Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cossack

#13176 Re: Android OS

Post by Cossack »

Averus wrote:Zar nije odgođen update (ako misliš na 4.4.3)? :roll:
Znam da su najavljivali 23.5, a onda rekli da je moguće da će kasniti

(Ovo sam čitao po netu, pa ako su oni mene slagali, lažem i ja vas :D )
Mislim na 4.4.2

http://www.gsmarena.com/sony_rolls_out_ ... s-8579.php
Maharadza

#13177 Re: Android OS

Post by Maharadza »

MeanMachine wrote:U toku je akcija za GO Launcher Prime, pa koga zanima može tu aplikaciju besplatno skinuti sa Google Play Store-a (inače se plaća 5,99$). Uputstvo za instalaciju je jednostavno: instalirate osnovnu verziju GO Launcher EX koju skinete ovdje, a zatim otključate Prime opcije koristeći promo code appsales koji upišete u Preferences > About GO Launcher EX > Enter Activation code. Ova promocija traje 3 dana i važi samo za nove korisnike ove aplikacije, tako da postojeći korisnici neće na navedenom mjestu u meniju naći polje za unos aktivacijskog koda.
Dobra stvar, samo sam oplakao na komentare sa jednog android site-a:

"install, get prime, uninstall." :lol:

"It's like the whole launcher is a sales pitch to download more apps." - true story :thumbup:

"Makes touch wiz seem amazing" :lol: :run:

OPREZ: "Like their Next Launcher promos, if you use the activation code and uninstall Go Launcher or reset your phone later, and then reinstall Go Launcher, you will need to purchase the Premium version, as the code will no longer work."

Znači ako resetujete fon, nema više premium verzije jer ključ neće više važiti! Moguće riješenje: Titanium Backup!? :thumbup:
rangoj

#13178 Re: Android OS

Post by rangoj »

Maharadza wrote:
MeanMachine wrote:U toku je akcija za GO Launcher Prime, pa koga zanima može tu aplikaciju besplatno skinuti sa Google Play Store-a (inače se plaća 5,99$). Uputstvo za instalaciju je jednostavno: instalirate osnovnu verziju GO Launcher EX koju skinete ovdje, a zatim otključate Prime opcije koristeći promo code appsales koji upišete u Preferences > About GO Launcher EX > Enter Activation code. Ova promocija traje 3 dana i važi samo za nove korisnike ove aplikacije, tako da postojeći korisnici neće na navedenom mjestu u meniju naći polje za unos aktivacijskog koda.
Dobra stvar, samo sam oplakao na komentare sa jednog android site-a:

"install, get prime, uninstall." :lol:

"It's like the whole launcher is a sales pitch to download more apps." - true story :thumbup:

"Makes touch wiz seem amazing" :lol: :run:

OPREZ: "Like their Next Launcher promos, if you use the activation code and uninstall Go Launcher or reset your phone later, and then reinstall Go Launcher, you will need to purchase the Premium version, as the code will no longer work."

Znači ako resetujete fon, nema više premium verzije jer ključ neće više važiti! Moguće riješenje: Titanium Backup!? :thumbup:
Upravo to i meni smeta, prije sat vremena sam ga probao i odmah skinuo, jer to nije launcher to je oglasna ploča za prodaju aplikacija, tema i sl. Veliko sranje!!! (koje još inače naplaćuju - platis da bi gledao oglase i opet plaćao)... :-)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
rangoj

#13179 Re: Android OS

Post by rangoj »

Dobru launcher-i su:

- Google - Experience launcher (ali u kombinaciji sa "gel settings" /Xposed framework / aplikacijom - zbog dodatnih opcija za podesavanje)
Smeta mi sto aplikacije nije moguće smjestiti u kategorije, ali je strasno brz i fluidan + integracija sa google search.

- Aviate (nažalost, još uvijek beta, nikako da ga doteraju - nedostaju mu dodatne opcije za personalizaciju)

- Smart Launcher 2 pro - za telefon je odlican, jednostavan. Aplikacije prikazuje u kategorijama. Widget su prikazani na neobičan način - treba vremena da se čovjek navikne.

- Apex - jednostavan, brz i sa MNOGO dodatnih opcija - odličan za tablet.

Preporučite neki dobar, ako ga nisam spomenuo... :)

mumi80

#13180 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Nova launcher is the best ;)
Probao sam sve ali se uvijek vratim na Nova launcher

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Maharadza

#13181 Re: Android OS

Post by Maharadza »

mumi80 wrote:Nova launcher is the best ;)

Potpis!!!! :thumbup: Jedno vrijeme sam ih testirao sve na starom s3, prije svega se dvoumio između nove i apex-a jer je ovaj drugi imao mnogo više onih tranzicija, mogućih modifikacija pa i korisnih opcija ali je jednostavno presudila nevjerovatna brzina u radu kod NOVA launcher-a, čak i na uređaju sa "samo" 1GB RAM-a kao što je bio s3, mada sad' kako sam uzeo "zvijer" G2, ne pomišljam ni na kakve launcher-e i sl., jednostavno leti sve! :thumbup:

PS. Sjetih se - action launcher - zanimljiv koncept, obavezno isprobati! :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... .playstore
malwarebyte

#13182 Re: Android OS

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:06, edited 1 time in total.
roki

#13183 Re: Android OS

Post by roki »

Preporučite aplikaciju za vremensku prognozu
Burkoff

#13184 Re: Android OS

Post by Burkoff »

roki wrote:Preporučite aplikaciju za vremensku prognozu
Evo ovu ja koristim druze. Mislim da se neces pokajati.

https://play.google.com/store/apps/deta ... rt.weather

:)
Bosnian Dragon1

#13185 Re: Android OS

Post by Bosnian Dragon1 »

pozz iamm problem sa video snimcima, dosada je sve bilo ok , medjutim danas snimao jedan video i kada prebacim na PC okrene mi se snimak, zasto se to desava? U pitanju je sony xperia z1
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#13186 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Sto skidati te launchere da vam samo ram uzimaju
roki

#13187 Re: Android OS

Post by roki »

Burkoff wrote:

Nije loša,koristio sam.Dosta bolja od ostalih ali ima i negativnosti.Recimo nema podatke o količini padavina,satno vrijeme je dato za svaka 3 sata a ne za svaki sat itd...
mumi80

#13188 Re: Android OS

Post by mumi80 »

bordo gandalf wrote:Sto skidati te launchere da vam samo ram uzimaju
Nova launcher koristi sasvim malo ram-a a ima dosta mogucnosti i po mom misljenju je najbrzi.

Maharadza

#13189 Re: Android OS

Post by Maharadza »

roki wrote:
Burkoff wrote:

Nije loša,koristio sam.Dosta bolja od ostalih ali ima i negativnosti.Recimo nema podatke o količini padavina,satno vrijeme je dato za svaka 3 sata a ne za svaki sat itd...
http://kickass.to/go-weather-forecast-w ... 46160.html

Ova odlična, lijep widget, ima podatke za padavine, temp. za svaki sat... :thumbup:
mobile9

#13190 Re: Android OS

Post by mobile9 »

Zašto mi se desi da kada hoću da pogledam neki live stream preko TV portala otvara preko standardne sony-jeve aplikacije "filmovi" preko koje onda ne mogu da ubacujem titlove. Prije par dana je bilo uredu otvaralo preko MX player Pro, a sada automatski otvara preko "filmovi". :-S
Schlauf2

#13191 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Ne mora biti da uzimaju RAM, i ono sto dobijes fabricki je zapravo jedan launcher, zahvaljujuci nekim launcherima telefon moze imati vise slobodnog RAM-a nego s fabrickim, npr. s LauncherPro telefon u prosjeku efektivno dobije dodatnih najmanje 30 MB RAM-a u odnosu na fabricki launcher. LauncherPro stavljam na svaki Android telefon koji prodam, osim na one s kojima nije kompatibilan.
Schlauf2

#13192 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

mobile9 wrote:Zašto mi se desi da kada hoću da pogledam neki live stream preko TV portala otvara preko standardne sony-jeve aplikacije "filmovi" preko koje onda ne mogu da ubacujem titlove. Prije par dana je bilo uredu otvaralo preko MX player Pro, a sada automatski otvara preko "filmovi". :-S
Idi u Postavke - Aplikacije - Filmovi i pritisni na Obrisi zadane vrijednosti (Clear defaults) na dnu. Ako ne bude moglo, reinstaliraj MX Player.
Schlauf2

#13193 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Kad jednom prilikom ovdje rekoh da je moguce zeznuti telefon u procesu rootanja ovdje me svi popljuvase, i evo vidite sta se desi covjeku.
rangoj

#13194 Re: Android OS

Post by rangoj »

mumi80 wrote:Nova launcher is the best ;)

Ja se uvijek vratim na Google experience launcher, a na nexus 7 Uvijek sam koristio apex. Nova je jedan od rijetkih launcher-a koje stvarno nikad nisam isprobao iako je popularan.
Baš ću ga probati, večeras, od spavanja - ako bude dobar ostaje. :)

rangoj

#13195 Re: Android OS

Post by rangoj »

Schlauf2 je odlično objasnio!

Svejedno ti u pozadini radi launcher, stock - fabrički. Kada aktiviraš launcher aplikaciju, onda će zameniti tvoj trenutni.

Launcher je jedna od najljepših (I najkorisnijih) stvari na android sistemu, bilo bi ludo ne koristiti je! :)

ImLove

#13196 Re: Android OS

Post by ImLove »

Ja se ne mogu odvući touch wiz_a,nema šanse! Usput,ako smijem ovce,kupujemo Samsung galaxy s2,pa ako ima neko da prodaje sa full opremom,extra očuvan ,plaćam max 220 km,jer PIK,ih je pun po 250,ali jedan im 250,jer su teški kao ingoti, ponudim im 230,ma kakvi,20 maraka,kao da tražim da mi spusti pola, cijene!Kako su teški,a nisu svjesni za 2 mjeseca da ce spasti na 200 stoje!

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
almir1977

#13197 Re: Android OS

Post by almir1977 »

mufa1 wrote:De neki konkretan primjer sta bi da gledas pa da probam.
MojaTV web verzija, i još jedna plaćena stranica za football streamove.
mobile9

#13198 Re: Android OS

Post by mobile9 »

Schlauf2 wrote:
mobile9 wrote:Zašto mi se desi da kada hoću da pogledam neki live stream preko TV portala otvara preko standardne sony-jeve aplikacije "filmovi" preko koje onda ne mogu da ubacujem titlove. Prije par dana je bilo uredu otvaralo preko MX player Pro, a sada automatski otvara preko "filmovi". :-S
Idi u Postavke - Aplikacije - Filmovi i pritisni na Obrisi zadane vrijednosti (Clear defaults) na dnu. Ako ne bude moglo, reinstaliraj MX Player.
E baš ti hvala. :-)
Schlauf2

#13199 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote:Ja se ne mogu odvući touch wiz_a,nema šanse! Usput,ako smijem ovce,kupujemo Samsung galaxy s2,pa ako ima neko da prodaje sa full opremom,extra očuvan ,plaćam max 220 km,jer PIK,ih je pun po 250,ali jedan im 250,jer su teški kao ingoti, ponudim im 230,ma kakvi,20 maraka,kao da tražim da mi spusti pola, cijene!Kako su teški,a nisu svjesni za 2 mjeseca da ce spasti na 200 stoje!

I kad spadnu na 200 ti ces pitati moze li za 170. Zahtjevi su ti za sada malo povisoki ali spast ce cijena jos malo, pa ces ga moc naci za tih 220 KM. Btw da znas, S2 odlicno ocuvanog i potpuno ispravnog malo tesko naci u odnosu na ostale telefone, na s2 se neke stvari prilicno brzo trose, na 95% njih se sjajna lajsna primjetno oljustila, obrati paznju i na ekran, burn in je jako cest, kao i odredjene nedosljednosti u bojama (npr. neke uzduzne ili poprecne crte s koje su svjetlije ili tamnije nijanse boje nego sto bi trebalo biti).
ImLove

Post by ImLove »

Svejedno,za mjesec dva,biti ce 200,sigurno,a tada ce dobivati,150, naravno,posto su pokvarene duše! Toliko im je stalo za tih 20 km sto tražim da spuste cijenu, kao da im za života treba, a prodaju već po par mjeseci,i ne daju ni dalje! E,pa nedam mu 2-5 stoje,nema teorije,jer ce moliti za par mjeseci i za 200 da proda! Ja mogu čekati, nije mi zurba!

Post Reply