfellu, lijepa slika sta god da se kasnije desi. Mislim da se Baelishu ne pise dobro, konacno, mada se s njim nikad ne zna. Djeluje mi jako slab u ovoj sezoni, nimalo ne lici na njega da otkriva svoje misli i tajne, kao sto je to bilo priznanje Jonu u vezi Sanse. Ne vidim sta moze dobiti tim potezom, a on uvijek ima razlog za svoje postupke.

Dany naravno dosadna do zla boga. Nevjerovatno je kako me te scene ne zanimaju, ono samo gledam kroz njih. Kao kad citam dosadnu knjigu, pređem citav pasus i skontam da veze nemam sta sam procitao. Mada moram priznati da me ovaj sastanak sa Jonom jako zanima, tako da cu poslije dugo vremena posvetiti punu paznju njenoj sceni.
nema me tamo

#13250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Riddle wrote:Euron je zaradio peticu za masakr onih Zmija. Toliko su lose predstavljene u seriji da bi bilo bolje da se nikako nikad nisu ni pojavile. Uzasno napisani likovi, uzasno odglumljeni... Dva metra pod zemljom je najbolje rjesenje za njih. Jednostavno ovdje treba zaboraviti na Dorne, nebitni totalno. Ona "mama" im je jos ziva pretpostavljam, ali to ce kraljica ubrzo privesti kraju.

Jako sam uzbuđen sto cu vidjeti Branov povratak, zanima me strasno sta on ima reci i sta ce uraditi. Sva preostala djeca Starkovih ce biti u Winterfellu, lijepa slika sta god da se kasnije desi. Mislim da se Baelishu ne pise dobro, konacno, mada se s njim nikad ne zna. Djeluje mi jako slab u ovoj sezoni, nimalo ne lici na njega da otkriva svoje misli i tajne, kao sto je to bilo priznanje Jonu u vezi Sanse. Ne vidim sta moze dobiti tim potezom, a on uvijek ima razlog za svoje postupke.

Dany naravno dosadna do zla boga. Nevjerovatno je kako me te scene ne zanimaju, ono samo gledam kroz njih. Kao kad citam dosadnu knjigu, pređem citav pasus i skontam da veze nemam sta sam procitao. Mada moram priznati da me ovaj sastanak sa Jonom jako zanima, tako da cu poslije dugo vremena posvetiti punu paznju njenoj sceni.
Baelish je otkrio karte, sad da vidimo sta ce biti s njim i Sansom..
Zna li Arya sta je on uradio Nedu?
Ne zna jelde
Post Reply