Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#13201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

faer wrote:sta god da si/zelis biti, ne pomaze ti. lupas i izmisljas, stalno.
Ovo sam zaista lupio, priznajem :D
Corto Maltese wrote:... donacije koje je drugi član predsjedništva, vjerovatno ste čuli za njega, Željko se zove, obezbijedio?
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#13202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Dr. Kuca wrote:Najkrvavije je da zeljko proziva nekoga, lopov, neradnik a on bio vlast 8 godina. Da nije smjesno bilo bi zalosno. :lol: :lol:
ovo sta ti kazes za zeljku vrijedi za sda 20 i kusur godina.
Ned071

#13203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

faer wrote:
chelo wrote:

Ja ovaj nastup, raspolozenje javnog skupa i sveukupnu suplju na kucnom savjetu ne bih izrdzao...
Toliko nicega receno, a toliko paznje :-) Obdaniste.
hos i ti za raguza glasati? jel i ti ko i korto glasas za raguza zbog podrske kordicu? to je prava ideja i ekipa.
dakle, ne ulazim u program i slicne stvari. kazem ti lijepo, znam covjeka licno i znam sta je pricao o svom zivotu. ovo za mladica u oci je laz. on sam je pricao sto puta da je izasao u transporteru un, jer je nesto radio za njih tokom rata, prevoditelj ili slicno. ostalog se ne doticem, samo kazem da kad moze ovo slagat, moze slagati jos milion krupnijih stvari. ako je suljagic tvoj izbor tro je ok. ja ga znam i znam da nije sav svoj a takav mi ne treba u predsjednistvu
weredsf

#13204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:O Emiru, direktno iz usta Semira Efendića- Saffa (valjda mu je to nadimak, vidim stalno se neki Saff pominje!?)

Da, ono nikako objasniti :-) :-)
Dr. Kuca

#13205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

crysis wrote:
Dr. Kuca wrote:Najkrvavije je da zeljko proziva nekoga, lopov, neradnik a on bio vlast 8 godina. Da nije smjesno bilo bi zalosno. :lol: :lol:
ovo sta ti kazes za zeljku vrijedi za sda 20 i kusur godina.

= da je isti ko i oni.
drug_profi

#13206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Dr. Kuca wrote:Kako? Kad je df 90% kadar izbjeglice sdp-a? sbb od svaki stranke pomalo onaj sljam koji nije tamo prolazio. Sposobni su nema sta. Cak ni medjusobno ne mogu da se organizuju.
VjecitiStudent wrote:
drugi profil wrote:Ne kontas ti bas jelde? Bitno je ukloniti SDAiP sa sehare. Onda ce biti moguce i tim strankama da se prociste. Onda tek mozemo ocekivati promjene jer ove stranke djl nemaju infrastrukturu ni kapacitet.
Dakle treba halaliti jedan mandat da se to desi. Potpuno je nebitno ko ce biti na vlasti jer ce biti isto govno kao zadnjih 8 godina

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Ukloniti SDA sa sehare tako što ćeš pomoći SBB-u (SBB =ex-SDA + ex-SBiH) da zauzme seharu????

Ne drži bh. desnicu na vlasti njihov kvalitet, već nestrpljivost svih ovih pseudolijevih stranaka da se što prije domognu vlasti gdje im onda i savezi sa đavolom izgledaju opravdani.
Potpuno nebitno. Kazem da je sljedeci mandat propast ko god da ga dobije. Samo je pitanje hocemo li poceti proces smjene vlasti i staviti do znanja svakom buducem da se na kraju odgovara za rad i nerad pa mozda i krivicno. Tad ce i tuzioci prestati biti naklonjeni vlasti vec ce raditi svoj posao.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Dr. Kuca

#13207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Opet cu da kazem dok neko nedobije 51% sva prica o boljem zivotu je presmjesna. Uvjek ce biti opstrukcija i pijavica tipa radeljas i onog muza od pjevacice one, koji ce ucjenjivat ove vece stranke.
dustaban

#13208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Image

Ovakvih zena je jako mnogo i, necete vjerovati, njihov glas jednako vrijedi kao i glas Corto Maltesea, VjecitogStudenta, Chele... svih nas koji ovdje palamudimo.
Ovakvi glasaci kad dobiju listic traze IME. I zato promjena DF u DF Zeljko Komsic nije losh potez.
forel

#13209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Mozel malo argumenata, dokaza, sta je uradio Izetbegovic ta i on je 8 godina u predsjednjistvu, sta je uradio Radmanovic?Ko je radnik ako je Zeljko neradnik?
JedanMova

#13210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:
Marko Zarko wrote:
Corto Maltese wrote:Da li bi neko od ljubitelja lika i djela bio pristojan da nam baci malo svjetla na istoriju stvaranja stranke, sa posebnim osvrtom na evoluciju imena od "Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine" u "Demokratska Fronta- Željko Komšić".
Da li bi neko politički analitičan bacio malo svjetla da je u EU Sloveniji pobijedila stranka koja se zove Stranka Mire Cerara (SMC) i da s tim nije imao problem svaki treći Slovenac i dao joj glas, kao što ću ja dati Željku Komšiću, ako ništa onda zbog ovako jalovih napada iz "centrala" :-D
Nisi shvatio pitanje. Nisam pitao ko je pobijedio u Sloveniji, već kako se ime stranke "Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine" pretvorilo u "Demokratska Fronta- Željko Komšić".
Zna li se ko je došao na tu ideju, šta ga je nadahnulo, kada i kojim povodom?
Ako neko ima iste podatke za druge BH stranke koje, po imenu i unutrašnjoj demokratiji liče na pomenutu, kao što su na primjer "SNSD- Milorad Dodik", ili SBB - Fahrudin Radončić", ne bi bilo loše da nam ih predoči
Unaprijed hvala.
Sad me zbunjujes...
Do sada sam te bojio u crveno, ali nakon ove izjave mi vuces i na zeleno...

90,9 - Antena, dnevno jedno 20 puta - zvooni mi vise u usima...
"Politicki marketing:
..... Stranka Demokratske Akcije - Bakir Izetbegovic..."
Dr. Kuca

#13211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

forel wrote:

Mozel malo argumenata, dokaza, sta je uradio Izetbegovic ta i on je 8 godina u predsjednjistvu, sta je uradio Radmanovic?Ko je radnik ako je Zeljko neradnik?
Zao mi je, plitak si.
JedanMova

#13212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Dr. Kuca wrote:Sve same izbjeglice ti evo dokazi da nije tako?
Obicaj je da kad nesto tvrdis moras to i arumentovati.
U suprotnom, ti si pedofil - pa ti dokazi da nisi :lol:
JedanMova

#13213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:O Emiru, direktno iz usta Semira Efendića- Saffa (valjda mu je to nadimak, vidim stalno se neki Saff pominje!?)

Kredibilan izvor, nema sta :lol:
Ne znam jel ovo ide uz onu, od sefa mu, da ce im stranka otvarati po 1000 radnih mjesta svakih mjesec dana :evil:

Sve argumentima utemeljene izjave, da se najezis :lol: :lol: :lol:
Last edited by JedanMova on 19/09/2014 11:53, edited 2 times in total.
JedanMova

#13214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Hajmo se vratiti na 400 i neku stranicu i naci nadleznosti Predsjednistva BiH...
Da bi nekoga pljuvao, moras biti malo vise informisan - ovako samo pokazujes koji ti je "opseg djelovanja" malog mozga :!:
forel

#13215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Dr. Kuca wrote:
forel wrote:

Zao mi je, plitak si.
Ja sam plitak?Blago nama kad su takvi ko ti duboki, pa evo vec 20 godina ih pljackaju, kradu i otimaju a politroni poput tebe iznova i iznova biraju upravo te...bravo ja sam plitak sto hocu probat nesto novo, ti budi dubok pa biraj Baketa mozda ti se ostvare zlatne kasike ;)
JedanMova

#13216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Ned071 wrote:
faer wrote:
chelo wrote:

Ja ovaj nastup, raspolozenje javnog skupa i sveukupnu suplju na kucnom savjetu ne bih izrdzao...
Toliko nicega receno, a toliko paznje :-) Obdaniste.
hos i ti za raguza glasati? jel i ti ko i korto glasas za raguza zbog podrske kordicu? to je prava ideja i ekipa.
dakle, ne ulazim u program i slicne stvari. kazem ti lijepo, znam covjeka licno i znam sta je pricao o svom zivotu. ovo za mladica u oci je laz. on sam je pricao sto puta da je izasao u transporteru un, jer je nesto radio za njih tokom rata, prevoditelj ili slicno. ostalog se ne doticem, samo kazem da kad moze ovo slagat, moze slagati jos milion krupnijih stvari. ako je suljagic tvoj izbor tro je ok. ja ga znam i znam da nije sav svoj a takav mi ne treba u predsjednistvu
Da sumiramo:
Ako nesto presutis (sto je istina), pa naknadno kazes - to automatski postaje laz?!!

Ili sam ja nesto fulio ;-)
Corto Maltese

#13217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Prevelika se prašina digla oko ovog govora. Ne sporim da čovjek koji je Emiru potpisao nalog za isplatu 50.000KM, ima najviše prava da priča o tih 50.000KM.
Ali s druge strane, šta je Semir rekao da to već nismo znali?
To da je Suljagić osnivač 1. marta je svima poznato
Kao i to da je 1. Mart dobio donaciju iz fonda za održivi povratak Opštine Novi Grad.
Zna se da je Suljagić javno izjavljivao da je 1. Mart veći od bilo koje političke stranke i da njega politika, u stranačkom smislu više ne zanima.
Isto kao što je javno, u više navrata isticao kako se za njega neće moći glasati.
Objasnio nam je da bi napuštanje Bratunca bilo "izdaja svega onoga za šta je moj otac izgubio život"
A zna se i da je, na kraju balade, Emir napustio, i Bratunac, i 1. mart, i obećanja, iz čega proizilazi da je, da se poslužim njegovim riječima "izdao sve onoga za šta je njegov... "
U tom svjetlu, pišljivih 50.000 maraka je sitna krađa.
Last edited by Corto Maltese on 19/09/2014 12:25, edited 2 times in total.
Dozer

#13218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Corto Maltese wrote:Dopuni niz:

SBB Fahrudin Radončić
DF Željko Komšić
SNSD Milorad Dodik
...
:lol:
Da stoji: "SDA - Bakir Izetbegovic", za tu stranku tek tad niko ne bi glasao :D
Rješenja, u smislu u kojem ga ti očekuješ nema. Za rješenje BH problema treba mnogo više od nečije pojedinačne pameti.
Ali postoje ljudski životi, koji se odvijaju i u gorim političkim sistemima i uslovima, nego su ovi naši.
Moj sarkazam je najviše usmjeren prema onima koji očekuju da politika sve rješi, i koji misle da su svi problemi u politici.
Društvo je otrovano, ljudi su se prozlili, odavno. Potrebne su neke moralne katarze, do kojih se neće doći oslanjanjem na lažne proroke, šarmantne barabe i mudrace od slame.
Pošto znam da te ovaj dio odgovora neće zadovoljiti. Evo ti onaj koji te zanima.
Koliko sam uspio preći po kandidatskim listama, čini se da će skoro svi koje ja, poimenice, zaokružim biti iz Naše Stranke.
Izuzimajući Raguža.
Potpuno svjestan da će moji glasovi otići u vjetar.
Znas da sam i ja u istoj zivotnoj poziciji kao i ti, medjutim - i dalje kontam da se nesto mora mijenjati. Ne radi mene, jebo mene, nego radi djece. Ili ce, po uzoru na sve vrle elitase, i moja zavrsiti studije negdje vani. Jedina razlika je sto im ja, ako budem zivahan tada, necu dozvoliti da vise prismrde ovoj tzv. drzavi.
Patriotizam je ionako samo za naivne budale, a to sam se uvjerio na vlastitoj kozi, vlastitim ocima i vlastitim usima. Isto kao i ti.
Politika, ipak, ovdje moze rijesiti dosta toga, ako cak ne i sve. Medjutim, MI smo ti koji trebamo tu politiku natjerati da rijesi stvari.
A natjerati ih mozemo samo na 2 nacina - ili izborima, pa kazniti dosadasnje neradnike i lopove, ili toljagom, a mozda i cime tezim.
Narod, obicni, a pogotovo onaj stariji od 35-36 godina, nije se "prozlio" ni priblizno koliko mislis. Upravo zato i imamo oko 50% izbornih apstinenata.
Last edited by Dozer on 19/09/2014 12:34, edited 3 times in total.
JedanMova

#13219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:

Prevelika se prašina digla oko ovog govora. Ne sporim da čovjek koji je Emiru potpisao nalog za isplatu 50.000KM ima najviše prava da priča o tih 50.000KM.
Ali s druge strane, šta je Semir rekao da to već nismo znali?
To da je Suljagić osnivač 1. marta je svima poznato
Kao i to da je 1. Mart dobio donaciju iz fonda za održivi povratak Opštine Novi Grad.
Zna se da je Suljagić javno izjavljivao da je 1. Mart veći od bilo koje političke stranke i da njega politika, u stranačkom smislu više ne zanima.
Isto kao što je javno, u više navrata isticao kako se za njega neće moći glasati.
Objasnio nam je da bi napuštanje Bratunca bilo "izdaja svega onoga za šta je moj otac izgubio život"
A zna se i da je, na kraju balade, Emir napustio, i Bratunac, i 1. mart, i obećanja, iz čega proizilazi da je, da se poslužim njegovim rječima "izdao sve onoga za šta je njegov... "
U tom svjetlu, pišljivih 50.000 maraka je sitna krađa.
Uzimajuci u obzir koliko si aktivan ovde, i ovo boldirano iznad - vjerovatno si jako dobro placen za posao koji radis...
Ipak, danas malo ko moze reci "pisljivih 50.000 maraka" :evil:

Po mom skromnom misljenju, malo si pretplacen obzirom da se pocinjes gubiti :evil:
Marko Zarko

#13220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Reče Semir efendić koji je obećao bazen na Dobrinji i kongresni centar kod RTV doma. Evo prošlo dvije godine, kupamo se i kongresamo sve u 16. :-D :-D :-D
forel

#13221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Marko Zarko wrote:Reče Semir efendić koji je obećao bazen na Dobrinji i kongresni centar kod RTV doma. Evo prošlo dvije godine, kupamo se i kongresamo sve u 16. :-D :-D :-D
Na ovo sve treba dodat i Kolđu koji pred 10 000 navijaca obeca masine na Grbavici, nije problem u tome sto je realno pravit Grbavicu preskupo od strane samo jednog nivoa, nego je problem kad takvo nesto obecas na sva zvona pred izbore :D :D
JedanMova

#13222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

forel wrote:
Marko Zarko wrote:Reče Semir efendić koji je obećao bazen na Dobrinji i kongresni centar kod RTV doma. Evo prošlo dvije godine, kupamo se i kongresamo sve u 16. :-D :-D :-D
Na ovo sve treba dodat i Kolđu koji pred 10 000 navijaca obeca masine na Grbavici, nije problem u tome sto je realno pravit Grbavicu preskupo od strane samo jednog nivoa, nego je problem kad takvo nesto obecas na sva zvona pred izbore :D :D
Ma nije problem ni to sto obecas - problem je sto ljudi popuse foru!
forel

#13223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

JedanMova wrote:
forel wrote:
Ma nije problem ni to sto obecas - problem je sto ljudi popuse foru!
Pa to ti pricam :D :D Dos' lola pred 10 000 ljudi i kaze za mjesec dana masine na Grbavici, et ko je navijac Zelje zna a tad bilo preko 10 000 dusa.Smjesno je cime se sve dobijaju glasovi, ja sam u startu znao da od tog nema nista, 30 miliona maraka ne pada u kisi a on da ih nađe gdje?
weredsf

#13224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Koje gluposti, pa covjek nije ni na pola mandata a ti kazes da nije nesto napravio :-) :-) :-) :-)
Kako vam je Avaz isprao mozak, nema dalje..

http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10015
Marko Zarko

#13225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

weredsf wrote:
Koje gluposti, pa covjek nije ni na pola mandata a ti kazes da nije nesto napravio :-) :-) :-) :-)
Kako vam je Avaz isprao mozak, nema dalje..

http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10015

Čovjek jeste na pola mandata, lokalni izbori su bili prije tačno dvije godine. Gdje mu je kongresni centar, neka ga sagradi u dvije godine. Glasali ljudi za njega da se osvete SDP-u i dobili poltronče od Izetbegovića.

Šta je ovo ba nacrt. Nacrtam ti ja Pentagon na Marijin Dvoru.
Post Reply