Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#131777 Re: Sirija vol. 2
Ok, znači ti u osnovi nemaš ništa protiv stavljanja ljudskih glava u lonac samo pod uslovom da to radi šija Isilovcu iz osvete. Pravo sufijski nema šta. Dobro te šejh naučio ponašanju, na takvom ahlaku može se samo zavidjeti.salik79 wrote:Ahaaa, to ona sto su joj u iraku isilovci pobili sve zivo, a ona, pukom srecom, nakon zlostavljanja, jedva zivu glavu izvukla? Nakon toga se ukljucila u borbu protiv tog zla i glave poginuloh isilovaca stavljala u kotao... Ja sam samo rekao da razumijem tu zenu. Ali, ne sjecam se da je iko jeo glavesarajevoxxxx wrote:The 51st State wrote:Eto fol ne znas, mora da si na seminariu bio kad je to bilo aktuelno![]()
![]()
Jest jest, dobro si, to sam skroz zaboravio, kada nas je veliki šija Salik uvjeravao da to i nije baš tako kako nam se čini. Tobe jarabi branio ženu koja se hvalila ljudskim glavama u loncu
Za razliku od vasih "revolucionara" koji su live, prrd kamerama, jeli srca ubijenih SAA vojnika. A, rostiljanja glava i "ukrasavanja" gradskih kapija i ograda ljudskim glavama, ne trebam ni spominjati. O krvavom Tigrisu ne trebam rijeci ni trositi. Dovoljno sam slika postavio.
I na to je sve bio komentar: "Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
I, jos nesto, po hiljaditi put, Salik je pripadnik Hanefijskog mezheba, Maturidijskog akaida i zaljubljenik u tesavvuf i Ehli Bejt a.s..
Za (ne)osuđivanje, Kurdi su ih osuđivali, baš tako kao i ti, pa su dobili tursku raketu u glavu na kraju, i još plus etiketu teroriste “koji je gori od Isila”. Nasjeli na propagandu zapada, i umjesto da stanu uz opoziciju napadali arapske gradove. Dobro su osudili Isil i Nusru. Mašallah! Trebali su i ostali pratiti njihov primjer, da osuđuju Isil i Nusru da se međusobno ubijaju, jako mudro nema šta, jesi i to od svog šejha naučio?
A to za mezheb, možeš ti govoriti šta hoćeš, tvoje pisanje je čisto sektaštvo, govor mržnje, nešto čega se običan vjernik može samo stidjeti.
Imam jednog takvog imama u komšiluku koji ne dozvoljava braći da budu u prvom safu, kaže kada vidi brata iza sebe, neka neko drugi stane umjesto njega, da se saf ne prekida. Mržnju ni u namazu ne može sakriti, i to nema veze sa hanefijskom mezhebom ili sufizmom već sa kućnim odgojem. Amidža mi he veliki sufija, ide na zikrove i sve to ostalo, ali nikada nije opravdavao Asadove masakre, branio nekog arapskog diktatora, ili pokazivao ba bilo koji način mržnju prema selefijama.
- salik79
#131778 Re: Sirija vol. 2
Da ne bi ko slucajno pokusao ove prosvjede protiv nameta (na pamet), korupcije i lopovluka u Libanu prikazati kao sektaskim, ili nesto slicno:

Snage sigurnosti, kao i Hizbullah, samo trebaju osigurati da se niko sa strane ne mijesa u legitimni bunt.
Dakle, pomno pratiti svaku mogucu infiltraciju placenika, koji bi pucali po demonstrantima i snagama reda u cilju stvaranja haosa.

Snage sigurnosti, kao i Hizbullah, samo trebaju osigurati da se niko sa strane ne mijesa u legitimni bunt.
Dakle, pomno pratiti svaku mogucu infiltraciju placenika, koji bi pucali po demonstrantima i snagama reda u cilju stvaranja haosa.
- salik79
#131779 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Ok, znači ti u osnovi nemaš ništa protiv stavljanja ljudskih glava u lonac samo pod uslovom da to radi šija Isilovcu iz osvete. Pravo sufijski nema šta. Dobro te šejh naučio ponašanju, na takvom ahlaku može se samo zavidjeti.salik79 wrote:Ahaaa, to ona sto su joj u iraku isilovci pobili sve zivo, a ona, pukom srecom, nakon zlostavljanja, jedva zivu glavu izvukla? Nakon toga se ukljucila u borbu protiv tog zla i glave poginuloh isilovaca stavljala u kotao... Ja sam samo rekao da razumijem tu zenu. Ali, ne sjecam se da je iko jeo glavesarajevoxxxx wrote:
![]()
Jest jest, dobro si, to sam skroz zaboravio, kada nas je veliki šija Salik uvjeravao da to i nije baš tako kako nam se čini. Tobe jarabi branio ženu koja se hvalila ljudskim glavama u loncu
Za razliku od vasih "revolucionara" koji su live, prrd kamerama, jeli srca ubijenih SAA vojnika. A, rostiljanja glava i "ukrasavanja" gradskih kapija i ograda ljudskim glavama, ne trebam ni spominjati. O krvavom Tigrisu ne trebam rijeci ni trositi. Dovoljno sam slika postavio.
I na to je sve bio komentar: "Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno
I, jos nesto, po hiljaditi put, Salik je pripadnik Hanefijskog mezheba, Maturidijskog akaida i zaljubljenik u tesavvuf i Ehli Bejt a.s..
Za (ne)osuđivanje, Kurdi su ih osuđivali, baš tako kao i ti, pa su dobili tursku raketu u glavu na kraju, i još plus etiketu teroriste “koji je gori od Isila”. Nasjeli na propagandu zapada, i umjesto da stanu uz opoziciju napadali arapske gradove. Dobro su osudili Isil i Nusru. Mašallah! Trebali su i ostali pratiti njihov primjer, da osuđuju Isil i Nusru da se međusobno ubijaju, jako mudro nema šta, jesi i to od svog šejha naučio?
A to za mezheb, možeš ti govoriti šta hoćeš, tvoje pisanje je čisto sektaštvo, govor mržnje, nešto čega se običan vjernik može samo stidjeti.
Imam jednog takvog imama u komšiluku koji ne dozvoljava braći da budu u prvom safu, kaže kada vidi brata iza sebe, neka neko drugi stane umjesto njega, da se saf ne prekida. Mržnju ni u namazu ne može sakriti, i to nema veze sa hanefijskom mezhebom ili sufizmom već sa kućnim odgojem. Amidža mi he veliki sufija, ide na zikrove i sve to ostalo, ali nikada nije opravdavao Asadove masakre, branio nekog arapskog diktatora, ili pokazivao ba bilo koji način mržnju prema selefijama.
-
The 51st State
#131780 Re: Sirija vol. 2
Lijepa simbolicna samarcina stanovnistva libana svim ljubiteljima asada i slicnih satrapa.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#131781 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:Lijepa simbolicna samarcina stanovnistva libana svim ljubiteljima asada i slicnih satrapa.
Valjda Haririju, Džumblatu i ekipi.
- salik79
#131782 Re: Sirija vol. 2
Ne kontam, kakva je ovo "pjesma sirijske revolucije"? Otkad? Gdje spominju Nasrallaha?
Dakle, neki lik, sa naslovnicom dvojice likova ogrnutih u zastavu "sirijske revolucije" i Kurda je tebi izvor informacija iz Libana?!
- salik79
#131783 Re: Sirija vol. 2
O kakvoj "samarcini" pricas?! O cemu ti? Zelis li da ti postavim linkove iz Libana koje mozes pratiti. Sve od novinara, profesora, analiticara za koje lahko mozes provjeriti ko su i sta su.The 51st State wrote:Lijepa simbolicna samarcina stanovnistva libana svim ljubiteljima asada i slicnih satrapa.
-
The 51st State
#131784 Re: Sirija vol. 2
Ma ja najlakse se praviti lud i tako povazdan, nemoj u sektu , sve ostalo more
https://mobile.twitter.com/joeyayoub/st ... 8620215298
-
sarajevoxxxx
#131785 Re: Sirija vol. 2
Ko je god uzeo pušku i borio se protiv Isila ili Nusre ili Kurda mislim da je direktno pomagao Asadu i to je danas tako očito a to govorim od nastanka Isila. Borba protiv Isila je bila propaganda zapada i muslimanskih zemalja, namijenjena Kurdima i drugima koji su se digli protiv Asada.
Ono vi se međusobno ubijajte, a mi ćemo na kraju balade, sve to srediti i bit će sve kao i prije rata.
Ispunit će se želja jednoj Turskoj da što više pobije i rastjera Kurda, Arapima ćemo ostaviti Asada, a i Iranu, Rusiji, isto tako nije mrsko. Jedni uživaju u svojim sektaškim ratovima, drugi vide priliku da zarade prodajom oružja.
Ono vi se međusobno ubijajte, a mi ćemo na kraju balade, sve to srediti i bit će sve kao i prije rata.
Ispunit će se želja jednoj Turskoj da što više pobije i rastjera Kurda, Arapima ćemo ostaviti Asada, a i Iranu, Rusiji, isto tako nije mrsko. Jedni uživaju u svojim sektaškim ratovima, drugi vide priliku da zarade prodajom oružja.
-
The 51st State
#131786 Re: Sirija vol. 2
Nisi realan za isli, ono sto je taj pokret radio je duboko anticivilizacijski i kad su imali prilki pokazati drugo lice.sarajevoxxxx wrote:Ko je god uzeo pušku i borio se protiv Isila ili Nusre ili Kurda mislim da je direktno pomagao Asadu i to je danas tako očito a to govorim od nastanka Isila. Borba protiv Isila je bila propaganda zapada i muslimanskih zemalja, namijenjena Kurdima i drugima koji su se digli protiv Asada.
- Matzan
#131787 Re: Sirija vol. 2
A ono, ISIL nam pokazao kako izgleda država, pravda, poštenje, demokratija, ljudska prava, tolerancija prema drugim vjerama isl. Ma za poželjeti.... 
- Challenger_
#131788 Re: Sirija vol. 2
Ta mala grupa ljudi, u pretpostavljam suntiskom kvartu u Bejrutu, potkačila je sve političare Libana. Sa tvog prvog linka:The 51st State wrote:Ma ja najlakse se praviti lud i tako povazdan, nemoj u sektu , sve ostalo more
A ti u cijeloj priči vidiš samo Nasrallaha i Auna.We're singing Syrian revolutionaries songs and replacing Bashar by our warlordsall mentioned: Hariri, Jumblatt, Nasrallah, Berri, Aoun, Bassil etc
U Libanu se teško živi, tamo je svaki četvrti stanovnik izbjegliaca iz Sirije a vlada je nametnula oštre mjere štednje dok se korupcija ne istražuje.
To je sve samo ne sektaška stvar kako ti predstavljaš.
Last edited by Challenger_ on 19/10/2019 22:26, edited 1 time in total.
- Challenger_
#131789 Re: Sirija vol. 2
Pa da. Nožem po vratu Jezida, sa sirtotinjskim otetim kozama, trgovinom organima i umjetninama u bolje sutra.Matzan wrote:A ono, ISIL nam pokazao kako izgleda država, pravda, poštenje, demokratija, ljudska prava, tolerancija prema drugim vjerama isl. Ma za poželjeti....
- Kaligrafija
#131790 Re: Sirija vol. 2
Evo kako javljaju neki kurdski izvori, Turci gadjaju Kurde bojnim otrovima...! Gdje je sad saxxx i kompanija da osudi, da postavi hiljadu i jednu sliku!? Licemjeri!
-
sarajevoxxxx
#131791 Re: Sirija vol. 2
Pazi Turci ih svakodnevno ubacivaju u Siriju i Iraki i to traje godinu dvije. Sve uz znanje i dozvolu Amerike i zapada. I onda dođu kažu to su teroristi ubijaj te ih. A za to vrijeme puste Asada da čini najgore masakre i progon stanovništva i godinana ništa ne rade da ga zaustave.The 51st State wrote:Nisi realan za isli, ono sto je taj pokret radio je duboko anticivilizacijski i kad su imali prilki pokazati drugo lice.sarajevoxxxx wrote:Ko je god uzeo pušku i borio se protiv Isila ili Nusre ili Kurda mislim da je direktno pomagao Asadu i to je danas tako očito a to govorim od nastanka Isila. Borba protiv Isila je bila propaganda zapada i muslimanskih zemalja, namijenjena Kurdima i drugima koji su se digli protiv Asada.
Nije poenta u tome šta je anticivilizacijski već u tome što je nekome bilo stalo da Isil ubija Kurde, da im pali i ruši gradove.
Opozicija koja im se suprotstavila je tu bila kolateralna šteta. U Guti Bog zna koliko ih je poginulo u međusobnom ubijanju.
U takvoj situaciji bježi, skloni se, u Tursku, Irak, na teritoriju pod kontrolom režima, Jordan, bilo gdje.
Turska je bas htjela da se Kurdi što duže i što žešće opiru Isilu. I ovo američko okretanje leđa Kurdima je samo nastavak američke politike one iste koja he dozvoljavala Turskoj prebacivanje dobrovoljaca bez da išta urade.
Šta bi ti uradio da si svijestan da velike sile žele da nestaneš, da te nema, da žele da rat što duže traje?
Mislim da je bilo mudrije baciti oružje i odseliti se u Tursku kao što i jeste veliki broj Sirijaca uradio. Oko 600 hiljada Kurda je u Turskoj, Ili ako si već ostao u Siriji, stati uz opoziciju, povuci se sa svih područja skroz do samog Efrina i tu se ukopati.
Oni koji su sve to planirali neka sami i rijesavaju. Od režima pa do Turske i zapada.
-
The 51st State
#131792 Re: Sirija vol. 2
Prekomplikovana konstrukcija, licno pragmaticno posmatram stvari odvojeno od toga sta je pravo, a sta pogresno. Opozicija je sama za sebe kriva, turskoj mogu da zahvale sto ih je ikako odrzala u zivotu i napravila od njih kakvu takvu vojsku. Prvih par godina se opozicija bavila sopstvenim razjednivanjem tako da nema tu neke filozofije, sami pali sami se ubili. Ako sad izganjaju sebi #entitet# puna saka oraha.
- exliberal-ex
#131793 Re: Sirija vol. 2
Tri stranice prije izjavis da je Isil nastao zbog Asada, sad govoris da je Turska ta koja je gurala Isil,sarajevoxxxx wrote:
Pazi Turci ih svakodnevno ubacivaju u Siriju i Iraki i to traje godinu dvije. Sve uz znanje i dozvolu Amerike i zapada. I onda dođu kažu to su teroristi ubijaj te ih. A za to vrijeme puste Asada da čini najgore masakre i progon stanovništva i godinana ništa ne rade da ga zaustave.
Nije poenta u tome šta je anticivilizacijski već u tome što je nekome bilo stalo da Isil ubija Kurde, da im pali i ruši gradove.
De se malo saberi......
usput jos uvijek cekam tvoj odgovor na tvrdju da je Asad odgovoran na postanak Isila.
Postavio sam ti hronologiju dogadjaja kako je Isil nastao od Al kaide, pa do udruzivanja sa Nusrom...uhvacen se sa gacama oko clanaka i sad se pravis mutav...
-
sarajevoxxxx
#131794 Re: Sirija vol. 2
Potpuno pogrešno.The 51st State wrote:Prekomplikovana konstrukcija, licno pragmaticno posmatram stvari odvojeno od toga sta je pravo, a sta pogresno. Opozicija je sama za sebe kriva, turskoj mogu da zahvale sto ih je ikako odrzala u zivotu i napravila od njih kakvu takvu vojsku. Prvih par godina se opozicija bavila sopstvenim razjednivanjem tako da nema tu neke filozofije, sami pali sami se ubili. Ako sad izganjaju sebi #entitet# puna saka oraha.
Opozicija je ostavljena na cjedilu od svih država pa i Turske. Turska je tu odigrala jednu sramnu ulogu. Da su im dali neko oružje da bar onaj samo jedan helikopter da obore u Halebu kada su se mjesec dana dešavali masakri. Šest godina rata su prespavali čuvali Asadu leđa, slanjem Isila kompromitovali revoluciju, i sada na stotinama hiljada poginulih Sirijaca traže samo ono što njih zanima.
I to za razjedinjenost sve zavisi kako gledaš. Ako misliš da je normalno ostati jedinstven u onom kuršlusu debelo se varaš.
I mi smo imali Cacu, imali smo Juku, zbog Agrokomerca imali jednu tešku epizodu u Krajini, a samo nas je par miliona, Zamidli državu od 23 miliona, te nekoga ko posjeduje najveće naftne zalihe na svijetu da u tebi vidi opasnost.
Pa onda da ti je jedan Izrael komšija. Pa da imaš šije u komšiluku sa kojima hiljadu godina imaš sukob. Da inaš Jordan, Libanon i Irak na granici koji trioše milijarde između ostalog da te podijele na hiljadu frakcija.
Ostati uspravan nakon osam godina pa makar i u Idlibu je nešto ravno čudu.
Sa druge strane režim je imao sve. Avione, zaleđinu u Savjetu bezbjednosti, otvoren zračni most za svakodnevno prebacivanje desetina dobrovoljaca, imao sistem, mrežu, neograničen dotok novca prije svega iz bogatih zemalja zaljeva. Pa Iran koji se uključio i dobrovoljcima i ozbiljnim i profesionalnim vojnicima, pa ruskih 100 hiljada zračnih udara od kojih 90 posto na opoziciju.
-
The 51st State
#131795 Re: Sirija vol. 2
Dosta validnih primjedbi ali ne mjenja sustinu, sve to se mozda i moglo prevazici da je bilo vise mudrosti, davali su ameri svasta nesta pa ovi glave odsjecali, ne ide to tako.
-
sarajevoxxxx
#131796 Re: Sirija vol. 2
BiH 3,5 miliona, Sirija 23 miliona. Saudija, Izrael, Jordan, Irak, Libanon, Iran, Turska, svi su imali svoj interes, radi se o padu diktatora, padu jedne porodice koja je na vlasti pola vijeka, padu jednog sistema od kojeg su svi imali koristi, zašto ga mijenjati nekim drugim?The 51st State wrote:Dosta validnih primjedbi ali ne mjenja sustinu, sve to se mozda i moglo prevazici da je bilo vise mudrosti, davali su ameri svasta nesta pa ovi glave odsjecali, ne ide to tako.
Opet ponavljam mi smo zbog jedne firme imali krvav rat da je brat na brata pucao, stali su uz najgore zločince itd. Imali smo muslimanske vojne formacije u VRS-u, u Sarajevu imali Cacu, da je rat potrajao još koju godinu Bog zna kakve bi spletke imali u Zenici sa el Mudžahidom i tu bi vjerovatno neko za milion KM uradio bilo šta, zavrtio krug smrti, i Bog zna šta sve ne.
Šta misliš da na jug Sirije dođe frajer sa torbom para i da je nekom lokalnom komandantu iz FSA. Ne mora ništa raditi samo mu je da i kaže to je pomoć, a dobit ćeš još jednu za mjesec dana samo nemoj brate pucati po režimu, strpite se malo, mi ćemo to diplomatski riješiti.
I tako uradi u jedno desetak gradova između ostalog i u Guti u Damasku i to traje četiri ili pet godina.
Šta misliš koliko trebaš biti organizovan pa svemu tome se suprostaviti i ostati fokusiran na Asada? Ja mislim da je to nemoguće, i da kada sve sabereš pogotovo što znam bio sam u ratu, sve to sam preživio, mislim da su ti ljudi dali maksimum, a da je na sramotu svim tim zemljama kojima su puna usta muslimanskog bratstva i suosjećanja, ili ljudskih prava, oni su ti koji su se poigrali sa milionima sirijskih građana.
-
sarajevoxxxx
#131797 Re: Sirija vol. 2
Turska: Režimski ulazak u istočni dio Eufrata je objava rata
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... JCrQIM&s=1
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... JCrQIM&s=1
- Matzan
#131798 Re: Sirija vol. 2
Kad čitam ovog @sarajevoxxxxa rekao bih da je i on pun nekih frakcija.
- Challenger_
- Kikibombona
#131800 Re: Sirija vol. 2
Forumski simpatizeri vehabijskog pokreta kazu da ove prikaze trebaju zauzeti kurdsku zemlju i kuce
U svakom videu prijete klanjem, ubijanjem nevjernika. Bradate nakaze.
Ovaj video je podijelio utjecajni americki senator Kris van Holen koji radi na teskim sancijama za Tursku.
Njegova poruka uz ovaj video:
Bice pravi civilizacijski poraz ako bradati babuni etnicki ociste kurdski narod uz pomoc turskih fasista.
https://twitter.com/Mekut_Mallet/status ... 2582377473"We’ve come to behead you, you infidels, you apostates!
God willing, we’re coming for you.
Just a few hours, and you’ll show you the [decapitated heads.
Victory only comes from God!
With beheading!"
U svakom videu prijete klanjem, ubijanjem nevjernika. Bradate nakaze.
Ovaj video je podijelio utjecajni americki senator Kris van Holen koji radi na teskim sancijama za Tursku.
Njegova poruka uz ovaj video:
https://twitter.com/ChrisVanHollen/stat ... 3617205248Caught on tape below: Trump enabled Turkish-backed militias brag that they will behead any “infidel Kurd” they capture. Sounds like ISIS by another name. Not surprising since Erdogan allowed ISIS to grow for years. Congress needs to pass tough sanctions to stop this.
Bice pravi civilizacijski poraz ako bradati babuni etnicki ociste kurdski narod uz pomoc turskih fasista.