BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#13151 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by The 51st State »

sime_cipol wrote:Bice dobro ako ne popijete kaznu za blokirane prolaze i ulaze na tribinama :run:
Zalicemo se CAS-u :D

Losa infrastruktura, kazna je neminovna, jebaji je
Last edited by The 51st State on 10/07/2019 19:47, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#13152 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Covjek im dadne gol petom (ne da je skrenuo neciji sut ili centarsut, nego je fino zaustavio i zakucao petom) i poslije toga se ni ne raduje. Poslije toga je smijesno bilo sta govoriti.
Company85

#13153 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Company85 »

Sliver wrote:
il dottore wrote:
sime_cipol wrote:Bice dobro ako ne popijete kaznu za blokirane prolaze i ulaze na tribinama :run:
Ja kontam jedno petobanka po usima?
Vidjoh i jednu baklju na sjeveru
Ne zaboravite i megafon koji NSBiH redovno oporezuje :D
Zalosno je sto UEFA ne kaznjava razglas sve dok nije jaci od oficijelnog, to samo bilmezi kod nas kaznjavaju a kazu da su pravilnici uskladjeni sa uefom
The 51st State

#13154 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by The 51st State »

ultima_palabra wrote:Covjek im dadne gol petom (ne da je skrenuo neciji sut ili centarsut, nego je fino zaustavio i zakucao petom) i poslije toga se ni ne raduje. Poslije toga je smijesno bilo sta govoriti.
Kaman kamosnica, stostruki fejspalm
Point.

#13155 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Point, ide li sad da, recimo, Nam iskešira 3-4 zvučna imena koja bi povezala od odbrane do napada i podigla ekipu na novi nivo? Realno, treba bar 20 miliona eura da tako nešto izvedeš.
Sad pogledaj drugu stranu medalje, zamisli i da se uspiješ plasirati u grupnu fazu Lige Evrope, nema šanse da ćeš te pare izvaditi.
Da ne govorim o domaćem takmičenju gdje tek dolazi do izražaja koliko bi to nebulozno bilo.
Kad budeš imao bar nekoliko klubova koji podižu kvalitet lige, onda će to imati smisla.
Onda će biti i više navijača, više sponzora, više zainteresovanih lovatora da ulažu, više dobrih igrača....uglavnom, sve će biti bolje, na nekom novom nivou.
Kad, šta i kako, u ovom momentu ti teško neko može dati odgovor. Ako ništa, znaš kakvo je stanje sa našim savezom i koliko oni ulažu u bh klupski fudbal.
Ne govorim ja o ulaganjima od 20 miliona na igrače nego da se promijeni mentalitet, gdje ćeš već u omladinskoj školi djecu učiti o profesionalnom životu fudbalera, da radiš modernim metodama, da ih učiš životu i van fudbala, da forsiraš fizičku spremu, jer nama ne fali talenta al jebo samo talenat i tehniku, danas se trči 90 minuta i plus sudijska nadoknada. Pa ćeš onda i prodati igrača za 20 milki kao Dinamo danas. Celtic recimo ništa nije bolji u tehničkom smislu al ljudi su u drugoj brzini uzeli čisto na snagu. Doći do tog da ti bude krivo što izgubiš utakmicu bez obzira ko bio na drugoj strani a ne da ti trener govori kako je zadovoljan a tim mu zijanio da 3 gola kuci.
0038733

#13156 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 0038733 »

ultima_palabra wrote:Covjek im dadne gol petom (ne da je skrenuo neciji sut ili centarsut, nego je fino zaustavio i zakucao petom) i poslije toga se ni ne raduje. Poslije toga je smijesno bilo sta govoriti.
Boli vas tuki, prvi tim dobio juniore... Vrh! Svima vam je do slavlja... A mi tugujemo! Igrali protiv Celtica i izgubili... Tesko nama!
sve_ovo_ja

#13157 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sve_ovo_ja »

E cuj CAS-ovci iz Livna provaljuju za pete i šatro podjebaju, a njima Lazić penisom u bazi :-)
Last edited by sve_ovo_ja on 10/07/2019 21:31, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#13158 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

Razumijem da tehnicki postoje manje i vise limitirani igraci, ono ne mozes biti CR koliko god trenirao, jebi ga. Ali da mi i u 21. stoljecu i u 2019. godini toliko kaskamo sa fizickom spremom u odnosu na Evropu, to nikad necu skontati makar sad krep'o. Pa nisu te evropske ekipe pune nakvih gara iz Afrike koji spartaju k'o gazele, vec normalni bijelci igraci Evropljani, vecinom.
Ne radi se tu o FKS, vec o svim nasim klubovima. Trkom nas svake godine i prosjecne ekipe karaju.

Ispusu nase ekipe do 60. minute, a onda protivnik odigra rutinski do kraja. Pa sta rade na pripremama? Osim ako svi ti suplementi sto koriste i prosjecne evropske ekipe kostaju po 4-5 hiljada KM po igracu, onda mogu svariti, ali cisto sumnjam jebem mu mater.

"Hajmo na shishu bruda". :oops:
sve_ovo_ja

#13159 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sve_ovo_ja »

BHF_Manijak wrote:Razumijem da tehnicki postoje manje i vise limitirani igraci, ono ne mozes biti CR koliko god trenirao, jebi ga. Ali da mi i u 21. stoljecu i u 2019. godini toliko kaskamo sa fizickom spremom u odnosu na Evropu, to nikad necu skontati makar sad krep'o. Pa nisu te evropske ekipe pune nakvih gara iz Afrike koji spartaju k'o gazele, vec normalni bijelci igraci Evropljani, vecinom.
Ne radi se tu o FKS, vec o svim nasim klubovima. Trkom nas svake godine i prosjecne ekipe karaju.

Ispusu nase ekipe do 60. minute, a onda protivnik odigra rutinski do kraja. Pa sta rade na pripremama? Osim ako svi ti suplementi sto koriste i prosjecne evropske ekipe kostaju po 4-5 hiljada KM po igracu, onda mogu svariti, ali cisto sumnjam jebem mu mater.

Pa svake godine možemo samo više kaskati nego prije. Ozbiljni klubovi i igrači znaju u mg šta je ko unio u određenom periodu i šta smije. Klinac su to pite, rostilji i hamburgeri, hemija isto Boga pitaj kakva i oporavci poslije treninga/utakmica da opet možeš za sat novu utakmicu.
BHF_Manijak

#13160 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

Ma svjestan sam ja toga i meni nije problem kad te Skoti nadjebu, kad ti kakva babaroga dodje iz top 10 liga, ali problem je sto mi sve vise kaskamo i u ligama koje su (nekad bile) u nasem rangu. E ako oni sve to nadoknaditi, spremiti se, napraviti normalne uslove za rad, da se onda odmah svi kolektivno ugasimo...
Kod nas je dublji problem svakako. Osim uzasne infrastrukture, losih uslova za oporavak i slicno, navike od djece pa nagore su uzasne, da ne kazem kriminalne! Nikakvog sportskog duha kod vecine, sportskih navika, rada, odricanja, nego je l' prvi ugovor nabavi odmah shisha, brude, auto neko bijesno i hajmo...
The 51st State

#13161 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by The 51st State »

BHF_Manijak wrote:Razumijem da tehnicki postoje manje i vise limitirani igraci, ono ne mozes biti CR koliko god trenirao, jebi ga. Ali da mi i u 21. stoljecu i u 2019. godini toliko kaskamo sa fizickom spremom u odnosu na Evropu, to nikad necu skontati makar sad krep'o. Pa nisu te evropske ekipe pune nakvih gara iz Afrike koji spartaju k'o gazele, vec normalni bijelci igraci Evropljani, vecinom.

pare, strucnjaci, selekcija, monitoring.
ne bih reko da su recimo u dinamu i zvezdi drugi mentaliteti, idu i oni na poroke, ali ima neki know how iza
BHF_Manijak

#13162 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

Ma samo se bezze nerviram u kakvoj smo gabuli... Vani ljudi dan te jebo poceli i genetske predispozicije kod djece pratiti, ono historijat porodice, kakve su mu predispozicije da bude dobar igrac, a mi jos kuburimo sa programom regeneracije nakon utakmica, nemamo onih bazencica za hladjenje (zaboravih sad naziv, nebitno), kamo li sta vise. Uhljupi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13163 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Velkoski »

ma neka smo mi Celtic izvukli pored ovih silnih klubova s kojim se nešto i moglo odigrati :D
Logovan

#13164 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Velkoski wrote:ma neka smo mi Celtic izvukli pored ovih silnih klubova s kojim se nešto i moglo odigrati :D
Zato će nam se vratiti u trećem pretkolu. :D
sve_ovo_ja

#13165 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sve_ovo_ja »

BHF_Manijak wrote:Ma svjestan sam ja toga i meni nije problem kad te Skoti nadjebu, kad ti kakva babaroga dodje iz top 10 liga, ali problem je sto mi sve vise kaskamo i u ligama koje su (nekad bile) u nasem rangu. E ako oni sve to nadoknaditi, spremiti se, napraviti normalne uslove za rad, da se onda odmah svi kolektivno ugasimo...
Kod nas je dublji problem svakako. Osim uzasne infrastrukture, losih uslova za oporavak i slicno, navike od djece pa nagore su uzasne, da ne kazem kriminalne! Nikakvog sportskog duha kod vecine, sportskih navika, rada, odricanja, nego je l' prvi ugovor nabavi odmah shisha, brude, auto neko bijesno i hajmo...
Duha možda i ima i bilo je uvijek talenta na našim prostorima, ali neće se ništa napraviti uz PlayStation ili gledajući TV. Mentalitet je čudo, ali ima i do neimaštine u čitavoj državi. Pola države od osnovne do kraja srednje odraste uz čips, kolu, pekare i fast food. Imas ove seljačiće što čim se dokopaju prvih para od ugovora sa 18,19 godina kupe auta i klince se sa trebicama i shishama pa ih nigdje poslije (ala Radovac sto ne može kroz trojicu :D ).
Rijetko ko ima mogućnost da ulaže ozbiljnije privatno pare za dodatne trenere, nutricioniste, klince, i ti što imaju većina je već i vani sigurno. Jedine šanse su akademije gdje će neko stalno pratiti tu djecu od 12 godine pa nadalje dok se ne prodaju poslije sa 18,19.
kokuz_sa

#13166 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kokuz_sa »

sve_ovo_ja wrote:
BHF_Manijak wrote:Ma svjestan sam ja toga i meni nije problem kad te Skoti nadjebu, kad ti kakva babaroga dodje iz top 10 liga, ali problem je sto mi sve vise kaskamo i u ligama koje su (nekad bile) u nasem rangu. E ako oni sve to nadoknaditi, spremiti se, napraviti normalne uslove za rad, da se onda odmah svi kolektivno ugasimo...
Duha možda i ima i bilo je uvijek talenta na našim prostorima, ali neće se ništa napraviti uz PlayStation ili gledajući TV. Mentalitet je čudo, ali ima i do neimaštine u čitavoj državi. Pola države od osnovne do kraja srednje odraste uz čips, kolu, pekare i fast food. Imas ove seljačiće što čim se dokopaju prvih para od ugovora sa 18,19 godina kupe auta i klince se sa trebicama i shishama pa ih nigdje poslije (ala Radovac sto ne može kroz trojicu :D ).
Rijetko ko ima mogućnost da ulaže ozbiljnije privatno pare za dodatne trenere, nutricioniste, klince, i ti što imaju većina je već i vani sigurno. Jedine šanse su akademije gdje će neko stalno pratiti tu djecu od 12 godine pa nadalje dok se ne prodaju poslije sa 18,19.
Kako to napisa..prvo mi pade na um Travancic..
Taj je imao talent, dar od Boga da igra lopte..
Al flasa i shisha...
Logovan

#13167 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

90% flaša, 10% šiša. :D
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13168 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Pola miliJona za jednu utakmicu, keša, nije loše.....

UEFA-ino se tek ceka da legne....

:nargila:
Maharadza

#13169 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Maharadza »

Pitar sa Kariba wrote:Pola miliJona za jednu utakmicu, keša, nije loše.....

UEFA-ino se tek ceka da legne....

:nargila:
PARA NA PARU... :nargila:
GandalfSivi

#13170 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Sliver wrote:
il dottore wrote:
Ja kontam jedno petobanka po usima?
Vidjoh i jednu baklju na sjeveru
Ne zaboravite i megafon koji NSBiH redovno oporezuje :D
I Husref bio u trenerci, to je barem 50K eura...
todd_smith

#13171 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by todd_smith »

kokuz_sa wrote:
sve_ovo_ja wrote:
Kako to napisa..prvo mi pade na um Travancic..
Taj je imao talent, dar od Boga da igra lopte..
Al flasa i shisha...
onaj haurdic jos jedan

strasni talenti, ali nemas u glavi jebi ga
Logovan

#13172 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

19h: Akademija Pandev - Zrinjski
19h: Radnik Bijeljina - Spartak Trnava (Arena Sport 1)
21h: Široki Brijeg - Kairat Almaty (Arena Sport 1)
Herr Flick

#13173 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Kakvi su ovo urlici u BL, Kosovo, Srbija od strane navijaca Spartaka :-)
Logovan

#13174 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Ako nekoga interesuje. :D

chudjenhe

#13175 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by chudjenhe »

u bl vise navijaca sprtaka vec radnika
:-)
Post Reply