Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#13151 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Pa zar opet ... :?

Baš morate svako malo krenuti sa pričom o Papi, Ljubi, koridi i ostalim sranjima?
mavi

#13152 Re: Sarajevski derbi

Post by mavi »

todd_smith wrote:jarane lik koristi tifu kao pozitivnu stvar u argumentu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma, ja, ta će Tifa, Hanka je beton.
vryzas

#13153 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Charuga wrote:Pa zar opet ... :?

Baš morate svako malo krenuti sa pričom o Papi, Ljubi, koridi i ostalim sranjima?
Ma jok...samo opusteno i...

:igrac:
rumenige_brajtner

#13154 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

bjelave wrote:
rumenige_brajtner wrote:
bjelave wrote: Pa kod nas Papa, Bono Vox a kod vas Sinan Sakic. Svakome prema reputaciji.
i 10 pehara, po pet iz oba takmičenja (otkako se igra PLBiH) + onaj jedan koji vas najviše boli i žulja :D
Kakvih deset pehara. Ima tu puno vise. Samo sto one sto ste osvajali po drugim ligama zapad, zonama i sl iz nekog razloga ne izlazete. Krijete svoju sramnu proslost jer ste oduvijek bili maleni.
10! nedostižno za neke, jbg :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#13156 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Na temi o derbiju se raspravlja o Hanki, Tifi, Papi, Ljubi, Sinanu.....kontam da nisam upao u kakvu temu sa muzike :mrgreen:
avetinja

#13157 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bordo gandalf wrote:10 godina ne znaju za pobjedu na kosevu maleni plavi, 10 godina :izet: :izet:
Sarajevo nije znalo za pobjedu nad Željom na Grbavici od 1976 do 1997.
bjelave

#13158 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

rumenige_brajtner wrote: 10! nedostižno za neke, jbg :D
A ovi drugoligaski, zonaski koliko njih imate? Hajde, znam da mi na to neces odgovoriti jer niko nikad nije. Valjda, sramota sta li? A nije lijepo jer i to je dio vase proslosti i ne treba da je se stidite.

Nego reci ti meni, kad cec nesmijete o proslosti, kad cete vi uzeti sljedeci pehar? Mislim, ono realno. Kad ce biti ta finansijska stabilizacija, kad ce maksumi stasati i to?
bjelave

#13159 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

avetinja wrote:
bordo gandalf wrote:10 godina ne znaju za pobjedu na kosevu maleni plavi, 10 godina :izet: :izet:
Da tad opet niste ispali pa nismo mogli ni igrati? Znas li ti da smo mi vise utakmica odigrali sa Velezom u onoj ligi jer vas jednostavno nije bilo. Vi ste tada gradske derbije igrali sa Famosom :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13160 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

bjelave wrote:
avetinja wrote:
Da tad opet niste ispali pa nismo mogli ni igrati? Znas li ti da smo mi vise utakmica odigrali sa Velezom u onoj ligi jer vas jednostavno nije bilo. Vi ste tada gradske derbije igrali sa Famosom :lol:
Zato ja kontam neke kad kazu da im je veci derbi sa Slavijom, nego sa Sarajevom.... :mrgreen:
avetinja

#13161 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bjelave wrote:
avetinja wrote:
I Sarajevo je ispadalo iz lige. Eto, oduzmi ispadnje iz lige, možeš i rat i to je to.
Samprotivsviju

#13162 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Grbavica haman josh malo pa nas domaci teren poslje rata, imamo isto pobjeda na njoj kao i Zeljo 8-)
Logovan

#13163 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:
To je nekad davno bilo, a ovih 10 godina je sada.
Samprotivsviju

#13164 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Logovan wrote:
avetinja wrote:
I traje 8-)
avetinja

#13165 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote:
Jeste davno bilo, ali ne znači da se ne broji.
ganjeta

#13166 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

bjelave wrote:
avetinja wrote:
Šta ako smo ispali? Vratili se sljedeće godine odmah, a vi od tada do 97. godine niste dobili na Grbavici!!!

Koliko godina?
:maca:
bjelave

#13167 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Posteno Avetinjo. Sarajevo jeste jednom. A sad mi fino recim koliko ste vi sezone proveli u nizerazredim takmicenjima? I nemoj da te bude sram. I to je dio vase slavne proslosti.
bjelave

#13168 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

ganjeta wrote:
Šta ako smo ispali? Vratili se sljedeće godine odmah, a vi od tada do 97. godine niste dobili na Grbavici!!!

Koliko godina?
:maca:
Ok. Ganjeta recimo od 92-95 kako znas se uopce nije igrala liga.

Bili mi ti kao jedan ozbiljniji forumas mogao odgovoriti koliko je godina zeljA proveo u nizerazredim takmicenjima u bivsoj drzavi? Ne samo druga liga zapad, bilo je tu i republickih liga ili zona, ne sjecam se vise kako se zvase.

Ja stalno pitam ali nece niko da odgovori.U cemu je problem. Stid, sta li?
Logovan

#13169 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote: Jeste davno bilo, ali ne znači da se ne broji.
Nije valjda da u tom podatku nalazite neku utjehu. :mrgreen:
Zamisli npr. za 30-tak godina ako vi budete imali neku nepobjedivost u derbiju na Grbavici, a mi se fol tješimo sa podatkom da nas niste pobijedili u nekom tamo periodu. Mislim hoću reći niđe veze, ali eto. :D :-)
avetinja

#13170 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bjelave wrote:Posteno Avetinjo. Sarajevo jeste jednom. A sad mi fino recim koliko ste vi sezone proveli u nizerazredim takmicenjima? I nemoj da te bude sram. I to je dio vase slavne proslosti.
Nije jednom, već dva puta, i nemoj da me prozivaš na osnovu toga ko je koliko puta ispadao, jer ni ti sam ne znaš. Prvi put, prije 2 sedmice si rekao da je Sarajevo ispalo jednom, a Željo 7 puta. Šta reći poslije toga. Prvo provjeri, pa onda govori.
avetinja

#13171 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Logovan wrote:
Zamisli npr. za 30-tak godina ako vi budete imali neku nepobjedivost u derbiju na Grbavici, a mi se fol tješimo sa podatkom da nas niste pobijedili u nekom tamo periodu. Mislim hoću reći niđe veze, ali eto. :D :-)
A, da je to vaš niz onda bi se brojao?
rumenige_brajtner

#13172 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

bjelave wrote:
rumenige_brajtner wrote: 10! nedostižno za neke, jbg :D
A ovi drugoligaski, zonaski koliko njih imate? Hajde, znam da mi na to neces odgovoriti jer niko nikad nije. Valjda, sramota sta li? A nije lijepo jer i to je dio vase proslosti i ne treba da je se stidite.

Nego reci ti meni, kad cec nesmijete o proslosti, kad cete vi uzeti sljedeci pehar? Mislim, ono realno. Kad ce biti ta finansijska stabilizacija, kad ce maksumi stasati i to?
pa kako će ti iko ikad odgovorit kad je nagrada za osvajanje druge (i nižih liga) promocija u viši rang takmičenja. nema pehara, jbt, znaš li ti išta o fudbalu, takmičenjima, nagradama...?
e svašta, stvarno...
nesloga

#13173 Re: Sarajevski derbi

Post by nesloga »

Zeljo i kad je ispadao uvijek se vracao bolji nego ikad oslanjajuci se na svoje snage pa i do titule 70tih par godina nakon ispadanja, a ne da ga vlast gura. koliko su komsije rezimski klub je pokazivalo ono kad su ligu pred rat samo prosirili da bi klub dr dabica i vujovica ostao u ligi. kad gazda tan dogura do polufinala nekog evropskog kupa sa bilo kojim klubom, ne mora biti sarajevo, javite se.
Logovan

#13174 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:
A, da je to vaš niz onda bi se brojao?
Meni se ne bi brojao, odnosno ne bi uopšte u tome nalazio neku utjehu. Možda bi se neko od ovih mojih tješio, ali ja ne.
Ovo je isto ono kada neka ekipa u derbiju pobijedi visokim rezultatom, npr. 4:0, a onda se jave navijači od ekipe koja je izgubila da kažu da su oni 1960. godine pobijedili 6:0 i počnu se tješiti s tim.
bjelave

#13175 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

avetinja wrote:
bjelave wrote:Posteno Avetinjo. Sarajevo jeste jednom. A sad mi fino recim koliko ste vi sezone proveli u nizerazredim takmicenjima? I nemoj da te bude sram. I to je dio vase slavne proslosti.
Nije jednom, već dva puta, i nemoj da me prozivaš na osnovu toga ko je koliko puta ispadao, jer ni ti sam ne znaš. Prvi put, prije 2 sedmice si rekao da je Sarajevo ispalo jednom, a Željo 7 puta. Šta reći poslije toga. Prvo provjeri, pa onda govori.
Netacno, ili preciznije receno-lupas, jer ja to nikad nisam tvrdio. Gdje je taj post?

Ja stvarno ne znam koliko puta ste ispadali i koliko ste sezona ste proveli u nizerazrednim takmicenjima. Znam da ste ispadali iz drule lige jos nanize, zona. Znam takodjer opet da smo mi vise utakmica odigrali sa Velezom koji je takodjer bolje plasirani klub na vjecitoj tabeli YU lige od vas. Naravno, najbolje plasirani bh klub je FCS :D

Mislim, mogao bi ja pronaci to negdje ali siguran sam da neko zna pa sto ne kaze? U cemu je problem.Slavna proslost :D ili? I mislim da je vise od 7 sezone gdje niste bili prvoligasi. Imas li tacan podatak?
Post Reply