Banksy wrote:Area_51 wrote:
Ne pricam uopce o kandidatu za gradonacelnika, nego o principima na kojima je nastala Nasa stranka, a to je otpor nacionalizmu kao prvo, pa sve drugo dodje.
Ovo sto govorim smatram svojim doprinosom gradjanskoj alternativi, a ti shvati kako hoces.
Da iskoristim priliku,
Pamtim te kao forumskog glasnogovornika gradske SDP vlade, pa da pitam kad si već tu:
Šta se desilo s SDP ''principima otpora nacionalizmu'', šta se desilo s SDP-om kao građanskom alternativom?
Gradska vlast ovdje mi se ucinila gradskijom od one Semihine. Prihvatanjem SDP koaliranja sa SDA, dozivio sam ogromno razocarenje. Ta se koalicija vidjela mnogo prije izbora, desila se, razocarenje nastalo. Sto se tice Nase stranke, vidio sam ih kao alternativu i kao neku gradsku raju, okupljenu oko ideje. Moram ti kazat, iskreno, iz dubine srca, nakon sto sam imao par kontakata sa njihovim kandidatkinjama za nacelnike opcina, da odavno nisam vidio toliki stepen arogancije i neke frustracije, koju sam redovno spocitavao SDP kadrovima. Prvo te zene nemaju pojma o pravnim aspektima, propisima, nadleznostima, tako da sam ostao sokiran hrabroscu da iznose jako pausalne ideje kako to one misle uraditi. Sta ti hocu reci, vidi se iz Pedjinih javnih istupa, to je jedna kolicina arogancije i agresije, tipa mi sve znamo i najbolji smo, kako vas nije stid ne prihvatat nas prijedlog. Tako se politikom ne bavi. Jakob Finci nije dobar prijedlog za gradonacelnika, radi se o provokaciji da se nametne neko iz kategorije Ostalih, pa k tome Jevrej, da bi se dala neka lobisticka snaga tome. Po meni, male su sanse da on bude gradonacelnik, priprema javnosti nikakva, vec je to razbijeno u paramparcad, sto se pokusava nadoknaditi nekim ucjenjivackim pregovorima sa SDP, pa kad je propalo, meksim dogovorom sa SDA.
Mnogo toga sam cuo, ne bih o tome, mislim da je za mene i Nasa stranka zavrsila, ulaskom u koaliciju sa SDA,
pogazivsi svoje princpipe postojanja. Njihov predsjednik Gratz, druga liga advokat, trebao bi malo sam sa sobom sjesti i vidjeti gdje to ide.