Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Lincoln-Burrows

#13201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

oakville wrote: Eh, da se uspjelo istrijebiti te "musliće" sad ne bi imali nikakva glasa i problem bi bio rješen. Vidiš sad problema kako su se "mošnjaci" uzjogonili, oni bi da glasaju za koga oni hoće, kakva neevropska arogancija. I još su toliko neevropski da ne znaju da je u skladu s evropskom tradicijom da smiješ glasati samo za onog koji je "tvoje vjere." Pokušao ih je Tuđman i HDZ naučiti evropskim vrijednostima još u Dretelju i onim logorima, i udri ubij i opet džaba nije išlo, ne razumiju ti muslimanski primitivci moderne vrijednosti.
Nisam ja tu da s tobom raspravljam o protjerivanju, znam ja dobro što je to i tko je tjerao.

Ovaj tvoj odgovor mi sliči na ovoga sa videa.

hizo ramidovic

#13202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Deutsche Welle: Hrvatska je problematično dijete EU, na snazi fašizacija društva
Je li se ustanovilo koji taliban stoji iza ovog teksta?
Hafis

#13203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Slažem se, HDZ-u ne treba više popuštati po cijenu bilo čega. Naravno ovdje ne treba sve Hrvate stavljati pod znak jednakosti sa HDZ-om.
Pošteno :thumbup: I ja sve Bošnjake ne stavljam pod znak jednakosti sa SDA. Neke svrstavam u BPS, SBB, ASDA i tako.
Zar ja tebi nisam na ignore? :shock:
Pomilovan si :)

Doduše, imaš pravo samo dva puta napisati izraz katolibani, treći upis ti je žiik!
oakville

#13204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote: Eh, da se uspjelo istrijebiti te "musliće" sad ne bi imali nikakva glasa i problem bi bio rješen. Vidiš sad problema kako su se "mošnjaci" uzjogonili, oni bi da glasaju za koga oni hoće, kakva neevropska arogancija. I još su toliko neevropski da ne znaju da je u skladu s evropskom tradicijom da smiješ glasati samo za onog koji je "tvoje vjere." Pokušao ih je Tuđman i HDZ naučiti evropskim vrijednostima još u Dretelju i onim logorima, i udri ubij i opet džaba nije išlo, ne razumiju ti muslimanski primitivci moderne vrijednosti.
Nisam ja tu da s tobom raspravljam o protjerivanju, znam ja dobro što je to i tko je tjerao.

Ovaj tvoj odgovor mi sliči na ovoga sa videa.

Tvoja prva tvrdnja je bila na tom fonu - ti ćeš nekom u Kalesiji odrediti za koga će glasati. Rekao si - kako ih nije sramota da glasaju za Komšića, a nisu Hrvati, umjesto da se samo ja pitam, kako je moguće da njihovih hiljadu glasova vrijedi više od jednog mog, hrvatskog, ko je njima uopšte dao pravo izbora? To si u suštini rekao, a ja samo u to dodam i "povijesni background."
Novak20

#13205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

seln wrote:
Jbg. Ne govorim o sadašnjem stanju odnosa HDZ i SDA, nego o političkom marginaliziranju BiH Hrvata do momenta kada će bošnjačka politika uz ikebane da izmjeni Ustav na štetu Hrvata.

Ako Hrvati ne obezbijede izmjene Izbornog zakona na način da im Bošnjaci ne biraju predstavnike u Domu naroda za par godina tih 12 % neće imati ni 1% vlasti. A i taj 1% ala Ž.K. je -1%.
Ako se ne varam, najveci val iseljavanja Hrvata iz BiH je bio kad Zeljka nije bilo ni na vidiku...
ne zelim da te plasim ili razocaram, ali ova borba protiv "majorizacije" je najbolji nacin da broj Hrvata u BiH nekada spadne na 1%.
Upravo taj i takav nacin stvar otpor i inat Bosnjaka.
Postoji hiljadu nacina na koji bi razumni ljudi nasli recept za ravnopravnost, ali HDZ je zapisao na zastave samo jedan: kukanje tamo gdje si slabiji i supremacija tamo gdje si jaci.[/quote]

Zašto bi me ti uplašio ili razočarao ? Svoj sam život lijepo proživio a i danas mi nije loše.

Geografija i političke ambicije okruženja igraju se nama stotinama godina. Nije bitno šta mi pričamo nego šta rade oni koji odlučuju. Izbjeljena je u krvi nekadašnja karta - "leopardova koža" krvne, etničke i vjerske izmješanosti u BiH. Svako se lagano povlači tamo gdje misli da je siguran i potiskuje manjinu. Već viđeno u istoriji. Inat rađa otpor, otpor rađa inat, i tako u krug.

Kad razumni ljudi pokažu volju da od ove zemlje naprave pravnu državu, onda će naći i recept za ravnopravnost. Ravnopravnost na papiru, bez garancije pravne države je besmislica.

Možda se nećeš složiti ali sam mišljenja da je najbrojnija etnija i najodgovornija za stanje u današnjoj BiH a posebno u F BiH.
Hafis

#13206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Deutsche Welle: Hrvatska je problematično dijete EU, na snazi fašizacija društva
Ja mislin daje mlogo zajebatije kada prisednik neke države rekne za drugu državu da unjoj imade muđedina i teroristin.
A jeba ti tojo što novinarin izmišjaju o rvackoj.
Hafis

#13207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
kockakockica wrote:Sto ne mogu suplje :roll:

U kompletnom P.kantonu ne postoji bosanski jezik. U Odzaku gdje su Bosnjaci vecina, uci se po hrvatskom nastavnom planu. U Jajcu su ucenici jos prije nekoliko mjeseci uzimali diplome sa grbom zlocinacke HZHB. Hrvati u vecinskim kantonima bosanski jezik nazivaju "bosnjackim", a kantone zupanijama iako je Ustavni sud presudio suprotno. Na svakom cosku, skoli i brdascu visi kriz, a vecina grbova su sa saharama iako je i to neustavno. Ne znam, cini mi se da su ako se ne varam u Prozoru nesto promjenili.

Kolinda i Covic vec dvije godine neumorno sikcu protiv Bosnjaka i Bosne, mislim da vise nema vrata na koja nisu pokucali za saveznistvo i blacenje. Sta mislite sta je bila glavna tema sa Vucicem? Taj HDZ, ta pogana govna su nam nanijeli toliko stete da ce trebati godine i godine da se to sve popravi. Svi su se cudili kad je SDA rasirenih ruku trcala prema njima, cak im dali i neke svoje pozicije (pa i ministarske), samo da pokusaju smiriti situaciju. Onaj ludak Covic umjesto da napravi nesto korisno, on od prvog dana vlasti radi samo na razbijanju BH. Jedini razlog zbog kojeg bi SDA mogao izgubiti izbore je Covic, sad je to i njima jasno pa pocinju zatezati. Jasno je i nama da politika popustanja nema ucinka, i da se vise nikada ne smije desiti da ona bagra iz HDZ-a bude dio vlasti. Jos ufatili nesto prijetiti sa onim mazlumima Karamaticem i Ljubicem na celu

Dosta vas je bilo, zgadili ste se svima do kraja, ali TOTALNO
Znači tako :shock: . E i ''vi'' ste se nama zgadili do kraja, ali DIBIDUS
:lol: Vi ko dvije tetke preko ograde - "ne može se više durati".
Tako je Hafise ne može se durati više, dibidus dosadilo Hrvatima sve, eto toliko godina, sav HDzov trud, te konclogori, te rušenja, te ubijaj, te samouprava, blokiraj, i opet sve džaba opet onih "muslića" više a Hrvati bez saveznika. A zove majka Hrvatska i evropske vrijednosti, i odazivaju se mnogi. Žali bože truda, da je HDZ svaki dan po jednu ciglu stavio u onaj Pelješki most koliko su pričali o ugrozbi hrvata, dosad bi sami most napravili.
Ja. I? Ne kontam poantu?
seln

#13208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
Ovaj grb u Kalesiji je svakako vjerski i vjerovatno neustavan, plus ne odražava konstitutivnost. Znači treba ga promjeniti.

Zamisli koliko bi još ljudima smetao da je pod ovim grbom zatvoreno jedno par hiljada Hrvata u konclogore kao rezultat UZP-a kojem se sudi u Hagu, kao što je recimo HDZ radio u Hercegovini pod hrvatskim grbom i krstom.
Jeli ti poznato da je u Kalesiji Komšić dobio na izborima više glasova nego u Hercegovini?
a ti kažeš nema Hrvata
Da, i? Sta si time dokazao?
Lincoln-Burrows

#13209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

oakville wrote:
Tvoja prva tvrdnja je bila na tom fonu - ti ćeš nekom u Kalesiji odrediti za koga će glasati. Rekao si - kako ih nije sramota da glasaju za Komšića, a nisu Hrvati, umjesto da se samo ja pitam, kako je moguće da njihovih hiljadu glasova vrijedi više od jednog mog, hrvatskog, ko je njima uopšte dao pravo izbora? To si u suštini rekao, a ja samo u to dodam i "povijesni background."
Ja sam oduvijek zastupao stav da svaki narod ima pravo izabrati sebi svoga predstavnika kojeg
hoće i kakvog hoće. Znači ja ne branim drugima da izaberu sebi, ovi su birali predstavnika Hrvatima.
Sve skupa nema smisla ponavljati se i sve to, ima tamo Ustavni sud i neka se odluke sprovode po Ustavu.
oakville

#13210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Novak20 wrote:
Zašto bi me ti uplašio ili razočarao ? Svoj sam život lijepo proživio a i danas mi nije loše.

Geografija i političke ambicije okruženja igraju se nama stotinama godina. Nije bitno šta mi pričamo nego šta rade oni koji odlučuju. Izbjeljena je u krvi nekadašnja karta - "leopardova koža" krvne, etničke i vjerske izmješanosti u BiH. Svako se lagano povlači tamo gdje misli da je siguran i potiskuje manjinu. Već viđeno u istoriji. Inat rađa otpor, otpor rađa inat, i tako u krug.

Kad razumni ljudi pokažu volju da od ove zemlje naprave pravnu državu, onda će naći i recept za ravnopravnost. Ravnopravnost na papiru, bez garancije pravne države je besmislica.

Možda se nećeš složiti ali sam mišljenja da je najbrojnija etnija i najodgovornija za stanje u današnjoj BiH a posebno u F BiH.

Ta najbrojnija "etnija" je odgovorna prvenstveno za sebe, a ostale "etnije" koje su usrdno i namjerno razvalile tzv "leopardovu kožu" su to učinile u službi svojih matičnih država, kojima i pripadaju, i što svaki dan u većini ističu. Nek se njihove matične države pobrinu za njih, kako su to i dosad činile, nemam ništa protiv toga.
muha_sa

#13211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
Ja sam oduvijek zastupao stav da svaki narod ima pravo izabrati sebi svoga predstavnika kojeg
hoće i kakvog hoće. Znači ja ne branim drugima da izaberu sebi, ovi su birali predstavnika Hrvatima.
Sve skupa nema smisla ponavljati se i sve to, ima tamo Ustavni sud i neka se odluke sprovode po Ustavu.
birace iliti glasace obilježit trakama :lol:

predloži boje :?
seln

#13212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Novak20 wrote:
U pravu si, necu se sloziti. Da Bosnjaci imaju stvarnu vlast u BiH, slozio bih se.
Ali ovako... entitetsko glasanje, HDZ ucjenjivanje...
ovaj ceh nece platiti Bosnjaci.
Lincoln-Burrows

#13213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

muha_sa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
birace iliti glasace obilježit trakama :lol:

predloži boje :?
Izbornim jedinicama.
oakville

#13214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
Drugim riječima, hoćeš da drugima ograničiš krug za koga može glasati, i plus da tvoj jedan glas vrijedi isto koliko tudjih 1000.
Hafis

#13215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Jesul ono na grbovima i munare?
Ma jok. Protugradne rakete :)
Ovaj grb u Kalesiji je svakako vjerski i vjerovatno neustavan, plus ne odražava konstitutivnost. Znači treba ga promjeniti.

Zamisli koliko bi još ljudima smetao da je pod ovim grbom zatvoreno jedno par hiljada Hrvata u konclogore kao rezultat UZP-a kojem se sudi u Hagu, kao što je recimo HDZ radio u Hercegovini pod hrvatskim grbom i krstom.
A znaš li ti kada su našeg kralja Turci smaknuli u Ključu? To ne spominješ. I opet ubojica dobio u ovoj zemlji neke ustanove po svom imenmu.

E tako mi ova tvoja priča izgleda. Možete li ijednu normalnu bez rata sastaviti?
Lafo bi grasdilo nekakvu državu a stalno bi te glođalo i držalo u prošlosti.
Dobro netko reče: Bošnjaka je najviše u BiH i sukladno tom postotku i sudjeluju u svemu lošem što se dešava u njoj.
Ono bi izglasavalo drugima predstavnike i još ih uvjeravalo da je to za njihovo dobro. u suprotnom, tvoj glas vrijedi tri put kao moj. Kurca graha (da proste ženski članovi)
I treba da vrijedi, jer takva smo država....s felerom. Kome ne valja - široko mu polje i put pod noge, ali ni grama ove zemlje neće odnijeti sa sobom na nanulama ili opancima (ovu patriJotsku sam posudio i malo doradio :D )
Last edited by Hafis on 19/09/2017 19:20, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#13216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote:
Ja mislin daje mlogo zajebatije kada prisednik neke države rekne za drugu državu da unjoj imade muđedina i teroristin.
A jeba ti tojo što novinarin izmišjaju o rvackoj.
Sigurno, Deutsche Welle je pooznata kao stranačko glasilo (SDA, HDZ-a i SNSD-a) i da za 500KM možeš naručiti tekst kakav hoćeš. :lol: Bjeri bola... :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#13217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

oakville wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
Drugim riječima, hoćeš da drugima ograničiš krug za koga može glasati, i plus da tvoj jedan glas vrijedi isto koliko tudjih 1000.
Ponovo se sramotiš, nitko nije ni za šta uskraćen osim onih koji hoće namagarčit jedan cijeli narod.
Imaš presudu Ustavnog suda, držimo se toga i bit će sve pošteno.
Novak20

#13218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

seln wrote:
Novak20 wrote:
U pravu si, necu se sloziti. Da Bosnjaci imaju stvarnu vlast u BiH, slozio bih se.
Ali ovako... entitetsko glasanje, HDZ ucjenjivanje...
ovaj ceh nece platiti Bosnjaci.
Pa dobro. Kako ti kažeš.
horkesh

#13219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Lincoln-Burrows wrote: Ponovo se sramotiš, nitko nije ni za šta uskraćen osim onih koji hoće namagarčit jedan cijeli narod.
Ima tih presuda više, možda da se neke presude nisu namjerno ignorirale godinama pravni sistem ne bi bio urušen. Puno je selektivnosti.

Uostalom, i Čović je rekao da bi sada bio zadovoljan i indirektnim izborom u Predsjedništvo BiH, što bi istovremeno moglo riješiti i jednu drugu presudu koja je zapostavljena, Sejdić-Finci.
Alfons Kauders

#13220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Možda se nećeš složiti ali sam mišljenja da je najbrojnija etnija i najodgovornija za stanje u današnjoj BiH a posebno u F BiH.
Dakle, najbrojniji su najodgovorniji... po gradjanskom principu. Mada u stvarnosti vlast u FBiH moraju dijeliti s HDZ-om radi veta, a na drzavnom nivou s HDZ i predstavnicima RS, po principu 1:1:1

Tako da je najbrojnija etnija odgovorna koliko i druge dvije, ili u slucaju FBiH, tacno onoliko koliko i HDZ/HNS. Zato ne, necemo ovo kriviti na "najbrojniju etniju" :D

Hrvatsko pitanje u BiH je uvijek bilo i ostalo upravo to - "hrvatsko" pitanje, a ne bosnjacko ili srpsko. Stoga, za pocetak, Hrvati u BiH bi se kroz svoje legitimno izabrane predstavnike trebali izjasniti sta zapravo hoce.

Izborni zakon?

Dobro. Rijesimo izborni zakon i svi zadovoljni? Naravno, al u kurcu. Daj TV kanal i jos duplih institucija za uhljebe? Rijesimo i to, i mirna Bosna. Gotovo, relaksacija odnosa, sva pitanja usaglasena na obostrano zadovoljstvo, i HDZ odmah prekine surovati s RS, fokusiramo se na EU i NATO.

HDZ sigurno nece traziti nista vise.

:D
Drvosjeca iz Dejcica

#13221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lincoln-Burrows wrote:
Ponovo se sramotiš, nitko nije ni za šta uskraćen osim onih koji hoće namagarčit jedan cijeli narod.
Ima više presuda samo presude nisu švedski stol pa da biramo one koju nama odgovaraju i njih provodimo a one koje ne odgovaraju njih ne provodimo. Dakle ako će se provoditi provodit će se sve pa i one o dvije škole pod jednim krovom i svim tim paralelnim institucijama i stvarima koje i danas žive.
Lincoln-Burrows

#13222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

horkesh wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Ponovo se sramotiš, nitko nije ni za šta uskraćen osim onih koji hoće namagarčit jedan cijeli narod.
Ima tih presuda više, možda da se neke presude nisu namjerno ignorirale godinama pravni sistem ne bi bio urušen. Puno je selektivnosti.

Uostalom, i Čović je rekao da bi sada bio zadovoljan i indirektnim izborom u Predsjedništvo BiH, što bi istovremeno moglo riješiti i jednu drugu presudu koja je zapostavljena, Sejdić-Finci.
Ja se slažem sa svakim riješenjem koje riješava te presude.
Hafis

#13223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
oakville wrote:
Ne baš to.
Ograničiti zlonamjernoj politici mogućnost upletanja u izbor svojih predstavnika, pa makar i na takav način je sasvim opravdano. Jer cilj opravdava sredfstva. Ta šuplja ''zabrinutost'' o ''sarajevskim Hrvatima'' je postala vic i ne pije vode dalje od Stupa.
BTW teorije da 1 glas vrijedi kao 100, nigdje veze. Uostalom, pa što i da vrijedi ako je u pitanju izbor etničkih predstavnika i mir u kući. Kao što rekoh - cilj opravdava sredstvo.
Ako ne može tako, onda nek gura svak svoje. Dosadiće na kraju svakako...svima.
seln

#13224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote: I treba da vrijedi, jer takva smo država....s felerom. Kome ne valja - široko mu polje i put pod noge, ali ni grama ove zemlje neće odnijeti sa sobom na nanulama ili opancima (ovu patriJotsku sam posudio i malo doradio :D )
Sta se onda zalis i kmecis o majorizaciji?
Tito_i_Partija

#13225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tito_i_Partija »

Hafis wrote: E tako mi ova tvoja priča izgleda. Možete li ijednu normalnu bez rata sastaviti?
Lafo bi grasdilo nekakvu državu a stalno bi te glođalo i držalo u prošlosti.
Jako tesko, sve dok susjedi/komsije priredjuju herojske doceke svojim "velikanima" Dariu Kordicu i Momcilu Krajisniku. Tu se jasno vidi ko bi drzavu da gradi, a ko bi da je rusi.
Post Reply