U nas u zaseoku obično Sepulturu sebi pušćamo uz sehur, da se lakše ustane...Svako ba zna svoje, nemoj prićat...ExNihilo wrote:Još samo da su rekli koje tijelo je nadležno za klasificiranje muzike kao ove ili one. Evo, primjera radi, na mene najbrutalnije forme metala djeluju smirujuće, pa sam malo zbunjen gospodine sudija.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- arzuhal
#13226 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- zforumas
#13227 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
arzuhal wrote:U nas u zaseoku obično Sepulturu sebi pušćamo uz sehur, da se lakše ustane...Svako ba zna svoje, nemoj prićat...ExNihilo wrote:Još samo da su rekli koje tijelo je nadležno za klasificiranje muzike kao ove ili one. Evo, primjera radi, na mene najbrutalnije forme metala djeluju smirujuće, pa sam malo zbunjen gospodine sudija.
- arzuhal
- shmizlica
#13229 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
čuj od slušanja muzike nema hajra 
- shmizlica
- Bloo
- Globalna šefica
#13231 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ima par interesantnih dokumentaraca o metalu i "Istoku", te knjiga Heavy Metal Islam: Rock, Resistance, and the Struggle for the Soul of Islam and Metal Rules the Globe, te primjer da se to dvoje može spojiti u neki amalgam.
So why not both
Orphaned land su više na nekoj unifying strani po tekstovima, pa mi ih je mrsko stavljat.
Qafas mi pada na pamet..
So why not both
Orphaned land su više na nekoj unifying strani po tekstovima, pa mi ih je mrsko stavljat.
Qafas mi pada na pamet..
- ExNihilo
- medvjed23
#13233 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
mene ova relaksira
-
Hakiz
#13234 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kada sam vidio da je žena u stvari Njemica koja je prešla na islam, stvari su malo jasnije. Čak i kada obuče nikab ili busrku, zapadnoevropljanka koja je knvertirala na islam ima "ugrađene" druge stavove od Arapkinje kojoj je islam porodična religija od kako porodica zna za sebe. Interesntno bi bilo naći neku Arapkinju, recimo Jemenku, Saudijku itd koja u burci svira metal sa muškarcima koji joj nisu rod u bendu.ExNihilo wrote:
- zagortenej
#13235 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sve su to samo lične interpretacije islama, a zvaničan stav uleme je poznat.
- ExNihilo
#13236 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
I stav uleme je interpretacija. 
- HardcoreMX
#13237 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
bome ova bloo potamani cevape, a ne zovnu
samo skinula carape ko da se carape jedu... 
-
Hakiz
#13238 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
O tome i govorim. Kada svako počne uzimati šta mu se sviđa, onda je logično pitanje šta je to od čega se uzima uopšte?zagortenej wrote:Sve su to samo lične interpretacije islama, a zvaničan stav uleme je poznat.
Popiti za Bajram, s gnušanjem odbijati klati kurban, ući u abdesthanu u dvorištu Begove džamije u dopičnjaku, izaći pokrivena od glave do pete, otklanjati, i ponovo iz abdesthane izaći u minjaku i izbačenih sisa, a zvati se muslimanom možda jeste relaksirajuće, ali ako svako može kako mu se sviđa, onda šta je od svih tih interpretacija islam? Naravno, muslimanima, umetu, najviše odgovara odgovor "sve je islam". Zato i puštaju navedena interpretacije. Može se zažmiriti na dogmu i pricipe ako se time dobija omasovljenje. Uostalom, više moći imaju grupe koje imaju više članova nego grupe koje se striktno drže principa a imaju malo sljedbenika ili članova.
Relativizacija je u politici odavno provjeren metod, zašto bi se religije odrekle tako efikasnog metoda?
- Bloo
- Globalna šefica
#13239 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ove fasovale i fetwuHakiz wrote: Kada sam vidio da je žena u stvari Njemica koja je prešla na islam, stvari su malo jasnije. Čak i kada obuče nikab ili busrku, zapadnoevropljanka koja je knvertirala na islam ima "ugrađene" druge stavove od Arapkinje kojoj je islam porodična religija od kako porodica zna za sebe. Interesntno bi bilo naći neku Arapkinju, recimo Jemenku, Saudijku itd koja u burci svira metal sa muškarcima koji joj nisu rod u bendu.
Ove su već kvalitetniji metal..zbrisale u Kanadu..Egipćanke
Indonežani su nekako relaxed ...
Pokrivena frontmenka, growlerka
i
-
broj dva
#13240 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
--zijancer wrote:Hej vas dvoje, biste li mi mogli pomoći s jednom misterijom koja me povremeno muči?Bloo wrote:Sicilijanka je passe!broj dva wrote:Može sicilijanka, karo-kan, petrov, francusko, špansko, gučo pijano i pijanisimo samo da se mani egzotike poput holandskog...mada na kraju ja se češće nadam interesantnoj partiji nego pobjedi..i šta bi bila pobjeda protiv smrti, teško mi zamisliti na šta bi to ličilo
Pobjeda? Dunno. Nadam se samo da će sama gospodza izgledati malo rumenije manje creepy od šahovske Smrti Ingmara Bergmana
Šta su Fišer i Spaski jedan drugome govorili potezima u one zadnje dvije partije u filmu Pawn Sacrifice?
Da ne začatavam, nisam gledao film ali sumnjam da je nešto istorijski tačno..ono što znam o meču je da je Spaski bio pravi džentlmen tokom meća a Fišer je već tada bio malo..hajmo reći poseban ))
- arzuhal
#13241 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
burka, burka, bloo

- Bloo
- Globalna šefica
#13242 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jbg ne znam da ima takviharzuhal wrote:burka, burka, bloo![]()
-
broj dva
#13243 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
--Bloo wrote:Samo punk i metal ljude spašava...zforumas wrote:Pa kad kaze pusti Semsu pa da izginemo...i ode sve u 3 persuna.Bloo wrote:Kako mozes pretjerati sa muzikom svega ti?
Nego zabrani sve sto usrecuje.ljude... jah
Eto to je...zene ostaju bez muzeva, djeca bez oceva, majke bez sinova, ljubavnice bez novog iPhonea i td.
Znao sam da si dogmatičarka ! A šta sa stoner rock, post rock, progressive rock, alternative metal, prog metal, pling-plong (alternativna elektronika)i swans koji su kategorija za sebe?
- arzuhal
#13244 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Jbg ne znam da ima takviharzuhal wrote:burka, burka, bloo![]()
možda u nekom mrtvom undergroundu

- Bloo
- Globalna šefica
#13245 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Posebanbroj dva wrote: --
Da ne začatavam, nisam gledao film ali sumnjam da je nešto istorijski tačno..ono što znam o meču je da je Spaski bio pravi džentlmen tokom meća a Fišer je već tada bio malo..hajmo reći poseban ))
Mrtva politika.
Ne znam ni ja da li su potezi imali neke simbolike, osim naravno potenciranja sicilijanaca i famoznog 40 poteza..
- Bloo
- Globalna šefica
#13246 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kao i obično moram da reaguje sabroj dva wrote:
Samo punk i metal ljude spašava...
--
Znao sam da si dogmatičarka ! A šta sa stoner rock, post rock, progressive rock, alternative metal, prog metal, pling-plong (alternativna elektronika)i swans koji su kategorija za sebe?
hebovasprogdavashebo
- Bloo
- Globalna šefica
#13247 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
indie rock...arzuhal wrote:Bloo wrote:Jbg ne znam da ima takviharzuhal wrote:burka, burka, bloo![]()
možda u nekom mrtvom undergroundu
..Singing in burqas was a joke, but also necessary to avoid retaliation by religious fanatics, according to Nargiz, a member of the band...
Ja sam mislila da ozbiljno pričamo ovdje
-
broj dva
#13248 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pa čuješ nakon par decenija mejdena i slejera hoće uho nešto raštimano..
Ozbiljno, the director's cut od Fantómas pa onda žugaj...
- Bloo
- Globalna šefica
#13249 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pa ako hoćeš raštimano Burzum brate Burzumbroj dva wrote:![]()
![]()
-
broj dva
#13250 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moj zemljak, ovdje zaslužuje dupli spomen na račun satanističkog aktivizma, paljenja tri crkve i ubistva ali muzički mi nije baaaš ))Bloo wrote:Pa ako hoćeš raštimano Burzum brate Burzumbroj dva wrote:![]()
![]()