Vidi vidi poslovne žene..suspect_zero wrote: ↑20/01/2026 18:09 Raja, hajmo se utalit' i otvoriti parfumeriju. Tito i Manijak odjel muskih da podjele znanje i prodaju, Konektovani nabavka, Rugafet na arapima, Black na ovim pomalo zaboravljevim old-school, sa im ponovo vrati "interesovanje", Bata da otkriva i testira novitete i uvaljuje ih zenama....ja, samo vintage![]()
![]()
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13201 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- Emojti
#13202 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kad smo kod jeftinih alternativa.
Naprskao sam Acqua Di Gio onaj obicni providna boca na jednu ruku, i kopiju Flert na drugu. Orginal je mrvicu sladji, nakon par minuta uopste ih ne mogu razlikovati. Nekoliko sati poslije Flert i dalje mirise dok orginal ispario. Takodjer Flert PR Phantom klon traje po cijel dan.
Vidim hvale svi i Economic, ali nemam trenutno nijedan. I ova dva flert sam uzeo onako bzvzv da probam
Naprskao sam Acqua Di Gio onaj obicni providna boca na jednu ruku, i kopiju Flert na drugu. Orginal je mrvicu sladji, nakon par minuta uopste ih ne mogu razlikovati. Nekoliko sati poslije Flert i dalje mirise dok orginal ispario. Takodjer Flert PR Phantom klon traje po cijel dan.
Vidim hvale svi i Economic, ali nemam trenutno nijedan. I ova dva flert sam uzeo onako bzvzv da probam
- mufa1
#13203 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kad smo kod Acqua di gio, ima li onaj sto se presto proizvodit, profumo, vrijedi li para, posto ih na polovnom tržištu prodaju po baš visokim cijema.. Ispo mi jedan za 100€ 100ml flaša, 98% pun.. Ako je i u pola kao aqcua di gio obični od prije 20 godina, uzeo bi ga bez razmišljanja.. Kao što kolega iznad reče, ovi novi batch-evi ko limunada, miriše samo dok ga prskas, cim prestanes, to je to.. 
-
housetent
#13204 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa bruka i sramota je da kopije mirisu dugo kao i original ili cak i duze.Emojti wrote: ↑21/01/2026 14:01 Kad smo kod jeftinih alternativa.
- black
#13205 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
imao ga kad je tek izasao, predobar meni bolji od obicne Acque, klasika Armanijeva, muzevan, gospodski, solidna trajnost koliko se sjecam ...jednostavno ono sto mnogi kazu masterpiece, naravno ovo govorim o batch 2015.mufa1 wrote: ↑21/01/2026 18:31 Kad smo kod Acqua di gio, ima li onaj sto se presto proizvodit, profumo, vrijedi li para, posto ih na polovnom tržištu prodaju po baš visokim cijema.. Ispo mi jedan za 100€ 100ml flaša, 98% pun.. Ako je i u pola kao aqcua di gio obični od prije 20 godina, uzeo bi ga bez razmišljanja.. Kao što kolega iznad reče, ovi novi batch-evi ko limunada, miriše samo dok ga prskas, cim prestanes, to je to..![]()
@suspect_zero
@Tito_i_Partija prijavi kakav je Rayhaan sa performansama, VIW je lijep ali nepostojan i preskup
- TAFKAP
#13206 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Napiši tačno ime te kopije ili ubaci sliku molim te, volio bih da oprobam.Emojti wrote: ↑21/01/2026 14:01 Kad smo kod jeftinih alternativa.
- Tito_i_Partija
#13207 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Rayhaan Crimson (Creed Centaurus) mi je čudan miris, nije za svaku osobu niti za svaku priliku. Zato nije ni iznenađujuće što je i original poprilično polarizirajući parfem. Meni najviše tu udara cimet i pačuli, a ima pomalo i tonke i vanilije. Veoma dugo traje (što je i očekivajuće od ovog spicy-mirisnog profila), al' nemam pojma kako i gdje da ga koristim. Nit' mi smrdi nit' miriše, najvjerovatnije ću probat' da ga dam nekom, ili, ako to ne upali, onda će vjerovatno kupit' prašinu u kolekciji il' ću ga bacit' u smeće.black wrote: ↑21/01/2026 19:27imao ga kad je tek izasao, predobar meni bolji od obicne Acque, klasika Armanijeva, muzevan, gospodski, solidna trajnost koliko se sjecam ...jednostavno ono sto mnogi kazu masterpiece, naravno ovo govorim o batch 2015.mufa1 wrote: ↑21/01/2026 18:31 Kad smo kod Acqua di gio, ima li onaj sto se presto proizvodit, profumo, vrijedi li para, posto ih na polovnom tržištu prodaju po baš visokim cijema.. Ispo mi jedan za 100€ 100ml flaša, 98% pun.. Ako je i u pola kao aqcua di gio obični od prije 20 godina, uzeo bi ga bez razmišljanja.. Kao što kolega iznad reče, ovi novi batch-evi ko limunada, miriše samo dok ga prskas, cim prestanes, to je to..![]()
@suspect_zero![]()
![]()
@Tito_i_Partija prijavi kakav je Rayhaan sa performansama, VIW je lijep ali nepostojan i preskup
Rayhaan Aquatica je na drugu ruku fenomenalan parfem, k'o što sam gore iznad napis'o, al' mi ipak nije uspio da traje cijeli radni dan, t.j. mor'o sam opet da ga nasprejam na oko pola radnog dana. Takođe imam osjećaj da projekcija nije baš velika, i da miris ostaje većinom bliže koži. Pročit'o sam da performans nije baš dosljedan od korisnika do korisnika, neki kažu super a nekima opet preslab. Moguće da sa hemijom moje kože malo slabije djeluje, pa ga zato nisam toliko osjetio, a sa nekom drugom bi to možda puno bolje išlo.
Elem, mislim da ću ga ipak kupit' jer mi se miris stvarno sviđa, a za dugotrajnost će se pobrinut' dekant u radnoj tašni da ga brzinski roknem na sebe čim osjetim da je oslabio.
- Emojti
- dembele
#13209 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Druže Tito, ako ti kad dođe pod ruku Rayhaan Pacific Aura, prenesi nam utiskeTito_i_Partija wrote: ↑21/01/2026 19:52Rayhaan Crimson (Creed Centaurus) mi je čudan miris, nije za svaku osobu niti za svaku priliku. Zato nije ni iznenađujuće što je i original poprilično polarizirajući parfem. Meni najviše tu udara cimet i pačuli, a ima pomalo i tonke i vanilije. Veoma dugo traje (što je i očekivajuće od ovog spicy-mirisnog profila), al' nemam pojma kako i gdje da ga koristim. Nit' mi smrdi nit' miriše, najvjerovatnije ću probat' da ga dam nekom, ili, ako to ne upali, onda će vjerovatno kupit' prašinu u kolekciji il' ću ga bacit' u smeće.black wrote: ↑21/01/2026 19:27imao ga kad je tek izasao, predobar meni bolji od obicne Acque, klasika Armanijeva, muzevan, gospodski, solidna trajnost koliko se sjecam ...jednostavno ono sto mnogi kazu masterpiece, naravno ovo govorim o batch 2015.mufa1 wrote: ↑21/01/2026 18:31 Kad smo kod Acqua di gio, ima li onaj sto se presto proizvodit, profumo, vrijedi li para, posto ih na polovnom tržištu prodaju po baš visokim cijema.. Ispo mi jedan za 100€ 100ml flaša, 98% pun.. Ako je i u pola kao aqcua di gio obični od prije 20 godina, uzeo bi ga bez razmišljanja.. Kao što kolega iznad reče, ovi novi batch-evi ko limunada, miriše samo dok ga prskas, cim prestanes, to je to..![]()
@suspect_zero![]()
![]()
Rayhaan Aquatica je na drugu ruku fenomenalan parfem, k'o što sam gore iznad napis'o, al' mi ipak nije uspio da traje cijeli radni dan, t.j. mor'o sam opet da ga nasprejam na oko pola radnog dana. Takođe imam osjećaj da projekcija nije baš velika, i da miris ostaje većinom bliže koži. Pročit'o sam da performans nije baš dosljedan od korisnika do korisnika, neki kažu super a nekima opet preslab. Moguće da sa hemijom moje kože malo slabije djeluje, pa ga zato nisam toliko osjetio, a sa nekom drugom bi to možda puno bolje išlo.
Elem, mislim da ću ga ipak kupit' jer mi se miris stvarno sviđa, a za dugotrajnost će se pobrinut' dekant u radnoj tašni da ga brzinski roknem na sebe čim osjetim da je oslabio.![]()
- Tito_i_Partija
#13210 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ako ti treba dobar Pacific Chill klon, ne gledaj dalje od French Avenue Pinnace.dembele wrote: ↑21/01/2026 21:40Druže Tito, ako ti kad dođe pod ruku Rayhaan Pacific Aura, prenesi nam utiskeTito_i_Partija wrote: ↑21/01/2026 19:52Rayhaan Crimson (Creed Centaurus) mi je čudan miris, nije za svaku osobu niti za svaku priliku. Zato nije ni iznenađujuće što je i original poprilično polarizirajući parfem. Meni najviše tu udara cimet i pačuli, a ima pomalo i tonke i vanilije. Veoma dugo traje (što je i očekivajuće od ovog spicy-mirisnog profila), al' nemam pojma kako i gdje da ga koristim. Nit' mi smrdi nit' miriše, najvjerovatnije ću probat' da ga dam nekom, ili, ako to ne upali, onda će vjerovatno kupit' prašinu u kolekciji il' ću ga bacit' u smeće.black wrote: ↑21/01/2026 19:27
imao ga kad je tek izasao, predobar meni bolji od obicne Acque, klasika Armanijeva, muzevan, gospodski, solidna trajnost koliko se sjecam ...jednostavno ono sto mnogi kazu masterpiece, naravno ovo govorim o batch 2015.
@suspect_zero![]()
![]()
Elem, mislim da ću ga ipak kupit' jer mi se miris stvarno sviđa, a za dugotrajnost će se pobrinut' dekant u radnoj tašni da ga brzinski roknem na sebe čim osjetim da je oslabio.![]()
![]()
https://www.fragrantica.com/perfume/Fre ... 94701.html
Trajnost i sličnost originalu me je oduševila, na mojoj koži traje bukvalno od jutra do mraka. Im'o sam dekant originala, i meni su identični. Možda sam naletio na odličan batch, nemam pojma, al' ovo je meni među top 10 parfema koje imam u repertoaru trenutno.
Jedini minus je dizajn flaše, ja nemam blage veze ko je ovo odobrio. Jel' labud, il' jahta, il' neki treći kurac nemam pojma, al' zbog oblika mi nikako ne paše u mjesto gdje inače držim ostale parfeme, nego moram ga držat' odvojeno na posebnom mjestu.
- Chile17
#13211 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
S obzirom da mi je PC najdrazi od ta ajmo reci 3 ljetna(imagination, as, pc), i ja sam trazio klon jer mi je super miris, ali ne vrijedi cijene, a trebalo mi nesto za zalijevanja i kupanja kad se ide u gym.
Helem, Jean Lowe Vibe, ja prezadovoljan. Miris, trajnost, cak i jebena bocica izgleda odlicno i ima magnet cep.
Helem, Jean Lowe Vibe, ja prezadovoljan. Miris, trajnost, cak i jebena bocica izgleda odlicno i ima magnet cep.
- Tito_i_Partija
#13212 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Rayhaan Obsidian je fenomenalan. Za sve one koji vole DNK od Dior Homme Intense i Dior Homme Parfum, ovo je preporuka k'o kuća.
@black
@black
- black
#13213 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Tito_i_Partija wrote: ↑23/01/2026 20:36 Rayhaan Obsidian je fenomenalan. Za sve one koji vole DNK od Dior Homme Intense i Dior Homme Parfum, ovo je preporuka k'o kuća.
@black![]()
morace se ovo probati
-
adsubzero
- mc-twin
#13215 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Po mojim saznanjima i misljenu nije legit. Sumnjivo je pravo, nisam se usudio naruciti pa ne bih moga reci iz licnog iskustva. Mozda ima neko da ima iskustva sa njima? Imas prodajaparfema.com (iz Brckog) oni su legit.
-
adsubzero
#13216 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hvala za info. Ma gledao sam dekante zanimljivo mi jer imaju siroku ponudu
Zapravo na OLXu su ILISOParfemi
- dembele
#13217 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Spominjao sam to prije možda 2 godine tu stranicu prodajaparfema.ba djeluje pravo kriminalno, dovoljno je samo pročitati "recenzije" od nepostojećih zadovoljnih korisnika, rečenice sve na isti kalup i sve ista matrica, još na ekavici.
Ilisoparfemi na olx je ok. Čovjek je iz Širokog Brijega, zove se Ilija, sve regularno, par puta sam od njega naručivao. Znam da je i Bata naručivao još prije mene..
Ilisoparfemi na olx je ok. Čovjek je iz Širokog Brijega, zove se Ilija, sve regularno, par puta sam od njega naručivao. Znam da je i Bata naručivao još prije mene..
-
adsubzero
#13218 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ahaaaa iz nekog razloga sam mislio da su oni isti. Nista onda, moja greska. Hvala na infodembele wrote: ↑24/01/2026 20:42 Spominjao sam to prije možda 2 godine tu stranicu prodajaparfema.ba djeluje pravo kriminalno, dovoljno je samo pročitati "recenzije" od nepostojećih zadovoljnih korisnika, rečenice sve na isti kalup i sve ista matrica, još na ekavici.
- mc-twin
#13219 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
To jeste i jedna od kvaka sto imaju "sve". Imas neke i forumase sto prodaju dekante. Imas ih po OLX-u hejbet, samo pazi...adsubzero wrote: ↑24/01/2026 18:06Hvala za info. Ma gledao sam dekante zanimljivo mi jer imaju siroku ponudu
Zapravo na OLXu su ILISOParfemi
- Rugafet
#13220 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Je li itko probao ovaj i kakav je? Hvala
Narciso Rodriguez- Bleu Noir Parfum
Narciso Rodriguez- Bleu Noir Parfum
-
suspect_zero
#13221 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
dembele wrote: ↑24/01/2026 20:42 Spominjao sam to prije možda 2 godine tu stranicu prodajaparfema.ba djeluje pravo kriminalno, dovoljno je samo pročitati "recenzije" od nepostojećih zadovoljnih korisnika, rečenice sve na isti kalup i sve ista matrica, još na ekavici.
Evo sada gledam, kod Ilije samo dekanti....nema cijela pakovanja? I sve haman muški
- black
#13222 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
miris cistog, slatkasto, puderasto..vuce malo na Valentina i Diora, Narciso je poznat u koristenju mosusa u svojim parfemima, a citava linija Bleu Noir je lijepa i dopadljiva. imao sam dekant i meni je ok parfem, elegantan i ugl vecini se svidja ali preporucio bi prvo da probas
- dembele
#13223 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Da, kod Ilije su uglavnom muški iako ima i unisex parfema. Isti slučaj ali nešto skuplji dekanti parfemi kod TheDocTor 312 iz Tešnja. Nešto više ženskih parfema, dekanti također kod Ripley2 iz Ljubuškog. Zatim AlberoMorillas iz Zenice ima interesantnu ponudu ženskih i unisex dekanta, ali treba otvoriti link za cijelu ponudu.suspect_zero wrote: ↑25/01/2026 19:46dembele wrote: ↑24/01/2026 20:42 Spominjao sam to prije možda 2 godine tu stranicu prodajaparfema.ba djeluje pravo kriminalno, dovoljno je samo pročitati "recenzije" od nepostojećih zadovoljnih korisnika, rečenice sve na isti kalup i sve ista matrica, još na ekavici.
Evo sada gledam, kod Ilije samo dekanti....nema cijela pakovanja? I sve haman muški![]()
Cijela pakovanja osim ovih najpoznatijih preprodavaca sa ponudom ženskih parfema ima Parfemicar iz Zenice i ovaj naš Adox. Uglavnom cijela ekipa je regulare a lično poznajem TheDoctor312, te Alberta i Parfemicara.
-
housetent
#13224 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam prije kupovao dosta od Dino Vrabac u grupi parfemologija,regularan je lik
- Rugafet
#13225 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
E dobro drug moj.black wrote: ↑25/01/2026 21:45miris cistog, slatkasto, puderasto..vuce malo na Valentina i Diora, Narciso je poznat u koristenju mosusa u svojim parfemima, a citava linija Bleu Noir je lijepa i dopadljiva. imao sam dekant i meni je ok parfem, elegantan i ugl vecini se svidja ali preporucio bi prvo da probas