Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13201 Re: Sirija vol. 2
kao što glasi stara kineska kletva - dabogda živio u zanimljiva vremena
- Kikibombona
#13202 Re: Sirija vol. 2
O Mesicu imam veoma lose misljenje. Dobar je kao politicar, odvratan kao covjek.Kaligula I wrote:...koliko vidim to zulja i tebe...Kikibombona wrote:
A ne, vecina Bosnjaka je za Asada, bez obzira sto je bolesni diktator. Valjda Bosnjaci imaju pozitivna sjecanja na Titovu diktaturu...![]()
Kada sam na poslu pitao za koga ste... pitali su me za koga su 'vehabije', na cijoj su oni strani... I jbg, odmah su se svrstali na kontra stranu. Eto kakav su imidz selefije ovdje izgradile.![]()
A dovoljno je procitati komentare i upratiti lajkove na Klixu ispod clanaka vezanih za Siriju. Velika vecina je na strani Asada.
I to zulja naseg Opetja!. Od islamizacije Bosnjaka nema nista!...nego, koja je, po tebi, bolja varijanta za Kurde, SAA ili ISIL?...zbilja me iznenađuješ svojim stavom prema Assadu...zasto toliko insistiras na njemu kad odlično zna da se radi o necem mnogo vecem i znacajnijem...u borbi protiv epidemije zla cilj opravdava svako sredstvo...rezultat se pika, a način je sporedan...prljavstina je njemu nametnuta...evo ti citat Stipe Mesića na ovu temu:
" Jedno je rušenje pojedinaca, a drugo cijelih država. Je li se libijska džamahirija trebala reformirati? Jest. Je li se to moglo napraviti a da se ne ruši cjelokupni režim i izaziva današnji kaos u kojem pet plemena ratuju jedni protiv drugih? Rušenje Sadama Huseina? Za njim nitko neće žaliti, no ako se to radi treba li pritom sto tisuća vojnika ostaviti bez posla, s oružjem u rukama? Vojnik jedino zna pucati. Sirija? Je li demokratizacija to da danas pobunjenici vrše genocid nad manjinskim narodima, poput jezida i kršćana? Jedno od mjerila demokratičnosti nekog društva jest odnos prema manjinama. A sve manjine u Siriji podržavaju Asada kojeg smo mi proglasili nedemokratskim diktatorom.
Više puta mi je objašnjavao kako je njegov otac bio tvrdolinijaš, da je državne strukture napunio takvim kadrovima, te da mu treba nekoliko izbornih ciklusa kako bi izvršio kadrovske promjene i modernizirao državu.
Al-Qa’ida je usmjerena na rušenje režima u pojedinim državama i uspostavu šerijata kroz preuzimanje vlasti, kao što je primjerice bilo u Afganistanu. ISIL je usmjeren na rušenje država i uspostavu kalifata. Njihov cilj je, dakle, prekrajanje globusa i stvaranje nove arhitekture svijeta. Tragično je da međunarodna zajednica to ne vidi.
Ako mi u Siriji kažemo da u startu ne želimo Asada, a njega podržava znatan dio stanovništva, uključujući sve manjine, možemo li postići održiv mir. Slično je i s Rusijom. Pomažu li sankcije da Rusija postane partner u rješavanju svjetskih kriza? U konačnici, i ako smatramo da Rusija ima demokratski deficit i da njezin režim treba mijenjati, pomažu li tu sankcije? Koliko ja vidim, Putinova popularnost nikad nije bila veća.
Za Krim treba naći rješenje kroz pregovore, iako valja pritom znati da je pozadina krimskog pitanja kompleksnija nego što se to čini. To je povijesno bila ruska zemlja koja je Ukrajini pripojena odlukom Hruščova, a ne plebiscitom ili odlukom izabranih zastupnika. Dakle, pozadina je kompleksna, ali moj stav je da otvorena pitanja u Ukrajini ne smiju biti prepreka suradnji s Rusijom u borbi protiv ISIL-a. To je najveća prijetnja cijelom svijetu, pa tako i našoj regiji. Uostalom, već su proglasili BiH dijelom svog kalifata."
ISIL je kratkorocno prijetnja za Kurde. Dugorocno, od njih mogu samo profitirati. Da nije ISILa Kurdi bi u Iraku tesko uduplali teritorij, u Siriji bi tesko osvojili ovoliki teritorij i proglasili autonomiju. Dobili su podrsku svijeta zato sto je tu ISIL. Sirotinja je propatila, ali su se kurdske perspektive drasticno popravile. I sve to zahvaljujuci ISILu.
Dakle, nisu nikakva prijetnja, stavise...
Prijetnja je Asad kojeg navigira Iran i jos veca prijetnja islamisticki pobunjenicima kojima upravlja Turska. To su stvarni, veoma opasni i mocni neprijatelji. Kakav jebeni ISIL, obicni kozojebi, korisne budaletine.
Kurdi u Siriji su bili gradjani drugog reda. Oni se kao mala djeca raduju jer sada, U RATNO VRIJEME, po prvi put u skolama uce na kurdskom. Sta dalje da ti pricam... 2004 kurdski demonstranti su masakrirani u Kamisliju! Na desetine mrtvih i ranjenih. Eto kakav je odnos imao zlocinacki rezim prema Kurdima. Taj rezim poznaje samo zakon sile. Sada je na drugoj strani do zuba naoruzan narod pa su zacepili labrnju, jos se ulizuju tu i tamo... Basar kaze da nema nista protiv kurdske autonomije, a 10 godina ranije je masakrirao taj narod!
Kurdi imaju gorko iskustvo sa Baath rezimom. Malo je reci da ih mrze. I nikada im nece vjerovati.
Jedino su Turci opasniji neprijatelj.
-
Kaligula I
#13203 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:- SAA vojnici u pauzi između borbi:
Another awesome video by the 2 Syrian Arab Army soldiers ( Ghaith Mostafa and Baraa Kozayz ) playing (Unbreak my heart by #Toni_Braxton) in their room in their military base underground.
______
...a smiju li oni upražnjavat ovu drevnu igru?...

- ioannes
#13204 Re: Sirija vol. 2
Odakle vadiš ovakve gluposti čovječe božiji?Kikibombona wrote:
Asad
Oholi i beskrupulozni diktator. Zvijer od covjeka. Boli ga kurac za sve, rusi sve pred sobom samo da bi ostao na vlasti. Nista mu nije bitno i sveto.
Jel ga osobno poznaješ?
- salik79
#13205 Re: Sirija vol. 2
Savo mu hakov´o profilioannes wrote:Odakle vadiš ovakve gluposti čovječe božiji?Kikibombona wrote:
Asad
Oholi i beskrupulozni diktator. Zvijer od covjeka. Boli ga kurac za sve, rusi sve pred sobom samo da bi ostao na vlasti. Nista mu nije bitno i sveto.
Jel ga osobno poznaješ?
- Kikibombona
#13206 Re: Sirija vol. 2
Ne poznajem osobno ni Hitlera, ni Milosevica, ni Muslinija, ni Idi Amina, ni Sadama Huseina... pa znam da su monstrumi...ioannes wrote:Odakle vadiš ovakve gluposti čovječe božiji?Kikibombona wrote:
Asad
Jel ga osobno poznaješ?
Sta mislis kako?
- Kikibombona
#13207 Re: Sirija vol. 2
Pa naravno smo se slozili!salik79 wrote:
Savo mu hakov´o profilVidio si kako slaga da smo se nas dvojica "slozili" oko necega, a da ni trepnuo nije?!
Dok postavljas clanke Kurdpressa odmah postaje jasno ko stoji iza stranice.
- ioannes
#13208 Re: Sirija vol. 2
Ti si jednostavno žrtva medija....Kikibombona wrote:Ne poznajem osobno ni Hitlera, ni Milosevica, ni Muslinija, ni Idi Amina, ni Sadama Huseina... pa znam da su monstrumi...ioannes wrote:Odakle vadiš ovakve gluposti čovječe božiji?Kikibombona wrote:
Asad
Jel ga osobno poznaješ?
Sta mislis kako?
Preuzimaš zapadnjačku taktiku demoniziranja političkog neprijatelja i čak toga nisi svjestan,po tome vidim da ama baš ništa nisi naučio iz bliže povijesti
- salik79
#13209 Re: Sirija vol. 2
K'o i oni kurdski demonstranti sto mahase kurdskim zastavama, a palise iranske zastave. Sve su ti ono, moj Kiki, latentni KurdpressovciKikibombona wrote:Pa naravno smo se slozili!salik79 wrote:
Savo mu hakov´o profilVidio si kako slaga da smo se nas dvojica "slozili" oko necega, a da ni trepnuo nije?!
Dok postavljas clanke Kurdpressa odmah postaje jasno ko stoji iza stranice.
- Co0l
#13210 Re: Sirija vol. 2
Prestani lagati i sluziti se Risto Djogo metodama.Pobunjenici nisu vrsili genocid niti su ISIL-ovi teroristi pobunjenici.Kaligula I wrote: ...koliko vidim to zulja i tebe......nego, koja je, po tebi, bolja varijanta za Kurde, SAA ili ISIL?...zbilja me iznenađuješ svojim stavom prema Assadu...zasto toliko insistiras na njemu kad odlično zna da se radi o necem mnogo vecem i znacajnijem...u borbi protiv epidemije zla cilj opravdava svako sredstvo...rezultat se pika, a način je sporedan...prljavstina je njemu nametnuta...evo ti citat Stipe Mesića na ovu temu:
" Jedno je rušenje pojedinaca, a drugo cijelih država. Je li se libijska džamahirija trebala reformirati? Jest. Je li se to moglo napraviti a da se ne ruši cjelokupni režim i izaziva današnji kaos u kojem pet plemena ratuju jedni protiv drugih? Rušenje Sadama Huseina? Za njim nitko neće žaliti, no ako se to radi treba li pritom sto tisuća vojnika ostaviti bez posla, s oružjem u rukama? Vojnik jedino zna pucati. Sirija? Je li demokratizacija to da danas pobunjenici vrše genocid nad manjinskim narodima, poput jezida i kršćana? Jedno od mjerila demokratičnosti nekog društva jest odnos prema manjinama. A sve manjine u Siriji podržavaju Asada kojeg smo mi proglasili nedemokratskim diktatorom.
Više puta mi je objašnjavao kako je njegov otac bio tvrdolinijaš, da je državne strukture napunio takvim kadrovima, te da mu treba nekoliko izbornih ciklusa kako bi izvršio kadrovske promjene i modernizirao državu.
Al-Qa’ida je usmjerena na rušenje režima u pojedinim državama i uspostavu šerijata kroz preuzimanje vlasti, kao što je primjerice bilo u Afganistanu. ISIL je usmjeren na rušenje država i uspostavu kalifata. Njihov cilj je, dakle, prekrajanje globusa i stvaranje nove arhitekture svijeta. Tragično je da međunarodna zajednica to ne vidi.
Ako mi u Siriji kažemo da u startu ne želimo Asada, a njega podržava znatan dio stanovništva, uključujući sve manjine, možemo li postići održiv mir. Slično je i s Rusijom. Pomažu li sankcije da Rusija postane partner u rješavanju svjetskih kriza? U konačnici, i ako smatramo da Rusija ima demokratski deficit i da njezin režim treba mijenjati, pomažu li tu sankcije? Koliko ja vidim, Putinova popularnost nikad nije bila veća.
Za Krim treba naći rješenje kroz pregovore, iako valja pritom znati da je pozadina krimskog pitanja kompleksnija nego što se to čini. To je povijesno bila ruska zemlja koja je Ukrajini pripojena odlukom Hruščova, a ne plebiscitom ili odlukom izabranih zastupnika. Dakle, pozadina je kompleksna, ali moj stav je da otvorena pitanja u Ukrajini ne smiju biti prepreka suradnji s Rusijom u borbi protiv ISIL-a. To je najveća prijetnja cijelom svijetu, pa tako i našoj regiji. Uostalom, već su proglasili BiH dijelom svog kalifata."
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13211 Re: Sirija vol. 2
i tako je kiki presao na tamnu stranu
- Kikibombona
#13212 Re: Sirija vol. 2
Ja mislim da si ti zrtva necega, ne bih sada da se bavim dijagnozama, jer ne vidis da se radi o diktatoru i bolesniku.ioannes wrote:
Ti si jednostavno žrtva medija....
Preuzimaš zapadnjačku taktiku demoniziranja političkog neprijatelja i čak toga nisi svjestan,po tome vidim da ama baš ništa nisi naučio iz bliže povijesti
Black Swan
Nisam ja nikada bio na strani Basara Asada. Boze me sacuvaj.
Moj komentar iz 2013, treci po redu koji sam napisao na temi Sirija
Cijelo vrijeme pisem da je Asad krvolocni diktator. Ne znam cemu se cudite.Moje misljenje.. U Siriji na obe strane ima ljudi sa dobrim namjerama, ali glavnu rijec vodi krvolocni diktatori i ljudski skart inspirisan vjerskim fanatizmom i patoloskom mrznjom prema svemu sto nije po njihovoj mjeri. Licno smatram da je za Siriju najbolja podjela, a ako vec neko mora pobijediti, onda je manje zlo da pobijedi Asad. To kazem samo zato sto su na njegovoj strani sve etnicke i vjerske grupe, dok drugu stranu u apsolutnoj vecini tvori samo jedna etnicka/vjerska grupa. Nek im je svima bog na pomoci. Lijepo su nasjeli i pristali na borbu od koje ce korist imati najprije USA i Izrael, te mozda Rusija, Iran i Kina. Naivno i glupo.
- Kikibombona
#13213 Re: Sirija vol. 2
Ti iz Kurdpressa su nesto kao Dzevad Galijasevic!salik79 wrote:
K'o i oni kurdski demonstranti sto mahase kurdskim zastavama, a palise iranske zastave. Sve su ti ono, moj Kiki, latentni Kurdpressovci![]()
Ko ce mahati kurdskim zastavama kada ti ajatolah prijeti omocom?
Al' su se zato satrali da masu iranskim!
Evo i kurdskog Staljina, ponosnog 'iranskog' Kurda...
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 4141590532
PAK Peshmerga, Hussein Yazdanpana: We do not recognise the borders, if any part of Kurdistan requires assistance we will go to help.
-
Kaligula I
#13214 Re: Sirija vol. 2
...Kurdi, u toj borbi za svoju državu, između SAA koja čuva svoju državu i ISIL-a koji se bori za halifat, mogu da 'dobace' samo onoliko koliko im se odredi, a ne onoliko koliko žele i mogu...jasno mi je da oni, kao i svi mali narodi, u svojoj borbi za svoje istorijske ciljeve, najviše polažu na američku podršku...ali Ameri kao Ameri, hladni i proračunati, kurdski nacionalni interes će stavit na vagu naspram turskog nacionalnog interesa, a priklonit će se onome koji im donosi više koristi...naravno, ovdje nema dileme ko im je preči i korisniji...rekoh, moglo bi tu biti velikih razočarenja i žala za promešenim prilikama...Kikibombona wrote:
O Mesicu imam veoma lose misljenje. Dobar je kao politicar, odvratan kao covjek.
ISIL je kratkorocno prijetnja za Kurde. Dugorocno, od njih mogu samo profitirati. Da nije ISILa Kurdi bi u Iraku tesko uduplali teritorij, u Siriji bi tesko osvojili ovoliki teritorij i proglasili autonomiju. Dobili su podrsku svijeta zato sto je tu ISIL. Sirotinja je propatila, ali su se kurdske perspektive drasticno popravile. I sve to zahvaljujuci ISILu.
Dakle, nisu nikakva prijetnja, stavise...
Prijetnja je Asad kojeg navigira Iran i jos veca prijetnja islamisticki pobunjenicima kojima upravlja Turska. To su stvarni, veoma opasni i mocni neprijatelji. Kakav jebeni ISIL, obicni kozojebi, korisne budaletine.
Kurdi u Siriji su bili gradjani drugog reda. Oni se kao mala djeca raduju jer sada, U RATNO VRIJEME, po prvi put u skolama uce na kurdskom. Sta dalje da ti pricam... 2004 kurdski demonstranti su masakrirani u Kamisliju! Na desetine mrtvih i ranjenih. Eto kakav je odnos imao zlocinacki rezim prema Kurdima. Taj rezim poznaje samo zakon sile. Sada je na drugoj strani do zuba naoruzan narod pa su zacepili labrnju, jos se ulizuju tu i tamo... Basar kaze da nema nista protiv kurdske autonomije, a 10 godina ranije je masakrirao taj narod!
Kurdi imaju gorko iskustvo sa Baath rezimom. Malo je reci da ih mrze. I nikada im nece vjerovati.
Jedino su Turci opasniji neprijatelj.
- salik79
#13215 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Ti iz Kurdpressa su nesto kao Dzevad Galijasevic!salik79 wrote:
K'o i oni kurdski demonstranti sto mahase kurdskim zastavama, a palise iranske zastave. Sve su ti ono, moj Kiki, latentni Kurdpressovci![]()
![]()
Ko ce mahati kurdskim zastavama kada ti ajatolah prijeti omocom?
Al' su se zato satrali da masu iranskim!![]()
Evo i kurdskog Staljina, ponosnog 'iranskog' Kurda...
https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 4141590532
PAK Peshmerga, Hussein Yazdanpana: We do not recognise the borders, if any part of Kurdistan requires assistance we will go to help.
Pazi ove logike - "Ko ce mahati kurdskim zastavama kada ti ajatolah prijeti omcom?"
Al' zato mu ne prijeti omcom dok pali zgradu javne institucije
Btw, koji ce klinac mahati iranskim zastavama, koje mu ionako vise metar iznad glave!? Ali kad vec ne mase, a smatra ih "okupatorskim" sto ih ba ne spali, a zgradu nekakve institucije spali!? Prije ce najebat zbog spaljene zgrade, nego spaljenog komada platna. A kad je vec poceo paliti bas ce se, eto, ustegnuti da spali i simbol "ugnjetavanja". Ali kurko, ponosno u nju gleda i mirno ispod nje stoji
Kiki, uozbilji se, razmisli malo, pa onda udari po tastaturi!
- Kikibombona
#13216 Re: Sirija vol. 2
Sto si bolan zapjenio, ponavljas dva puta istu rijec. Polako.El Chupo wrote:
@Kiki
iskreno,
...od skora sam ovdje i sam se cesto zapitam o liku Assada ali ovako nesto je toliko podmuklo, bezobrazno , podlo sto ti proturas!
Iz posta u post proturas jebene silose koji su sacuvani, jer istini za volju neces priznati da je to podrucje od 5 duluma zemlje i to opkoljeno sa svih strana moralo kad tad doci u ruke YPG!
Na forumu sam samo iz razloga da kao osoba koja voli Siriju , pokusavam onim neupucenim posjetiocima koji prate ovu temu stvoriti realnu sliku zbivanja u Siriji!
Vasa forumska prepucavanja me ne interesuju, ali pretjerujes!
Silosi u Sarinu su samo jedan slucaj! Ima tih silosa i drugih strateskih objekata koliko hoces. Brana je isto sacuvana. Vec sada je operativna. General Hemo je izjavio kako su Amerikance zamolili da ne unistavaju objekte od vitalne vaznosti, te da ce radije danima oslobadjati odredjeno uporiste nego da sruse nesto od cega ce nakon rata zivjeti.
I sada prije par dana opet slucaj sa silosima juzno od Hasake...
Ruski novinar, prorezimski, Murat Gazdiev...
#ISIS gathering forces at Sabakhil Khiyer grain silos. My Q: Why not call in an airstrike? #SDF A: ppl need silo
https://twitter.com/MuradoRT/status/688057193875292160
Nisu svi isti pa ga jebi. Ne mozete na silu dokazati nesto sto nije tacno. Nemate dokaze. Mozete samo piskarati. A evo, ja sam vam postavio dokaz, Murata Gazdieva, koji jasno prenosi ono sto govorim.
Dovidjenja i prijatno.
-
Kaligula I
#13217 Re: Sirija vol. 2
...slijepče, čitaj s pažnjom da ne bi lupetao ko Maksim po diviziji...Co0l wrote:Prestani lagati i sluziti se Risto Djogo metodama.Pobunjenici nisu vrsili genocid niti su ISIL-ovi teroristi pobunjenici.Kaligula I wrote: ...koliko vidim to zulja i tebe......nego, koja je, po tebi, bolja varijanta za Kurde, SAA ili ISIL?...zbilja me iznenađuješ svojim stavom prema Assadu...zasto toliko insistiras na njemu kad odlično zna da se radi o necem mnogo vecem i znacajnijem...u borbi protiv epidemije zla cilj opravdava svako sredstvo...rezultat se pika, a način je sporedan...prljavstina je njemu nametnuta...evo ti citat Stipe Mesića na ovu temu:
-
Kaligula I
#13218 Re: Sirija vol. 2
...ne, Kiki je uvijek bio na tamnoj strani samo se lažno predstavljao...Black swan wrote:i tako je kiki presao na tamnu stranu
- Kikibombona
#13219 Re: Sirija vol. 2
Ako ga uhvati radi paljevine, ako bude sretan, spucat ce mu kaznu za vandalizam.salik79 wrote:
Pazi ove logike - "Ko ce mahati kurdskim zastavama kada ti ajatolah prijeti omcom?"![]()
![]()
Al' zato mu ne prijeti omcom dok pali zgradu javne institucijeMoj Kiki, primjetis li ti koliko se provaljujes?!
Btw, koji ce klinac mahati iranskim zastavama, koje mu ionako vise metar iznad glave!? Ali kad vec ne mase, a smatra ih "okupatorskim" sto ih ba ne spali, a zgradu nekakve institucije spali!? Prije ce najebat zbog spaljene zgrade, nego spaljenog komada platna. A kad je vec poceo paliti bas ce se, eto, ustegnuti da spali i simbol "ugnjetavanja". Ali kurko, ponosno u nju gleda i mirno ispod nje stoji![]()
Ako ga uhvate radi paljevine, pa uz to nadju kurdsku zastavu, ne gine optuzba za terorizam, spijunazu, atak na islam i ajatolaha...
A znamo sta onda slijedi!
Ljudi koji zive u drzavama gdje egzistiraju represivni rezimi se i sjene svoje plase.
- Kikibombona
#13220 Re: Sirija vol. 2
Borba za nezavisnost je vazda bila neizvjesna. Sadam je zavrsio na vjesalima, vidjet cemo kako ce proci Asad. Kako ce proci lideri pobunjenika? Sve je jos uvijek nepoznato. Buducnost kurdske borbe je isto tako nepoznata. Samo, jedna stvar je veoma vazna. Kurda ima 35 000 000 i imaju fantastican natalitet. Imat ce za par decenija 50, 60, 70 miliona... Sloboda ce doci! Tako veliki narod je nemoguce drzati zatocenim.Kaligula I wrote:
...Kurdi, u toj borbi za svoju državu, između SAA koja čuva svoju državu i ISIL-a koji se bori za halifat, mogu da 'dobace' samo onoliko koliko im se odredi, a ne onoliko koliko žele i mogu...jasno mi je da oni, kao i svi mali narodi, u svojoj borbi za svoje istorijske ciljeve, najviše polažu na američku podršku...ali Ameri kao Ameri, hladni i proračunati, kurdski nacionalni interes će stavit na vagu naspram turskog nacionalnog interesa, a priklonit će se onome koji im donosi više koristi...naravno, ovdje nema dileme ko im je preči i korisniji...rekoh, moglo bi tu biti velikih razočarenja i žala za promešenim prilikama...
PS
Kada sam se lazno predstavljao?
Napisao sam makar 100 negativnih komentara o Asadu i nijedan jedini pozitivan. Ako nadje neko da sam za Asada rekao lijepu rijec, momentalno cu se banovati!
- salik79
#13221 Re: Sirija vol. 2
Kiki, ne idi dublje, nemas kud. Cuj paljenje zgrade institucije pod represivnim rezimom "vandlizam", a drzanje nekakve zastave "terorizam, spijunaza,..."...Evo sve u redu, al' sto ne spalise zastavu, kada je to dio folklora svuda u svijetu, a broji se kao "vandalizam"?!Kikibombona wrote:Ako ga uhvati radi paljevine, ako bude sretan, spucat ce mu kaznu za vandalizam.salik79 wrote:
Pazi ove logike - "Ko ce mahati kurdskim zastavama kada ti ajatolah prijeti omcom?"![]()
![]()
Al' zato mu ne prijeti omcom dok pali zgradu javne institucijeMoj Kiki, primjetis li ti koliko se provaljujes?!
Btw, koji ce klinac mahati iranskim zastavama, koje mu ionako vise metar iznad glave!? Ali kad vec ne mase, a smatra ih "okupatorskim" sto ih ba ne spali, a zgradu nekakve institucije spali!? Prije ce najebat zbog spaljene zgrade, nego spaljenog komada platna. A kad je vec poceo paliti bas ce se, eto, ustegnuti da spali i simbol "ugnjetavanja". Ali kurko, ponosno u nju gleda i mirno ispod nje stoji![]()
Ako ga uhvate radi paljevine, pa uz to nadju kurdsku zastavu, ne gine optuzba za terorizam, spijunazu, atak na islam i ajatolaha...
A znamo sta onda slijedi!
Ljudi koji zive u drzavama gdje egzistiraju represivni rezimi se i sjene svoje plase.
Usput, zar nije bio red, nakon samog paljenja zgrade, da ih "represivni rezim" takvog kalibra "po kratkom postupku"?!
Last edited by salik79 on 21/01/2016 22:32, edited 1 time in total.
-
Objektivni navijac
#13222 Re: Sirija vol. 2
Ne shvatam zasto ISIL i Kurdi ratuju
Zasto se ne razgranice i ne okrenu protiv zajednickoga neprijatelja ,vjestackih kolonijalnih tvorevina Sirije i Iraka !! Kao i agresivnoga hodzisticka rezima u Teheranu !!
- Kikibombona
#13223 Re: Sirija vol. 2
Kakva zgrada institucije?salik79 wrote:
Kiki, ne idi dublje, nemas kud. Cuj paljenje zgrade institucije pod represivnim rezimom "vandlizam", a drzanje nekakve zastave "terorizam, spijunaza,..."...Evo sve u redu, al' sto ne spalise zastavu, kada je to dio folklora svuda u svijetu, a broji se kao "vandalizam"?!
Usput, zar nije bio red, nakon samog paljenja zgrade, da ih "represivni rezim" takvog kalibra "po kratkom postupku"?!
Zapalili su hotel!
A zasto je uopste doslo do nasilnog protesta?
I ta okupatorska zastava je skinuta... Vjerovatno su na pocetku bili fokusirani na zgradu, pa su onda skinuli i zastavu...
Zastava
https://www.youtube.com/watch?v=tgHmSIqvwtw
Nema zastave
https://www.youtube.com/watch?v=B-3smeH1CpM
Iranci nisu kao Turci, ali i ovdje je bilo zrtava.
- Kikibombona
#13224 Re: Sirija vol. 2
El Chupo wrote:Stidi se! Sram te bilo!Kikibombona wrote:
Napisao sam makar 100 negativnih komentara o Asadu i nijedan jedini pozitivan. Ako nadje neko da sam za Asada rekao lijepu rijec, momentalno cu se banovati!
- Co0l
#13225 Re: Sirija vol. 2
Aha,samo prenosis sto drugi kazu a inace se ne slazes sa citiranim i to ponavljas tek onako,reda radi,cisto da se nadje na temi.Kaligula I wrote:...slijepče, čitaj s pažnjom da ne bi lupetao ko Maksim po diviziji...Co0l wrote:Prestani lagati i sluziti se Risto Djogo metodama.Pobunjenici nisu vrsili genocid niti su ISIL-ovi teroristi pobunjenici.Kaligula I wrote: ...koliko vidim to zulja i tebe......nego, koja je, po tebi, bolja varijanta za Kurde, SAA ili ISIL?...zbilja me iznenađuješ svojim stavom prema Assadu...zasto toliko insistiras na njemu kad odlično zna da se radi o necem mnogo vecem i znacajnijem...u borbi protiv epidemije zla cilj opravdava svako sredstvo...rezultat se pika, a način je sporedan...prljavstina je njemu nametnuta...evo ti citat Stipe Mesića na ovu temu: