Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bjelave

#13201 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

rumenige_brajtner wrote:
bjelave wrote:
Kakav si ti navijac kad nemas pojama koliko ste godina tavorili po nizerazrednim takmicenjima. Dakle ne znas osnovne stvari i jos kazes da nije vazno jeste li prvoligasi drugoligasi, zonasi :D ? I kad ne znas osnovne stvari sto se uopce ovdje javljas da diskutiras.
ja pričao o onome što znam, tj. o broju pehara. ti upade ko padobranac s pričom o drugoj i nižim ligama. koliko se ja razumijem u fudbal, pehari se dodjeljuju za osvojena prvenstva i kupove. kad se budu dodjeljivali za nešto drugo, upoznaću se sa materijom. doduše, niko nema pehara osvojenih u prvenstvenim pauzama kao vi, tu vam stvarno skidam kapu, tu ste nedodirljivi.
Pa vidi ne znam kako to da ti objasnim. Prica o peharima i titulama, podjednako kao i prica o ispadanjima i nizerazrednim takmicenjima je jedna te ista, prica o klubu. I ne moze se odvajati. Sad sto ti apeliras, i ne samo ti, da se ovdje ima selektivna memorija to je drugi problem.

A vala i kad smo kod pehara je ne znam koliko vrijedi jedan takav osvojen u konkurenciji Dinama, Zvijezde, Rijeke, Partizana, Hajduka u odnosu na isti koji je osvojen u konkurenciji, Zrinjskog, Modrice, Travnika, Obarske itd.
Sta ti mislis?
Samprotivsviju

#13202 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Steph wrote:Sastavi na derbiju: Sarajevo desetkovano povredama, Željezničar kompaktniji

http://sport033.com/sastavi-na-derbiju- ... mpaktniji/
Ja bih prije startao sa Bekicem gore umjesto Bilbije, a Stojceva u sredinu
vryzas

#13203 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Steph wrote:Sastavi na derbiju: Sarajevo desetkovano povredama, Željezničar kompaktniji

Procitah do "Plavi sa Grbavice su uoči derbija u znatno boljoj poziciji u odnosu na svoje komšije, a ni Memija ni Beganović im neće nedostajati koliko Sarajevu nedostaje Radovac ili zbog problema sa povredama štoper Mihojević."

Kakva strucna analiza :lol:
alchak.ba

#13204 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

predaj se strumfe
izgubio si boj
rumenige_brajtner

#13205 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

Tomahawk11 wrote:Dobro, mi smo igrali Ligu prvaka. Kup UEFA je bio drugorazredno takmicenje :)
kad i gdje?
nema me tamo

#13206 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Znaci prestala je ona lažna skromnost plavih?
Ima da placete na oba fronta!
Tomahawk11
Globalni moderator

#13207 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

rumenige_brajtner wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, mi smo igrali Ligu prvaka. Kup UEFA je bio drugorazredno takmicenje :)
kad i gdje?
http://www.fcsarajevo.ba/en/important-g ... er-1967/29
animus

#13208 Re: Sarajevski derbi

Post by animus »

simonese wrote:Image
Ova slika mi daje samo jedan zakljucak: Štrumfovi sve uradili i imaju volju za :izet: ali nemaju cime, tj. mogu samo da gledaju. Da se ubijes od muke u ovakvoj situaciji.
bjelave

#13209 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

vryzas wrote:

Procitah do "Plavi sa Grbavice su uoči derbija u znatno boljoj poziciji u odnosu na svoje komšije, a ni Memija ni Beganović im neće nedostajati koliko Sarajevu nedostaje Radovac ili zbog problema sa povredama štoper Mihojević."

Kakva strucna analiza :lol:
Pa objektivno jeli se kvalitet Radovca moze porediti Memijom ili Beganovicem?
Za Mihojevica manje vise iako bi nam i on sada dosao jako dobro i igrao bi sigurno jer je puno bolji od Kovacevica. Ja bi sad potisao da nama igra samo Radovac, koji prolazi kroz trojicu za ova vasa obadva.

Mi smo ovime neigranje zbog reprezentacije puno vise osteceni ali vi daleko vise kukate. Al, eto to vam je manir.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13210 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
rumenige_brajtner wrote:
bjelave wrote:
Kakav si ti navijac kad nemas pojama koliko ste godina tavorili po nizerazrednim takmicenjima. Dakle ne znas osnovne stvari i jos kazes da nije vazno jeste li prvoligasi drugoligasi, zonasi :D ? I kad ne znas osnovne stvari sto se uopce ovdje javljas da diskutiras.
ja pričao o onome što znam, tj. o broju pehara. ti upade ko padobranac s pričom o drugoj i nižim ligama. koliko se ja razumijem u fudbal, pehari se dodjeljuju za osvojena prvenstva i kupove. kad se budu dodjeljivali za nešto drugo, upoznaću se sa materijom. doduše, niko nema pehara osvojenih u prvenstvenim pauzama kao vi, tu vam stvarno skidam kapu, tu ste nedodirljivi.
Pa vidi ne znam kako to da ti objasnim. Prica o peharima i titulama, podjednako kao i prica o ispadanjima i nizerazrednim takmicenjima je jedna te ista, prica o klubu. I ne moze se odvajati. Sad sto ti apeliras, i ne samo ti, da se ovdje ima selektivna memorija to je drugi problem.

A vala i kad smo kod pehara je ne znam koliko vrijedi jedan takav osvojen u konkurenciji Dinama, Zvijezde, Rijeke, Partizana, Hajduka u odnosu na isti koji je osvojen u konkurenciji, Zrinjskog, Modrice, Travnika, Obarske itd.
Sta ti mislis?
hahahah po obicaju @bjelave srlja iz nebuloze u nebulozu!!! Pa dobro velikani YU lige po toj logici onda bi u ovoj supackoj ligi trebali imati do sada osvojenih 10 titula ko Dinamo iz Hrvatske a vi jedva skupili dvije ili manje od tamo nekog Zrinjskog i Sirokog a skoro tri puta manje o donoga sto je nekada ispadao u drugu ligu a sto se vama nije desilo kao rezimskom klubu kad se radi vas prosirivala liga. Jadni Zeljo....od druge lige do zvijezda. E kad ste godinama vidjeli da vam je najveci domet XXI vijeka gledati Zelji u dupe onda ste nasli "utrpanog" da vam kupi klub...ma nasli ste vi moj da ne kazem sta...nasla vam opet vlast ali nebitno.....i opet tu sezonu kad ste najavili "opsti teror fudbalskom loptom" u PL jedva bjezite jedan jedini bod Zelji koji eto uzgred kako kazete nema para da plati vodu.
I da kad toliko velicas YU ligu sto bi se i slozio sa tobom pa mozes onda misliti kolika je Zeljo bio institucija kad je igrao u cetvrtfinalu i polufinalu kupa UEFA, tamo gdje nisu mogli UDBASI da donose odluke.
Da ti kazem onako posteno ne postiji sfera jednostavno gdje ste bolji jer kakvu god matematiku da upotrijebis sa tacnim rezultatom nema vas nigdje. Evo i da nas dobijete sa 5:0 i osvojite titulu jos uvijek vam fale 3 da nas prestigneete a mozes mislit kad Zeljina omladina ovako kara ovu ligu ove godine sta ce raditi sljedece....a "utrpani" vam nece sigurno kupiti Ronalda....jos ako kralj banana svrati u Dolinu Cupova....pa...vi ..pa vi cete se rasformirati!!!!!
vryzas

#13211 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Image
agnostic_front

#13212 Re: Sarajevski derbi

Post by agnostic_front »

vryzas wrote:Image
:D :D :izet: :thumbup:
vryzas

#13213 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

animus wrote:
Ova slika mi daje samo jedan zakljucak: Štrumfovi sve uradili i imaju volju za :izet: ali nemaju cime, tj. mogu samo da gledaju. Da se ubijes od muke u ovakvoj situaciji.

:D
Steph

#13214 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

Pa pogledaj koliko igrača fali Sarajevu i onda opet pročitaj tu rečenicu, a i rečenicu prije te.

Btw. recimo i da Berberović prije da neće nego da hoće igrati.
vryzas

#13215 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Steph wrote:Pa pogledaj koliko igrača fali Sarajevu i onda opet pročitaj tu rečenicu, a i rečenicu prije te.
Procitao sve do...sta reci. :-) Fali 6 od 45 :? :D
ZonFon

#13216 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

Mi cemo se rasformirati a osiguran budzet za naredne 3 sezone. Oni koji cekaju da se DzekA proda i ako dodje kralj banana i ako im prorade firme ce da dominiraju narednih godina. Mnogo interesantno razmisljanje.
Samprotivsviju

#13217 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote: a mozes mislit kad Zeljina omladina ovako kara ovu ligu ove godine sta ce raditi sljedece....a "utrpani" vam nece sigurno kupiti Ronalda....jos ako kralj banana svrati u Dolinu Cupova....pa...vi ..pa vi cete se rasformirati!!!!!

Sljedece godine cete opet pricat o evropi kao cilju.

Cuj doci ce kralj banana, sta ce vam dat... bananu ? :lol: :lol: :lol:
hrasno38

#13218 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Steph wrote:Pa pogledaj koliko igrača fali Sarajevu i onda opet pročitaj tu rečenicu, a i rečenicu prije te.

Btw. recimo i da Berberović prije da neće nego da hoće igrati.
Pa Berberovicu ste do neki dana jebavali sve moguce sto postoji a sad odjednom njegovo neigranje hendikep????????
hrasno38

#13219 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:
hrasno38 wrote: a mozes mislit kad Zeljina omladina ovako kara ovu ligu ove godine sta ce raditi sljedece....a "utrpani" vam nece sigurno kupiti Ronalda....jos ako kralj banana svrati u Dolinu Cupova....pa...vi ..pa vi cete se rasformirati!!!!!

Sljedece godine cete opet pricat o evropi kao cilju.

Cuj doci ce kralj banana, sta ce vam dat... bananu ? :lol: :lol: :lol:
ma mozda nam i cunu da ali mi i sa cunom smo sa vama u najmanju ruku bare bare:)
Steph

#13220 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

Pa kada nemaš nijednog desnog beka na raspologanju onda je to valjda hendikep, ili valjda nije...?

45? ok, nema potrebe da granamo, nama fali haman čitava solidna postava.
simonese

#13221 Re: Sarajevski derbi

Post by simonese »

animus wrote:
mali ali tehnicar
Samprotivsviju

#13222 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

ZonFon wrote:Mi cemo se rasformirati a osiguran budzet za naredne 3 sezone. Oni koji cekaju da se DzekA proda i ako dodje kralj banana i ako im prorade firme ce da dominiraju narednih godina. Mnogo interesantno razmisljanje.
Prije ce Celik naci investitora nego oni
hrasno38

#13223 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:
ZonFon wrote:Mi cemo se rasformirati a osiguran budzet za naredne 3 sezone. Oni koji cekaju da se DzekA proda i ako dodje kralj banana i ako im prorade firme ce da dominiraju narednih godina. Mnogo interesantno razmisljanje.
pa sta ce nam investitor kad se i bez njega evo borimo za titulu...da dodje investitor vi bi se morali ugasiti jer titulu ne bi vidjeli ne 8 nego 16 godina.
Samprotivsviju

#13224 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:
pa sta ce nam investitor kad se i bez njega evo borimo za titulu...da dodje investitor vi bi se morali ugasiti jer titulu ne bi vidjeli ne 8 nego 16 godina.
Koliko je tebi ono godina ?
Raigor Stonehoof

#13225 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

vryzas wrote:Image
prepisel se nekad

Image
Post Reply