SDA-All about

Post Reply
StupskaBitanga

#13176 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Efendić je na crnoj listi Avaza
Šta se krije tj nešto Fahri/Fahrinim nije uradio?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13177 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

StupskaBitanga wrote:Efendić je na crnoj listi Avaza

na kladionici na opciju "plac za gradnju" bi kvota garant bila niska :lol:
Paranoid

#13178 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Nije Fahra, nego mu u njega Azra njegova, malo :izet: Efendica..
JoseMujica

#13179 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Kantonalni odbor SDA Sarajevo neće predlagati mandatara za sastav Vlade Kantona Sarajevo
dakle samo je jedan kandidat Esso Maradona Prosvjetitelj :D

za ministra finansija se kao logiĆno rješenje nameČe dr Krmak Crnkić, a za ministra prostornog ureDŽenja Esko Omerbašić
weredsf

#13180 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Ja provjereno znam da je pretplatu na Avaz skinuo sa 15 dnevno na 2 primjerka, odatle je sve krenulo
StupskaBitanga

#13181 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Naravno da provjereno znaš :D
VjecitiStudent

#13182 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
Kantonalni odbor SDA Sarajevo neće predlagati mandatara za sastav Vlade Kantona Sarajevo
dakle samo je jedan kandidat Esso Maradona Prosvjetitelj :D

za ministra finansija se kao logiĆno rješenje nameČe dr Krmak Crnkić, a za ministra prostornog ureDŽenja Esko Omerbašić
Nije da neće, već taktika je da ova postava ostane.
weredsf

#13183 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:Naravno da provjereno znaš :D
Da i???...hoces aplauz zbog ovog genijalnog zakljucka koji sam i sam napisao????
StupskaBitanga

#13184 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Jeste vi SDA jurišnici takvi da se palite kao šibica. Ako si shvatio a vidim da nisi želio sam reći da oni koji ne znaju ti si ipak iz tih SDA redova i vječiti odbrambeni igrač ovih "elitnih" političara
weredsf

#13185 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:Jeste vi SDA jurišnici takvi da se palite kao šibica. Ako si shvatio a vidim da nisi želio sam reći da oni koji ne znaju ti si ipak iz tih SDA redova i vječiti odbrambeni igrač ovih "elitnih" političara
Cim vidis da to radim imas pravo da mi kazes sta hoces, ostavi se tih komunistickih metoda i klisea jer ja nisam iz tih redova ali da jesam sigurno to ne bih krio od takvih komunistickih jurisnika, naprotiv..
VjecitiStudent

#13186 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

"SDA jurišnik" - neko ko brani interese SDA, vrlo česta pojava u našem vremenu, niži stalež možeš čak sresti na ulici.
"komunistički jurišnik" - gdje to ima?
nemampojma0

#13187 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Tihic skupio sve uhljupe oko sebe,sve priuceno i polupismeno pocevsi od Asima S.,preko Kaplana,Susjeda i Sadika do hodze Adila..,a Bakir kriminalce i idolopoklonike ciji idol je on sam,pa mu tepaju el-Bakir...a iz sjene ptice razne,a medju njima i jedna crna zutog kljuna,diriguju
Propast gdje god pogledas.
Ovo je osvrt na stanje u SDA bez ikakve mrznje,samo objektivno.Ne volim ni druge stranke,al tema je Sda.
Lokman

#13188 Re: SDA-All about

Post by Lokman »

Sulejman Tihić je predsjednik SDA sa najdužim stažom u istoriji stranke, dužim čak i od Alije Izetbegovića, dakle snosi najveću krivicu za političku i ekonomsku propast u kojoj se našao bošnjački narod. Ovih dana aktuelne su optužnice koje je korumpirano i nesposobno tužilaštvo podiglo povodom privatizacije Energopetrola prilikom koje je ukradeno oko 15 miliona eura. Optužnica je podignuta tek protiv pukih izvršilaca i sprovodilaca odluke o privatizaciji Energopetrola, ali je zaobišla ključnu osobu, tadašnjeg i sadašnjeg predsjednika SDA, bez čijeg zelenog svijetla nisu mogle da se realiziraju ni daleko manji poduhvati, nego je to kapitalna privatizacija monopolske naftne kompanije...pljačka teška 15-16 miliona eura. Mađari su i iz Energopetrola, kao i iz INE u Hrvatskoj, zašto se upravo sudi Sanaderu (Hrvatska borba protiv korupcije udarila je u samo čelo, zamislite da se u Hrvatskoj umjesto Sanaderu i HDZ-u sudi nekim referentima i aparatčicima koji su bili puki izvršioci pljačke), izvukli ogromna sredstva, dakle društvena šteta koju je u ovom slučaju napravila SDA mjeri se desetinama i stotinama miliona eura..
DANI: Osjećate li ikakvu odgovornost, grižu savjesti, zbog prodaje Energopetrola?

TIHIĆ: Zbog čega bih ja to osjećao? Taj projekat je radila Federalna vlada, mi smo u Predsjedništvu od tadašnjeg premijera informisani, jedno dva-tri puta, na kraju smo zauzeli politički stav da treba raditi privatizaciju, ostalo je njihova briga i odgovornost.

DANI: A znate li da je Parlament prethodno dva puta, drugi put jednoglasno, dakle, i poslanici iz vaše stranke, bio protiv toga, a Vi ste, direktno s Hadžipašićem, rekli da se to može prodati?

TIHIĆ: Nisam ja tu ništa direktno. Posebno, za mene je taj slučaj privatizacije sličan, dakle imaju dva-tri slučaja privatizacije o kojima smo raspravljali u Predsjedništvu. I to samo u okviru političkih stavova. Mi smo to podržali jer smo imali informaciju da jednostavno ni Federalna vlada ni bilo ko drugi nema sredstava da pokrije to.

DANI: Vi ste to podržali i zato nama naftni kartel i danas prodaje gorivo dizel preko dvije marke, po cijeni kad je bila 147 dolara, a danas je manje od 60…

TIHIĆ: Oko tih detalja morate razgovarati s onima koji su vodili taj projekat.

DANI: Vi ste vodili taj projekt, Vi ste ga odobrili! Zahvaljujući Vama je prošao taj projekt.

TIHIĆ: Nisam ja vodio taj projekat.

DANI: Vi ste ga odobrili, bez Vaše podrške nije mogao proći.

TIHIĆ: Mi smo se suglasili s onim što je Federalna vlada predložila, onda je pravila neke korekcije, izmjene u odnosu na ono što je Parlament…

DANI: Znate li da je premijer Branković prije 15-ak dana na televiziji javno priznao da je prodaja Energopetrola bila loš potez i da zahvaljujući tome, oni sad nemaju tržišnih mehanizama da utječu na ekstra profit ovog naftnog kartela?

TIHIĆ: Ne znam ja da li je to loš ili dobar potez. Ne mogu se ja o tome izjašnjavati.

DANI: Ne znate?! Pa, ne znate zato što Vas vozi službeni auto. Da točite gorivo kao ostali građani…

TIHIĆ: Ja znam da je tada, kada su takve vrste prigovora upućivane kroz raspravu i premijeru Hadžipašiću, da je rečeno da mi imamo terminale i da mi možemo u okviru rezervi goriva u terminalu osigurati ovo o čemu sada Branković govori, tj. utjecati na cijene, ponudu i potražnju.

DANI: Bilo je onih koji su Vam i tada skretali pažnju šta će se desiti.

TIHIĆ: Takav smo imali odgovor.

DANI: Takav ste odgovor imali?

TIHIĆ: Kad smo takvo pitanje postavljali, Hadžipašić je davao takav odgovor. Da ćemo pitanje tržišta, cijena tržišta, regulisati kroz rezerve koje ćemo imati u terminalima.

DANI: A Vi ste vjerovali Hadžipašiću?

TIHIĆ: A, ljudi moji, normalno da, nakon svega, sve te rasprave i ostaloga, treba da vjerujem premijeru. Jesam li imao alternativu?

DANI: Prethodno sam Vas upozorio da je kriminalac, tada mi niste vjerovali, u Predsjedništvu smo sjedili, a nakon toga u ovoj kancelariji, kad sam izlazio kroz ova vrata, rekli ste mi da ste se uvjerili u ono što sam Vam rekao.

TIHIĆ: Nije tačno.

DANI: Kako nije tačno?

TIHIĆ: Ja sam vidio da ste Vi to napisali.

DANI: Što niste reagirali ako nije istina?!

TIHIĆ: Ali onda bih morao svaki dan pisati cijele stranice demantija na razne vaše tekstove. Nemam vremena za to.

DANI: Sulejmane, gledamo se u oči.

TIHIĆ: Nikad ja nisam rekao da je Hadžipašić kriminalac.

DANI: Ne, niste, prvo ste rekli: "Do mene dopiru takve glasine, ali ja se nisam uvjerio."

TIHIĆ: To jesam rekao.

DANI: U Predsjedništvu. Onda sam došao ovdje, u stranku, radili smo intervju, sjedili ste na istom mjestu, ja sam krenuo nakon razgovora, a Vi ste rekli: "E, samo da ti kažem, ono što si mi rekao za Hadžipašića, u pravu si bio, uvjerio sam se." Tako ste mi rekli.

TIHIĆ: Nikad ja nisam rekao da je Hadžipašić kriminalac. Ja sam njega smatrao jednim malo grubim Krajišnikom koji ima svoj stav, koji je nekad malo tvrdoglav, ali nikad nisam mislio da je kriminalac.

DANI: Stvarno, sramota!

TIHIĆ: Sramota od vas što pišete ono što ja nisam rekao. Ali, ja opet vama dajem intervju. Ja sam htio da vama to demantujem, ali šta ću – onda bih morao stalno pisati demantije. Kazali bi mi: "Što ste to demantovali, niste neke druge stvari!?"

DANI: Da se ne kunemo, ali da odemo na detektor laži?

TIHIĆ: Možemo otići na detektor laži.

DANI: Može, ja ću zamoliti u policiji da nam osiguraju detektor laži.

TIHIĆ: Sve može. Po cijelom ovom intervjuu da vidimo ko od nas koliko govori istinu.
weredsf

#13189 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:"SDA jurišnik" - neko ko brani interese SDA, vrlo česta pojava u našem vremenu, niži stalež možeš čak sresti na ulici.
"komunistički jurišnik" - gdje to ima?
Jedino jos u Bosni, tu se jos jedino radja takav civilizacijski otpad
UDBAŠ

#13190 Re: SDA-All about

Post by UDBAŠ »

Efendići
Image

evo vidiš bande
ovaj što je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (inače ga tamo doveo njegov rođak bivši ministar Obhođaš,uhljup ko i oni)
zaposlio od načelnika Efendića suprugui u to ministrstvo bez ikave procdure i sipunjavanja uvjeta,a efendić svog amiđu Hamdiju ,u tom istom minsitrvu ubacio u neke dobore mjesečno uzima oko 5.000 Km,što su već pisali revizori.
Inače ovaj sekreta Efendić,nije nikda ni mogao, biti postavljen za sekretara jer ne ispunjava uvjete da bude skretar ima lik završen socijalni rad aon skretar tehničkog ministarstva,to može samo sa SDA vlašću,pričaju da taj sekretar Efendić lopatom uzima pare u ministrtvu i reketira ko god dođe dobiej građevinsku dozvole ili članove odbora ut om ministrvu svi mu moraju davati reket.
evo i amiđe efendića,inače direktor zavoda za planiranje razvoja kantona sarajevo
Image
on panira
,sekretar efendić daje odobrenja za građenje i zajedno uzimaju lovu dobro s e rasporedili
nemampojma0

#13191 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Dobro sam ja reko,sve uhljup do uhljupa.Vidi tih faca nepripitomljenih,sve go coban.
ultima_palabra

#13192 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ima li u vrhu SDA ijedan ekonomista? Oni to očigledno smatraju nebitnom naukom... osim raspodjele budžeta.

Pa Tihić ne može odgovoriti na ekonomska pitanja nivoa srednje škole... ostale stranke makar mogu sastaviti neka demagoška saopštenja oko privrede, zaposlenosti, finansija... ovi ni to :-)
Havatar

#13193 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

Nisu oni krivi sto su svi gori od njih i sto ne postoji konkurencija koja ce ih tjerati da budu bolji.
nemampojma0

#13194 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

Havatar wrote:Nisu oni krivi sto su svi gori od njih i sto ne postoji konkurencija koja ce ih tjerati da budu bolji.
Ne ne,oni su uzor i model,oni su 20g. bili prvi i jedini.Nemaju konkurencije u nesposobnosti,malicioznosti i kriminalu.
Ima jedna izreka,a ona kaze da se jednoj stvari najvise naudi kad se brani pogresnim argumentima.
Doduse vi sda-ovce nemate nikakve argumente za odbranu ovih krmaka o kojima smo govorili nit mozete stranci nauditi vise od njih,tako da mozete naprdjivat koliko hocete i sta hocete,narod zna da je to suplja.
Havatar

#13195 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

Narod zna da je to sto pricas suplja
weredsf

#13196 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

nemampojma0 wrote:
Havatar wrote:Nisu oni krivi sto su svi gori od njih i sto ne postoji konkurencija koja ce ih tjerati da budu bolji.
Ne ne,oni su uzor i model,oni su 20g. bili prvi i jedini.Nemaju konkurencije u nesposobnosti,malicioznosti i kriminalu.
Ima jedna izreka,a ona kaze da se jednoj stvari najvise naudi kad se brani pogresnim argumentima.
Doduse vi sda-ovce nemate nikakve argumente za odbranu ovih krmaka o kojima smo govorili nit mozete stranci nauditi vise od njih,tako da mozete naprdjivat koliko hocete i sta hocete,narod zna da je to suplja.
Objasni ti nama Banovice??
nemampojma0

#13197 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

weredsf wrote:
nemampojma0 wrote:
Objasni ti nama Banovice??
Znas li ti da Banovici nisu imali ni jednu dzamiju do prije nekoliko godina?Taj narod se poceo vjerski buditi,a onda je iskoristeno takvo raspolozenje naroda da ih se i politicki iskoristi i veze za Sda,jer propaganda je i danas da nije musliman ko nije za Sda.Radilo se temeljito na tome sto preko vjerskih sluzbenika koji su uvijek bili Sda,sto preko jastrebova koji su vidili sansu za sebe.
A sto nije proslo ovako,onda se malo "zavrtale ruke",pa nema posla,pa djeci lose ocjene u skoli,pa ne mozes igrat u klubu i sl.A najvaznije,tu je rudnik jedino mjesto gdje bi se sirotinja mogla zaposlit,jer javne institucije su rezervirane samo za kadrovike i njihovu djecu,pa onda tu sirotinju "ubjede" da podrze Sda.A o izbornom inzinjeringu i kradjama da ne pricam.Znam situaciju,poznajem puno ljudi iz Banovica.
Sta ono rece,da objasnim banovice il kuku? :lol:
weredsf

#13198 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Znas li ti da Banovici nisu imali ni jednu dzamiju do prije nekoliko godina?Taj narod se poceo vjerski buditi,a onda je iskoristeno takvo raspolozenje naroda da ih se i politicki iskoristi i veze za Sda,jer propaganda je i danas da nije musliman ko nije za Sda.Radilo se temeljito na tome sto preko vjerskih sluzbenika koji su uvijek bili Sda,sto preko jastrebova koji su vidili sansu za sebe.
A sto nije proslo ovako,onda se malo "zavrtale ruke",pa nema posla,pa djeci lose ocjene u skoli,pa ne mozes igrat u klubu i sl.A najvaznije,tu je rudnik jedino mjesto gdje bi se sirotinja mogla zaposlit,jer javne institucije su rezervirane samo za kadrovike i njihovu djecu,pa onda tu sirotinju "ubjede" da podrze Sda.A o izbornom inzinjeringu i kradjama da ne pricam.Znam situaciju,poznajem puno ljudi iz Banovica.
[/quote]

aha, znaci represija, dzamije itd...sto li nisam iznenadjen :lol: :lol: :lol: :lol:
nemampojma0

#13199 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

weredsf wrote:
aha, znaci represija, dzamije itd...sto li nisam iznenadjen :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Jesil procito i ostalo?Hajd dzamije,al rudnik...sta je tu svega bilo.
Odakle si ti?Jesil bio u banovicima ikad?U tk?
Znas li ti ko je "inzinjer ekonomije" ,a prije rata varilac,sef sda u skupstini tk,koji dobija redovno glasove u banovicima,a u svojoj opstini ne dobija, jer ga njegov narod zna.Garant banovicani "glasaju" za njega,jer su prepoznali njegove sposobnosti.A nadimci ponajbolje govore o njima i njihovoj proslosti.
JoseMujica

#13200 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Havatar wrote:Narod zna da je to sto pricas suplja
Narod je prestrašen jer mu pred svake izbore kostima mrtvih mašete i šupljirate o mogućem raspadu zemlje :roll:

najpametniji :roll: politički potez koji je SDA ikad napravila je postavljanje ovčica za klanje....i danas, nažalost, politički profitira od tog poteza :(
Post Reply