Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DzeBra wrote: Ko odrzava ove diktature na vlasti u bogatim muslimanskim zemljama ako ne zapad i Amerika? Ko im daje odrijesene ruke da tenkovima gaze svoj narod ako ne Amerika?
DzeBra wrote:Da, zbog Rusije je na vlasti,.
Maestralno, nadasve.
Znaci, Assad je na vlasti zbog Rusije, a u nekim drugim zemljama na vlasti su uz pomoc Amerike. Ovi drugi su valjda problem, a Sirija, te svojevremeno Libija i Irak, pa i donekle Iran, nisu problem jer im ledja cuvaju Rusi.
Sve je to isti kurac samo se trazi bolji saveznik. Sirija ga je nasla u Rusiji. Vidimo kako im ide.
Količina intelekta koji ovdje kruži (osim izuzetaka) je za antologiju.Gospodo možda niste svjesni ali ovdje pišu samo maksimalni eksperti kako globalne geostrategije tako i analitičara historije i vjere generalno.Nepresušan izvor za disertaciju(MEA).... bez trunka ironije!!
evo frishkih taze vijesti:
Glavni zapovjednik militanata u Siriji, general Salim Idris, za vrijeme telefonskog razgovora za saudijski kanal al-Arabiya, rekao je kako Hezbollahu daje "24 sata" da prestanu s djelovanjem unutar Sirije. Ovo upozorenje došlo je svega nekoliko sati nakon što se Idris jučer sastao s američkim senatorom Johnom McCainom u blizini tursko-sirijske granice, na sirijskom teritoriju.
Idrise, idrise, poslanik tvojih bogova John McCain te okuražio obećao ti pomoć tvoga božanstva, pa si se usudio davati ultimatume prema hizbullahu. Bolan, bolan, cionisti kaknu u gače kad čuju samo ovaj izraz: ''Party of Allah"
@ DzeBra, masovne demonstracije nisu dobar pokazatelj necije popularnosti u zemlji, pogotovo ne u zemlji gdje diktator decenijama kontrolise sve pore drustva. Shvati to.
RMH79 wrote:"Prema izvještaju AP većina muslimana iz Lašuja mijanmarskog grada na granici sa Kinom danas nisu izašli iz kuća da otvore svoje trgovine i prodavnice.
Stotine ekstremnih budista na motorima sa noževima i sabljama u rukama su divljali po tom gradu i prijetili likvidiranjem muslimana. Pojedine druge grupe radikalnih budista su bacali kamenice i druge oštre predmete prema muslimanskim kućama. U protekloj godini došlo je do etničkih sukoba između većinskih budista i muslimanske manjine na zapadu Mijanmara nakon čega su se sukobi proširili na centralni dio zemlje. Mijanmarski predsjednik nije poduzeo nikakav potez u spriječavanju nasilja nad muslimanima."
Gdje su "dzihadisti", gdje im je "ulema" kada je u pitanju Mijanmar?! Da li se ko iz Maoce pocesao u vezi ovoga?!
Trebao si postaviti link za ovaj clanak da vidimo ko se sjetio ovih muslimana dok ih "naj utjecajnija birana ulema" nece ni spomenuti !
rasuta_riza wrote:Iz čega recimo Assad crpi taj svoj legitimitet na vlasti?
Iz ovoga:
Prije pocetka sirijske krize, sigurno ni 10. dio ovoga naroda nije bio za Assada ali kada su vidjeli ko im uvozi i namece demokratiju izabrali su manje zlo!
rasuta_riza wrote:Što se Rusa i njihove podrške tiče, pa u bližoj prošlosti i sadašnjosti nema normalnog režima kojeg su oni podržavali, kud ćeš dalje od Slobodana Miloševića.
Sve je to istina, ali ipak je puno manje zlo od americkog odnosno cionistickog zla!
Nisam njihov advokat i daleko od toga da su cvjećke, ali empirijski dokazano je da je svako zlo.manje zlo od ruske šape. Sve zemlje koje su imale posla sa njima su uvijek bile samo donje i na kraj pameti im više nije s njima da se spanđaju. Prosto zato što upravo Rusija daleko više od Amerike ima daleko goru izrabljivačku polotiku, uzeće mnogo ako mogu ali dati neće ništa,doslovno. jer i sami nisu u kakvom medu. Sreća je sva pa i nemaju moć koju bi željeli, Kinezi-još gori od njih.
Ja lično, nikakvih simpatija prema Rusima nemam, i ne vidim ičega dobroga šta su isti konkretno uradili, rade ili spremni uarditi za moju državu. Imaju dezintegracionu politiku, dok recimo Ameri mada mogu mnogo bolje ali ipak drže i ovo malo napretka što ima.
Dakle, Rusi i sve što oni podržavaju-goni u 3. p.m. Ronald Reagan, pokoj mu duši im je yebo znanje, sa trkom u naoružanju.
Ja Sam Odavle wrote:A fale i krila od aviona u Pentagonu.
Ne samo krila vec i cijeli avion!
Isto kao i u Pensilvaniji.
"Mislio sam da sam dosao na pogresno mjesto. Tamo nije bilo nicega, samo jedna velika rupa u zemlji. Mislio sam da cu naci ostatke aviona, krila, rep, motore ... ali nista od toga se nije moglo vidjeti." Scott Spangler, fotograf sa mjesta gdje je navodno pao Flight 93
RMH79 wrote:"Prema izvještaju AP većina muslimana iz Lašuja mijanmarskog grada na granici sa Kinom danas nisu izašli iz kuća da otvore svoje trgovine i prodavnice.
Stotine ekstremnih budista na motorima sa noževima i sabljama u rukama su divljali po tom gradu i prijetili likvidiranjem muslimana. Pojedine druge grupe radikalnih budista su bacali kamenice i druge oštre predmete prema muslimanskim kućama. U protekloj godini došlo je do etničkih sukoba između većinskih budista i muslimanske manjine na zapadu Mijanmara nakon čega su se sukobi proširili na centralni dio zemlje. Mijanmarski predsjednik nije poduzeo nikakav potez u spriječavanju nasilja nad muslimanima."
Gdje su "dzihadisti", gdje im je "ulema" kada je u pitanju Mijanmar?! Da li se ko iz Maoce pocesao u vezi ovoga?!
Trebao si postaviti link za ovaj clanak da vidimo ko se sjetio ovih muslimana dok ih "naj utjecajnija birana ulema" nece ni spomenuti !
jeza u ledja wrote:@ DzeBra, masovne demonstracije nisu dobar pokazatelj necije popularnosti u zemlji, pogotovo ne u zemlji gdje diktator decenijama kontrolise sve pore drustva. Shvati to.
Upravo tako, sjetimo se samo masovnih podrški Sadamu, prije negoli će za samo 7 dana ista masa razbijati njegove biste i šorati se po njegovim slikama.
"Mislio sam da sam dosao na pogresno mjesto. Tamo nije bilo nicega, samo jedna velika rupa u zemlji. Mislio sam da cu naci ostatke aviona, krila, rep, motore ... ali nista od toga se nije moglo vidjeti." Scott Spangler, fotograf sa mjesta gdje je navodno pao Flight 93
rasuta_riza wrote:Šta fali recimo Katarskom ili Jordanskom režimu? Po čemu su gori od sirijskog?
Pa sama cinjenica da ih USA i israhhel smatraju za svoje saveznike govori dovoljno o njima.
Na žalost, sa ovim je hezbollah bespotrebno zasrao a imao je imidž iber otpora prema izraelu i mogao je biti spona između podijeljenih sunita i šiita.
Kada covjek izgubi laznog prijatelja, covjek je vise na dobitku nego na gubitku. Vjerovatno i Hezbollah tako na stvari gleda. Za vrijeme rata izmedju Hezbollaha i israhella 2006. godine, sunitska ulema ne samo da je odvracala sunite da se ukljuce u rat i pomognu Hezbollahu vec ih je odvracala i da dove za Hezbollah.(Da mole Allaha da pomogne hezbollahovim borcima). Uostalom, pravi rat nije ni poceo ...
rasuta_riza wrote:Assad je mogao da je htio, kulturno se ispariti.
Ko je trazio od Assada da ostupi sa vlasti? EU, Turska, arapske diktature, USA .
DzeBra wrote:
Kada covjek izgubi laznog prijatelja, covjek je vise na dobitku nego na gubitku. Vjerovatno i Hezbollah tako na stvari gleda. Za vrijeme rata izmedju Hezbollaha i israhella 2006. godine, sunitska ulema ne samo da je odvracala sunite da se ukljuce u rat i pomognu Hezbollahu vec ih je odvracala i da dove za Hezbollah.(Da mole Allaha da pomogne hezbollahovim borcima). Uostalom, pravi rat nije ni poceo ...
.
Je li ti uopste znas sta je Hezbollah i u kakvim okolnostima je nastao? Cuj laznog prijatelja. Kad su to Hezbollah i sunitska zajednica bili prijatelji?
Jedini prijatelji su sirijski rezim i Hezbollah. Zahvaljujuci Hezbollahu Sirija je pravila sranja po jadnom Libanu deceniju i vise.
Fulio si temu. Ima tema o Burmi. Ali kad si vec pomenuo, gdje je Ahmedinedzad i ajatolah? Njima je mnogo blize. Gdje je Hezbolah, gdje Asad? To su pravi branioci svjetskih sloboda i osnivaci novog slobodnog svjetskog poretka.
Oni ne proglasavaju dzihad tako lahko, kao sto to ovi rade. I, btw, prvi sam postavio pitanje, pa bih molio odgovor.
Postavio si pitanje na pogresnom mjestu. Za odluku o slanju boraca u Burmu sumnjam da je oiko ovdje nadlezan. Meni se ucinilo da je pitanje retoricko, pa sam i odgovorio slicno.
Evo, posto sam ti odgovorio najiskrenije sto umijem, molim tebe sad da odgovoris zasto to ne cini Iran.
jeza u ledja wrote:
Znaci, Assad je na vlasti zbog Rusije, a u nekim drugim zemljama na vlasti su uz pomoc Amerike. Ovi drugi su valjda problem, a Sirija, te svojevremeno Libija i Irak, pa i donekle Iran, nisu problem jer im ledja cuvaju Rusi.
Sve je to isti kurac samo se trazi bolji saveznik. Sirija ga je nasla u Rusiji. Vidimo kako im ide.
Pa eto Libija je imala zapad i israhell za saveznika pa su pravo dobro prosli i danas su raj na zemlji.
Uostalom, rat u Siriji nije dosao iz sirijskog naroda vec je uvezen izvana i finansiran novcima bogatih parazitskih arapskih diktatura. Bush mladji je ovaj rat nagovijestio jos dok se spremao da posalje okupatore da u Iraku traze oruzje za masovno unistenje.
jeza u ledja wrote:@ DzeBra, masovne demonstracije nisu dobar pokazatelj necije popularnosti u zemlji, pogotovo ne u zemlji gdje diktator decenijama kontrolise sve pore drustva. Shvati to.
Na koje demonstracije mislis, pro ili anti-demonstracije ?