Podrzavam maksimalno tvoju inicijativu!!!!!!kakaljin wrote:Za ovo će dobiti jedan veliki za zube, ako je istinanecko_hz wrote:Kod mene su novi, neke od pinkova nemam, imam sve SKove, B92, ATV i neke programe koje ranije nisam imao.old_spice wrote:jel ima iko da su mu vec novi kanali, kod mene jos uvijek stari, mada sam cuo da su neki dobili i sk
Za one koji imaju digitalnu, CI module zamijenjuju resiverima.
HS kablovska
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13226 Re: HS kablovska
- necko_hz
#13227 Re: HS kablovska
Istina je.kakaljin wrote:Za ovo će dobiti jedan veliki za zube, ako je istina
-
made_in_sarajevo
#13228 Re: HS kablovska
Po cemu to zamjenjuju? Sta uvode politiku da placam ci modul kao sto telemach radi ili su bas toliko glupi da hoce da im raja jebe od do
- hrasno38
#13229 Re: HS kablovska
Jesi li preskeniro ili se samo od sebe promjenilo? I da li je to na analognoj ili na digitali?necko_hz wrote:Kod mene su novi, neke od pinkova nemam, imam sve SKove, B92, ATV i neke programe koje ranije nisam imao.old_spice wrote:jel ima iko da su mu vec novi kanali, kod mene jos uvijek stari, mada sam cuo da su neki dobili i sk
-
Astrix
#13230 Re: HS kablovska
Pa to sad i jeste telemach, tako da ti je to odgovor...
- Maharadza
#13231 Re: HS kablovska
Miami - New Orleans SK 1 18:00necko_hz wrote:Kod mene su novi, neke od pinkova nemam, imam sve SKove, B92, ATV i neke programe koje ranije nisam imao.old_spice wrote:jel ima iko da su mu vec novi kanali, kod mene jos uvijek stari, mada sam cuo da su neki dobili i sk
Oklahoma - Chicago SK 1 20:30
Golden State - Cleveland SK 1 23:00
Na vrijeme si dobio.
- necko_hz
#13232 Re: HS kablovska
Odluka Telemacha, kao navodno nemaju svi ove plazma/LCD televizore pa se uvode resiveri. Rekoh druže nemoj nikoga praviti levatom, kakav je problem omogućiti CI module onima koji imaju mogućnost za to, a resivere onima koji koriste starije TV-ove. On kaže da se raja masovno žali na to, ali da on radi samo po nalogu i to je to.made_in_sarajevo wrote:Po cemu to zamjenjuju? Sta uvode politiku da placam ci modul kao sto telemach radi ili su bas toliko glupi da hoce da im raja jebe od do
Prvo nisam imao signala na TV-u nikako, onda je ovaj došao, zamijenio modul resiverom, preskeniro i tako sam dobio njihovu programsku šemu. Vidjeću kasnije imam li i arene, mislim da imam i arene i SKove trenutno. Digitalna je u pitanju, mada sam gledao i na drugim TV-ovima u kući gdje je samo analogna i tu imaju sva 3 SK-a.hrasno38 wrote:Jesi li preskeniro ili se samo od sebe promjenilo? I da li je to na analognoj ili na digitali?
Šteta što ne pratim NBA, ali se svakako radujem tenisu sljedeće godine.Maharadza wrote:Miami - New Orleans SK 1 18:00
Na vrijeme si dobio.
- zlaataan
#13233 Re: HS kablovska
De nam frekvencije novih kanala (čitaj Sportklubova)necko_hz wrote:Odluka Telemacha, kao navodno nemaju svi ove plazma/LCD televizore pa se uvode resiveri. Rekoh druže nemoj nikoga praviti levatom, kakav je problem omogućiti CI module onima koji imaju mogućnost za to, a resivere onima koji koriste starije TV-ove. On kaže da se raja masovno žali na to, ali da on radi samo po nalogu i to je to.made_in_sarajevo wrote:Po cemu to zamjenjuju? Sta uvode politiku da placam ci modul kao sto telemach radi ili su bas toliko glupi da hoce da im raja jebe od do
Prvo nisam imao signala na TV-u nikako, onda je ovaj došao, zamijenio modul resiverom, preskeniro i tako sam dobio njihovu programsku šemu. Vidjeću kasnije imam li i arene, mislim da imam i arene i SKove trenutno. Digitalna je u pitanju, mada sam gledao i na drugim TV-ovima u kući gdje je samo analogna i tu imaju sva 3 SK-a.hrasno38 wrote:Jesi li preskeniro ili se samo od sebe promjenilo? I da li je to na analognoj ili na digitali?
Šteta što ne pratim NBA, ali se svakako radujem tenisu sljedeće godine.Maharadza wrote:Miami - New Orleans SK 1 18:00
Na vrijeme si dobio.
- Benq
#13234 Re: HS kablovska
Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
-
The Realist
#13235 Re: HS kablovska
A ako budem tražio reciever, da li ćemi dati HD samo u zamjeni, ili moram doplatiti?Benq wrote:Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
- Benq
#13236 Re: HS kablovska
To ti ne bih znao sa sigurnoscu reci , ali ko ima modul bit ce mu zamijenjen modulom, a ovo za resiver mislim da mozes dobiti , njima bi cak i u prilog islo da svi uzmu resivereThe Realist wrote:A ako budem tražio reciever, da li ćemi dati HD samo u zamjeni, ili moram doplatiti?Benq wrote:Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
- radiša
#13237 Re: HS kablovska
koji si dio grada?necko_hz wrote:Kod mene su novi, neke od pinkova nemam, imam sve SKove, B92, ATV i neke programe koje ranije nisam imao.old_spice wrote:jel ima iko da su mu vec novi kanali, kod mene jos uvijek stari, mada sam cuo da su neki dobili i sk
-
kakaljin
#13238 Re: HS kablovska
Signal će podržavati, ali vjerovatno vrstu kodiranja neće podržavati. Imaju spisak ko ima module pa će vjerovatno mijenjati redom, a dok sve ne zamjene da će otključani svi kanali biti.Benq wrote:Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
- necko_hz
#13239 Re: HS kablovska
B(o)uljakov potok.radiša wrote:koji si dio grada?
E jebiga, ne znam kako to fercera, a nisam trenutno ni u mogućnosti.zlaataan wrote:De nam frekvencije novih kanala (čitaj Sportklubova)
-
The Realist
#13240 Re: HS kablovska
Hajde super, valjda uspijem zamijeniti, jer sumnjam da ću TV dobiti novi dok oni ne dođuBenq wrote:To ti ne bih znao sa sigurnoscu reci , ali ko ima modul bit ce mu zamijenjen modulom, a ovo za resiver mislim da mozes dobiti , njima bi cak i u prilog islo da svi uzmu resivere
-
The Realist
#13241 Re: HS kablovska
Pa što meni nisu došlinecko_hz wrote:
B(o)uljakov potok.
E jebiga, ne znam kako to fercera, a nisam trenutno ni u mogućnosti.
Joj, da mi nije otišao daljinski, sada bih sve preskenirao, da vidim ima li promjena, ali na analognoj znam da nije bilo prije nekih sat vremena.
- necko_hz
#13242 Re: HS kablovska
Ma doći će, samo lakapo. 

Jah, eto, ja sanjo pa došo da zajebavam raju.Benq wrote:Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
- Benq
#13243 Re: HS kablovska
Zivi bili pa vidjelinecko_hz wrote:Ma doći će, samo lakapo.
Jah, eto, ja sanjo pa došo da zajebavam raju.Benq wrote:Ovo da Telemach mijenja CI module za resivere je dezinformacija , ukoliko HS-ov modul ne podrzava Telemach-ov signal , isti ce biti zamijenjen odgovarajucim , a ne za resiver.
- hrasno38
#13244 Re: HS kablovska
Aha to je vecd druga prica u kojoj su ti zamjenili resiver. Ja sam sve kupio od HS-a tako da cisto sumnjam da cu tako lako pristati na njihove vratolomije i zauzimanje prostora sa jos jednim uredjajem. To nije moj nego njiv tehnicki problem koji moraju da rijese.necko_hz wrote:Odluka Telemacha, kao navodno nemaju svi ove plazma/LCD televizore pa se uvode resiveri. Rekoh druže nemoj nikoga praviti levatom, kakav je problem omogućiti CI module onima koji imaju mogućnost za to, a resivere onima koji koriste starije TV-ove. On kaže da se raja masovno žali na to, ali da on radi samo po nalogu i to je to.made_in_sarajevo wrote:Po cemu to zamjenjuju? Sta uvode politiku da placam ci modul kao sto telemach radi ili su bas toliko glupi da hoce da im raja jebe od do
Na vrijeme si dobio.
- hrasno38
#13245 Re: HS kablovska
Nema promjena na digitali dok ti ne promjene receiver ili modul sto svakako ne treba dozvoliti i treba im dici frku.The Realist wrote:Pa što meni nisu došlinecko_hz wrote:
B(o)uljakov potok.
E jebiga, ne znam kako to fercera, a nisam trenutno ni u mogućnosti..
Joj, da mi nije otišao daljinski, sada bih sve preskenirao, da vidim ima li promjena, ali na analognoj znam da nije bilo prije nekih sat vremena.
-
The Realist
#13246 Re: HS kablovska
E hebigahrasno38 wrote: Nema promjena na digitali dok ti ne promjene receiver ili modul sto svakako ne treba dozvoliti i treba im dici frku.
- Benq
- hrasno38
#13248 Re: HS kablovska
Pa napisao ti je da su mu dosli i promjenili resiverThe Realist wrote:E hebigahrasno38 wrote: Nema promjena na digitali dok ti ne promjene receiver ili modul sto svakako ne treba dozvoliti i treba im dici frku., ali nema ni na analognoj ništa još, pa mi to baš nije jasno (lik je na Boljakovom kao i ja i tu bi trebalo onda biti isto svima, ili....?).
-
The Realist
#13249 Re: HS kablovska
Ali je napisao da su i na analognoj promjene, a to nema veze sa recievereom.hrasno38 wrote:
Pa napisao ti je da su mu dosli i promjenili resiver
@Benq - M&H Company.
- hrasno38
#13250 Re: HS kablovska
Evo recimo na analognoj TV gdje je sada Pink2 trebalo bi da bude SK1 a gdje je Pink Family SK2.