Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
VjecitiStudent

#13176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:Ne kontas ti bas jelde? Bitno je ukloniti SDAiP sa sehare. Onda ce biti moguce i tim strankama da se prociste. Onda tek mozemo ocekivati promjene jer ove stranke djl nemaju infrastrukturu ni kapacitet.
Dakle treba halaliti jedan mandat da se to desi. Potpuno je nebitno ko ce biti na vlasti jer ce biti isto govno kao zadnjih 8 godina

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Ukloniti SDA sa sehare tako što ćeš pomoći SBB-u (SBB =ex-SDA + ex-SBiH) da zauzme seharu????

Ne drži bh. desnicu na vlasti njihov kvalitet, već nestrpljivost svih ovih pseudolijevih stranaka da se što prije domognu vlasti gdje im onda i savezi sa đavolom izgledaju opravdani.
Last edited by VjecitiStudent on 19/09/2014 09:12, edited 1 time in total.
Heartbeats

#13177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Corto Maltese wrote:Ostade ovo neodgovoreno.
Corto Maltese wrote:Da li bi neko od ljubitelja lika i djela bio pristojan da nam baci malo svjetla na istoriju stvaranja stranke, sa posebnim osvrtom na evoluciju imena od "Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine" u "Demokratska Fronta- Željko Komšić".
13.10. cu ti licno odgovoriti. U biti nije nikakav poseban razlog. Da se bavis recimo komunikacijama i marketingom, sam bi zakljucio..
faer

#13178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:Kako? Kad je df 90% kadar izbjeglice sdp-a? sbb od svaki stranke pomalo onaj sljam koji nije tamo prolazio. Sposobni su nema sta. Cak ni medjusobno ne mogu da se organizuju.
dje to pise?

daj neku cinjenicu da potkrijepis tvrdnju o 90%.

ako nadjes preko 20% na bilo listama za kanton, fbih ili drzavu da je prije bilo u politici slozicemo se da je to 90%
Dr. Kuca

#13179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Sve same izbjeglice ti evo dokazi da nije tako?
weredsf

#13180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

faer wrote:
weredsf wrote:
Ti imas ozbiljan problem, ali stvarno ozbiljan to sto ne znas jesi li iz RS-a ili Tuzle je mala maca.
Dakle oni su prenijeli tu izjavu, nije je Fatmir niti Saff napisao, kontas???
To ti je isto kao da krivis Sense servis za ovo sto komsic prica, oni samo rade svoj posao a Komsic cita vijesti :D
kao prvo, citaj vise. citaj s razumijevanjem i vidjeces da sam ti odgovorio.

kao drugo, i vaznije, sense je novinska agencija i prenosi sve sto im dodje pod pero. saff ima uredjivacku politiku slicne provenijencije ko i vijestiummeta.

jel ti sad zeleni mozak sfatio razliku?
Sense prati DF na svim skupovima, skupa igracka poznavajuci Smajiceve apetite...
I sta tacno ovdje ima uredjivacko, sta su oni tu uredili po tebi??? :roll: :roll:
Odakle nam se javljas umorni ratnice, sa koje fronte...RS ili Tuzla
weredsf

#13181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Dr. Kuca wrote:Kako? Kad je df 90% kadar izbjeglice sdp-a? sbb od svaki stranke pomalo onaj sljam koji nije tamo prolazio. Sposobni su nema sta. Cak ni medjusobno ne mogu da se organizuju.
Ne ide se tako daleko u razmisljanju...
faer

#13182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

weredsf wrote:
faer wrote:
weredsf wrote:
Ti imas ozbiljan problem, ali stvarno ozbiljan to sto ne znas jesi li iz RS-a ili Tuzle je mala maca.
Dakle oni su prenijeli tu izjavu, nije je Fatmir niti Saff napisao, kontas???
To ti je isto kao da krivis Sense servis za ovo sto komsic prica, oni samo rade svoj posao a Komsic cita vijesti :D
kao prvo, citaj vise. citaj s razumijevanjem i vidjeces da sam ti odgovorio.

kao drugo, i vaznije, sense je novinska agencija i prenosi sve sto im dodje pod pero. saff ima uredjivacku politiku slicne provenijencije ko i vijestiummeta.

jel ti sad zeleni mozak sfatio razliku?
Sense prati DF na svim skupovima, skupa igracka poznavajuci Smajiceve apetite...
I sta tacno ovdje ima uredjivacko, sta su oni tu uredili po tebi??? :roll: :roll:
Odakle nam se javljas umorni ratnice, sa koje fronte...RS ili Tuzla
ok. dakle saff=novinska agencija?

:lol:
faer

#13183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:Sve same izbjeglice ti evo dokazi da nije tako?
zeleni ili crveni aktivisto, u normalnom svijetu kad nesto glupo ustvrdis onda se ocekuje da to pokusas nekom cinjenicom potkrijepiti. kontrapitanje, pogotovo ne tako rudimentarno, nigdje na svijetu nije cinjenica.

da ponovim, zasto i kako mislis da je 90% ljudi na listama df-a iz sdp i drugih stranaka?

daj dokaze.
Dr. Kuca

#13184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Divim se tvom ispranom mozgu.
Corto Maltese

#13185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Heartbeats wrote:
Corto Maltese wrote:Ostade ovo neodgovoreno.
Corto Maltese wrote:Da li bi neko od ljubitelja lika i djela bio pristojan da nam baci malo svjetla na istoriju stvaranja stranke, sa posebnim osvrtom na evoluciju imena od "Demokratska Fronta Bosne i Hercegovine" u "Demokratska Fronta- Željko Komšić".
13.10. cu ti licno odgovoriti. U biti nije nikakav poseban razlog. Da se bavis recimo komunikacijama i marketingom, sam bi zakljucio..
Zar se bivša DF Bosne i Hercegovine bavi komunikacijama i marketingom?
Ja sam mislio da se bave poštenjem, poistovjećivanjem sa narodom, dijeljenjem sudbine naroda, iskrenošću, siromaštvom, ne imanjem skrivenih motiva?
Kakav sad marketing?
Marketing u kojem je ime Željka Komšića ima veću težinu od imena Bosne i Hercegovine?
Ne reci i ti da sve je bila laž!
faer

#13186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:Divim se tvom ispranom mozgu.
:lol:

cinjenicama isprani mozak. podlozan prihvatanju realnosti.

nego, dje je 90% bivsih sdp-ovaca u df-u? daj neki izvor? ili mozda to vas nije ucilo u skoli zelenih bakir-jurisnika?
weredsf

#13187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

:roll: :roll:
zeleni, krenuo si kortovim stopama. nije realnost ono sto ti zelis. naime, zaista pise SAFF na ovom linku. dakle, izvor ti je novina. koju su ovi iz MB-a umjerenjaci. dakle, skupina ludaka, sovinista i fanatika iz srednjeg vijeka.
Ako otvorimo link vidjet cemo jedan video, vjerovatno nastao na nekoj tribini SDA koju je ovaj portal prenio kao takvu, ne moze se video objaviti u novinama, kontas ?? Ali ti ne znas odakle si..
Izvor mi je novina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
faer

#13188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

weredsf wrote:
:roll: :roll:
zeleni, krenuo si kortovim stopama. nije realnost ono sto ti zelis. naime, zaista pise SAFF na ovom linku. dakle, izvor ti je novina. koju su ovi iz MB-a umjerenjaci. dakle, skupina ludaka, sovinista i fanatika iz srednjeg vijeka.
Ako otvorimo link vidjet cemo jedan video, vjerovatno nastao na nekoj tribini SDA koju je ovaj portal prenio kao takvu, ne moze se video objaviti u novinama, kontas ?? Ali ti ne znas odakle si..
Izvor mi je novina :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
da, ako nisi cuo, saff bude na trafikama. u realnom svijetu se to zove novina.

dakle, bakirovog jurisnika je prenio saff koji se objektivnoscu ima veze taman ko i vijestiummeta.

sfacas?

sto se tice mog podrijetla, ponovo, vrati film i procitaj.
weredsf

#13189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

dakle, bakirovog jurisnika je prenio saff koji se objektivnoscu ima veze taman ko i vijestiummeta.

sfacas?

Pa ovo je ludilo, kakve veze ima ko je prenio sa autenticnim snimkom, da ga je prenio klix nesto bi bilo drugacija ili sta....hahhahaha
Dr. Kuca

#13190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Dovoljno je sto Suljaga kandidat za predsjednika, zlatkov potrcko. Pa i hanka je mescini neka funkcija tamo? Dovoljno. Al eto ima vas opranih mozgova crvenih, zelenih, ljubicastih, narandzastih. Svi ste presmjesni pojedinacno i grupno. :lol: :lol:
dustaban

#13191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Objektivitet wrote:Cisto strateski potez jer je Zeljko sam puno popularniji nego stranka. Potez kojim se povezuje ime Zeljko sa DF, jer dosta ljudi, pogotovo u ruralnim sredinama nije ni znalo da je Zeljko napravio svoju stranku.
P.s: Zeljko je bio protiv toga, ali su svi ostali insistirali, sam je rekao u vise navrata da ne zeli to, ali su bili fini pritisci na njega od ostatka predsjednistva.
Ovo sa imenom u nazivu stranke sam i ja prezirao i bas mi se to gadilo.

Medjutim... i mi pametnjakovici bi konacno morali shvatiti kakav je zapravo posao praviti politicku stranku u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu. Okrenite se pobogu oko sebe i upitajte se ko su zapravo glasaci. Da li su to nerealizirani genijalci sa foruma ili one domacice sto za pet maraka izmisljaju rucak za petoclanu porodicu, penzioneri koji popizde kad im od penzije oduzmu dvije marke, onladina sto dangubi po kaficima i vjeruju da je to normalno i da su i njihovi roditelji neradili do tridesete...

Baviti se politikom znaci prije svega umjece komunikacije sa ljudima svih grupa i nivoa. Ja sam imao tetku koja me je obozavala, ali je meni pola sata s njom bio takav teret da sam nakon svakog susreta s njom morao procitati nesto od Dostojevskog da dodjem sebi!

I sta hocu reci - Komsic je zapravo idealan politicar! On ima zivce za narod vjerovatno zato sto ni sam nije puno odmakao od onih koji ga vuku za rukav na ulici. Sve vise vjerujem da je dobra kombinacija i ovo sa Suljagicem, taj je bas onako narodni tip i ja bih, da sam na Komsicevom mjestu, bas takvog trazio da "ore" po selima. Suljagicev ce problem biti ako udje u predsjednistvo, svi ce ga zamjenjivati sa obezbjedjenjem!

Prema tome pomirite se. Stranka koju ce ciniti 1000 Lovrenovica, Kazaza, Papica... ne postoji niti ce postojati. Mi cemo uvijek i na svakim izborima biti prisiljavani da zazmirimo na jedno oko, mozda i dva. Ali dobro bi ipak bilo da glasamo.

Ja cu, za razliku od prethodnih godina, ovaj put glasati. U ovom trenu je izbor, ipak i pored svega sta mi se tu ne svidja, DF. Poznajem dosta neiskvarenog mladog svijeta u toj stranci, ali ponavljam nas prvenstveni motiv bi trebao biti kaznjavanje SDP-a i stvaranje pretpostavki za formiranje nove ujedinjene SD opcije u narednih nekoliko godina. A to je moguce samo na nacin sto ce se socijaldemokrati privremeno skloniti u neko "srodno skloniste".

U ovom momentu je DF najsigurnije socijaldemokratsko skloniste sa najboljim izgledima da opstane.
weredsf

#13192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Dr. Kuca wrote:Dovoljno je sto Suljaga kandidat za predsjednika, zlatkov potrcko. Pa i hanka je mescini neka funkcija tamo? Dovoljno. Al eto ima vas opranih mozgova crvenih, zelenih, ljubicastih, narandzastih. Svi ste presmjesni pojedinacno i grupno. :lol: :lol:
Pindzo, ima lik na lista za KS koji je bio u SDP-u pa u SBB-u pa sada u DF-u
Dr. Kuca

#13193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

DF-voi su najkravaviji od svih, pa SBB, pa SDP, pa SDA, doduse njih je namjanje. :lol: al df je uporan imaju ovaj net tim haos, svaki dan po 20 akaunta naprave po osobi, sa jasnim uputama. :lol: :lol:
faer

#13194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

weredsf wrote:

sfacas?

Pa ovo je ludilo, kakve veze ima ko je prenio sa autenticnim snimkom, da ga je prenio klix nesto bi bilo drugacija ili sta....hahhahaha
da, budalo.

to ko je nesto prenio govori puno o tome sta je preneseno.

zato postoji recimo njujork tajms ili independent. oni kad nesto prenesu to nesto znaci. saff kad nesto prenesi to znaci da je sigurno smece u pitanju.

jer saff vode vjerski fanatici i ludaci slicni tebi koji mislis da neko ne moze biti lopov jer nema sina. naime, scer nije vrijedna kradje jer nije vrijedna nasljedstva jer zene nisu vrijedne.

jel ti se sad konacno zeleni mozak upalio?
faer

#13195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:Dovoljno je sto Suljaga kandidat za predsjednika, zlatkov potrcko. Pa i hanka je mescini neka funkcija tamo? Dovoljno. Al eto ima vas opranih mozgova crvenih, zelenih, ljubicastih, narandzastih. Svi ste presmjesni pojedinacno i grupno. :lol: :lol:
to jos uvijek nije ni blizu 5%, kamoli 90%.

vi zeleni imate pravo na svoje zaostalo i zatucano misljenje, ali nemate pravo na cinjenice.
Corto Maltese

#13196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

faer wrote:nego, sta ceno sad?

rekose vasi puleni-bakir i zlatko- da je ta konferencija donatorska bila mega uspjeh. opet imate problem oko para i njihovog porijekla/destinacije.

'Malo je šta od tog novca stiglo do ugroženih građana ili opština. Četiri je mjeseca prošlo od prvih poplava, a bh. političari niti imaju kakav plan, niti čak ozbiljnu ideju koju bi mogli ponuditi za oporavak. Žrtve poplava skoro ništa nisu dobile osim praznih obećanja i izgovora od svojih lidera. Umjesto toga, ti isti lideri su brzo iskoristili međunarodnu pomoć da napune vreće kojima pokrivaju postojeće rupe u budžetu koje su nastale kao rezultat njihove politike, a vrlo malo sredstava je otišlo za pomoć poplavljenim. A sada traže preostala sredstva? '

http://www.klix.ba/vijesti/bih/americki ... /140919007

korto, posto si ti blizak cia izvorima daj nam reci sto ovo pogrijesise tvoji?
Zar se nismo dogovorili da sam MOSAD?
Nema veze.
Nema oko toga šta da se raspravlja. Sve je upravo kako je gore napisano.
Donacije pojeo mrak, poznat pod imenom državni i entitetski budžet.
Nego zanima me zašto niko ne pominje donacije koje je drugi član predsjedništva, vjerovatno ste čuli za njega, Željko se zove, obezbijedio?
faer

#13197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
faer wrote:nego, sta ceno sad?

rekose vasi puleni-bakir i zlatko- da je ta konferencija donatorska bila mega uspjeh. opet imate problem oko para i njihovog porijekla/destinacije.

'Malo je šta od tog novca stiglo do ugroženih građana ili opština. Četiri je mjeseca prošlo od prvih poplava, a bh. političari niti imaju kakav plan, niti čak ozbiljnu ideju koju bi mogli ponuditi za oporavak. Žrtve poplava skoro ništa nisu dobile osim praznih obećanja i izgovora od svojih lidera. Umjesto toga, ti isti lideri su brzo iskoristili međunarodnu pomoć da napune vreće kojima pokrivaju postojeće rupe u budžetu koje su nastale kao rezultat njihove politike, a vrlo malo sredstava je otišlo za pomoć poplavljenim. A sada traže preostala sredstva? '

http://www.klix.ba/vijesti/bih/americki ... /140919007

korto, posto si ti blizak cia izvorima daj nam reci sto ovo pogrijesise tvoji?
Zar se nismo dogovorili da sam MOSAD?
Nema veze.
Nema oko toga šta da se raspravlja. Sve je upravo kako je gore napisano.
Donacije pojeo mrak, poznat pod imenom državni i entitetski budžet.
Nego zanima me zašto niko ne pominje donacije koje je drugi član predsjedništva, vjerovatno ste čuli za njega, Željko se zove, obezbijedio?
ti izaberi sta si. cia, mosad, fsb, aid...

sta god da si/zelis biti, ne pomaze ti. lupas i izmisljas, stalno.
faer

#13198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Dr. Kuca wrote:DF-voi su najkravaviji od svih, pa SBB, pa SDP, pa SDA, doduse njih je namjanje. :lol: al df je uporan imaju ovaj net tim haos, svaki dan po 20 akaunta naprave po osobi, sa jasnim uputama. :lol: :lol:
hajd nazad u sigurnost vijestiummeta i saffa. tu vam je baza i tu trebate ostati. na nekih 5% ovog drustva.

sda je za vas prelijevo otisla i treba da se a-sdau okrenete. cim bakir izgubi to vam je sudbina.
Corto Maltese

#13199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

O Emiru, direktno iz usta Semira Efendića- Saffa (valjda mu je to nadimak, vidim stalno se neki Saff pominje!?)

Dr. Kuca

#13200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Najkrvavije je da zeljko proziva nekoga, lopov, neradnik a on bio vlast 8 godina. Da nije smjesno bilo bi zalosno. :lol: :lol:
Post Reply