Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-Mardin-poginula tri vojnika, sukobi i u Hakkariju, Vanu i Adıyamanu-ranjeno ukupno 16 vojnika
-Hulusi Akar zapovjednik generalstaba Turske armije putuje u SAD
-kako prenosi Anadolija, danas se ispred izraelskog konzulata u Istanbulu okupilo nekoliko prijatelja i gradana kako bi izrazili svoje negodovanje zbog hapsenja turskog drzavljanina Orhan Buyruk-a. Orhan se vec 17 dana nalazi u pritvoru, a sa aerodroma Ben Gurion odvele snage sigurnosti Izraela, iako je preko turisticke firme rijesio sve potrebne papire oko vize itd. On je s jednom turistickom grupom dosao u Izrael kako bi posjetili Kudus.
Predsjednik Republike Turske na otvaranju akademske godine na Univerzitetu "Redzep Tajip Erdogan" u Rizeu: "Neki nam spocitavaju zasto se interesujemo za Siriju, Gruziju, Krim, Karabag, Azerbejdzan, Balkan, Sjevernu Afriku. To za nas nisu nepoznata, udaljena mjesta-svi oni nose tragove nase. Da li je moguce odvojiti Rize od Batumija, Edirne od Soluna, Gaziantep od Alepa, Mardin od Hasake, Sirt od Mosula? Krenite od Hataja, pa sve do Maroka i naicicete cijelim bliskim istokom, cijelom sjevernom afrikom nesto sto smo mi napravili. Krenite iz Trakije pa sve do istocne evrope i na svakom koraku susrest cete nase spomenike. U knjigama povjesti ucimo o Misak-ı Milli-ju. Ukoliko s tim imamo problem trebamo se zapitati da li je sve s nama uredu. U suprotnom treba da prihvatimo da imamo duznost i obaveze prema tim podrucjima To je pravo stanje stvari. Prihvatiti da, iako dijelimo i kulturu i jezik, razmisljamo o teritoriji od Gaze do Sibira kao necem odvojenom od nas znaci izdati samog sebe, a u nasoj kulturi izdaja je haram,I zbog toga je nasa duznost i pravo da se interesujemo i da brinemo i za Irak i za Siriju, i za Libiju, Krim, karabag, Bosnu i druge bratske zemlje. Dan kad odustanemo od toga je dan kada smo odustali od nase slobode i nase buducnosti, a to nece prihvatiti nas narod.
Last edited by sunceKOtepsija on 15/10/2016 21:49, edited 1 time in total.
-kako prenosi Anadolija, danas se ispred izraelskog konzulata u Istanbulu okupilo nekoliko prijatelja i gradana kako bi izrazili svoje negodovanje zbog hapsenja turskog drzavljanina Orhan Buyruk-a. Orhan se vec 17 dana nalazi u pritvoru, a sa aerodroma Ben Gurion odvele snage sigurnosti Izraela, iako je preko turisticke firme rijesio sve potrebne papire oko vize itd. On je s jednom turistickom grupom dosao u Izrael kako bi posjetili Kudus.
s protesta-
http://www.timeturk.com/israilli-pilotl ... ber-200082
vijest koja govori o formalnoj normalizaciji odnosa izmedu Izraela i Turske, mozda ne tako vazna kao izgradnja plinovoda, -o cemu su prije dva dana pricali izraelski i turski ministri energetike na susretu u Istanbulu... ponovo ce se izraelski piloti skolovati u Konji-kamen po kamen palaca, zrno po zrno pogaca
na putu izmedu Hakkarija i Vana eksplozija improvizovane eksplozivne naprave-poginuo jedan vojnik
Gaziantep-prilikom policijske racije raznio se bombas samoubica, navodno ima ranjenih EDIT-trojica policajaca poginula u Gaziantepu
na dvije odvojene lokacije raznijela se dva bombasa samoubice-poginula 3 policajca, 8 ranjenih (cetri sirijska drzavljanina)
-turska avijacija bombardovala polozaje pripadnika PKK na podrucju pokrajine Tunceli
Nisam citao ovu temu mozda se i spominjalo, zanima me sta vi mislite jeli ovo istina. Da IZ nije smjela da prihvati poklon tj objekte koje pripadaju bosna sema ustvari jer su to gulenovi objekti. Valjda bake ne smije da se zamjeri erdoganu?
Posto fakat ne pratim ova desavanja nemam pojma o tome. Pricu sam usput cuo. Moze biti i suplja. Iskreno nekako mi nevjerovatno zvuci.
Nepass wrote:Nisam citao ovu temu mozda se i spominjalo, zanima me sta vi mislite jeli ovo istina. Da IZ nije smjela da prihvati poklon tj objekte koje pripadaju bosna sema ustvari jer su to gulenovi objekti. Valjda bake ne smije da se zamjeri erdoganu?
Posto fakat ne pratim ova desavanja nemam pojma o tome. Pricu sam usput cuo. Moze biti i suplja. Iskreno nekako mi nevjerovatno zvuci.
Stoga, podignimo visoko naše zastave, odbacimo strah i sumnje, umjesto toga radimo vrijedno i kako najbolje znamo, svjesni da naš život i naša smrt, pa i naša sudbina nisu u njihovim, nego Božijim rukama. U toj vjeri je naša sloboda, naša snaga i, ako Bog da, naša pobjeda.
Nepass wrote:Nisam citao ovu temu mozda se i spominjalo, zanima me sta vi mislite jeli ovo istina. Da IZ nije smjela da prihvati poklon tj objekte koje pripadaju bosna sema ustvari jer su to gulenovi objekti. Valjda bake ne smije da se zamjeri erdoganu?
Srbija daje investitorima 10 000 eura po radnom mjestu subvencija, zemljiste i dozvole za dzabe, svu infrastrukturu, oslobadja obaveza na duze vrijeme i kao slag na tortu radnike koji rade za 200-300 eura mjesecno.
Samo lud ne bi prihvatio takve uslove, ali za nas ne mislim da bi takav nacin privlacenja imao smisla, vise se gubi nego dobija.