Ma računao sam i taj kod stadiona Grbavica, pretpostavljam da njega nisi. Znači: Kod stadiona, skretanje u Kemala Kapetanovića, skretanje za Trg heroja, prije mosta, na mostu, glavna ulica, hitna, ŽIŠ, pred Mercatoromfoxlife wrote: ↑09/07/2021 16:40kako 9 ja nabrojah 7 u sebimistek wrote: ↑09/07/2021 01:59 Ovakav kružni bi na oba mjesta bio više nego smislenAli, ko će to skontati. I kad skontaju, trebat će 5-6 godina da realizuju.
Već sam par puta pisao o tome, ali Novo Sarajevo vrvi od potrebe za kružnim tokovimaOd Željinog stadiona do Mercatora 9 semafora
1000m, okruglo
![]()
ps. 8 zaboravio sam onaj na wilsu gdje ti je deveti?
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
mistek
#13201 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
selma 83
#13202 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ne mora se paliti za oba smjera, ali kad je već zeleno za te iz pravca mosta, što nije meni koji hoću pravo, ka mostu? Imaju dvije trake, nek bude crveno za one koji idu prema Trgu heroja (Palmi), ali ne vidim smisao u tome da u tih 10-15 sekundi nije zeleno meni koji idem pravo. Kad ideš prema Palmi, ok je, jer bi svakako čekao da prođu ovi iz kontra pravca. Kad ideš pravo, besmisleno jeproblemnatravunu wrote: ↑09/07/2021 06:43 Često tu vozim, i mogu reći da tako podešeni semafori nisu nimalo besmisleni, čak naprotiv, prvo se pali zeleno ka stadionu, i u tih prvih 10 sekundi prođu uglavnom svi auti, tako da iz smjera od stadiona auti skreću lijevo ka Palmi bez stajanja i čekanja...može biti da bi i kružni tok to dobro regulisao, ali nema tu baš mjesta, tako da je i ovo bolje rješenje nego recimo da je urađeno sa klasičnim, istovremenim paljenjem zelenoga za oba smjera
[/quote]pa evo i da se pali istovremeno zeleno,(kao što se i palilo dfo unazad koju godinu, dok neki pametnjaković nije se toga sjetio) postoji ulazak u raskrsnicu do sredine i pustiš desnu stranu. Kao na svim raskrsnicama kuda na tram.prelazu. Čemu postoji Desna strana kad se polaže voz. I dobro kažeš...ti hoćeš pravo. Ja to inekako iščekam, ali onu dole raskrsnicu i semafore na A transverz. nikako ne mogu skontam šta je inžinjer htio reći/ postići. Ostavio ti od 2 trake samo 1 za pravo. i sad ti naučio da može po gradu i desna pravo, eh ne možeeee
- Novi_Nick
#13203 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zar se ta brda Obad i Zuc nisu mogla povezati tunelima sa 3-4 kraka: jedan krak prema Vogosci, drugi prema recimo Zeljeznickoj stanici, treci prema Buca Potoku. Preko mreze tih tunela kroz brdo Zuc i Obad bi se dosta saobracaja rasteretilo plus sto bi Sarajevo dobilo jako vazne vazdusne koridore, bolji i cisci protok zraka?=mistek post_id=17445999 time=1625822742 user_id=168335
Eh to je druga pričaProđem nekad tim putem preko Obada i mislim da barem 20% kuća uopšte nam pristup cesti, a ceste su svakako divlje potpuno. Slično je i u tom dijelu iznad Zraka, prava džungla. Ali, po meni, nisu ovi toliko strašni za riješiti, osim što politički jedu govna, pa je kao bitno da im se ugodi. Evo ovi gore na Obadu recimo, oni imaju svoj svijet, zajebaju one iz Pofalića uglavnom jer moraju tamo ići, eventualno Buća Potok i to je to. Nema priključaka na Drinsku direktnih, niti ih može biti. Oni će vječno morati ići na Pofaliće ili Buća Potok, a te dvije raskrsnice su ok. Ali, od osnovne škole Pofalići pa do mezarja Obad preko 50 kuća uz Drinsku, koje se direktno kače na nju
![]()
-
mistek
#13204 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajde da ne ulazim u to kako bi se ti tuneli pravili, ali mi nikako nije jasno kako će neko sa Obada ući u taj tunel?
Kontaš kod Zraka neki kružni tok sa tunelima na 4 strane?
Ma po regulacionom planu, sve je to divno riješeno, ali su ljudi napravili urbicid. Prolaskom 6. transverzale od Otoke ka Vogošći stvorili bi se idealni uslovi za naselja na tim padinama Huma i Žuči. Praktično, moglo se tu smjestiti desetine hiljada ljudi. Sad su pola Žuči sjebali
Ma po regulacionom planu, sve je to divno riješeno, ali su ljudi napravili urbicid. Prolaskom 6. transverzale od Otoke ka Vogošći stvorili bi se idealni uslovi za naselja na tim padinama Huma i Žuči. Praktično, moglo se tu smjestiti desetine hiljada ljudi. Sad su pola Žuči sjebali
- mayab
#13205 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Slažem se, đubrad se bavi krparenjem po Grbavici, a zgrada i dalje stoji, sjećam se da je zadnji put pomenuta u vrijeme odlaska kantonalne vlade Maria Nenadića, on se toga uhvatio, prije nego je smijenjen, valjda mislio ako to obećam neće me diratimk ultra wrote: ↑09/07/2021 21:39 Kako i kad ce srediti Safeta Hadzica
Drzavni sud
Raspadnut most
Sve stoji i nema plana ni za narednih 5 godina
Ps
Kad je ono bilo da se zgrada na Grbavici rusi?
Bio je i projekat KT na postojece stanje sa zgradom i nista ni od toga, gledam rekonstruisu rupe znaci ove godine 0 bodova
Treba nama jedan dobar reset i gašenje ove države
Umjesto da se po hitnom postupku radi do kraja Safeta Hadžića iliti južna longitudinala, i time dobije brza i efikasna povezanost trolejbusima , ovo sad je patnja , pogotovo u vrijeme gužvi.
A Džemala Bijedića je tek žalost , par stotina metara rade već godinama , i opet nije gotovo, uz to, kod Grasa počinje -završava niučemu , onda se sada sjetili da rade kružni tok kod Binga, pa ni završni sloj asfalta neće biti u komadu
I onda opet završava na budućem spoju sa IX transferzalom, zašto se tu odmah ne radi kružni tok , pa barem je tu sve ravno i ima mjesta , i zašto odmah ne produže pored FIS-a i Bitumenke, i tu je sve manje više prazno, a sadašnja cesta "oranica" ??
Kakva nesposobna mafijaška đubrad
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13206 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa jbt kad u 25 godina nisi u stanju napraviti jedan komad nove cestemayab wrote: ↑10/07/2021 06:41Slažem se, đubrad se bavi krparenjem po Grbavici, a zgrada i dalje stoji, sjećam se da je zadnji put pomenuta u vrijeme odlaska kantonalne vlade Maria Nenadića, on se toga uhvatio, prije nego je smijenjen, valjda mislio ako to obećam neće me diratimk ultra wrote: ↑09/07/2021 21:39 Kako i kad ce srediti Safeta Hadzica
Drzavni sud
Raspadnut most
Ps
Bio je i projekat KT na postojece stanje sa zgradom i nista ni od toga, gledam rekonstruisu rupe znaci ove godine 0 bodova
Treba nama jedan dobar reset i gašenje ove države![]()
Umjesto da se po hitnom postupku radi do kraja Safeta Hadžića iliti južna longitudinala, i time dobije brza i efikasna povezanost trolejbusima , ovo sad je patnja , pogotovo u vrijeme gužvi.
A Džemala Bijedića je tek žalost , par stotina metara rade već godinama , i opet nije gotovo, uz to, kod Grasa počinje -završava niučemu , onda se sada sjetili da rade kružni tok kod Binga, pa ni završni sloj asfalta neće biti u komadu
I onda opet završava na budućem spoju sa IX transferzalom, zašto se tu odmah ne radi kružni tok , pa barem je tu sve ravno i ima mjesta , i zašto odmah ne produže pored FIS-a i Bitumenke, i tu je sve manje više prazno, a sadašnja cesta "oranica" ??
Kakva nesposobna mafijaška đubrad
Jedino što je razlicito u odnosu na zadnjih 25 godina je komad KT Hrasno Stadion Grbavica, petlja stup i put života, a i to je sve djelomicno zavrseno pa se guzve samo prebacaju na druge dijelove, sva ostala infrastruktura je od olimpijade, a saobracaja x5
-
high_volume
#13207 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo je zanimljivo... U proteklih 25 godina smjenjivale su se Vlade, premijeri i politike, SDA, SDP, evo Koalicija "Trojka", i njihovi saobraćajni ministri. Ministri se mijenjaju, politika saobraćajne infrastrukture ostaje slabo promijenjena. Da li postoje ljudi unutar tog resornog ministarstva koji na neki način opstruiraju, ili djeluju drugačije, da svi ministri "u 25 godina nisi u stanju napraviti jedan komad nove ceste"mk ultra wrote: ↑10/07/2021 09:44 Pa jbt kad u 25 godina nisi u stanju napraviti jedan komad nove ceste
Jedino što je razlicito u odnosu na zadnjih 25 godina je komad KT Hrasno Stadion Grbavica, petlja stup i put života, a i to je sve djelomicno zavrseno pa se guzve samo prebacaju na druge dijelove, sva ostala infrastruktura je od olimpijade, a saobracaja x5
-
kB27
#13208 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pogodite ko na izlazu iz Binga u Dzemala Bijedica skrece lijevo preko dvije trake u suprotnom smjeru i pjesackog ostrva?
Svi osim mene.
Jebo majku seljacku, to se jos provlaci izmedju ovih cunjeva/signalizacije postavljenih na pjesackom ostrvu nakon farbanja. Pa danas dva drota ovdje mogu zaraditi za asfaltiranje ostatka dionice.

Svi osim mene.
Jebo majku seljacku, to se jos provlaci izmedju ovih cunjeva/signalizacije postavljenih na pjesackom ostrvu nakon farbanja. Pa danas dva drota ovdje mogu zaraditi za asfaltiranje ostatka dionice.

- Novi_Nick
#13209 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Dobro ako ne odgovaraju za ta brda Hum, Obad, Zuc tuneli, mozda bi ih viadukti povezali bolje i jednostavnije sa svim djelovima Sarajeva. Ali ovo sa 6tom transverzalom je interesantno, da li ta transverzala prema slici prolazi kroz Buca potok i tunelom dalje za Vogoscu i kako bi se na tu transverzalu kopcali svi ovi sa planine Hum, Obad i Zuc recimo?mistek wrote: ↑10/07/2021 01:06 Hajde da ne ulazim u to kako bi se ti tuneli pravili, ali mi nikako nije jasno kako će neko sa Obada ući u taj tunel?Kontaš kod Zraka neki kružni tok sa tunelima na 4 strane?
![]()
Ma po regulacionom planu, sve je to divno riješeno, ali su ljudi napravili urbicid. Prolaskom 6. transverzale od Otoke ka Vogošći stvorili bi se idealni uslovi za naselja na tim padinama Huma i Žuči. Praktično, moglo se tu smjestiti desetine hiljada ljudi. Sad su pola Žuči sjebali![]()
-
El_comadante
#13210 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kako je krenu neče ni za 10 godina. treba prvo onu zgradu srušiti, a novu još nisu napravili pa onda taj dio spojiti. pa onda ide ovaj dio do Bosmala. onda od Bosmala do raspadnutog mosta, pa tek onda raspadnuti most. s obzirom gdje živimo na jako dugom štapu.mk ultra wrote: ↑09/07/2021 21:39 Kako i kad ce srediti Safeta Hadzica
Drzavni sud
Raspadnut most
Ps
Treba nama jedan dobar reset i gašenje ove države
-
foxlife
#13211 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zanimljivo da je od 12te tranferzale pa zapadno skoro sve napravljeno
Naravno imalo je i manje objekata na trasama i sl
Al interesantno da se kod nas rade prvo vanjske stvari pa unutrasnje
Naravno imalo je i manje objekata na trasama i sl
Al interesantno da se kod nas rade prvo vanjske stvari pa unutrasnje
-
noviclan
#13212 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ove duple pune za naplatu osiguranja se ubilekB27 wrote: ↑10/07/2021 14:39 Pogodite ko na izlazu iz Binga u Dzemala Bijedica skrece lijevo preko dvije trake u suprotnom smjeru i pjesackog ostrva?
Svi osim mene.![]()
![]()
![]()
![]()
-
the_stick
#13213 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Takodjer je zanimljivo da 12. transverzala nije zavrsena, a godinama vec stoji u ovom danasnjem obliku (tj. do stupske petlje). Neki dan prolazim i gledam, pa od stupske petlje do aerodroma nema niti jedan veci objekat koji bi mogao biti znacajnija prepreka da ovu cestu produze barem do aerodroma. Ne prolazim cesto, ali kad god prolazim na silasku s mosta je cep. A ne vidim da ima apsolutno ikakva naznaka da u skorijoj buducnosti imaju namjeru dalje ovu cestu siriti?
-
foxlife
#13214 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vjerujem da pijaca ima uticaja na tothe_stick wrote: ↑10/07/2021 19:05Takodjer je zanimljivo da 12. transverzala nije zavrsena, a godinama vec stoji u ovom danasnjem obliku (tj. do stupske petlje). Neki dan prolazim i gledam, pa od stupske petlje do aerodroma nema niti jedan veci objekat koji bi mogao biti znacajnija prepreka da ovu cestu produze barem do aerodroma. Ne prolazim cesto, ali kad god prolazim na silasku s mosta je cep. A ne vidim da ima apsolutno ikakva naznaka da u skorijoj buducnosti imaju namjeru dalje ovu cestu siriti?
Mozda grijesim al sam siguran da je to jedan od razloga
-
Dimu1927
#13215 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
tu samo pomaze skroz zatvaranje tog izlaza/ulaza. ostaviti onaj ulaz nize kod makbela tu je vjerovatno previdjena izlivna traka za bingo kao i lijevo skretanje prema gradu ?kB27 wrote: ↑10/07/2021 14:39 Pogodite ko na izlazu iz Binga u Dzemala Bijedica skrece lijevo preko dvije trake u suprotnom smjeru i pjesackog ostrva?
Svi osim mene.![]()
![]()
![]()
![]()
-
noviclan
#13216 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako nabave parkomat kao u kolodvorskoj sigurno da treba ulaz biti kod makbela a ako ne onda moze ulaz sa glavne i izlaz sa glavne ali vozi sestro prema alilovicima a ne preko punne prema grasu
-
kB27
#13217 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Iskljucivo fizicka prepreka izmedju traka tu moze pomoci, i kao da namjerno nije planirana iako je bilo prostora. Najgore uradjena rekonstrukcija ceste ikada u Sarajevu, kako dizajnom tako i realizacijom.
-
BadBoy
#13218 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ništa me ne čudi. Stvarno mrzim što ovo moram reći, ali do sada sam samo 3 puta bio u tom novom Bingu i svaki put sam se vratio zaprepašten. U tom dijelu grada živi neka druga vrsta ljudi... Jednostavno, od sad zaobilazim taj dio grada koliko god je moguće.kB27 wrote: ↑10/07/2021 14:39 Pogodite ko na izlazu iz Binga u Dzemala Bijedica skrece lijevo preko dvije trake u suprotnom smjeru i pjesackog ostrva?
Svi osim mene.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
#13219 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mosa Mercator Ložionička, pretpostavljam?BadBoy wrote: ↑11/07/2021 10:56Ništa me ne čudi. Stvarno mrzim što ovo moram reći, ali do sada sam samo 3 puta bio u tom novom Bingu i svaki put sam se vratio zaprepašten. U tom dijelu grada živi neka druga vrsta ljudi... Jednostavno, od sad zaobilazim taj dio grada koliko god je moguće.kB27 wrote: ↑10/07/2021 14:39 Pogodite ko na izlazu iz Binga u Dzemala Bijedica skrece lijevo preko dvije trake u suprotnom smjeru i pjesackog ostrva?
Svi osim mene.![]()
![]()
![]()
![]()
Išao, pišao, crème de la crème sarajevske shopping elite.
-
BadBoy
#13220 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma mosa bilo šta drugo. Ovdje su fakat neki drugi ljudi. Vlada opšti haos.Naslovnica wrote: ↑11/07/2021 11:04Mosa Mercator Ložionička, pretpostavljam?
![]()
-
Naslovnica
#13221 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Najgori je onaj Bingo na Stupu, tamo je redovno kao korida, prestali smo ići.BadBoy wrote: ↑11/07/2021 11:20Ma mosa bilo šta drugo. Ovdje su fakat neki drugi ljudi. Vlada opšti haos.Naslovnica wrote: ↑11/07/2021 11:04
Mosa Mercator Ložionička, pretpostavljam?
![]()
Ovaj novi me nervira zbog papaka koji pored onoliko mjesta za parkiranje ispred i u garaži, uvijek nađu za shodno da parkiraju na tamo gdje nije predviđeno, od dijelova za pješake do mjesta za invalide. Security služi ničemu. Ostalo mi je OK, osim što sam nedavno u pohovanom karfiolu našao puno truleži i uholadžu, prijavio preko e-maila, tanak feedback, izvinite i neko će vas kontaktirati i na tome je ostalo.
One gaće i namještaj pored sireva i povrća, Bingo in it's finest.
A da ima papanluka i nevaspitanih roditelja i potomaka, na to sam više skoro pa oguglao.
-
noviclan
#13222 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hahaha dovar dobar review fakat i mene nerviraju parking papci, sta radi securizy ali kada bi im zdipio areon miris odmah bi te zaustavili
-
kB27
#13223 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Rade po nalogu - nalog je da ne diraju parking papke, da ne opominju za postivanje epidemioloskih mjera, ne kontroliraju broj osoba u objektu (dok je bilo na snazi, ne znam da li je sad), itd. Bolje placati kazne i ugrozavati ljude nego umanjiti prodaju. Pola ih ne bi ni doslo da "mora u garazu", i istih tih pola misli da se garaza placa.
-
BadBoy
#13224 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisam ni ja ispo iz carskih muda pa da se nešto sad prenemažem. A također znam da papaka ima svugdje. Ali dole je jednostavno za mene sve skupa previše. Počevši od izrovane ceste (koju su sad eto završili donekle) preko papaka na parkingu, do toga da se njih šest nagura između dvije rafe i vijeća koju će kafu uzeti. Pa onda ostavljanje kolica na sred prolaza, guranje preko reda, generalni stav bolikurčevstva prema svima drugima... Previše brateNaslovnica wrote: ↑11/07/2021 11:39Najgori je onaj Bingo na Stupu, tamo je redovno kao korida, prestali smo ići.
Ovaj novi me nervira zbog papaka koji pored onoliko mjesta za parkiranje ispred i u garaži, uvijek nađu za shodno da parkiraju na tamo gdje nije predviđeno, od dijelova za pješake do mjesta za invalide. Security služi ničemu. Ostalo mi je OK, osim što sam nedavno u pohovanom karfiolu našao puno truleži i uholadžu, prijavio preko e-maila, tanak feedback, izvinite i neko će vas kontaktirati i na tome je ostalo.
One gaće i namještaj pored sireva i povrća, Bingo in it's finest.![]()
A da ima papanluka i nevaspitanih roditelja i potomaka, na to sam više skoro pa oguglao.
-
Naslovnica
#13225 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma sve jasno ba, pun grad japaja bolikuraca, a meni sve manje pod kapu može stati.
Fakat ne znam da li je do mene ili nije, ali iz godine u godinu život u Sarajevu postaje sve više frustrirajući i sve manjeanje kvalitetan.
Barem za mene koji sam tu rođen i odrastao.
Fakat ne znam da li je do mene ili nije, ali iz godine u godinu život u Sarajevu postaje sve više frustrirajući i sve manjeanje kvalitetan.
Barem za mene koji sam tu rođen i odrastao.