Sirija
- Challenger__
#13176 Re: Sirija
aerodrom Daba u rukama SAA
-
rasuta_riza
#13177 Re: Sirija
Kako se jedna te ista prica vrti na raznim mjestima i raznima vremenima, kao u doba raspada ex-yu, nije S: Milošević kriv, to su sve bre strani-vatikansko-američko-džihadski elementi, uvezeni izazvani.Uostalom, rat u Siriji nije dosao iz sirijskog naroda vec je uvezen izvana i finansiran novcima bogatih parazitskih arapskih diktatura.
Sirijski narod, barem veliki broj njega se dugo puta bunio i svaki put su pobune, a zapravo mirne demosntracije bile brutalno gušene-Hamma, poznato. I ovaj put se probalo mirno, opet isti odgovor, samo više nisu osamdesete već 21 vijek. Kako god bilo da bilo, familiji Assad je odzvonilo, i što se kao i režim slobodana miloševića bude duže održavao na vlasti, tim gore po sviju. Nego, zona zabrane letova za početak, kvalitetno naoružavanje i prije svega ustroj FSA kao jedinstvene vojske.
Jerbo lako je Assadovim migovima trehati bombe po ovima kad ovi nemaju čestitog pvo oružja, kao onomad JNA avijacija po nama, nešto se vala ne dižu u nebo da presreću židovske avione kada ih bombama rokaju.
Last edited by rasuta_riza on 29/05/2013 23:08, edited 1 time in total.
- Co0l
- muhafuca
#13179 Re: Sirija
Gledam i kontam odakle su ovo pokupili reko da nije sa OnionaChallenger__ wrote:"Katar i Turska predstavili UN rezoluciju kojom traže osudu "stranih plaćenika" u Siriji, referirajući se na Hezbollah"
LINK
Pa da. Licencu za uvođenje demokratije ima Al-Nusra.
kad ono nije zeza -
drugi izvori
Code: Select all
http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=95469&frid=56&seccatid=68&cid=56&fromval=1
http://www.hurriyetdailynews.com/un-rights-body-condemns-syrian-use-of-foreign-fighters-in-qusayr.aspx?pageID=517&nID=47861&NewsCatID=352
Last edited by muhafuca on 29/05/2013 23:16, edited 1 time in total.
- RMH79
#13180 Re: Sirija
Oprosti. Nije mi ni naumpao taj detalj.DzeBra wrote:Trebao si postaviti link za ovaj clanak da vidimo ko se sjetio ovih muslimana dok ih "naj utjecajnija birana ulema" nece ni spomenuti !RMH79 wrote:"Prema izvještaju AP većina muslimana iz Lašuja mijanmarskog grada na granici sa Kinom danas nisu izašli iz kuća da otvore svoje trgovine i prodavnice.
Stotine ekstremnih budista na motorima sa noževima i sabljama u rukama su divljali po tom gradu i prijetili likvidiranjem muslimana. Pojedine druge grupe radikalnih budista su bacali kamenice i druge oštre predmete prema muslimanskim kućama. U protekloj godini došlo je do etničkih sukoba između većinskih budista i muslimanske manjine na zapadu Mijanmara nakon čega su se sukobi proširili na centralni dio zemlje. Mijanmarski predsjednik nije poduzeo nikakav potez u spriječavanju nasilja nad muslimanima."
Gdje su "dzihadisti", gdje im je "ulema" kada je u pitanju Mijanmar?! Da li se ko iz Maoce pocesao u vezi ovoga?!
http://bosnian.irib.ir/vijesti/svijet/i ... -mijanmara
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13181 Re: Sirija
duša uspoređivati dva neusporediva rata
nit je sloba sin titov niti je sirija sastavljena od republika koje su međunarodno prizante
niti su u bosni procentualno najviše ginuli stranci
nit je sloba sin titov niti je sirija sastavljena od republika koje su međunarodno prizante
niti su u bosni procentualno najviše ginuli stranci
- DzeBra
#13182 Re: Sirija
Vise "norvezana" poginulo u SirijiChallenger__ wrote:"Katar i Turska predstavili UN rezoluciju kojom traže osudu "stranih plaćenika" u Siriji, referirajući se na Hezbollah"
LINK
Vise osoba koje su iz Norveske otisli da ratuju u Siriji vise nisu medju zivima, rekla je sefica Policijske sigurnosne sluzbe Benedicte Bjornland.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/0 ... pt-i-syria
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13183 Re: Sirija
očito je sirija ispusni ventil za extremiste iz većine zemalja
što i nije tako loše za imperijaliste
manje sranja kod kuće
što i nije tako loše za imperijaliste
manje sranja kod kuće
- muhafuca
#13184 Re: Sirija
Hajd bar nece vise razvaljivat OsloDzeBra wrote:Vise "norvezana" poginulo u SirijiChallenger__ wrote:"Katar i Turska predstavili UN rezoluciju kojom traže osudu "stranih plaćenika" u Siriji, referirajući se na Hezbollah"
LINK
Vise osoba koje su iz Norveske otisli da ratuju u Siriji vise nisu medju zivima, rekla je sefica Policijske sigurnosne sluzbe Benedicte Bjornland.
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/0 ... pt-i-syria
- bogoljub
#13185 Re: Sirija
jedan dedo je rekao:
Danas pokretu islamskog buđenja prijeti nešto najopasnije, a to je podrivanje razmirica i pretvaranje ovih pokreta u krvavo polje sektaških, mezhebskih, rasnih i nacionalnih sukoba. Ova zavjera se trenutno ozbiljno i s velikim naporom provodi od strane špijunskih servisa Zapada i cionizma, uz pomoć petrodolara i političara od istoka Azije pa sve do sjevera Afrike, a posebno u arapskoj regiji, koji su prodali svoje duše. Novac koji je mogao biti upotrijebljen za bolji život Božijih stvorenja troši se na prijetnje, proglašavanje nevjernicima i ubijanje, postavljanje bombi, prolijevanje krvi muslimana i rasplamsavanje vatre mržnje koja neće zgasnuti dugi niz godina. Oni koji islamsko jedinstvo vide preprekom za ostvarenje svojih prljavih ciljeva smatraju podrivanje razilaženja unutar islamskog ummeta najlakšim putem za postizanje svog šejtanskog cilja. Oni teorijske razlike u islamskom pravu, spekulativnoj teologiji, historiji i hadisu – koje su prirodne i nezaobilazne – uzimaju kao izliku za proglašavanje drugih muslimana nevjernicima, prolijevanje krvi, stvaranje smutnje i nereda. Mudar pogled prema polju unutrašnjih sukobljavanja jasno će nam pokazati ruku neprijateljsku koja se krije iza ove katastrofe. Ova spletkaroška ruka, bez sumnje, koristi se neukošću, pristranošću i površnošću prisutnim u našim društvima i na vatru dolijeva ulje.
Mudro i trezveno!
Danas pokretu islamskog buđenja prijeti nešto najopasnije, a to je podrivanje razmirica i pretvaranje ovih pokreta u krvavo polje sektaških, mezhebskih, rasnih i nacionalnih sukoba. Ova zavjera se trenutno ozbiljno i s velikim naporom provodi od strane špijunskih servisa Zapada i cionizma, uz pomoć petrodolara i političara od istoka Azije pa sve do sjevera Afrike, a posebno u arapskoj regiji, koji su prodali svoje duše. Novac koji je mogao biti upotrijebljen za bolji život Božijih stvorenja troši se na prijetnje, proglašavanje nevjernicima i ubijanje, postavljanje bombi, prolijevanje krvi muslimana i rasplamsavanje vatre mržnje koja neće zgasnuti dugi niz godina. Oni koji islamsko jedinstvo vide preprekom za ostvarenje svojih prljavih ciljeva smatraju podrivanje razilaženja unutar islamskog ummeta najlakšim putem za postizanje svog šejtanskog cilja. Oni teorijske razlike u islamskom pravu, spekulativnoj teologiji, historiji i hadisu – koje su prirodne i nezaobilazne – uzimaju kao izliku za proglašavanje drugih muslimana nevjernicima, prolijevanje krvi, stvaranje smutnje i nereda. Mudar pogled prema polju unutrašnjih sukobljavanja jasno će nam pokazati ruku neprijateljsku koja se krije iza ove katastrofe. Ova spletkaroška ruka, bez sumnje, koristi se neukošću, pristranošću i površnošću prisutnim u našim društvima i na vatru dolijeva ulje.
Mudro i trezveno!
- RMH79
#13186 Re: Sirija
Zato sto to Iran ne cini ni po pitanju Sirije. Ko je od njihove uleme pozvao na dzihad u Siriji?! Barem jedno ime, molim te! Drugo, Iran se barem trudi da ovi zlocini isplivaju na povrsinu, da javnost sazna za to, a sta za to vrijeme rade de(m)beli uhljupi? Ah, da, mozda ovo:Ja Sam Odavle wrote: Evo, posto sam ti odgovorio najiskrenije sto umijem, molim tebe sad da odgovoris zasto to ne cini Iran.
- jeza u ledja
#13187 Re: Sirija
Nego ja imam jedno pitanje, koje ne bi trebalo biti navijacki obojeno, vec me cisto zanima malo detaljnije, a vidim ovdje vas ima koji danonocno o tome citate...
Da li imate malo vise saznanja o tome kako "bogate arapske zemlje" salju pomoc u naoruzanju, novcu, ljudstvu u Siriju (da se razumijemo ne sporim da neka pomoc dolazi). U stvari, ne zanimaju me bas ljudi, jer se oni mogu i sami okupiti . Nego, naoruzanje, novcana pomoc, kojim to putevima dolazi, odnosno iz kojih TACNO izvora ta pomoc dolazi?
Da li su to recimo neki zvanicni kanali (recimo Rusija zvanicnim posiljkama salje isporuke Assadu)? Da li drzavne vlasti Saudije, Katara, UAE, Kuvajta (koga li vec) izdvaja X novaca u udruzenja, preko ministarstva, kako to ide?
Recimo, konkretno me zanima najvise, da li je ta pomoc zvanicna, da li postoje zvanicni izvori posiljki i da li to zvanicno ide preko drzavnih vlasti ILI ta pomoc dolazi od bogatih Arapa iz Zaliva preko privatnih i/ili tajnih kanala? Nije mi jasno sljedece...mada siguran sam imate teorije zavjere u vezi toga...ako Saudija zvanicno tamani teroriste u svojoj zemlji, i ako je opste-poznato (ili nije?) da radikalni islamisti u toj zemlji i u drugim od svega najvise zele ukinuti upravo kraljevsku porodicu na vlasti, kako onda ista ta porodica preko svojih institucija moze slati ljudstvo i tehniku u recimo Siriju da se bori protiv nekog treceg? Znam, znam, teorija ide da su vehabije, Saudijci, SAD i Izrael u stvari svi djelici jedne te iste osovine, ali cak i kad bi prihvatili tu suludu ideju kao tacnu, opet me zanima ko to tacno salje pomoc sirijskim pobunjenicima i na koji nacin, preko kojih kanala?
Kazem ne sporim da ta pomoc postoji, mislim to nije tajna, ali na koji nacin se to radi i ko su ti koji salju pomoc? Hajmo malo , da cujem vase izvore.
Da li imate malo vise saznanja o tome kako "bogate arapske zemlje" salju pomoc u naoruzanju, novcu, ljudstvu u Siriju (da se razumijemo ne sporim da neka pomoc dolazi). U stvari, ne zanimaju me bas ljudi, jer se oni mogu i sami okupiti . Nego, naoruzanje, novcana pomoc, kojim to putevima dolazi, odnosno iz kojih TACNO izvora ta pomoc dolazi?
Da li su to recimo neki zvanicni kanali (recimo Rusija zvanicnim posiljkama salje isporuke Assadu)? Da li drzavne vlasti Saudije, Katara, UAE, Kuvajta (koga li vec) izdvaja X novaca u udruzenja, preko ministarstva, kako to ide?
Recimo, konkretno me zanima najvise, da li je ta pomoc zvanicna, da li postoje zvanicni izvori posiljki i da li to zvanicno ide preko drzavnih vlasti ILI ta pomoc dolazi od bogatih Arapa iz Zaliva preko privatnih i/ili tajnih kanala? Nije mi jasno sljedece...mada siguran sam imate teorije zavjere u vezi toga...ako Saudija zvanicno tamani teroriste u svojoj zemlji, i ako je opste-poznato (ili nije?) da radikalni islamisti u toj zemlji i u drugim od svega najvise zele ukinuti upravo kraljevsku porodicu na vlasti, kako onda ista ta porodica preko svojih institucija moze slati ljudstvo i tehniku u recimo Siriju da se bori protiv nekog treceg? Znam, znam, teorija ide da su vehabije, Saudijci, SAD i Izrael u stvari svi djelici jedne te iste osovine, ali cak i kad bi prihvatili tu suludu ideju kao tacnu, opet me zanima ko to tacno salje pomoc sirijskim pobunjenicima i na koji nacin, preko kojih kanala?
Kazem ne sporim da ta pomoc postoji, mislim to nije tajna, ali na koji nacin se to radi i ko su ti koji salju pomoc? Hajmo malo , da cujem vase izvore.
- Challenger__
#13188 Re: Sirija
Prijatelji moji, drugovi moji, ashabi moji voljeni, rode moj. Veliki su ovo dani: dani u kome se počinje urušavati svijet u kome jevrejski lobi "vehabijama uvodi demokratiju", a ona žvaljava papanka "prodaje 50.000 karata za koncert".
Veliki dani! Svijet se, polako, ali neminovno, počinje ispunjavati pravdom, kao što je bio ispunjen napravdom.
To je sažetak vijesti svih ovih dana.
Veliki dani! Svijet se, polako, ali neminovno, počinje ispunjavati pravdom, kao što je bio ispunjen napravdom.
- DzeBra
#13189 Re: Sirija
muhafuca wrote:Hajd bar nece vise razvaljivat Oslo
Interesantno je cuti komentare norvezana na ovu temu. Ljudi na forumima se sami nude da bradonjama finansiraju put do Sirije. Ostavljaju cak i brojeve telefona i e-mail adrese na koje se bradonje mogu javiti, ali moderatori to brisuBlack swan wrote:očito je sirija ispusni ventil za extremiste iz većine zemalja,što i nije tako loše za imperijaliste
manje sranja kod kuće
- bogoljub
#13190 Re: Sirija
Molim Ga da ubrza to ispunjenje!?Challenger__ wrote:Prijatelji moji, drugovi moji, ashabi moji voljeni, rode moj. Veliki su ovo dani: dani u kome se počinje urušavati svijet u kome jevrejski lobi "vehabijama uvodi demokratiju", a ona žvaljava papanka "prodaje 50.000 karata za koncert".
- hneuron
#13191 Re: Sirija
Mnogo je toga na tu temu napisano i konstatovano, međutim postavlja se legitimno jedno pitanje koje već dugo vremena ovdje i drugdje ponavljam-dali će ovi narodi evidentno nespremni da shvate aktuelnu geostratešku igru svjetskih moćnika naći način da prevaziđu unutarnje probleme i na kraju prestati da budu marionete globalnih interesnih sfera?bogoljub wrote:jedan dedo je rekao:
Mudro i trezveno!
- DzeBra
#13192 Re: Sirija
Dedo sigurno ne koristi internet i sve informacije koje "pokupi" to je sa medija koji su na nasem jeziku. Znaci vrlo oskudan izvor informacija. Ali ipak da se primijetiti da je uputanju neki mudar dedo, sposoban da sam rezonuje i uvidi neke stvari.bogoljub wrote:jedan dedo je rekao:
Danas pokretu islamskog buđenja prijeti nešto najopasnije, a to je podrivanje razmirica i pretvaranje ovih pokreta u krvavo polje sektaških, mezhebskih, rasnih i nacionalnih sukoba. Ova zavjera se trenutno ozbiljno i s velikim naporom provodi od strane špijunskih servisa Zapada i cionizma, uz pomoć petrodolara i političara od istoka Azije pa sve do sjevera Afrike, a posebno u arapskoj regiji, koji su prodali svoje duše. Novac koji je mogao biti upotrijebljen za bolji život Božijih stvorenja troši se na prijetnje, proglašavanje nevjernicima i ubijanje, postavljanje bombi, prolijevanje krvi muslimana i rasplamsavanje vatre mržnje koja neće zgasnuti dugi niz godina. Oni koji islamsko jedinstvo vide preprekom za ostvarenje svojih prljavih ciljeva smatraju podrivanje razilaženja unutar islamskog ummeta najlakšim putem za postizanje svog šejtanskog cilja. Oni teorijske razlike u islamskom pravu, spekulativnoj teologiji, historiji i hadisu – koje su prirodne i nezaobilazne – uzimaju kao izliku za proglašavanje drugih muslimana nevjernicima, prolijevanje krvi, stvaranje smutnje i nereda. Mudar pogled prema polju unutrašnjih sukobljavanja jasno će nam pokazati ruku neprijateljsku koja se krije iza ove katastrofe. Ova spletkaroška ruka, bez sumnje, koristi se neukošću, pristranošću i površnošću prisutnim u našim društvima i na vatru dolijeva ulje.Mudro i trezveno!
-
Avetinho
#13193 Re: Sirija
Aaa, ti si jedan od onih koji jos nisu culi za Iransku vojsku u Siriji, kao ni za nepresusan izvor oruzja i novca Hezbolahu.RMH79 wrote:Zato sto to Iran ne cini ni po pitanju Sirije. Ko je od njihove uleme pozvao na dzihad u Siriji?! Barem jedno ime, molim te! Drugo, Iran se barem trudi da ovi zlocini isplivaju na povrsinu, da javnost sazna za to, a sta za to vrijeme rade de(m)beli uhljupi? Ah, da, mozda ovo:Ja Sam Odavle wrote: Evo, posto sam ti odgovorio najiskrenije sto umijem, molim tebe sad da odgovoris zasto to ne cini Iran.
Pa cak i da jeste tako, da nemaju upetljane prste u Siriji, zasto ne ucine jedno dobro djelo i odu spasavati muslimane Burme?
- jeza u ledja
#13194 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Prijatelji moji, drugovi moji, ashabi moji voljeni, rode moj. Veliki su ovo dani: dani u kome se počinje urušavati svijet u kome jevrejski lobi "vehabijama uvodi demokratiju", a ona žvaljava papanka "prodaje 50.000 karata za koncert".
- Challenger__
#13195 Re: Sirija
Amin!bogoljub wrote: Molim Ga da ubrza to ispunjenje!?
A do tada, u skladu sa najboljom sirijskom tradicijom milenijumskog suživota, svakome po izboru:
1. Al - 'Asr
2. o danu onom
-
prometheus
#13196 Re: Sirija
Vijetnam katalizator? Jezu, ti si jedan od najvecih demagoga na forumu, ali demagogija kao laz ima kratke nozice.jeza u ledja wrote:Gotovo svaki malo veci rat je "katalizator globalnih procesa". Ratovi u ex-yu su to bili, izraelsko-palestinski sukob, Iran-Irak, Afganistan, you name it. Da ne govorimo o hladnoratovskim sukobima, tipa Vijetnam, Koreja, Afganistan, itd.Challenger__ wrote:- Od početka govorim da je Sirija "katalizator" globalnih procesa, govorim da su se, metaforički, "zvijezde pokrenule", nas nekoliko govori da se uspostavio multipolarni svijet, a Boga mi i da je ovo III sv. rat, u bijelim rukavicama...
- rukavice su se polako skidaju:
Tako izjaviti nesto tipa ovaj rat je specijalan u tom smislu je besmisleno. Ljudi tipa Calendzer i raznorazni ljubitelji bjelovjetskih sahovskih tabli , revolucija, antiglobalisti, antikapitalisti, itd, neprestano prizeljkuju neki veliki rat, konacni obracun, skidanje maski, i bla bla. Rekao bi covjek , ne svidja im se sadasnji sistem pa zele promjene, ali nije to. Postoji nesto drugo kod ovakvih ljudi, a to je nesvjesni sadizam zbog kojeg se nasladjuju ovakvim sukobima koji im daju materijal da granaju svoje teorije sahovskih tabli i globalnih geostrateskih nadmudrivanja. E u tom smislu je Sirija specijalan slucaj, zbog Bliskog Istoka, zbog Irana-Saudije, zbog Moskve-Vosingtona, zbog Izraela, zbog Palestine, zbog nafte, zbog NATO i EU, i zbog pat-pozicije u kojoj su se nasle sukobljene strane u Siriji i koja produzava agoniju, koju svaka strana koristi za guranje svojih ciljeva, a teoreticari zavjera imaju priliku pratiti na svojim monitorima, youtubeu, tvu, novinama, forumima. E zbog toga je Sirija specijalna, a ratova kao "katalizatora globalnih procesa" je bilo i bice, samo ce se cirkus pokupiti negdje drugo. Jebo narod sto gine i zivoti sto se unistavaju.
Bas je merak sjesti svako jutro i listati medije, pogotovo one "alternativne", listati po youtubeu, listati po blogovima, smijati se karikaturama i komentarisati "sahovske table" iz svakog ugla, sto bombasticnije to bolje.
Valjda ako pocne "treci svjetski rat" nece doci i na nasa vrata, bice u bijelim rukavicama? Ili se to ne razumije ili je u pitanju zelja da neciji vlastiti dosadni i besmisleni zivot, virtuelno okupiran zivotima i smrcu drugih, napokon dobije smisao?
Mozes ti naucno-strucno "american-like" diskutovati neistinama i osnovnim neznanjem. Dobro si istreniran, danas svi "tv eksperti", tom istom spikom, lupetaju o slobodi, demokratiji, oruzju, konspiracijama. Uporno lazete, uz strucnu potporu politicara, medija i mainstream mijenja. Nikad jadnici necete uspjeti ubijediti razumnog ni za WMD, ni za 9/11, ni za vojnu opsteprisutnost u svijetu ko da ste u vlastitoj avliji.
A ovo sto baljezgas o unutarnjem prizeljkivanju krvi i ratovanja, odnosno sto pojedince nazivas bolesnim psihopatama, zaista se nadam da si ti dobro, da si dobar u glavi i zdrav. A to sto urlas i navijas za najvece psihopate samoprozvane demokrate nadam se da imas neku korist od tog. Cistu savjest i zdrav razum mozes samo sanjati.
Cuj "katalizator globalnih procesa", Bogu hvala sto ta izopacena demagogija pali samo kod holivudasa, zdrave ljude mozete samo ljubiti u dupe.
- jeza u ledja
#13197 Re: Sirija
Klonu, nauci se komunicirati bez uvreda. Ovo je forum, a za takav nivo imas ulicu, inace ne bi bio klon.prometheus wrote: Vijetnam katalizator? Jezu, ti si jedan od najvecih demagoga na forumu, ali demagogija kao laz ima kratke nozice.
Mozes ti naucno-strucno "american-like" diskutovati neistinama i osnovnim neznanjem. Dobro si istreniran, danas svi "tv eksperti", tom istom spikom, lupetaju o slobodi, demokratiji, oruzju, konspiracijama. Uporno lazete, uz strucnu potporu politicara, medija i mainstream mijenja. Nikad jadnici necete uspjeti ubijediti razumnog ni za WMD, ni za 9/11, ni za vojnu opsteprisutnost u svijetu ko da ste u vlastitoj avliji.
A ovo sto baljezgas o unutarnjem prizeljkivanju krvi i ratovanja, odnosno sto pojedince nazivas bolesnim psihopatama, zaista se nadam da si ti dobro, da si dobar u glavi i zdrav. A to sto urlas i navijas za najvece psihopate samoprozvane demokrate nadam se da imas neku korist od tog. Cistu savjest i zdrav razum mozes samo sanjati.
Cuj "katalizator globalnih procesa", Bogu hvala sto ta izopacena demagogija pali samo kod holivudasa, zdrave ljude mozete samo ljubiti u dupe.
Ovo u vezi patoloskog pracenja rata u Siriji se odnosilo na sve one koji ga prate kao fudbalsku utakmicu, a ima ih na obje strane, a moje misljenje dijele i svi drugi koji se sporadicno ukljucuju u ovu temu zagusenu patoloskom navijackom kakofonijom.
- Challenger__
#13198 Re: Sirija
Prometej nije nikakav klon nego naš čovjek iz dijaspore, kao i ti, prazni Ježu.
- jeza u ledja
#13199 Re: Sirija
Jeste klon.Challenger__ wrote:Prometej nije nikakav klon nego naš čovjek iz dijaspore, kao i ti, prazni Ježu.
- muhafuca
#13200 Re: Sirija
interesantan clanak o stanju vodstva opozicije
pred razgovore u Zenevi (ako se dese uopste)
btw - evo i odgovora onima koji uporno tvrde da je Islamisticka struja u FSA manjina
a da je sekularna struja vodeca snaga u opoziciji
Od 25 prvobitno (u vrijeme formiranja vodstva na pocetku sukoba) predvidjenih mjesta (od ukupno 60) za sekulariste u SNC (politicko vodstvo opzicije)
prvo je palo na 22 pa na 18 pa na 15 pa na 5 pa da bi im na kraju ponudili 8 po principu uzmi ili ostavi
The Syrian opposition is in crisis, and it’s all on video
Sirijska opozicija u krizi i to se vidi na video snimku
pred razgovore u Zenevi (ako se dese uopste)
btw - evo i odgovora onima koji uporno tvrde da je Islamisticka struja u FSA manjina
a da je sekularna struja vodeca snaga u opoziciji
Od 25 prvobitno (u vrijeme formiranja vodstva na pocetku sukoba) predvidjenih mjesta (od ukupno 60) za sekulariste u SNC (politicko vodstvo opzicije)
prvo je palo na 22 pa na 18 pa na 15 pa na 5 pa da bi im na kraju ponudili 8 po principu uzmi ili ostavi
The Syrian opposition is in crisis, and it’s all on video
Sirijska opozicija u krizi i to se vidi na video snimku
Code: Select all
http://blogs.independent.co.uk/2013/05/28/the-syrian-opposition-is-in-crisis-and-it%E2%80%99s-all-on-video/
Last edited by muhafuca on 30/05/2013 00:10, edited 1 time in total.