Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#13201 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Bezveze trolate temu :D
tempuser

#13202 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ja mozda jesam kompleksas, ali znam sta je cesta rezervisana za saobr. motornih vozila, ili brza cesta, sta je lokalni put i sto je najbitnije ne prividjaju mi se saobracajni propisi u zakonu i znakovi po gradu. :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by tempuser on 03/12/2017 21:32, edited 1 time in total.
tempuser

#13203 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:Bezveze trolate temu :D
Nije trolanje teme, ono sto najvise nervira kod vozaca je kad vozaci ne znaju osnovna soabracajna pravila, da ne idem na sljedeci level da ne znaju, a da po forumima izigravaju pravnike!
nepass1

#13204 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

mali_milojica wrote:Taman ulazim u Zivinice. Do Stupara katastrofa,ovamo već bolje. Snijeg se topi,cesta je haman čista :D
ja isao do cevljanovica, dobar put. e kad smo krenuli prema selima tabanfijaker jbg. nikad brze upalu misica nisam fasovao :lol:
nepass1

#13205 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

maloprije vracam se kuci, sa stupske se ukljucujem prema gradu. presao ddanas 240km, izjeban sav. ostanem u desnoj traci, skrecem svakako kod studentskog za dobrinju. pasat ispred mene 30 na sat. nmg da se prestrojavam. guslam za njim. dolazimo do skretanja za dobrinju, blinka zeleno i tu ga lola zagasa da prodje, i haman se okrenu u krivini. morao je skroz zakociti. ja ostanem na crvenom. nabijem ga smotana. nakon 14h rada i vozanja i pjesacenja mogao sam ga pravo zapaliti u pasatu.
tempuser

#13206 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nepass1 wrote:maloprije vracam se kuci, sa stupske se ukljucujem prema gradu. presao ddanas 240km, izjeban sav. ostanem u desnoj traci, skrecem svakako kod studentskog za dobrinju. pasat ispred mene 30 na sat. nmg da se prestrojavam. guslam za njim. dolazimo do skretanja za dobrinju, blinka zeleno i tu ga lola zagasa da prodje, i haman se okrenu u krivini. morao je skroz zakociti. ja ostanem na crvenom. nabijem ga smotana. nakon 14h rada i vozanja i pjesacenja mogao sam ga pravo zapaliti u pasatu.
Mene tesko sta iznervira tako kad zapnem iza guslatora koji se ko slina vuce po cest i koji prodje na trepcuce zeleno, a moglo je bar 3 auta proci na cito zeleno da je neko normalan bio ispred.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#13207 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

tempuser wrote:
nepass1 wrote:maloprije vracam se kuci, sa stupske se ukljucujem prema gradu. presao ddanas 240km, izjeban sav. ostanem u desnoj traci, skrecem svakako kod studentskog za dobrinju. pasat ispred mene 30 na sat. nmg da se prestrojavam. guslam za njim. dolazimo do skretanja za dobrinju, blinka zeleno i tu ga lola zagasa da prodje, i haman se okrenu u krivini. morao je skroz zakociti. ja ostanem na crvenom. nabijem ga smotana. nakon 14h rada i vozanja i pjesacenja mogao sam ga pravo zapaliti u pasatu.
Mene tesko sta iznervira tako kad zapnem iza guslatora koji se ko slina vuce po cest i koji prodje na trepcuce zeleno, a moglo je bar 3 auta proci na cito zeleno da je neko normalan bio ispred.
Ali po pojedincima ovdje (da ih ne imenujemo sad :D ) guslatori nisu faktor gužve na cesti! :fazlija: :fight: :zen:
nepass1

#13208 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

da je zakocio na zeleno ne bih pizdio, ali kad dade gas kako poce blinkati a meni prebaci na zuto :evil: poludio
tempuser

#13209 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Romeo 80 wrote:
Ali po pojedincima ovdje (da ih ne imenujemo sad :D ) guslatori nisu faktor gužve na cesti! :fazlija: :fight: :zen:
Samo ne znamo da li se to mora napisati ili se podrazumjeva. Cekam da bilo koji od, da ih ne imenujemo, odgovori, da rijesi dilemu moze li se sporom voznjom ometati saobracaj ispred posto ne pise, a ne znamo moze li se podrazumjevati, ali svi junaci nikom ponikose... :lol: :lol: :lol: :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13210 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Samo mi nije jasna ta logika kad napiše "je l' ometam sporom vožnjom ovog ispred mene" :zid:
tempuser

#13211 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

liaar wrote:Samo mi nije jasna ta logika kad napiše "je l' ometam sporom vožnjom ovog ispred mene" :zid:
Nismo sigurni koja se logika primjejuje! Po nekim forumskim pravnicima kad zakon brani ometanje vozaca iza to ne podrazumjeva sporu voznju jer ne pominje sporu voznju eksplicitno, a s druge strane zakon brani ometanje saobracaja sporom voznjom voznjom, ali ne pise ispred ili iza vozila pa cekamo objasnjenje eksperata da li to podrazumjeva iza vozila ili se pak saobracaj sporom voznjom moze ometati i ispred vozila! :? :komi:
amar1994

#13212 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:
lijepa u dusi

#13213 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Kakvo je stanje na glavnoj dzadi po gradu, moze li se vozit, je li ocisceno, ima li kamikaza? Nismo dva dana izmigoljili vani, veze nemamo :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13214 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

stanje je skoro ko 1993.
supercali

#13215 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

liaar wrote:Samo mi nije jasna ta logika kad napiše "je l' ometam sporom vožnjom ovog ispred mene" :zid:
To sto vi ne kontate napisano je do vas
supercali

#13216 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:Ja mozda jesam kompleksas, ali znam sta je cesta rezervisana za saobr. motornih vozila, ili brza cesta, sta je lokalni put i sto je najbitnije ne prividjaju mi se saobracajni propisi u zakonu i znakovi po gradu. :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisi ti mozda kompleksas nego sigurni kompleksas k9ji misli da je uvijek u pravu
lijepa u dusi

#13217 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

bitanga_sa_otesa wrote:stanje je skoro ko 1993.
Nisam sigurna jel ovo zajebancija na moj racun ili na racun ovih sto ih je opet iznenadio :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13218 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

lijepa u dusi wrote: Nisam sigurna jel ovo zajebancija na moj racun ili na racun ovih sto ih je opet iznenadio :lol:
ma sala je na svaciji racun :-D ,ocistili su ,moze se vozit 40 :P
tempuser

#13219 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote: Nisi ti mozda kompleksas nego sigurni kompleksas k9ji misli da je uvijek u pravu
I to prihvacam, sigurno su kompleksi, ali znam sta je brza cesta i da to nije lokalna cesta, dobar sam u glavi pa ne izmisljam saobracajne propise, ne prividjaju mi se saobrajni znakovi po gradu, sporom voznjom ne mogu usporavati saobracaj ispred sebe! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drndalo

#13220 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drndalo »

bitanga_sa_otesa wrote:
lijepa u dusi wrote: Nisam sigurna jel ovo zajebancija na moj racun ili na racun ovih sto ih je opet iznenadio :lol:
Mi smo na moment i zivote rizikovali sa 47... Ali nismo dugo, 17-18 sec.max...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13221 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

supercali wrote:
To sto vi ne kontate napisano je do vas
Mi ništa ne kontamo, ti jedini znaš šta je ispravno.
Čovječe 20 ljudi razglaba sa tobom i badboyem, haj' da je Goran samo pa bi insan pomislio možda i jeste upravu, al' 20 ljudi već par puta sa vama razglaba, zapitaj se malo je l' bezveze ili nije.
Svezali ste se toga da zakonski nije definisano od koliko do koliko je spora vožnja, i uvjeren si da 40km/h nije sporo, tamo gdje je ograničenje 60km/h, i da tom brzinom ne ometaš normalan saobraćaj.
Imaš li logiku, racionalno razmišljanje, nešto da skontaš da ako imaš dvojicu u 2 trake različite koji voze 40km/h, iza njih se stvara gužva, i onda oni koji bježe od njih prave gužve jer sa 40km/h se ubacuju pred one koji idu 60km/h, ovi brži moraju kočiti i stvara se čep.
tempuser

#13222 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

liaar wrote: Imaš li logiku, racionalno razmišljanje...
Pitas nekoga ko izmislja clanove zakona, kome se saobracajno znakovi prividjaju po gradu i po kojem se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred! :roll:

Pitaj ga ti, ako u clanu 39/3 ometanje vozaca iza ne podrazumjeva sporu voznju jer ne pise eksplicitno sporo voznjom, da li se po clanu 43/2 pod ometanjem saobracaja sporom voznjom podrazumjeva saobracaj iza vozila ili i iza i ispred vozila, jer ne pise eksplicitno s koje strane.
Last edited by tempuser on 03/12/2017 23:36, edited 2 times in total.
supercali

#13223 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Kojih ba 20 ljudi goran i jos vas 4-5 koliko ima i na mojoj i badboyovoj strani sto znaci manje vise isti broj ljudi zastupa razlicitu tezu
A kad ne znate kako da objasnite pokusavate kao nekim pokusajima sukanja da ispadnete pametni
Bar to radi goran i bitanga a pomalo i zdruzdjo

Goran se ovdje pravi pametan na svakoj temi vjerovatno jer ga u stvarnosti niko ne ferma 5% pa ovdje prosipa neko filozofiranje
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#13224 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

drndalo wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Mi smo na moment i zivote rizikovali sa 47... Ali nismo dugo, 17-18 sec.max...
Čuj 47 km/h? Na autoput, pa tamo 47 vozi i propuhuj dizne!

:lol:
supercali

#13225 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

tempuser wrote:
liaar wrote: Imaš li logiku, racionalno razmišljanje...
Pitas nekoga ko izmislja clanove zakona, kome se saobracajno znakovi prividjaju po gradu i po kojem se sporom voznjom moze ometati saobracaj ispred! :roll:
Vidia koji si komplrksas da sve ovo si izmislio osim znakova za koje sam rekao da sam cini mi se vidio kod ambasade

Namjerno izvrces postove i shvatas na nacin kako tebi odgovara

Ostavit cu te da mislis da si kao neki pobjednik jer jedino na internetu imas publiku a u realnosti te izgleda svi ignorisu
Post Reply