Innovation wrote:Control panel wrote:vidim NS podrzava novog ministra obrazovanja Marjanovica. znaci kolalicija pocinje da djeluje.
kako naivno saopstenje. podrzavaju depolitizaciju obrazovanja. koja bolan depolitizacija. ako ste vi slijepi, naivni nismo mi.
Ako nije tajna, a ko ste to vi?

mi gradjani koji na svakom koraku srecemo bahate, nadmene, nepristojne, nesposobne kadrove SDA.
vama to ne bode oci, ali eto meni bode.
evo sta je pod direktnom kontrolom SDA: policija, obrazovanje i zdravstvo,
policija: svi rukovodioci su clanovi SDA i clanovi su odredjenih savjeta,
obrazovanje: rektor, velika vecina dekana i direktora skola (jedina za koju znam da je iz sdpa, jer je stalno meze i trn im je u oku je ona direktorica dobrinjske gimnazije)
zdravstvo: svi sefovi klinika (jedino nije direktor, jer je nedavno bila smjena, gavrankapetanovic otisao da bude direktor najveceg budzeta u drzavi ZZO), kompletan sistem je ustrojen tako da samo sdaovi kadrovi mogu napredovati i dobijati polozaje ici na specijalizacije, primati se na radna mjesta. (ovo vam mogu potvrditi zdravstevni radnici).
što li je SDA izabrala bas ova tri segmenta? pa zato sto u obrazovanju ima jedno 5-6000 zaposlenih, u policiji oko 2000, zdravstvo oko 3000, svi na budzetu, sigurne plate, svi zadovoljni, a zahvalnost dodje na izborima.
a sve depolitizirano i bez uticaja politike. i niko ne vidi sta se desava.
a ovi iz NS-a se ponasaju kao da su na drugoj planeti.
ili se prave ili ne vide koliko je sarajevo zeleno.