Prijedlog za naziv drzave, ili?animals wrote:Meni..salik79 wrote:animals wrote:Zavisi koji..jedan za BIH, jedan za HB..
prvi je Posavski, a drugi Hercegovacki..
A ARBiH za Bosnjake.
Ma bravo![]()
Btw, koji je tebi vise pri srcu? Al' iskreno?
ja sam umjeren, i uvijek sam za BIH...
drzavu dobri ljudi...
nazalost, prije 25 god, su losi preovladali, i danas su jos u opticaju.
koji je model najbolji za ovu drzavu, ne znam..
Izrael je opet pocinio zlocin!
- salik79
#13226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- animals
#13227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad vec pitas gluposti...salik79 wrote:I jos jedno pitanje i necu vise, vis-a-vis bosanskog patriotizma - koja ti je zastava vise pri srcu, ona sto je maloprije postavih, ili ona s ljiljanima?
- salik79
#13228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hvala.animals wrote:Sad vec pitas gluposti...salik79 wrote:I jos jedno pitanje i necu vise, vis-a-vis bosanskog patriotizma - koja ti je zastava vise pri srcu, ona sto je maloprije postavih, ili ona s ljiljanima?
- animals
#13229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
BiH je medjunarodno priznata drzava..salik79 wrote:
Prijedlog za naziv drzave, ili?
i svaki drugi naziv ne dolazi u obzir..
a o unutrasnjem uredjenju, nek rasparavljaju placeni za to..
- salik79
#13230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Napisao si "drzavu dobri ljudi", zato i moje pitanje.animals wrote:BiH je medjunarodno priznata drzava..salik79 wrote:
- bogoljub
#13231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
baš tako! ne može se na silu otimati kao što to rade cionistianimals wrote:BiH je medjunarodno priznata drzava..salik79 wrote:
- animals
#13232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa to je drzava gdje sam rodjen, i gdje su moje emocije najace kadsalik79 wrote:Napisao si "drzavu dobri ljudi", zato i moje pitanje.animals wrote:BiH je medjunarodno priznata drzava..salik79 wrote:
je posjetim..za nju me veze djetinjstvo i mladost..
- salik79
#13233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ah, mislio si na drzavu dobriH ljudi. Bez te odrednice nema smisla, odnosno ukazuje na nekakav naziv, ili prijedlog za naziv drzave.animals wrote:Pa to je drzava gdje sam rodjen, i gdje su moje emocije najace kadsalik79 wrote:Napisao si "drzavu dobri ljudi", zato i moje pitanje.animals wrote:
BiH je medjunarodno priznata drzava..
je posjetim..za nju me veze djetinjstvo i mladost..
Sada je jasno.
- Edin H.
#13234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sefer uopste ne spominje 92-u, koliko se ja sjecam nije ni izlazio 92, isto kao sto Haris se nije ni pojavio u Sarajevu do 93-ce (dok ga nisu pritisnuli). A i nije relevantno za ovu diskusiju, ja ti kazem kada su se novinari IRNA-e prvi put pojavili u Sarajevu. I uvjeren sam da je Sefer naletio na istu pricu.salik79 wrote:Edin H. wrote:
Iranac, tebi bas treba crtati.
Procitaj ponovo sta su mene novinari IRNA-e pitali, pa onda dio o kome Sefer govori o strahu od uslovljavanja kada im odgovara da je cilj borbe Republika BiH u medjunarodno priznatim granicama kao drzava svih naroda...itd, sta ti mislis koji je bio slagvort, zasto je to morao pojasnjavati?
Slaba je nesto ta tvoja odgovornost.
Ne znam ni ko si ni sta si, ali znam da tebe novinari IRNA-e, sasvim sigurno, nisu nista pitali...
Kao drugo, Sefer govori o '92. i samom pocetku rata, a "dozu opreza" je imao zbog "negativne slike" o Iranu, stvarane vise od decenije, kao nekakve "fundamentalisticke" islamske republike. O tome on govori i na to aludira.
Inace, maca popapala jezik po pitanju vojne knjizice?
Ne samo da su me pitali novinari IRNA-e. nego i spomenuti Roy Gatman, Christian Amanpour iz CNN-a ili recimo Aernout van Lynden iz Sky-ja, je li ti malo jasnije sta sam radio? Uostalom bila je moja bivsa koleginica na forumu, pa smo svojevremeno o tome pisali, ali to nije ova tema.
Ti pasha moj ako si 79-to godiste si imao 13 godina kada je poceo rat, ali OK vjeruj i tvrdi sta hoces.
Ja ti kazem kakav je bio zvanicni odnos Irana, jer njihovi novinari su ionako rezimski novinari.
- salik79
#13235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Edin H. wrote:Sefer uopste ne spominje 92-u, koliko se ja sjecam nije ni izlazio 92, isto kao sto Haris se nije ni pojavio u Sarajevu do 93-ce (dok ga nisu pritisnuli). A i nije relevantno za ovu diskusiju, ja ti kazem kada su se novinari IRNA-e prvi put pojavili u Sarajevu. I uvjeren sam da je Sefer naletio na istu pricu.salik79 wrote:Edin H. wrote:
Iranac, tebi bas treba crtati.
Procitaj ponovo sta su mene novinari IRNA-e pitali, pa onda dio o kome Sefer govori o strahu od uslovljavanja kada im odgovara da je cilj borbe Republika BiH u medjunarodno priznatim granicama kao drzava svih naroda...itd, sta ti mislis koji je bio slagvort, zasto je to morao pojasnjavati?
Slaba je nesto ta tvoja odgovornost.
Ne znam ni ko si ni sta si, ali znam da tebe novinari IRNA-e, sasvim sigurno, nisu nista pitali...
Kao drugo, Sefer govori o '92. i samom pocetku rata, a "dozu opreza" je imao zbog "negativne slike" o Iranu, stvarane vise od decenije, kao nekakve "fundamentalisticke" islamske republike. O tome on govori i na to aludira.
Inace, maca popapala jezik po pitanju vojne knjizice?
Ne samo da su me pitali novinari IRNA-e. nego i spomenuti Roy Gatman, Christian Amanpour iz CNN-a ili recimo Aernout van Lynden iz Sky-ja, je li ti malo jasnije sta sam radio? Uostalom bila je moja bivsa koleginica na forumu, pa smo svojevremeno o tome pisali, ali to nije ova tema.
Ti pasha moj ako si 79-to godiste si imao 13 godina kada je poceo rat, ali OK vjeruj i tvrdi sta hoces.
Ja ti kazem kakav je bio zvanicni odnos Irana, jer njihovi novinari su ionako rezimski novinari.
Kao prvo, Sefer jasno veli sta su im Iranci rekli u vezi toga: "Mi to podrzavamo. To je jedini nacin da vi opstanete." Dakle, apsolutna fula.
Drugo, posto vidim da nisi nista procitao od onoga sto sam postavio iz rahmetli Deliceve knjige, pa cu samo ovo citirati:
i to potkrijepiti s citatom iz clanka Mark Dannera (iz 1996 godine), a ti bi, jelte, trebao znati i ko je on:
sto ce reci da BLAGE VEZE NEMAS o cemu pises....In September of 1991, the United Nations imposed an arms embargo on the former Yugoslavia. The embargo, predictably, favored the Bosnian Serbs, for they had ready access to the arms stockpiles and factories amassed by the Tito regime. President Bush, determined to avoid an election-year involvement in a messy Balkan war, firmly supported the embargo; and in September of 1992, when a plane loaded with Iranian arms landed in Zagreb, his Administration strongly protested.
A zasto bi se "79" moralo odnositi na godiste? Po toj logici "hrasno38" je '38. godiste. No, nebitno, ocito si preletio, pa cemo tu temu zanemariti.
- Edin H.
#13236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jok nego ce reci, ko zna kako sam ih isfolirao.
Zvanicni naziv drzave je Islamska Republika Iran i oni su po tebi podrzavali borbu za sekularnu BiH
Ponavljam NOVINARI IRNA-e su se tada pojavili, kakvi su dogovori vodjeni na dipomatskom nivou ranije ja ne znam, ali mislim da i Sefer govori o kasnijem periodu.
Nebitno da zavrsimo ovu pricu o Iranu na ovoj temi, vjeruj sta zelis.
@hrasno38 znaci da je imao 38 godina kada se regitrovao na forumu.
Zvanicni naziv drzave je Islamska Republika Iran i oni su po tebi podrzavali borbu za sekularnu BiH
Ponavljam NOVINARI IRNA-e su se tada pojavili, kakvi su dogovori vodjeni na dipomatskom nivou ranije ja ne znam, ali mislim da i Sefer govori o kasnijem periodu.
- salik79
#13237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Edin H. wrote:Jok nego ce reci, ko zna kako sam ih isfolirao.![]()
Zvanicni naziv drzave je Islamska Republika Iran i oni su po tebi podrzavali borbu za sekularnu BiH![]()
Dakle, oruzje je pocelo pristizati jos '92, a prvi zvanicni kontakti (po tom pitanju) su ostvareni '93. Logika ti je jaca strana.
Zvanicni naziv VB je Ujedinjeno Kraljevstvo, a oni po tebi podrzavaju borbu za demokratsko uredjenje.
Usput, da ti postavim ceremonije i mezarja poginulih iranskih Jevreja za I.R. Iran?
'79 je bila Islamska revolucija u Iranu, '79 bi mogao biti moj datum vjencanja i sl. ....
Ali, kao sto rece - mozemo na drugu temu, pa da te nastavim razvaljivati argumentima, ili da te ostavim u tvojim zabludama i uvjerenjima....
- salik79
#13238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Brzinski, samo jedna, sa spomenikom sehidima:

I.R. Iran.

I.R. Iran.
- Edin H.
#13239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hajde ti prvi nauci citati napisano posto zivis u nekom svom filmu sam sebi postavkljas pitanja i dajes odgovore uz imputiranje stvari koje nisu recene (kakvi bolan zvanicni kontakti, govorio sam o iranskim novinarima kojih sam se lagano kotarisao, nisu valjda novinari trgovci oruzjem ili ne znas sta je IRNAsalik79 wrote:Edin H. wrote:Jok nego ce reci, ko zna kako sam ih isfolirao.![]()
Zvanicni naziv drzave je Islamska Republika Iran i oni su po tebi podrzavali borbu za sekularnu BiH![]()
Dakle, oruzje je pocelo pristizati jos '92, a prvi zvanicni kontakti (po tom pitanju) su ostvareni '93. Logika ti je jaca strana.![]()
Zvanicni naziv VB je Ujedinjeno Kraljevstvo, a oni po tebi podrzavaju borbu za demokratsko uredjenje.![]()
Usput, da ti postavim ceremonije i mezarja poginulih iranskih Jevreja za I.R. Iran?![]()
'79 je bila Islamska revolucija u Iranu, '79 bi mogao biti moj datum vjencanja i sl. ....![]()
Ali, kao sto rece - mozemo na drugu temu, pa da te nastavim razvaljivati argumentima, ili da te ostavim u tvojim zabludama i uvjerenjima....
Pozdravi Homeinija
- Edin H.
#13240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Edin H. wrote:Hajde ti prvo nauci citati napisano posto zivis u nekom svom filmu, sam sebi postavljas pitanja i dajes odgovore uz imputiranje stvari koje nisu recene (kakvi bolan zvanicni kontakti, govorio sam o iranskim novinarima kojih sam se lagano kotarisao, nisu valjda novinari trgovci oruzjem ili ne znas sta je IRNAsalik79 wrote:Edin H. wrote:Jok nego ce reci, ko zna kako sam ih isfolirao.![]()
Dakle, oruzje je pocelo pristizati jos '92, a prvi zvanicni kontakti (po tom pitanju) su ostvareni '93. Logika ti je jaca strana.![]()
Zvanicni naziv VB je Ujedinjeno Kraljevstvo, a oni po tebi podrzavaju borbu za demokratsko uredjenje.![]()
Usput, da ti postavim ceremonije i mezarja poginulih iranskih Jevreja za I.R. Iran?![]()
'79 je bila Islamska revolucija u Iranu, '79 bi mogao biti moj datum vjencanja i sl. ....![]()
Ali, kao sto rece - mozemo na drugu temu, pa da te nastavim razvaljivati argumentima, ili da te ostavim u tvojim zabludama i uvjerenjima....). Cuj argumenti
![]()
A ako iko laze to je Delic koji tvrdi da narod voli drzavu i rezim. Azilanti u velikom broju bjeze na Zapad iz te drzave i prelaze na krscanstvo da ih ne bi mogli vratiti. Skolovani inzinjeri radije rade u Engleskoj kao kucepazitelji. Moju jaranicu Iranku dva sata maltretirali na aerodromu kada je isla posjetiti roditelje. Divna je ta revolucija strahovlade.
Pozdravi Homeinija
- Gojeni H
#13241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto pricamo o antisemitizmu na temi o Izraelu?Edin H. wrote: Ko bolan spominje drzavu Izrael i njegovu vladu, rijec je o antisemitizmu medju bosnjackom populacijom.
Na pdf Historija ima odlicna tema o Jevrejima i uzrocima mrznje prema Jevrejima u Evropi.
Kad vec pricamo o tome, medju bosnjackim prolima, polusvjetinom, ima povremenih pojava antisemitizma, i nacin borbe protiv ove pojave je konstatno prosvjecivanje.
U intelektualnim i normalnim krugovima, antisemitizma nema.
Kakogod polusvjetina iskoristava empatiju prema stradanjima Palestinaca provlaceci antisemitizam, tako i Izrael svugdje u svijetu koristi tu empatiju kako bi "dokazao" antisemitizam.
Mi imamo tradiciju suzivota sa Jevrejima iako ih je veoma mali broj u Bosni. U 2. svj. ratu neki od "nas" jesu ukaljali obraz i direktno ucestvovali u "ispracaju" svojih sugradjana za Jasenovac.
Na ovoj temi barem, trebali bismo pricati o aparthejdskom rezimu u Izraelu.
- Edin H.
#13242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, u pravu si, prica je skrenula s osnovne teme kao posljedica jednog prijesnjeg posta, pardon.Gojeni H wrote:
Na ovoj temi barem, trebali bismo pricati o aparthejdskom rezimu u Izraelu.
- pirpa
#13243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
miroljubljivi izraelci u Beogradu
- BHCluster
#13244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pirpa wrote:miroljubljivi izraelci u Beogradu![]()
Bosnjacka propaganda!
- Young Erotica
#13245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanimljivo je da kada srbin krene da napusava ove zuc akcija policije bude brza i surova, pride moze da se ogrebe i robija, a evo jevreji i kolce odigraše i nistaBHCluster wrote:
Bosnjacka propaganda!
- pirpa
#13246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kakvi divljaci, jebali majku svoju zatucanu 
sta im govore... dodzite u izrael, dodzi mi na nisan
sta im govore... dodzite u izrael, dodzi mi na nisan
- insomnia78
#13247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
De nek nam sad neko postavi snimak kad BHF pale zastavu Izraela
-
Fudo387
#13248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisu je zapalili.insomnia78 wrote:De nek nam sad neko postavi snimak kad BHF pale zastavu Izraela
- insomnia78
#13249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bitan je nijet 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovi su se nadrobili šumadijske vodicepirpa wrote:miroljubljivi izraelci u Beogradu![]()