Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#13226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

drugi profil wrote:Ja sam sad sabrao 25 kanala (pola u HD) koje gledam ili bih gledao i dao bih po marku za svaki.
Znaci skoro isto bi placao koliko sada placas a imao bi manje kanala, po tvojoj ponudi telemach bi vise zaradio jer bi manje oni troskova imali.
drug_profi

#13227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Sad placam 26 i nemam sve te kanale koje bih ukljucio. Za to bi mi trebalo jos desetak maraka.
Ujedno sta znaci da imam kanale? Imam nesto sto mi smeta kad hocu da predjem sa jednog na drugi svoj favorit.
Hercegoviina

#13228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Cujem da je pinku zabranjeno da emituje 30 ak kanala u Srbiji i da je vec dobio dozvolu za BiH.
Ako je tako onda je obaveza telemacha da uvrsti domaće kanale u svoju ponudu kao što je to uradio i sa ostalim smetljarskim kanalima iz BiH
drug_profi

#13229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@Telemach
ako može neki odgovor?
drugi profil wrote:@telemach
imate li vi pregled gledanosti kanala na digitali, tj. da li mozete znati koji korisnik sta gleda?

Drugo pitanje je: da li vam je bitno da to znate i ukljucite u planove razvoja?
channel10

#13230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Da li neko zna sta spada pod ove korisnicke servise(mislim na usluge unutar servisa i iskoristavanje bona od 50KM)?

Znaci postoje dvije mogucnosti, prelazak na trio grande paket gdje novi korisnici ovog paketa placaju naredna tri mjeseca dosadasnji paket i solucija da se odnese LK i Inspire kartica pa da se dobije ovih 50KM bona. Jos samo da se skonta sta je isplativije, s obzirom da ne znam sta sve ima u tim korisnickim servisima.
doff

#13231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Hercegoviina wrote:Cujem da je pinku zabranjeno da emituje 30 ak kanala u Srbiji i da je vec dobio dozvolu za BiH.
Ako je tako onda je obaveza telemacha da uvrsti domaće kanale u svoju ponudu kao što je to uradio i sa ostalim smetljarskim kanalima iz BiH
De nam taj izvor da i mi pročitamo. Nemoj samo da je rekla-kazala.
StupskaBitanga

#13232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Hercegoviina wrote:Cujem da je pinku zabranjeno da emituje 30 ak kanala u Srbiji i da je vec dobio dozvolu za BiH.
Nije zabranjeno nego je Pink povukao dozvole da bi mogao emitovati iz Sarajeva (pravno) a u realnosti će sve i dalje ići iz Beograda samo će se na papiru Pink kanali voditi iz Trga Solidarnosti Sarajevo.
Neće biti obaveza Telemacha o uvrštenju kanala jer je riječ o AVM dozvolama i jedino šta Telemach mora poštovati su programi JRTS izuzev ako oni to ne žele i ne dozvole
Hercegoviina

#13233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

doff wrote:
De nam taj izvor da i mi pročitamo. Nemoj samo da je rekla-kazala.
Savjet RRA je oduzeo dozvole Pink kanalima nakon što je ovo tijelo zaprimilo obavještenje medijskog carstva Željka Mitrovića u kojem je navedeno da Pink više ne namjerava da emituje svojih 68 kanala na kablovskim mrežama u Srbiji.

Međutim, kako saznaje list Danas, TV Pink je podnio zahtjev za dozvole za emitovanje svojih kanala u BiH gdje su naknade za distribuciju programa jeftinije. Mitrovićev plan je da se Pink kanali nakon toga ponovo nađu i u ponudi kablovskih operatora u Srbiji kao kanali iz regiona kojem nije neophodna dozvola srbijanskog regulatora.
agent_zero

#13234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Koja je poenta ovih "grande" paketa?

Ako je već trebalo nešto što zaslužuje ime "grande", onda je to besplatna digitalna tv na više televizora, a ne analogna. Ionako već imam na više tv, preko njihovih (telemach) razvodnika. Ne znam šta mi to novo nude????
dječak sa šibicama

#13235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

agent_zero wrote:Koja je poenta ovih "grande" paketa?

Ako je već trebalo nešto što zaslužuje ime "grande", onda je to besplatna digitalna tv na više televizora, a ne analogna. Ionako već imam na više tv, preko njihovih (telemach) razvodnika. Ne znam šta mi to novo nude????
Grande paket za grande budale.

Ma nista novo, isto sranje kao i ranije, osim sto te navuku da potpises jos 24 mjeseca.

Nigdje povecanja brzina neta, nigdje novih kanala, ali hajde, i ovo sto imamo je ok. Samo neka je stabilno.
StupskaBitanga

#13236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

da je recimo u dodatnom paketu kanal kino.tv to bi već bilo interesantno ili recimo Cinestar premiere a oveko taraba
General_Jackson

#13237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by General_Jackson »

dječak sa šibicama wrote:

Grande paket za grande budale.

Ma nista novo, isto sranje kao i ranije, osim sto te navuku da potpises jos 24 mjeseca.

Nigdje povecanja brzina neta, nigdje novih kanala, ali hajde, i ovo sto imamo je ok. Samo neka je stabilno.
Zaboravio si povećanje cijena.
General_Jackson

#13238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by General_Jackson »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:
hipija wrote:Eto, kad nastojite izaci u susret zeljama korisnika, zasto ne ubacite Cinemaniu i Nova.rs u ponudu a o tome se vec govori i pise duze vrijeme?
@hipija

Sve zahtjeve i prijedloge korisnika koji se odnose na izmjenu i dopunu programske sheme pazljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogucnosti i dovoljno interesovanje, izadjemo u susret zeljama korisnika. Vas upit je proslijedjen nadleznom sektoru i rado cemo Vas ovavijestiti cim dobijemo povratnu informaciju.

Zahvaljujemo na sugestiji
Srdacan pozdrav
Pa ako se vodite ovom logikom onda bi drugacija programska sema bila jer ubacujete neke programe za koje mnogi nisu culi ili su takvi da ih mozda gleda 1% korisnika, a programi koje trazi vecina korisnika nikako ne ubacujete u programsku semu.

Za neke programe postoji veliko interesovanje da se izbace iz programske seme pa oni i dalje zauzimaju kapacitete za programe koji bi bili puno interesantniji za vecinu korisnika.

Ako zelite da izadjete u susret korinicima onda napravite tako da svaki korisnik bira koje ce programe gledati i da samo placa te programe koje gleda, a ne da placa one koje nikada ne gleda.
To bi već bilo nemoguće da svako od nas bira svaki kanal pojedinačno, ali bi bilo moguće da su napravili više paketa sa raznim kombinacijama kanala, koje bi onda mi mogli birati, no kako oni kažu oni misle na nas i izlaze nam u susret kad god je to moguće :shock: :sad:
kakaljin

#13239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

General_Jackson wrote:
kakaljin wrote:
Telemach wrote:
@hipija

Sve zahtjeve i prijedloge korisnika koji se odnose na izmjenu i dopunu programske sheme pazljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogucnosti i dovoljno interesovanje, izadjemo u susret zeljama korisnika. Vas upit je proslijedjen nadleznom sektoru i rado cemo Vas ovavijestiti cim dobijemo povratnu informaciju.

Zahvaljujemo na sugestiji
Srdacan pozdrav
Pa ako se vodite ovom logikom onda bi drugacija programska sema bila jer ubacujete neke programe za koje mnogi nisu culi ili su takvi da ih mozda gleda 1% korisnika, a programi koje trazi vecina korisnika nikako ne ubacujete u programsku semu.

Za neke programe postoji veliko interesovanje da se izbace iz programske seme pa oni i dalje zauzimaju kapacitete za programe koji bi bili puno interesantniji za vecinu korisnika.

Ako zelite da izadjete u susret korinicima onda napravite tako da svaki korisnik bira koje ce programe gledati i da samo placa te programe koje gleda, a ne da placa one koje nikada ne gleda.
To bi već bilo nemoguće da svako od nas bira svaki kanal pojedinačno, ali bi bilo moguće da su napravili više paketa sa raznim kombinacijama kanala, koje bi onda mi mogli birati, no kako oni kažu oni misle na nas i izlaze nam u susret kad god je to moguće :shock: :sad:
Moguce je napraviti kao sto je moguce da ti zakljuca kanale koje sada ne placas i nemozes da ih gledas preko d3 STB-a
DON_eARL

#13240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

U poređenju sa SuperMix paketima, defintitivno jeste poboljšanje. Mislim da je cilj ovih paketa isključivo da korisnike kojima istiće 2. godina ugovora za SuperMix pakete zadrže boljom ponudom.

Trenutno sam korisnik SuperMix S+ paketa koji plaćam 50KM + utrošeni telefonski saobraćaj. U poređenju sa ovim Trio Grande Family, to izgleda ovako: (legenda TGF SMS+)

TV
- Analogna TV na više televizora : DA / DA
- Prošireni paket - 150+ kanala : DA / DA
- HD Kanali: 10 kanala / (SKHD paket + FACETV)
- D3GO: DA / DA
Internet
- Internet: 20/2Mbps / 10/1.5Mbps
Telefon
- FLAT BiH: DA / NE
- 100 besplatnih minuta prema inostranstvu: DA / DA
- Besplatni razgovori u UNITED grupi: DA / NE

Ukupno: 56,9 + X*0,03 KM / 50 + X KM

Obzirom da će LOL jako teško dobiti saglasnost stanara za pristup ulazu, mislim da ću uzeti Trio Grande Family na 12 mjeseci, jer se definitivno isplati dobiti 10Mbps i FLAT BiH za 7KM, koje bih inače potrošio na telefon.
Telemach

#13241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@agent_zero

Pomoću usluge D3 kuća i uz dodatni digitalni prijemnik, sve kanale iz odabranog D3 paketa možete gledati na dva televizora, u dvije odvojene prostorije.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pitate ili pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav
ja1977

#13242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ja1977 »

Nije losa racunica ali,...

gubis Sport klub HD iz ponude.

Dakle, paketu supermix S+ nema adekvatne ponude u grand paketima.
Dobijes 10 Mbps ali izgubis Sport Klub

Sljedece, digitalna na vise televizora.
Moze, ali,.....
placas 35 KM prikljucka :lol: i onda 3,5 KM/mjesecno, sto je korektno.

Ovih 35 KM je cista pljacka
agent_zero

#13243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:

@agent_zero

Pomoću usluge D3 kuća i uz dodatni digitalni prijemnik, sve kanale iz odabranog D3 paketa možete gledati na dva televizora, u dvije odvojene prostorije.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pitate ili pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav
A jeli "D3 kuća" u sklopu svakog grande paketa ili se posebno plaća mjesečna renta od 3,5KM na postojeći grande paket?

I zašto brzina interneta nije povećana u prvom i drugom grande paketu (prvi na 20mb/s, drugi na 30mb/s recimo)?
Haris033

#13244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Haris033 »

DON_eARL wrote:U poređenju sa SuperMix paketima, defintitivno jeste poboljšanje. Mislim da je cilj ovih paketa isključivo da korisnike kojima istiće 2. godina ugovora za SuperMix pakete zadrže boljom ponudom.

Trenutno sam korisnik SuperMix S+ paketa koji plaćam 50KM + utrošeni telefonski saobraćaj. U poređenju sa ovim Trio Grande Family, to izgleda ovako: (legenda TGF SMS+)

TV
Internet
Telefon

Obzirom da će LOL jako teško dobiti saglasnost stanara za pristup ulazu, mislim da ću uzeti Trio Grande Family na 12 mjeseci, jer se definitivno isplati dobiti 10Mbps i FLAT BiH za 7KM, koje bih inače potrošio na telefon.
Šta sa ovim dobijam više nego što imam?I
A imam trio mix paket koji plaćam 50 KM/mjesec. Novim ugovorom dobijam nešto brži internet i 5 beze HD kanala u HD-u.
Znači, dajem 7 KM više za ništa! :ljut: Neka, "Hvala", ali ostajem na istom...
DON_eARL

#13245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Haris033 wrote:
DON_eARL wrote:U poređenju sa SuperMix paketima, defintitivno jeste poboljšanje. Mislim da je cilj ovih paketa isključivo da korisnike kojima istiće 2. godina ugovora za SuperMix pakete zadrže boljom ponudom.

TV
Internet
Telefon

Šta sa ovim dobijam više nego što imam?I
A imam trio mix paket koji plaćam 50 KM/mjesec. Novim ugovorom gubim SK1 i SK2 u HD-u, dobijam 5 beze HD kanala u HD-u- Znači, dajem 7 KM više za ništa! :ljut:

Ne nasjedajte ljudi na ovaj lopovluk!!!
Pa ne tjera te niko da potpišeš novi ugovor, ako već imaš bolji i jeftiniji paket. :-) Ja na TRIO paket nikad nisam prešao zbog onih 100 minuta prema inostranstvu i zbog SK HD paketa. Ovom ponudom dobijem više za realno manje para (kad se doda trošak telefona).
ja1977 wrote:Nije losa racunica ali,...

gubis Sport klub HD iz ponude.

Dakle, paketu supermix S+ nema adekvatne ponude u grand paketima.
Dobijes 10 Mbps ali izgubis Sport Klub

Sljedece, digitalna na vise televizora.
Moze, ali,.....
placas 35 KM prikljucka :lol: i onda 3,5 KM/mjesecno, sto je korektno.

Ovih 35 KM je cista pljacka
Bezveze je što SK1 HD ima u ovom slabijem paketu, a nema u Family. :roll:

Radiće SopCast, za vrijeme F1 i NBA. :D
Telemach

#13246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:
Telemach wrote:

@agent_zero

Srdačan pozdrav
A jeli "D3 kuća" u sklopu svakog grande paketa ili se posebno plaća mjesečna renta od 3,5KM na postojeći grande paket?

I zašto brzina interneta nije povećana u prvom i drugom grande paketu (prvi na 20mb/s, drugi na 30mb/s recimo)?
@agent_zero

Usluga D3 kuća se nalazi u sklopu TRIO GRANDE PREMIUM paketa i u svim ostalim varijantama se plaća priključna taksa u iznosu od 35 KM i mjesečna renta u iznosu od 3,5 KM.

Brzina Interneta u TRIO GRANDE paketu je 15/1,8Mb/s,u TRIO GRANDE FAMILY paketu je 20/2 Mb/s, u TRIO GRANDE EXTRA paketu je 40/2,5 Mb/s ,dok je u TRIO GRANDE PREMIUM paketu 60/4 Mb/s

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pitate ili da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav,
drug_profi

#13247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

@Telemach
posto vidim da ste opet tu i da ste poceli odgovarati, mogu li dobiti odgovor na ovo dole?
drugi profil wrote:@Telemach
ako može neki odgovor?
imate li vi pregled gledanosti kanala na digitali, tj. da li mozete znati koji korisnik sta gleda?

Telemach

#13248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

posto vidim da ste opet tu i da ste poceli odgovarati, mogu li dobiti odgovor na ovo dole?
ako može neki odgovor?

@drugi profil

Vas upit je proslijedjen nadleznom sektoru. Rado cemo Vas obavijestiti cim budemo imali povratnu informaciju.

Srdacan pozdrav,
SHTEVELEC

#13249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

Da li je negdje napisano koji su to hd kanali u grande paketima? Trazio sam na telemach stranici i ne nadjoh, samo pise 10 hd kanala, vjerujem da to nikome ne znaci nista
drug_profi

#13250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote: @drugi profil

Vas upit je proslijedjen nadleznom sektoru. Rado cemo Vas obavijestiti cim budemo imali povratnu informaciju.

Srdacan pozdrav,

:lol:

Image
Locked