ISILov crni humor u teskim trenucima.Rami @RamiAlLolah 34s34 seconds ago
#ISIS warns NDF militants besieged in Baghiliyah; surrender & you will be freed or will be slaughtered when captured.. #DeirEzzor #Syria
Sirija vol. 2
- Mlohavi
#13176 Re: Sirija vol. 2
Last edited by Mlohavi on 21/01/2016 17:34, edited 1 time in total.
- DuckZz
#13177 Re: Sirija vol. 2
De ne rise majketi.
Ti si jednom rekao da ti je prva stvar što si vidio iz Sirije bila "kretanje tenkova po Daraji".
Ako je to istina, onda nema smisla dalje raspravljat o stvarima koji su se desile prije toga, a to je u biti 70% dešavanja.
Ti si jednom rekao da ti je prva stvar što si vidio iz Sirije bila "kretanje tenkova po Daraji".
Ako je to istina, onda nema smisla dalje raspravljat o stvarima koji su se desile prije toga, a to je u biti 70% dešavanja.
- DuckZz
#13178 Re: Sirija vol. 2
Ofanziva Sirijske vojske kreće naredni mjesec, a možda i ranije (mada sumnjam)
- Challenger__
#13179 Re: Sirija vol. 2
- Proteklih dana je bilo pisanja na temu da nevidljiva a moćna pro-Damask ruka preusmjerava nevladine frakcije na jugu zemlje (provincija Dara) na pro-ISIL, pro-Nusra formacije.
LINK
LINK
The Time's come, babe...Statement by Jaysh Ahrar al-Ashaer (Southern Front FSA) in which they declare a military campaign against Harakat Mutanna (Pro-ISIS,Pro-JaN).
#Syria: statement by Jaysh Ahrar al-Ashaer (#FSA) in which they declare a military campaign against Harakat Mutanna
- Maystor
#13180 Re: Sirija vol. 2
I mene zanima!!!Opetja033 wrote:Koji li je od Assadovih telala na ovom forumu ovaj maneken
Aldin Abazović (@Ald_Aba)
https://twitter.com/Ald_Aba?s=03
Aldine, javi se na PM da te počastim, legendo!
- Challenger__
#13181 Re: Sirija vol. 2
Isti izvor:Mlohavi wrote:ISILov crni humor u teskim trenucima.Rami @RamiAlLolah 34s34 seconds ago

#Russia|ns air drop more weapons and ammunition to besieged #Assad militants in #DeirEzzor #Syria #ISIS
- DuckZz
#13182 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:- Proteklih dana je bilo pisanja na temu da nevidljiva a moćna pro-Damask ruka preusmjerava nevladine frakcije na jugu zemlje (provincija Dara) na pro-ISIL, pro-Nusra formacije.
The Time's come, babe...Statement by Jaysh Ahrar al-Ashaer (Southern Front FSA) in which they declare a military campaign against Harakat Mutanna (Pro-ISIS,Pro-JaN).
#Syria: statement by Jaysh Ahrar al-Ashaer (#FSA) in which they declare a military campaign against Harakat MutannaLINK
LINK
Kakve veze ima tekst na slici sa bilo cime ? ?
- Challenger__
#13183 Re: Sirija vol. 2
Nešto se ti mnogo kliberiš. Isforsiano, izvještačeno, lažno. Plus, ismijavaš izvor koji si sam ovdje hvalio bezbroj puta (Thomas van Linge).
- Kombat
#13184 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Opusten maksimalno, za ne osjetis produhovljenost koja proizilazi iz opustenosti!?Rampage wrote: Opusti se Kiki, svi smo mi Hercegovci i Bosanci:)![]()
![]()
Dok pisem, u pauzi izmedju dva zahvata, obavljam jedan delikatan posao za koji je potrebna mirnoca i fokusiranost.
ehmmm....da mozda ne pravis....pojas?!
-
zrakomlat
#13185 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:Izvini druze.zrakomlat wrote:A pozdrav domovini?sumirprimus wrote:Mir u razredu!
U vrstu brzo!
Pozor!!
Na desno ravnaj se!
Pooooozdrav domovini!
bachi me na atomski zdesna
Podsjeti me, vjerovao ili ne, na srednju školu. Čas fizičkog iliti tjelesnog, profa prije rata predavao u nekoj vojnoj skoli. Postrojavanje po visini i bas je tim tvojim redosljedom islo +pozdrav domovini. Naravno, bili smo obavezni odgovoriti uzvikom "POzdrav!" I za žene je isto vrijedilo.
Ko YPG i YPJ
- Challenger__
#13186 Re: Sirija vol. 2
- SAA vojnici u pauzi između borbi:
LINK
______
- Assadov rođak, Sulejman al-Assad, koji je u Latakiji ubio sirijskog pukovnika...

...osuđen danas na 20 godina zatvora.
Another awesome video by the 2 Syrian Arab Army soldiers ( Ghaith Mostafa and Baraa Kozayz ) playing (Unbreak my heart by #Toni_Braxton) in their room in their military base underground.
______
- Assadov rođak, Sulejman al-Assad, koji je u Latakiji ubio sirijskog pukovnika...

...osuđen danas na 20 godina zatvora.
- Čitalac
#13187 Re: Sirija vol. 2
Ko je u mogućnosti, neka pročita knjigu iz 2007. godine "The Shia Revival: How Conflicts within Islam Will Shape the Future"
Autor je Vali Nasr, profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu John Hopkins. S obzirom da nisam znao gotovo ništa o podelama i zapetljanoj istoriji tog dela sveta (pa samim tim ni o ratu u Siriji), knjiga je barem za mene dragoceno štivo. Pre skoro devet godina, Nasr najavljuje ogromne promene na Bliskom istoku koje će dovesti do transfera moći i uticaja.
Autor je Vali Nasr, profesor međunarodnih odnosa na Univerzitetu John Hopkins. S obzirom da nisam znao gotovo ništa o podelama i zapetljanoj istoriji tog dela sveta (pa samim tim ni o ratu u Siriji), knjiga je barem za mene dragoceno štivo. Pre skoro devet godina, Nasr najavljuje ogromne promene na Bliskom istoku koje će dovesti do transfera moći i uticaja.
When the dust settles, the center of gravity will no longer lie with the Arab Sunni countries but will be held by Shia ones... The United States does not know the Shia well. That will have to change.
- Challenger__
#13188 Re: Sirija vol. 2
+1Čitalac wrote:Ko je u mogućnosti, neka pročita knjigu iz 2007. godine "The Shia Revival: How Conflicts within Islam Will Shape the Future"
When the dust settles, the center of gravity will no longer lie with the Arab Sunni countries but will be held by Shia ones... The United States does not know the Shia well. That will have to change.
Wonderful one!
Međutim, nikada se ne smije izgubiti iz vida kompleksna dinamika međunarodnih odnosa koja tokove politike usmjerava u nekom sasvim drugom pravcu... Konkretan primjer. Američka invazija na Irak, sa posljedičnom većinskom demokratijom a koja je po prirodi matematičke većine nužno dovela do supremacije šiitskog političkog faktora u Iraku, dovela je, sasvim rezumljivo i do jačanja iranskog uticaja... Plašeći se pomenutog "transfera moći", monarhije Zaljeva (a najprije Saudijska Arabija) vrše veliki pritisak na Administraciju sa željom da redefinišu svoju poziciju u Iraku. Tada dolazi do "preusmjeravanja" odnosno do strateškog
Povratak na svjetsku scenu starog-novog igrača (RF) dodatno komplikuje čitavu stvar i otud ovoliki, prividno besmislen, haos na Bliskom istoku i dalje.
No, Nasrova anticipacija djeluje definitivno jača od aktuelnih trendova i definitivno se može reći da se "gravitacioni centri" neminovno izmještaju...
- Opetja033
#13189 Re: Sirija vol. 2
Vidis, a ja opet ne poznajem nijednu osobu (a imam jako sirok krug poznanika) koja podrzava Assada. A nemam nijednog vehabiju u okruzenju.Kikibombona wrote:
A ne, vecina Bosnjaka je za Asada, bez obzira sto je bolesni diktator.![]()
Dakle ne dokazuje ama bas nista.
Sve dok je apsolutna vecina protiv kurdskih terorista a na strani Turaka i sve dok nijedna komunisticka stranka ne moze biti ni blizu izbornog praga - ja prezadovoljan, vjerujKikibombona wrote: I to zulja naseg Opetja!. Od islamizacije Bosnjaka nema nista!
- Opetja033
#13190 Re: Sirija vol. 2
Pa necemo se tako igrati. Izvor uopce ne spominje Assada, to je u potpunosti tvoja konstrukcija. Tome se @Patak smije a realno i meni je sega. Veze sa Damaskom nema. Apsolutno nikakve. Ako i sa cim ima veze onda je to Amman a ne Damask.Challenger__ wrote:Nešto se ti mnogo kliberiš. Isforsiano, izvještačeno, lažno. Plus, ismijavaš izvor koji si sam ovdje hvalio bezbroj puta (Thomas van Linge).
- Challenger__
#13191 Re: Sirija vol. 2
Mani me pretencioznosti. Upis je jasan kao dobar dan. Ne radi Aman to na svoju ruku, nego je dobrano ohrabren od mnogo jače adrese.Opetja033 wrote:Pa necemo se tako igrati. Izvor uopce ne spominje Assada, to je u potpunosti tvoja konstrukcija. Tome se @Patak smije a realno i meni je sega. Veze sa Damaskom nema. Apsolutno nikakve. Ako i sa cim ima veze onda je to Amman a ne Damask.
- Arteta
#13192 Re: Sirija vol. 2
Ja sam stekao dojam da vecina Bosnjaka zna samo da je u Siriji rat ali nemaju pojma ko je na kojoj strani.Kikibombona wrote:RepublikanskaGarda wrote:Izgleda kao shiaOpetja033 wrote:Koji li je od Assadovih telala na ovom forumu ovaj maneken
Aldin Abazović (@Ald_Aba)
https://twitter.com/Ald_Aba?s=03![]()
![]()
![]()
A ne, vecina Bosnjaka je za Asada, bez obzira sto je bolesni diktator. Valjda Bosnjaci imaju pozitivna sjecanja na Titovu diktaturu...![]()
Kada sam na poslu pitao za koga ste... pitali su me za koga su 'vehabije', na cijoj su oni strani... I jbg, odmah su se svrstali na kontra stranu. Eto kakav su imidz selefije ovdje izgradile.![]()
A dovoljno je procitati komentare i upratiti lajkove na Klixu ispod clanaka vezanih za Siriju. Velika vecina je na strani Asada.
I to zulja naseg Opetja!. Od islamizacije Bosnjaka nema nista!
Od ovih sto se razumiju, uz Assada su ovi koji ne vole jevreje, a uz pobunjenike ovi koji ne vole sije.
- DuckZz
#13193 Re: Sirija vol. 2
I sam tekst nema veze sa onim što je napisano. U izjavi se spominje scena gdje su dva sudca, ili šta već, oslobođena iz zatvora koji je bio pod kontrolom Muthana pokreta. A ova Ahrar Tribes grupa piše da neće dozvoliti zatvaranje bez suđenja, te da neće tolerisati takve postupke i da za Južni front, tj. i za njih, ne postoje crvene linije drugih grupa.Opetja033 wrote:Pa necemo se tako igrati. Izvor uopce ne spominje Assada, to je u potpunosti tvoja konstrukcija. Tome se @Patak smije a realno i meni je sega. Veze sa Damaskom nema. Apsolutno nikakve. Ako i sa cim ima veze onda je to Amman a ne Damask.Challenger__ wrote:Nešto se ti mnogo kliberiš. Isforsiano, izvještačeno, lažno. Plus, ismijavaš izvor koji si sam ovdje hvalio bezbroj puta (Thomas van Linge).
TAČKA TOČKA.
Ne znam na ćirilici.
- fosna2014
- Opetja033
#13195 Re: Sirija vol. 2
Nije mi cilj bio da ispadne pretenciozno zaista.Challenger__ wrote:Mani me pretencioznosti. Upis je jasan kao dobar dan. Ne radi Aman to na svoju ruku, nego je dobrano ohrabren od mnogo jače adrese.Opetja033 wrote:Pa necemo se tako igrati. Izvor uopce ne spominje Assada, to je u potpunosti tvoja konstrukcija. Tome se @Patak smije a realno i meni je sega. Veze sa Damaskom nema. Apsolutno nikakve. Ako i sa cim ima veze onda je to Amman a ne Damask.
Evo da budem i ja krajne jasan: ova odluka nema veze ni sa Damaskom, ni sa prodamaskom, ni sa Rusima kako si ti to pokusao predstaviti. I to konstantno predstavljas kao cinjenicu a radi se o tvojoj licnoj konstrukciji.
Naravno nije problem iznositi svoje misljenje, naprotiv to je pohvalno i radi toga smo svi tu.
Medjutim tvoja prica o nekakvim proassadovskoj "nevidljivoj i mocnoj ruci" koja navodi pobunjenike na jugu je apsolutno netacna, neodrziva i totalno nedokaziva.
- Challenger__
#13196 Re: Sirija vol. 2
Hajde dobro. Sve se, kao, dešava samo od sebe ili nekako drugačije... Narvno, ne mislim tako.
p.s.
Nije "proassadova" nego pro-Damask ruka.
______
- Tri državljana Turske među likvidiranim napadačima na Zor:
LINK
p.s.
Nije "proassadova" nego pro-Damask ruka.
______
- Tri državljana Turske među likvidiranim napadačima na Zor:
3 Turkish nationals fighting for ISIS killed by SAA in Deir Ezzor
- Čitalac
#13197 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:+1Čitalac wrote:Ko je u mogućnosti, neka pročita knjigu iz 2007. godine "The Shia Revival: How Conflicts within Islam Will Shape the Future"
Wonderful one!
Međutim, nikada se ne smije izgubiti iz vida kompleksna dinamika međunarodnih odnosa koja tokove politike usmjerava u nekom sasvim drugom pravcu... Konkretan primjer. Američka invazija na Irak, sa posljedičnom većinskom demokratijom a koja je po prirodi matematičke većine nužno dovela do supremacije šiitskog političkog faktora u Iraku, dovela je, sasvim rezumljivo i do jačanja iranskog uticaja... Plašeći se pomenutog "transfera moći", monarhije Zaljeva (a najprije Saudijska Arabija) vrše veliki pritisak na Administraciju sa željom da redefinišu svoju poziciju u Iraku. Tada dolazi do "preusmjeravanja" odnosno do strateškogThe Redirection u kome se, banalizujem stvar, "sunitski ekstremisti vide kao manje zlo u odnosu na šiite". Posljedice tog preusmjeravanja vidimo od pritisaka na Bagdad (okončano smjenom dojučerašnjeg favorita Malikija), preko "brige za sunite u Siriji" (u ekstremnoj formi "arapskog proljeća") pa sve do direktne ili indirektne podrške nastajanju paramilitarne paradržave u Iraku i Siriji...
Povratak na svjetsku scenu starog-novog igrača (RF) dodatno komplikuje čitavu stvar i otud ovoliki, prividno besmislen, haos na Bliskom istoku i dalje.
No, Nasrova anticipacija djeluje definitivno jača od aktuelnih trendova i definitivno se može reći da se "gravitacioni centri" neminovno izmještaju...
Da, u vreme nastanka knjige niko nije ni pomišljao na ruski angažman ove vrste. Definitivno živimo u zanimljivom vremenu, valjda ćemo jednom dočekati i neko dosadno.
-
Kaligula I
#13198 Re: Sirija vol. 2
...koliko vidim to zulja i tebe...Kikibombona wrote:
A ne, vecina Bosnjaka je za Asada, bez obzira sto je bolesni diktator. Valjda Bosnjaci imaju pozitivna sjecanja na Titovu diktaturu...![]()
Kada sam na poslu pitao za koga ste... pitali su me za koga su 'vehabije', na cijoj su oni strani... I jbg, odmah su se svrstali na kontra stranu. Eto kakav su imidz selefije ovdje izgradile.![]()
A dovoljno je procitati komentare i upratiti lajkove na Klixu ispod clanaka vezanih za Siriju. Velika vecina je na strani Asada.
I to zulja naseg Opetja!. Od islamizacije Bosnjaka nema nista!
" Jedno je rušenje pojedinaca, a drugo cijelih država. Je li se libijska džamahirija trebala reformirati? Jest. Je li se to moglo napraviti a da se ne ruši cjelokupni režim i izaziva današnji kaos u kojem pet plemena ratuju jedni protiv drugih? Rušenje Sadama Huseina? Za njim nitko neće žaliti, no ako se to radi treba li pritom sto tisuća vojnika ostaviti bez posla, s oružjem u rukama? Vojnik jedino zna pucati. Sirija? Je li demokratizacija to da danas pobunjenici vrše genocid nad manjinskim narodima, poput jezida i kršćana? Jedno od mjerila demokratičnosti nekog društva jest odnos prema manjinama. A sve manjine u Siriji podržavaju Asada kojeg smo mi proglasili nedemokratskim diktatorom.
Više puta mi je objašnjavao kako je njegov otac bio tvrdolinijaš, da je državne strukture napunio takvim kadrovima, te da mu treba nekoliko izbornih ciklusa kako bi izvršio kadrovske promjene i modernizirao državu.
Al-Qa’ida je usmjerena na rušenje režima u pojedinim državama i uspostavu šerijata kroz preuzimanje vlasti, kao što je primjerice bilo u Afganistanu. ISIL je usmjeren na rušenje država i uspostavu kalifata. Njihov cilj je, dakle, prekrajanje globusa i stvaranje nove arhitekture svijeta. Tragično je da međunarodna zajednica to ne vidi.
Ako mi u Siriji kažemo da u startu ne želimo Asada, a njega podržava znatan dio stanovništva, uključujući sve manjine, možemo li postići održiv mir. Slično je i s Rusijom. Pomažu li sankcije da Rusija postane partner u rješavanju svjetskih kriza? U konačnici, i ako smatramo da Rusija ima demokratski deficit i da njezin režim treba mijenjati, pomažu li tu sankcije? Koliko ja vidim, Putinova popularnost nikad nije bila veća.
Za Krim treba naći rješenje kroz pregovore, iako valja pritom znati da je pozadina krimskog pitanja kompleksnija nego što se to čini. To je povijesno bila ruska zemlja koja je Ukrajini pripojena odlukom Hruščova, a ne plebiscitom ili odlukom izabranih zastupnika. Dakle, pozadina je kompleksna, ali moj stav je da otvorena pitanja u Ukrajini ne smiju biti prepreka suradnji s Rusijom u borbi protiv ISIL-a. To je najveća prijetnja cijelom svijetu, pa tako i našoj regiji. Uostalom, već su proglasili BiH dijelom svog kalifata."
-
Kaligula I
#13199 Re: Sirija vol. 2
...po logici stvari samo SAA osobadja...sumirprimus wrote:Svi zauzimaju .niko ne oslobadja...
- walter kurtz
#13200 Re: Sirija vol. 2
Sta ima u zoru kakva je situacija