Sirija vol. 2

Locked
Kaligrafija

#131901 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Imao sam jednom raspravu sa Chelijem spominjali smo Iran može ti on potvrditi.
Sta da pitam?! Rekoh - citiraj bilo koji svoj pozitivni upis o Iranu, ili Hizbullahu od 2004 do danas!?

Evo, daj barem iz 2006 i sukoba Hizbullah - IDF!
Moze biti jedino HIV pozitivan upis... :lol:
The 51st State

#131902 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

https://twitter.com/Anand_Gopal_/status ... 6233327616

evidentno je da narod manbidza i okoline ne zeli rezim nazad, kako ce se odvijati situacija dalje budemo vidjeli.
sarajevoxxxx

#131903 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Sta da pitam?! Rekoh - citiraj bilo koji svoj pozitivni upis o Iranu, ili Hizbullahu od 2004 do danas!?

Hezbollah nisam nikada podržavao, za Iran sam imao šta pozitivno napisati. Traži ako ti je baš toliko bitno i ne obraćaj mi se tako šta da pitam? Vrlo dobro znaš o čemu govorimo, ako ti se ne sviđam nemoj mi se obračati. Blagodarim.
Nadzornik

#131904 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sirijska vojska opkolila turske snage u Ras el Ajnu.

Image
Nadzornik

#131905 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#131906 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

:D

Raspolozenje... :thumbup:

salik79

#131907 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Hezbollah nisam nikada podržavao, za Iran sam imao šta pozitivno napisati. Traži ako ti je baš toliko bitno i ne obraćaj mi se tako šta da pitam? Vrlo dobro znaš o čemu govorimo, ako ti se ne sviđam nemoj mi se obračati. Blagodarim.
Lijepo priznaj da lazes. Imao si ti napisati, samo sto nisi. Imas i dan danas, pa ne pises. Ne znam o cemu govoris, znam da nikada nisi niti jednu pozitivnu stvar napisao o Iranu. Nikada.

A, naravno da nikada Hezbollah nisi podrzavao. Gdje ces ga podrzavati kontra IDFa! :oops:
Last edited by salik79 on 21/10/2019 13:57, edited 1 time in total.
Nadzornik

#131908 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

U decembru,u decembru u SAA,stigao sam jaaaaaa,predamnom je,predamnom je duga godina... :D

Nadzornik

#131909 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kazu Ameri da ce ipak da ostave 200 vojnika da "cuvaju" naftna polja.

Blago naftnim poljima,sad su zasticena... :D
Nadzornik

#131910 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Jesenja ljepota... :-D

Image
Nadzornik

#131911 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Britanske snage takodje odlaze iz Sirije.

Also UK forces are leaving Syria.

Image
sarajevoxxxx

#131912 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Lijepo priznaj da lazes. Imao si ti napisati, samo sto nisi. Imas i dan danas, pa ne pises. Ne znam o cemu govoris, znam da nikada nisi niti jednu pozitivnu stvar napisao o Iranu. Nikada.

A, naravno da nikada Hezbollah nisi podrzavao. Gdje ces ga podrzavati kontra IDFa! :oops:
Ne lažem, nemam razloga da lažem o tako bizarnim stvarima, i opet kažem malo više poštovanja, ni ja se tebi tako ne obračam i očekujem od tebe isto tako. Blagodarim.
salik79

#131913 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Ne lažem, nemam razloga da lažem o tako bizarnim stvarima, i opet kažem malo više poštovanja, ni ja se tebi tako ne obračam i očekujem od tebe isto tako. Blagodarim.
Pa de, bizarni, citiraj samo jedan svoj pozitivni upis o Iranu, a ja obecavam da cu od tada samo sa postovanjem se tebi obracati. Ako ti je i to malo, vrlo rado cu se i samobanovati sa foruma.
Čitalac

#131914 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Kako prenosi AFP, turska "sigurna zona" u prvoj fazi biće duga 120 kilometara, dok bi do proširenja na zacrtanih 450 km moglo doći u budućnosti. Ibrahim Kalin, Erdoganov portparol, juče je izjavio da plan o naseljavanju milion izbeglica za sada sada nije ostvariv.
AFP: First stage of Syria 'safe zone' to be 120 km long: Turkish military sources
sarajevoxxxx

#131915 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Pa de, bizarni, citiraj samo jedan svoj pozitivni upis o Iranu, a ja obecavam da cu od tada samo sa postovanjem se tebi obracati. Ako ti je i to malo, vrlo rado cu se i samobanovati sa foruma.
:lol: :thumbup:
sarajevoxxxx

#131916 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo dok sam Saliku tražio post o Iranu :-) naletih na ovaj svoj post iz 2013.

Tada sam rekao da je cilj Zapada da sukob u Siriji što duže traje, da se muslimani ili građani Sirije ubijaju između sebe.

Podjela Sirije o kojoj govori Cheli i drugi, zapravo je samo ekstra bonus na ionako veliki dobitak.

Ali pusti to “sedmica, najdalje mjesec sve je završeno”. (Jedna od rečenica Asadovaca koja se često mogla čuti na početku rata)

sarajevoxxxx
Re: Sirija
30/04/2013 16:12

Challenger__ wrote:
Amričko-izraelski plan je podjela Sirije u namanje 4 entiteta koja će se boriti do samouništenja.

S obzirom da su američko-izraelski pijuni doživjeli debakl oko Damaska,

- Griješiš, Americi i Izraelu ovakva situacija u Siriji upravo odgovara. Umjesto da šalju svoje vojnike da ubijaju muslimane danas to za njih odrađuju sami muslimani. Džebhetu Nusre ubija ove iz Hezbollaha i obratno, radikali se ubijaju između sebe, ljepota jedna. Za Ameriku stradanje nevinih civila od Iraka, Afganistana, pa evo sada i Sirije nikada nisu predstavljali faktor kojeg su ozbiljno uzimale u obzir u svojim bolesnim planovima.

- Najgori mogući scenarijo za Ameriku ili Izrael na Bliskom istoku je da neka strana porazi drugu i da se Sirija počne oporavljati. Pazi samo bolesnih i idiotskih izjava o tome da ne misle djelovati dok se ne pređe crvena linija. To samo um koji je duboko ogrezao u zlu može smisliti i držati se tih nekakvih principa. I malo dijete vidi da i skudovi pogađaju civile manje-više kao i hemijsko oružje. I malo dijete vidi svakodnevna ubijanja sirijskih civila te kako iz dana u dan cijeli Bliski istok srlja u samo još veći haos.

- Svako ko imalo prati vijesti ovo što se danas dešava u Siriji je mogao predvidjeti. Svi su znali da ako revolucija U Siriji krene da će biti krvi do koljena. Amerika je svijesno (do)pustila ovaj krvavi rat u Siriji. Da je kojim slučajem Bešar i pristao na neku mirnu tranziciju, da je u martu 2011. u svim medijima objavio kako u potpunosti stoji iza svih zahtjeva demonstranata i još uz to podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i još pride pozvao cijelu vladu da to isto uradi, Amerika ili Zapad sve bi uradili da tranzicija vlasti iz diktature u demokratiju (ili neki drugi normalniji oblik vlasti od diktature, nebitno) protekne sa što više incidenata i sa što više njihovog bolesnog uplitanja.

- Kome odgovara normalna i jaka Sirija, bez diktature i jednoumlja, već savremena i moderna ? Možda nekim muslimanskim zemljama ali Americi najmanje. Ne samo Sirija već sutra i Saudija ili bilo koja druga kraljevina. Svim tim zemljama pored njihovih bolesnih ideologija najveću opasnost predstavlja i Zapad, koji je po ovome što je do sada pokazao i što do sada (ne)rade u Siriji izgleda spreman na sve, samo ne na normalizaciju i stabilizaciju tih zemalja ili tog regiona.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#131917 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Kaligrafija wrote:
sarajevoxxxx wrote:O sirijskom diktatoru Hafezu prvi put sam slušao ‘94. Od tada pa do danas Siriju sam doživljavao kao zemlju gdje je daleko najviše represije od svih arapskih zemalja, i nikada nisam imao pozitivan stav niti o Hafezu niti o Bešaru niti sam ikada u životu jedne sekunde povjerovao da su neki bitan faktor u borbi protiv Izraela.

Uvijek sam smatrao da postoje da štite granicu sa Izraelom, da je narod jedno a diktatura jedno sasvim deseta stvar.

U 40 godina nisu metka ispalili prema Izraelu i onda dođe rat ista ta vlast pobije pola miliona svojih građana i opet bez i jednog metka ispaljenog prema Izraelu.

Šiitske milicije, Hezbollah, Hašd, su jedni obično prevaranti i plaćenici koji namjerno i podmuklo stavljaju znak jednakosti između jednih bogataša i jedne političke elite u Damasku i naroda koji živi 50 godina u diktaturi, u smislu da je ono što kaže Asad stav većine sirijskog naroda.

Stali su na stranu jednog običnog diktatora i time pokazali koliki su jad i čemer od ljudi.

Sto ti Saudi, Katarani, Emiracani, Turci, ne ispale makar jedan metak na Izrael!? :lol:
Ahahaha pa eto vidis da su isti svi
salik79

#131918 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
Kaligrafija wrote:
sarajevoxxxx wrote:O sirijskom diktatoru Hafezu prvi put sam slušao ‘94. Od tada pa do danas Siriju sam doživljavao kao zemlju gdje je daleko najviše represije od svih arapskih zemalja, i nikada nisam imao pozitivan stav niti o Hafezu niti o Bešaru niti sam ikada u životu jedne sekunde povjerovao da su neki bitan faktor u borbi protiv Izraela.

Uvijek sam smatrao da postoje da štite granicu sa Izraelom, da je narod jedno a diktatura jedno sasvim deseta stvar.

U 40 godina nisu metka ispalili prema Izraelu i onda dođe rat ista ta vlast pobije pola miliona svojih građana i opet bez i jednog metka ispaljenog prema Izraelu.

Šiitske milicije, Hezbollah, Hašd, su jedni obično prevaranti i plaćenici koji namjerno i podmuklo stavljaju znak jednakosti između jednih bogataša i jedne političke elite u Damasku i naroda koji živi 50 godina u diktaturi, u smislu da je ono što kaže Asad stav većine sirijskog naroda.

Stali su na stranu jednog običnog diktatora i time pokazali koliki su jad i čemer od ljudi.

Sto ti Saudi, Katarani, Emiracani, Turci, ne ispale makar jedan metak na Izrael!? :lol:
Ahahaha pa eto vidis da su isti svi
Nisu, Iran je preko Hizbullaha dva puta porazio Izrael. Hiljade raketa, a ne metaka, je ispaljeno na Izrael. Pokret otpora u Palestini je ziv jedino i iskljucivo zahvaljujuci Iranu.
salik79

#131919 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Evo dok sam Saliku tražio post o Iranu :-) naletih na ovaj svoj post iz 2013.
Pusti ti tvoju standardnu suplju, nadje li to sto si "trazio"?
sarajevoxxxx

#131920 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Evo dok sam Saliku tražio post o Iranu :-) naletih na ovaj svoj post iz 2013.
Nisam još našao javim ti.

Na videu ispod Libanonac se ismijava sa pro-vladinim medijima Libanu:

“Evo kao i u Siriji na početku rata kada su nam govorili “nema ništa sve je ok” i u Libanu se ponavlja isto to da čujemo “u Libanonu nema ništa”

https://www.facebook.com/10002347618772 ... 535505248/
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#131921 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:Winners & Losers In The Failed American Project For A 'New Middle East'
https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... urds-syria

:bih:
Sve lijepo rečeno. Ni dodati ni oduzeti.
salik79

#131922 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:
Nisam još našao javim ti.

Na videu ispod Libanonac se ismijava sa pro-vladinim medijima Libanu:

“Evo kao i u Siriji na početku rata kada su nam govorili “nema ništa sve je ok” i u Libanu se ponavlja isto to da čujemo “u Libanonu nema ništa”

https://www.facebook.com/10002347618772 ... 535505248/
Hajde, nadji, i to da vidim... Nemoj me razocarat!

Nema nista od rata u Libanu. Hizbullah u potpunosti podrzava legitimne zahtjeve demonstranata. Jedino sto smatra da vlada treba preuzeti odgovornost, a ne davati ostavku.
salik79

#131923 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:Winners & Losers In The Failed American Project For A 'New Middle East'
https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... urds-syria

:bih:
Sve lijepo rečeno. Ni dodati ni oduzeti.
Naravno, za svakoga iole normalnog i razumnog insana.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#131924 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Američka vojska nastavlja bombardirati vlastite baze u Siriji povlačeći se prema Iraku - u zrak se dižu vojne baze, piste, radarski sustavi...
salik79

#131925 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Challenger_ wrote:....
Da te pitam, i ujedno olaksam savi, posto se na tebe pozivao - da li je savo ikada u svojoj forumskoj historiji ista pozitivno napisao o Iranu?
Locked