Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- zomri
#13151 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jeste ta. Ozbiljna drama je u pitanju, nije neka šalabajzerska serija "da ubije vrijeme" šta god to značilo. Postavlja neka bitna pitanja koja sebi ne postavljamo često.
Postaje dobra tek od druge sezone, mada nešto sumnjam da će ti se i tada svidjeti.
Postaje dobra tek od druge sezone, mada nešto sumnjam da će ti se i tada svidjeti.
- skafiskafsnjak
#13152 Re: Gledate seriju - preporucite je
a zasto mi se ne bi svidjela?
bas sam konto da gledam
bas sam konto da gledam
- zomri
#13153 Re: Gledate seriju - preporucite je
navijaš za unitedskafiskafsnjak wrote:a zasto mi se ne bi svidjela?
bas sam konto da gledam
šalim se, samo naprijed onda i javi utiske
- skafiskafsnjak
#13154 Re: Gledate seriju - preporucite je
IMa li kakva o Unitedu ?zomri wrote:navijaš za unitedskafiskafsnjak wrote:a zasto mi se ne bi svidjela?
bas sam konto da gledam![]()
šalim se, samo naprijed onda i javi utiske
- hadzinicasa
#13155 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam se prisilila da pogledam prve tri epizode, bukvalno je bilo onodale cooper wrote:
Znaš kako, kada je tek izašla pogledao sam pilot. I iako mi je bila onako interesantna, nije me nešto
posebno zgrabila da je nastavim gledati dalje. A malo mi se i po konceptu činila kao pokušaj
kopiranja Lost formule, što je jedno vrijeme bio ne baš uspješan trend. A i činjenica da je Damon Lindelof
jedan od kreatora mi je na taj zaključak vuklo. Očigledno da sam pogriješio i da je The Leftovers izrastao
u nešto potpuno drugačije od onoga što mi se činilo da će biti. Uglavnom valja dodati i ovo da se pogleda
tokom sljedećih mjeseci.
- dale cooper
#13156 Re: Gledate seriju - preporucite je
Evo ja sam startao, i pogledao prve tri epizode. Dobro je za sada, ide lagano. Jedina stvar koja mi smeta, a koja mihadzinicasa wrote:Ja sam se prisilila da pogledam prve tri epizode, bukvalno je bilo onodale cooper wrote:
Znaš kako, kada je tek izašla pogledao sam pilot. I iako mi je bila onako interesantna, nije me nešto
posebno zgrabila da je nastavim gledati dalje. A malo mi se i po konceptu činila kao pokušaj
kopiranja Lost formule, što je jedno vrijeme bio ne baš uspješan trend. A i činjenica da je Damon Lindelof
jedan od kreatora mi je na taj zaključak vuklo. Očigledno da sam pogriješio i da je The Leftovers izrastao
u nešto potpuno drugačije od onoga što mi se činilo da će biti. Uglavnom valja dodati i ovo da se pogleda
tokom sljedećih mjeseci.e hajd' jos jednu, pa jos jednu, poslije trece me tako uvukla da mislim da sam za jedan vikend odlgedala citavu prvu sezonu i pocela drugu. ne mogu tacno definisati cime, ali me podsjeca na Black Mirror - iako su potpuno razlicite serije. ima fin omjer brutalne stvarnosti i fikcije. pri kraju sam druge sezone, mislim da je definitivno vrijedna gledanja.
je i prvi put zasmetala kada sam gledao pilot je onaj jebeni kult ne-kult Guilty Remnants.
to nije normalno.
- thekupus
#13157 Re: Gledate seriju - preporucite je
samo gledajjjjteee, strasna serija

- hadzinicasa
#13158 Re: Gledate seriju - preporucite je
vidjeces poslije kako se bude razvijala serija, teorijska postavka njihovog postojanja je sjajna. i izvitoperenost koju svakoj teoriji donosi ljudski Faktor. fenomenalno odradjeno. Necu ti spojlati. Uzivaj.dale cooper wrote:Evo ja sam startao, i pogledao prve tri epizode. Dobro je za sada, ide lagano. Jedina stvar koja mi smeta, a koja mihadzinicasa wrote:Ja sam se prisilila da pogledam prve tri epizode, bukvalno je bilo onodale cooper wrote:
tokom sljedećih mjeseci.e hajd' jos jednu, pa jos jednu, poslije trece me tako uvukla da mislim da sam za jedan vikend odlgedala citavu prvu sezonu i pocela drugu. ne mogu tacno definisati cime, ali me podsjeca na Black Mirror - iako su potpuno razlicite serije. ima fin omjer brutalne stvarnosti i fikcije. pri kraju sam druge sezone, mislim da je definitivno vrijedna gledanja.
je i prvi put zasmetala kada sam gledao pilot je onaj jebeni kult ne-kult Guilty Remnants.Kako mi idu na onu stvar
to nije normalno.Ali je glumačka postava sjajna. Theroux, Eccleston, Coon su mi svi super.
- dale cooper
#13159 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa i pretpostavljam da ima nešto više što se tiče njih od onoga što je u ovih prvih par epizoda vidljivo. Ovo je bilo onahadzinicasa wrote:
vidjeces poslije kako se bude razvijala serija, teorijska postavka njihovog postojanja je sjajna. i izvitoperenost koju svakoj teoriji donosi ljudski Faktor. fenomenalno odradjeno. Necu ti spojlati. Uzivaj.
prva impresija koju sam imao tada kada sam prvi put gledao pilot. Sad sam ponovo krenuo i nema stajanja.
- Tito_i_Partija
#13160 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sto bolan? Pa vidi kako su fini, nikog ne diraju.dale cooper wrote: Evo ja sam startao, i pogledao prve tri epizode. Dobro je za sada, ide lagano. Jedina stvar koja mi smeta, a koja mi
je i prvi put zasmetala kada sam gledao pilot je onaj jebeni kult ne-kult Guilty Remnants.Kako mi idu na onu stvar
to nije normalno.Ali je glumačka postava sjajna. Theroux, Eccleston, Coon su mi svi super.

- zomri
#13161 Re: Gledate seriju - preporucite je
Njihov način, khm, komunikacije je možda realan ali nije za televizije. Pisanje po ceduljicama i to, smaranje malo je reći.
@dale bitno je pregurati tu prvu sezonu, druga i treća same klize
- hadzinicasa
#13162 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tito_i_Partija wrote:Sto bolan? Pa vidi kako su fini, nikog ne diraju.dale cooper wrote: Evo ja sam startao, i pogledao prve tri epizode. Dobro je za sada, ide lagano. Jedina stvar koja mi smeta, a koja mi
![]()
jel' i ti jedvacekas da on odgleda prvu sezonu? kako se ovi bijelokosuljasi razvijaju?
- hadzinicasa
#13163 Re: Gledate seriju - preporucite je
meni zasad prva bolja od druge.zomri wrote:Njihov način, khm, komunikacije je možda realan ali nije za televizije. Pisanje po ceduljicama i to, smaranje malo je reći.
- zomri
#13164 Re: Gledate seriju - preporucite je
po čemu?hadzinicasa wrote:meni zasad prva bolja od druge.zomri wrote:Njihov način, khm, komunikacije je možda realan ali nije za televizije. Pisanje po ceduljicama i to, smaranje malo je reći.
- Tito_i_Partija
#13165 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma da ti pravo kazem, ne znam otkud mu je ovoliko dugo trebalo da je pocne gledat'. Obicno on zna sta valja i odgleda to prije mene.hadzinicasa wrote:jel' i ti jedvacekas da on odgleda prvu sezonu? kako se ovi bijelokosuljasi razvijaju?
A druga sezone jest' bolja po mom nekom misljenju. Glumica koja glumi Patty je pogotovo odradila tako odlican pos'o.
- dale cooper
#13166 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ide mi na živce što jebu i prate pošten narod.Tito_i_Partija wrote:Sto bolan? Pa vidi kako su fini, nikog ne diraju.dale cooper wrote: Evo ja sam startao, i pogledao prve tri epizode. Dobro je za sada, ide lagano. Jedina stvar koja mi smeta, a koja mi
![]()
pravedničkim pogledom.
- Tito_i_Partija
#13167 Re: Gledate seriju - preporucite je
dale cooper wrote: Ma ide mi na živce što jebu i prate pošten narod.I onda samo stoje, puše i gledaju te onim samodopadnim, prezrivim i
pravedničkim pogledom.

- dale cooper
#13168 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tito_i_Partija wrote:dale cooper wrote: Ma ide mi na živce što jebu i prate pošten narod.I onda samo stoje, puše i gledaju te onim samodopadnim, prezrivim i
pravedničkim pogledom.
Ali chief Garvey mi je car. Tempirana bomba potisnute agresivnosti i anksioznosti. Stari Garvey je isto dobar.
I pop Jamison, naravno.
- Tito_i_Partija
#13169 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma ne znam ima li iko od glumacke postave kome se moze sta nac' da ne valja, tu su stvarno u sridu pogodili.dale cooper wrote:![]()
Ali chief Garvey mi je car. Tempirana bomba potisnute agresivnosti i anksioznosti. Stari Garvey je isto dobar.![]()
I pop Jamison, naravno.
- hadzinicasa
#13170 Re: Gledate seriju - preporucite je
i ja sam pomalo sokiraTa.Tito_i_Partija wrote:Ma da ti pravo kazem, ne znam otkud mu je ovoliko dugo trebalo da je pocne gledat'. Obicno on zna sta valja i odgleda to prije mene.hadzinicasa wrote:jel' i ti jedvacekas da on odgleda prvu sezonu? kako se ovi bijelokosuljasi razvijaju?![]()
A druga sezone jest' bolja po mom nekom misljenju. Glumica koja glumi Patty je pogotovo odradila tako odlican pos'o.
-
omar little
#13171 Re: Gledate seriju - preporucite je
ekipica se skupila ovdje
pogledala dvije epizode trece sezone i skuzila da bih trebala makar dvije zadnje druge sezone opet pogledati jer mi nije sve kristalno cisto po onim fleshbekovima. ovih dana cu tih par rijesiti i onda idem s gustom nastaviti trecu.
prva se sezona je rijedak smor, te kvaziintelektualne i kvazifilozofskoreligijske kult drkotine su mi mozak pile do iznemoglosti. suplje k'o sito i glupo. dvije epizode spasavaju prvu , ona norina i ona o svima njima prije katastrofe. ostalo pobacaj i suti, samo treba pregurati. druga sezona be-ton. be-ton.
dvije epizode ne cine sezonu, ali pari mi da ce i treca biti beton level druge.
jedva cekam. 
pogledala dvije epizode trece sezone i skuzila da bih trebala makar dvije zadnje druge sezone opet pogledati jer mi nije sve kristalno cisto po onim fleshbekovima. ovih dana cu tih par rijesiti i onda idem s gustom nastaviti trecu.
prva se sezona je rijedak smor, te kvaziintelektualne i kvazifilozofskoreligijske kult drkotine su mi mozak pile do iznemoglosti. suplje k'o sito i glupo. dvije epizode spasavaju prvu , ona norina i ona o svima njima prije katastrofe. ostalo pobacaj i suti, samo treba pregurati. druga sezona be-ton. be-ton.
dvije epizode ne cine sezonu, ali pari mi da ce i treca biti beton level druge.
- hadzinicasa
#13172 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:po čemu?hadzinicasa wrote:meni zasad prva bolja od druge.zomri wrote:Njihov način, khm, komunikacije je možda realan ali nije za televizije. Pisanje po ceduljicama i to, smaranje malo je reći.
po ideji valjda, na koju sam se onda navikla, razmazilo me... tako ti to biva.
opet Kazem, Imam jos 3,5 epizode do kraja, moguce da mi se misljenje promijeni.... ova sto sam trenutno u po' nje... vala mi je bespotrebna, da ne spojlam sad i iznervirala me, prenategnuto je. cuj assasin. ali nju sam tek pocela, mozda rodi nesto sto se nije dalo nazrijeti na pocetku.
- hadzinicasa
#13173 Re: Gledate seriju - preporucite je
i da ono o Egiptu iz druge sezone, znaci oplakala sam

-
omar little
#13174 Re: Gledate seriju - preporucite je
david chase assassin epizoda je jedna od najboljih, ako ne i najbolja, epizoda cijele serije.
- zomri
#13175 Re: Gledate seriju - preporucite je
da, to su najbolje epizode. općenito sve gdje nema GR, National Geographic, misterije...su najbolje epizode. ukratko kada se bavi čovjekom, Lindelof je bez premca.