HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
soha96

#13176 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

kakaljin wrote:
soha96 wrote:@NK33 Sportovi nisu samo 2 utakmice LP mjesecno, radi toga radije necu ni drzati televizor u kuci. I SK je mnogo vise od same EPL i Primere.

Za ovog momka gore: Naravno da se slazem da treba staviti u ponudu i Arene i SK, to je najpametnije i najnormalnije. Ovo pisem u slucaju da treba birati izmedju SK i Arene ako realno sagledas sve sto nude oba kanala odgovor je jasan.
Pa zato moraju da budu u ponudi i jedni i drugi da korisnik bira sta zeli da gleda, a ne da mu operator namece sta ce korisnik da gleda. Opet se ti vracas sta ti vise gledas, neko gleda vise ono sto se prenosi na arenama. Tako da je jedina moguca opcija da u ponudi bude i jedno i drugo, a ne kao sto je sada nametnuto.
Kazem opet slazem se da trebaju biti oba u ponudi, a nemam se ja sta vracati na to sta ja vise gledam. Ovo je uopsteno bez obzira dal ja nesto volim ili ne, sta se to uopste moze gledati na Arenama osim LP i Italijana(jedno od ovo dvoje imas i bez arene)?? Vec sam nabrojao koliki izbor sportova i to najkvalitetnijih prenosi Sport Klub. Znaci uopste nije bitno dal ja volim neki od tih sportova ili ne cinjenica je da imaju mnogo siri i kvalitetniji sadrzaj.

Ako Logosoft moze uvesti i SK i Arenu onda bi to trebao i Telemach uraditi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13177 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:Koliko sam ja shvatio u razgovoru sa Telemachom (jer kad nazoves broj sa racuna javlja se Telemach) mislim da ce biti skroz drukcija ponuda paketa od sredine januara tako da ne treba trcati pred rudu. I za Arene se nista ne zna do polovine Januara mada cu ja ako ukinu Arene traziti neku drugu varijantu za kablovsku a to isto razmislja dosta ljudi koje znam.
SK pokriva više sportskih događaja nego arene, od formule 1, NBA, španske i engleske lige, euro košarke da ne nabrajam više, ali eto jedinica za kvalitet nekog kanala je jedan džeko, smiješno i žalosno.
Djesi englez nisam te prepoznao....eto vidis ja vise volim gledati Dzeku i Pjanica, nasu ligu, hrvatsku ligu, derbije Dinama i Hajduka ili Partizana i Zvezde, ABA ligu nego tamo neku daleku englesku, spansku ili ne znam ti koju "bolimeonastvar ligu". Sto ste se svi odjednom prokurcili sa tim engliskim ligama...te navijeta za MU, Liverpule ili sta ti ja znam a rodjeni po ovdasnjim vukojebinama....
hrasno38

#13178 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
sabanss wrote:To je vec rasprava o ukusima. SK ima vise sporta i to kvalitetnijeg to je definitivno samo sto vecini je taj vrhunski sport dosadio.

Dosli smo dotle da mi je zanimljivije pogledati Travnik - Sarajevo nego 1/8 finala lige prvaka koja je vec 10 godina ista. Da se razumijemo isto vazi i za lige petice, NBA, tenis i slicno osim ako ne igra neki bosanac.
stvar je u tome što ste se usrali jer vam 99% arene idu iz šeme a ulazi SK, a vi bi da imate obe opcije :D
Nemam se ja sta usrati ako ti se gleda SK plati ga i gledaj. Ja sam potpisao ugovor sa Arenama i hocu Arene......vidis ja nisam Engles ko tvoja malenkost nego klasicni Bosnjo koji navija za Zelju i voli ga vise od bilo kojeg kluba na svijetu. A vidis interesantno volim vise i Sarajevo od bilo kojkeg engleskog kluba za koje me zaboli ona stvar!!!
hrasno38

#13179 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kakaljin wrote:
soha96 wrote:@NK33 Sportovi nisu samo 2 utakmice LP mjesecno, radi toga radije necu ni drzati televizor u kuci. I SK je mnogo vise od same EPL i Primere.

Za ovog momka gore: Naravno da se slazem da treba staviti u ponudu i Arene i SK, to je najpametnije i najnormalnije. Ovo pisem u slucaju da treba birati izmedju SK i Arene ako realno sagledas sve sto nude oba kanala odgovor je jasan.
Pa zato moraju da budu u ponudi i jedni i drugi da korisnik bira sta zeli da gleda, a ne da mu operator namece sta ce korisnik da gleda. Opet se ti vracas sta ti vise gledas, neko gleda vise ono sto se prenosi na arenama. Tako da je jedina moguca opcija da u ponudi bude i jedno i drugo, a ne kao sto je sada nametnuto.
Bravo vrlo jednostavno objasnjeno a ipak izgleda predaleko pojedinim glavama :D
MOSALJOZE

#13180 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

ZAKLJUČAK
Dajte svim operaterima,sve raspolozive kanale po IDENTIČNIM cijenama,i neka svako bira što želi.
kakaljin

#13181 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:
Iza Horizonta wrote:
sabanss wrote:To je vec rasprava o ukusima. SK ima vise sporta i to kvalitetnijeg to je definitivno samo sto vecini je taj vrhunski sport dosadio.

Dosli smo dotle da mi je zanimljivije pogledati Travnik - Sarajevo nego 1/8 finala lige prvaka koja je vec 10 godina ista. Da se razumijemo isto vazi i za lige petice, NBA, tenis i slicno osim ako ne igra neki bosanac.
stvar je u tome što ste se usrali jer vam 99% arene idu iz šeme a ulazi SK, a vi bi da imate obe opcije :D
Nemam se ja sta usrati ako ti se gleda SK plati ga i gledaj. Ja sam potpisao ugovor sa Arenama i hocu Arene......vidis ja nisam Engles ko tvoja malenkost nego klasicni Bosnjo koji navija za Zelju i voli ga vise od bilo kojeg kluba na svijetu. A vidis interesantno volim vise i Sarajevo od bilo kojkeg engleskog kluba za koje me zaboli ona stvar!!!
:thumbup: :thumbup:
hrasno38

#13182 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

soha96 wrote:Uvijek treba biti realan. Stavljanje arena ispred SK je ravno tome da ja kazem da je Zeljo bolji od Arsenala. To sto vi kazete nek svak voli sta hoce, mogu ja voljeti Zelju hiljadu puta vise ali CINJENICA je da je Arsenal 10 puta bolji tim. Ista stvar je sa Arenom i SK, stavi sve na papir, sagledaj objektivno i shvatices da je Arena vs SK= OSM TV vs CNN
Bolji je i od Dinama pa ga je Dinamo klepio po usima u Zagrebu......ta tvoja usporedba ne da je djecija nego nema apsolutno veze sa pamecu. Kako ne mozete da shvatite da su ukusi razliciti i kao sto sam dole napisao ja vise volim da gledam ova nasa balkanska tri derbija nego iti jednu utakmicu u cijeloj Evropi. Naravno kad je u pitanju Evropa uvijek sam preferirao klubove gdje igraju nasi igraci jer ponavljam nisam Englez nego klasicni Bosanceros i to novo kurcanje sa navijanjem za strane klubove je za mene isto ko studiranje djece bogatih u inostranstvu pa se vrate isti toliko glupi kao sto su i otisli (doduse sa diplomom) dok ova nasa sirotinja ih pojede sa znanjem. U nasim krajevima se to zvalo i uvijek ce se zvati POMODARSTVO!!!!
hrasno38

#13183 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:
već imam SK u HD

Image
Bas mi je drago zbog tebe....nadam se da si sretan!!!
Maharadza

#13184 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
soha96 wrote:Uvijek treba biti realan. Stavljanje arena ispred SK je ravno tome da ja kazem da je Zeljo bolji od Arsenala. To sto vi kazete nek svak voli sta hoce, mogu ja voljeti Zelju hiljadu puta vise ali CINJENICA je da je Arsenal 10 puta bolji tim. Ista stvar je sa Arenom i SK, stavi sve na papir, sagledaj objektivno i shvatices da je Arena vs SK= OSM TV vs CNN
Bolji je i od Dinama pa ga je Dinamo klepio po usima u Zagrebu......ta tvoja usporedba ne da je djecija nego nema apsolutno veze sa pamecu. Kako ne mozete da shvatite da su ukusi razliciti i kao sto sam dole napisao ja vise volim da gledam ova nasa balkanska tri derbija nego iti jednu utakmicu u cijeloj Evropi. Naravno kad je u pitanju Evropa uvijek sam preferirao klubove gdje igraju nasi igraci jer ponavljam nisam Englez nego klasicni Bosanceros i to novo kurcanje sa navijanjem za strane klubove je za mene isto ko studiranje djece bogatih u inostranstvu pa se vrate isti toliko glupi kao sto su i otisli (doduse sa diplomom) dok ova nasa sirotinja ih pojede sa znanjem. U nasim krajevima se to zvalo i uvijek ce se zvati POMODARSTVO!!!!
Ti zaboravio na našeg Begu i Muhameda u engleskoj?! :oops: Priznaj da samo Džeku pratiš! :mrgreen:
Federenko

#13185 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

Uglavnom, na stranici hs-hkb je objavljena programska šema za analognu i digitalu televiziju. Sportklubovi, prva,b92, axn spin, ultra i ostali programi nam dolaze u ponedjeljak 28.12.2015. a odlaze svi pinkovi kanali izuzev pink music :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Astrix

#13186 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Na analognoj vidim novo vidim samo SK 1, 2, 3 a na digitalnoj nema nista novo. Gdje si ti to vidio?
made_in_sarajevo

#13187 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Dakle nemam pinkova vise na digitalnoj, ubaceni hbo,a na kablovskoj dobijam 3 sport kluba,pored arene na digitalnoj? Kid 8 paket imam
Federenko

#13188 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

Odeš na digitalna televizija i u padajućem meniju piše Lista kanala od 28.12.2015. :mrgreen:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/
A na analognoj novi su sk1,2,3, ultra,fox movies i klasik tv
Na digitalnoj ostaju arene, a uvode se prva,prva plus, b92, happy, cinestar action, rts2, axn spin, amc, cmc, rtl living, parovi1,2 i jos drugih djecijih
Federenko

#13189 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

Nema nigdje SK na digitalnoj, ali vjerovatno ce i njih ubaciti, barem bi trebali
made_in_sarajevo

#13190 Re: HS kablovska

Kad na kablovskoj ide ili su vec pustili, da ne cackam dzaba :D
Federenko

#13191 Re: HS kablovska

Post by Federenko »

Nema još na kablovskoj, a pretpostavljam da će od ponedjeljka kad budu i na digitalnoj
hrasno38

#13192 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
hrasno38 wrote:
Ti zaboravio na našeg Begu i Muhameda u engleskoj?! :oops: Priznaj da samo Džeku pratiš! :mrgreen:
Bega na klupi a Muhaqmed ni na klupi.....kako onda da ih gledam:)
made_in_sarajevo

#13193 Re: HS kablovska

Haj po listi digitalnih kanala bit ce dva hbo bez dodatnih paketa :mrgreen: . samo da jos skontam tv kablovske i digitalne kanale zajedno, ima negdje taman kad budem stimao nove kanale :D
hrasno38

#13194 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Federenko wrote:Odeš na digitalna televizija i u padajućem meniju piše Lista kanala od 28.12.2015. :mrgreen:
Na digitalnoj ostaju arene, a uvode se prva,prva plus, b92, happy, cinestar action, rts2, axn spin, amc, cmc, rtl living, parovi1,2 i jos drugih djecijih
he i ovo je sega osnovni digitalni paket od 150 kanala kosta 13,50 KM a analogna sa 63 kanala kosta 13,90???? E sad sta da rade recimo stariji ljudi koji nemaju nove TV prijemnike i velika vecina njih su bili debelo navuceni na pinkove. Nije nikako postena cijena digitalne i analogne u odnosu sta dobijas.
hrasno38

#13195 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

made_in_sarajevo wrote:Haj po listi digitalnih kanala bit ce dva hbo bez dodatnih paketa :mrgreen: . samo da jos skontam tv kablovske i digitalne kanale zajedno, ima negdje taman kad budem stimao nove kanale :D
kad imas digitalne imas i analogne kanale ali ne more obratno:)
soha96

#13196 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Opa stize SK ranije od ocekivanog :izet: :izet: :izet:
made_in_sarajevo

#13197 Re: HS kablovska

hrasno38 wrote:
made_in_sarajevo wrote:Haj po listi digitalnih kanala bit ce dva hbo bez dodatnih paketa :mrgreen: . samo da jos skontam tv kablovske i digitalne kanale zajedno, ima negdje taman kad budem stimao nove kanale :D
kad imas digitalne imas i analogne kanale ali ne more obratno:)
Kad sam dobio ci modul imao sam dtv i ktv, preko 200 kanala sve skupa imao, sad ne znam sta sam cackao :D. Ma nek Sarajeva ima opet jebo SK, eventualno engleska liga i tenis :D. Sad ce 28. Pa cemo vidjeti kako ce to izgledati :D
fortaleza

#13198 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

Iza Horizonta wrote:
soha96 wrote:Zivio SK i uzivanje uz najbolje lige svijeta, vrhunski tenis kojeg ima u izobilju, najjacu kosarkasku ligu na svijetu, najjacu kosarkasku ligu u evropi, NHL F1 itd. Ukratko sve ono najbolje od sporta je na SK.

Ljubitelji Arene nek uzivaju u 3 utakmice LP u 3 mjeseca koju btw prenose i javni emiteri koji biraju naravno najbolju, a u daljem toku takmicenja i nema potrebe da biras utakmice jer ih i ne bude mnogo u izboru najbolja se uglavnom prenosi.

aaa da tu je BH Telecom Premier Liga :lol:
zapeli za arene a niđe veze kanali
Evo ja sam u zadnjih mjesec dana više pratio Arene od Sportkluba, a koristim Telemach i imam samo SK programe, a Arene preko streama.

Nešto HNL-a, lige prvaka, europske lige, ABA..

S druge strane na SK svega ona jedna utakmica tjedno NBA, te Euroligu.
probook

#13199 Re: HS kablovska

Post by probook »

hrasno38 wrote: Ja sam potpisao ugovor sa Arenama i hocu Arene...

:? :? :?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13200 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

hrasno38 wrote:
Federenko wrote:Odeš na digitalna televizija i u padajućem meniju piše Lista kanala od 28.12.2015. :mrgreen:
he i ovo je sega osnovni digitalni paket od 150 kanala kosta 13,50 KM a analogna sa 63 kanala kosta 13,90???? E sad sta da rade recimo stariji ljudi koji nemaju nove TV prijemnike i velika vecina njih su bili debelo navuceni na pinkove. Nije nikako postena cijena digitalne i analogne u odnosu sta dobijas.
Hoce li ovi sportklubovi moci se pratiti i preko digitale ili...
Locked