BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Droog

#13201 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Droog »

Celtic radi imena treba postovati...to je to.
Ovako igracki i kao tim...to je ekipa koja bi (da igra) EPL ispala ko fisek dok bi u Championshipu bi bila u sredini tabele.

To je to.

Pitama su trebala jos minimum 3 onako bolja igraca u svakoj liniji i bolja fizicka sprema da se ovo prodje...

A sta ces kad moras prodati svake sezone najbolje.

Da je odrzati ekipu 3 godine na okupu, bez prodavanja i sa dovodjenjem samo pojacanja, ja vjerujem da bi neki nas klub dosao do grupne faze LP ili EL.
Logovan

#13202 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Kaligrafija wrote:
Logovan wrote:Izvini razum, nisam te prepoznao.
Kad se nema sta reci, onda djonom uklizavanje...
Ekipe sa kojima stvarno nismo imali sta traziti su B. Monhengladbah, Atalanta i Basel to su za nas svemirski timovi, to se vidjelo na terenu, tu tecnost u igri uopste nisam vidio kod Celtica... Mozda je vrijeme krivo, los teren, prva utakmica kvalifikacija, nas bunker, ko zna... Ima vremena mozda i proigraju bolje pa me demantuju, ali u ovoj utakmici ja to nisam vidio...! Evo reci ti valja li Husrefova taktika, jel to staromodno i da li grijesi!?!
Normalno da nemam sta reci kad sam sokiran od tvog izjednacavanja Celtica sa Kazahstancima i evo ne mogu doci sebi. :mrgreen:
Gladbach, Atalanta i Basel jesu mozda jaci od Celtica, ali nisam te citirao radi ovog, kao ni radi toga da li imamo sanse (ili smo imali sanse gledajuci da smo vec ispali) da izbacimo Celtica ili ne. Citirao sam te radi izjednacavanja sa nekim tamo Kairatom. Nadji neku sredinu zivota ti.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13203 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Sta kaze 10-ta liga, al' jbo to sto smo mi 101-va.
I taman tako (na zalost) dodje. 10x bolja liga, 10x skuplji i jbg 10x bolji.
Sto ne znaci da ih necemo klepiti moTa. 8-)
E sad mozemo oko taktike....
Tomahawk11
Globalni moderator

#13204 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Prvo, Celtic je tri puta skuplja ekipa od Kairata.
Drugo, Celtic je prvak svoje zemlje. Kairat nije. Trenutno su tek 4. u svom prvenstvu.
Treće, škotska liga je sigurno duplo jača od Kazahstanske.

Treba nekad priznati da si se provalio, ne ukopavati se još dublje.
Celtic je ubjedljivo najjača ekipa prvog pretkola kvalifikacija LP.
Nadzorna_ploca

#13205 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Gori ste mi vi sto se ubjedjujete sa njima.
splinter

#13206 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Mislim da je @Kaligrafija u većini iznesenih stavova u pravu. Ovdje je problem čim ne pušeš u istu sa ostalim odmah te prozivaju, ismijavaju i tako to.
Ako je Celtic svemirski brod za Sarajevo, onda je i Spartak Trnava isto to za Radnik. Ne toliko po vrijednosti,ali govoreći o tradiciji,infrastukturi, bazi navijača, stadionu, iskustvu igranja evropskih utakmica, pa eto prošle godine igrali u grupnoj fazi i tako to, u svakom slučaju iako ne mnogo skuplji mnogo bolje organizovan u odnosu ne samo na Radnik, nego i jedan drugi u PL BiH. Jbg Radnik ih juče napadne ko da im je u "goste" došao GOŠK.
Problem sarajevskih klubova je nafuranost, pravljenje zvijezda od kloceva, preplaćenost, hronična kur.cobolja, kriminalno zalaganje na terenu i tako to.
Ok, vi ste to sve malo bolje ustrojili nego mi, počistili nek stvari pa ste trenutno ispred nas po mnogim stvarima, ali generalno nema sistema i stvari grade bukvalno od danas do sutra i raspadnu preko noći.
Nema više u sarajevskim klubovima mangupluka, mu.da, igrači su obične plačip.ičke, nema barabe, jalijaša u sportskom smislu da se ne boji nikoga, da gine za dres, da podigne ostale na terenu i tako to, zato smo otprilike tu gdje jesmo sada.
O nekoj stručnosti svakako je smiješno govoriti, pa su ove prethodno pobrojane stvari bile kakav takav garant eventualnog uspijeha.
Nadzorna_ploca

#13207 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Komsije drage..de disite duboko. To sto ste vi u dubiozi vec godinama..samo polako. Opusteno.
Cuj jebeni Celtic porediti sa kazahstanskim mornarima.
Majke mi cirkusanti pisu ovdje. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13208 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Pa ni prvak Kazahstana nije bolja ekipa od Celtica, kako su onda ovi koji će se boriti u Evropu da upadnu :roll:
splinter

#13209 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Nadzorna_ploca wrote:Komsije drage..de disite duboko. To sto ste vi u dubiozi vec godinama..samo polako. Opusteno.
Cuj jebeni Celtic porediti sa kazahstanskim mornarima.
Majke mi cirkusanti pisu ovdje. :mrgreen:
Ok, mislio sam da je @Kaligrafija pitar, do mene, neću više.
Nadzorna_ploca

#13210 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Ma boli me briga sta je, porediti Celtic i nekog treceplasiranog u Kazahstanskoj ligi je smijesno. I jos mi to prodavati kao pricu pa da mi se iz nekog jaza javljate ovdje i potvrdujete smijesne navode.
Ljudi su samo prosle godine prosli grupnu fazu pored Lajpciga koji ove godine igra Ligu prvaka.
Ma slabi ba, mogu se mornari Kazahstana sa njima porediti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13211 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Kaligrafija jeste pitar, ne morate odmah uključivati sarkazam i ironiju u raspravu.
Da je u pravu, nije, a eno ja sam naveo bar 3 argumenta zašto nije.
splinter

#13212 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Tomahawk11 wrote:Kaligrafija jeste pitar, ne morate odmah uključivati sarkazam i ironiju u raspravu.
Čuj to?
Ma hajte molim vas.
Ok nije 100 % u pravu, rekao sam za većinu stvari da jeste, al hajd skontat će te jednog dana . . .
slucajan

#13213 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by slucajan »

Kaligrafija wrote:Nisam mislio da cu ovo ikad reci, ali i pored poraza Siroki odlican... Ovako se igra, muski... Da je Husref postavljao svoju kukavicku taktiku, primio bi Siroki pet golova...! Da se razumijemo volim Husrefa ko covjeka i igraca, volio sam ga i ko trenera, ali ovo sto on postavlja taktiku, ovo je davno prevazidjeno... Povuci se i igrati na kontre, to nikad nije bila igra Sarajeva, nabijanje lopte protivniku, igra sa jednim spicem bukvalno usamljenim ko palma u sahari u najmanju ruku je smijesno... Mozda ce nekome biti smijesno, ali ovaj Kajrat je u pet deka sa Celticom, a mi smo u pet deka sa Sirokim...! Siroki se pokazao veceras ekipa koja ima i glavu i rep, svaka cast... Vjerujem da bi i Sarajevo igralo tako da je bilo malo trenerove hrabrosti...!

Nasa ova liga bi mogla biti najinteresantnija i najneizvjesnija ove godine, puno je pretendenata na titulu, bar po vidjenim utakmicama ove sedmice nasih klubova u Evropi... Zeljo i Borac su jos uvijek nepoznanica za ovu sezonu...!?!
Kralju, o čemu ti pričaš.
Celtic dovede lijevog beka za 4.000.000 €, stopera za 8.000.000 €, odbije 25.000.000 € za odbrambenog igrača...
A mi dovedemo povrijeđenog lijevog beka za dž i stoper na posudbu iz aviona u prvu postavu...
O poređenju Kairata i Celtica se može polemisati...
Ako bi se zajebavali, ali nećemo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13214 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

splinter wrote:
Tomahawk11 wrote:Kaligrafija jeste pitar, ne morate odmah uključivati sarkazam i ironiju u raspravu.
Čuj to?
Ma hajte molim vas.
Ok nije 100 % u pravu, rekao sam za većinu stvari da jeste, al hajd skontat će te jednog dana . . .
Pa nije u pravu za ono najbitnije, tvrdnju da je Kairat u pet deka sa Celticom.
Prozivaš kako isključujemo čovjeka iz tora, jer se ne slažemo s njegovim mišljenjem, a odgovoriš sa - ma hajte molim vas.

Šta od ovog ne stoji:

Prvo, Celtic je tri puta skuplja ekipa od Kairata.
Drugo, Celtic je prvak svoje zemlje. Kairat nije. Trenutno su tek 4. u svom prvenstvu.
Treće, škotska liga je sigurno duplo jača od Kazahstanske.

Ako sve stoji, onda to znači da prilično nije u pravu.

Široki će i u ligi imati velikih problema, jer nemaju pravog napadača.
Sinoć su imali bar 5 odličnih prilika, nisu ih znali realizovati.
mirza_15

#13215 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mirza_15 »

U prevodu, hebo pare. Ne igraju one nikakvu ulogu. Samo treba zapeti, napasti i tu si negdje sa najjačim ekipama Evrope. Kakav crni Celtic. Truba ekipa. Ne znam samo kako ovi veliki klubovi ne skontaju da bespotrebno troše stotine miliona eura godišnje, kad mogu dovesti Dušana Hodžića i samo ga pravilno usmjeriti.
splinter

#13216 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

@ Tomahawk11
Čovjek je samo uzeo primjer odnosa prema igri vas i Širokog, al hajde. Realno koliki god gigant bio, mislim da bi Zvezda hladno izbacila ovog Celtica.
Evo primjer Radnika, koji je sasvim neočekivano i mimo svih očekivanja vratio na fabričke postavke Spartak. Objektivno niko nije očekivao taj rezultat, al su do njega došli muškom igrom i napadajući protivnika. U nekoj defanzivnoj postavci, na kraju bi vjeravatno bio x ili čak i cadvi.
Al šbb - kbb, možemo ovako do sutra, a revanš pred vratima. . .
Tomahawk11
Globalni moderator

#13217 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

splinter wrote:@ Tomahawk11
Čovjek je samo uzeo primjer odnosa prema igri vas i Širokog, al hajde. Realno koliki god gigant bio, mislim da bi Zvezda hladno izbacila ovog Celtica.
Evo primjer Radnika, koji je sasvim neočekivano i mimo svih očekivanja vratio na fabričke postavke Spartak. Objektivno niko nije očekivao taj rezultat, al su do njega došli muškom igrom i napadajući protivnika. U nekoj defanzivnoj postavci, na kraju bi vjeravatno bio x ili čak i cadvi.
Al šbb - kbb, možemo ovako do sutra, a revanš pred vratima. . .
Za odnos prema igri se slažem.
Široki je igrao otvorenije sa Kairatom.
Nadzorna_ploca

#13218 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Pa napali bi i mi Kairat kuci ali ne mozes Celtica tek tako. Isto kao sto Siroki ne bi mogao napasti Celtica.
Porede se zabe i babe. Prosto je ko pasulj i to samo govori koliko je Celtic mocnija ekipa od Kairata jer takve ekipe niti daju loptu niti prostor i jos te stalno pritiscu.
samog_sira

#13219 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by samog_sira »

Daj ba ljudi, da li ste dobre glave. Covjek izvali nevidjenu glupost, jbg sad se valja vadit pa se jos vise ukopava, njega i razumijem...
Al vi mu ozbiljno objasnjavate, ko poredi cetvrtoplasiranu ekipu kazahstanskog prvenstva s jednim Celticom nije za ozbiljnog razgovora. A sto bi volio da nekim nemogucim sadakama Celtic ispadne u 2 prekolu LP i upadne u 3 EL a jos vecim cudom tdotamo dogura strasni siroki, da vidimo tu otvorenu igru i dominaciju sirkobrijezanja, bio bi im petak...
van Basten

#13220 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by van Basten »

Samo da pohvalim hrabru odluku saveza da ne podlegne pritiscima i galami komsija i u Evropu ipak posalje Radnik koji je jucerasnjim nastupom opravdao povjerenje. Siguran sam da zeljeznicar ne bi pobijedio Spartaka.
Usput - ni ja nisam odusevljen nasim pristupom u utprak ali kako vidim i ovdje i u real life u.debeloj sam manjini. Takodjer dijelim stav da je skotska liga u evropskim okvirima realno zaqrac. Ali bez obzira na to ne pada mi na pamet spustati Celtic na nivo prosjecnih kazastanskih ligasa, to bi bilo bas neozbiljno.
cyprus

#13221 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by cyprus »

Naravno da je pretjerano reći da su Celtic i Kairat u pet deka, ali razlika zaista jeste manja nego što većina raje misli... Kairat je poslije Astane vjerovatno najjači kazahstanski klub (bez obzira što su trenutno četvrti), i koliko vidim duplo su skuplji od Sarajeva po transfermarktu... Sa druge strane, Celtic je puno više ime, nego stvarna sila, nije neko sa kim se ne može igrati, to su dokazali mnogi drugi klubovi u proteklim godinama... Realno je da se moglo bolje od ovog 1:3... Neki remi na domaćem terenu uopšte ne bi bio za nekog čuđenja... Al sad, šta je, tu je :)
Nivelacija

#13222 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nivelacija »

Kosevo je uklet stadion, dajte FKS na Bilino i ide Sarajevo do grupne faze :mrgreen:
last mohicans

#13223 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

mirza_15 wrote:U prevodu, hebo pare. Ne igraju one nikakvu ulogu. Samo treba zapeti, napasti i tu si negdje sa najjačim ekipama Evrope. Kakav crni Celtic. Truba ekipa. Ne znam samo kako ovi veliki klubovi ne skontaju da bespotrebno troše stotine miliona eura godišnje, kad mogu dovesti Dušana Hodžića i samo ga pravilno usmjeriti.
:lol: nasmija me. Kako ga usmjeriti, mozda bi mu englesko pivo bolje lezalo? :lol: Fakat, ti evropski timovi, vlasnici,menadzeri, treneri i ostali ispadose levati sta kupuju pored naseg rasadnika profi igrača.
Nadzorna_ploca

#13224 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Celik se inace naigrao utakmica europskih na BP a i repka stalno ide na prvenstva. :mrgreen:
north

#13225 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by north »

Naravno da se ide iz krajnosti u krajnost...ovima što nije drago što Sarajevo igra LP protiv Celtica na skoro punom Koševu, a naravno neće priznati tako nešto, nego samo "realno" pričaju, će reći da Celtic nije top i da je u rangu Spartaka Trnave ili 4 ekipe iz kazastanskog prvenstva :skoljka: ..neko je gore postavio cifre igrača, kad neko kaže ne igraju cifre, pa ne igraju u globalu 100%, ali nisu ni zanemarive, ali igrač koji dođe iz francuske prve lige za 8 mil. da igra u odbrani nije baš tu negdje sa štoperima koji igraju u našoj ligi :D , tako manje-više i ostale pozicije..Sinclair na klupi, ovdje bi s jednom nogom zabio 40 golova....razlika je očita...S druge strane, neki će moji pretjerati isto pa od Celtica praviti giganta što po igri zadnjih sezona definitivno nije, reći da rezulat 1-3 je dobar, a poraz nikad nije dobar da je od Reala (druga stvar je biti zadovoljan eventualnom pristupom, borbom i ostalim).....pogotovo još sad u ovoj fazi Celtic nije toliko prestrašan, i zato se slažem da Sarajevo sa malo, ne puno, ali malo jačom ekipom sa dva-tri dosta bolja igrača na određenim pozicijama i boljom fizičkom spremljenosti je moglo bolje od 1-3....izbaciti ih nikad ne bi mogli, ali neki X pa čak i minimalna pobjeda nije nešto je nezamislivo...iako mislim da će Celtic u najmanju ruku igrati grupe LE ove godine, jer će kako vrijeme bude odmicalo vjerovatno dizati formu..Slažem se da bi s ovakvim Celticom neke ekipe koji nisu giganti puno bolje prošle...Rijeka recimo one sezone kad je upala u grupe, ovakav Celtic bi uzela kući, u najmanju ruku neriješeno..CZ od prošle sezone i Dinamo pogotovo, vjerovatno možda ih i izbacili..

Jedino što je smiješno nešto Sarajevu pametovati, a pratiše klubove u ligi koji zadnjih sezona nisu na nivou da se uopšte nadaju da mogu doći u situaciju da se bore sa "tankim" Celticom...Još puno puno pure treba svima u ligi da se nadaju da pobijede ovakve ekipe, ili ne daj bože izbace u dvomeču :D...za neki X sa njima Sarajevo npr. mora biti jače i spremnije bar za 30%, za pobjedu bar za 50%, a da iz izbaci novih jedno 9 top igrača koji jedu travu :mrgreen: ...
Post Reply