Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Novak20

#13126 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Grean wrote:
ANALIZA Hrvatska predsjednica ugrozava sigurnost regije i EU

https://dnevni-list.ba/analiza-hrvatska ... gije-i-eu/
I to kazu zbog mrtvog Tudjmana.
Poznati institut iz Ljubljane.

Direktor, Bakhtyar ALJAF i doc. dr. Zijad BEĆIROVIĆ, Stručnjak za islam, židovstvo i interkulturnu komunikaciju. :D
Grean

#13127 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Grean »

Novak20 wrote:
Grean wrote:

Direktor, Bakhtyar ALJAF i doc. dr. Zijad BEĆIROVIĆ, Stručnjak za islam, židovstvo i interkulturnu komunikaciju. :D
A prenio list iz w. Mostara :D

Nejse, nisu nista slagali, poznati ili nepoznati. Nije se ova dzaba nadigla. Istorija je uciteljica zivota. Svakih 30-50 godina iste ideje se bude u nasem komsiluku.
incognito071

#13128 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by incognito071 »

Novak20 wrote:
Grean wrote:

Novace, kad "tvoj" neki nesto napise onda je to istina ko dan, ali samo tada, jel tako?
haj' sad razguli nazad na poskok i nastavi kmecati tamo
BHCluster

#13129 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

stari grad Visegrad wrote:Evo malo sale>
MODRIČA - Nezapamćen skandal potresa Katoličku crkvu u BiH, nakon što su tri osobe uhapšene i pritvorene zbog sumnje da su seks-snimcima ucijenjivale katoličkog sveštenika I. K. iz Modriče od koga su naplatile oko 250.000 KM da ne objave eksplicitne snimke njegovog seksa sa ženama.
:-D
1. Katlocki fratar ne smije imati sex sa zenama
2. Odakle mu 250 000 km, mora da je jedan dio dobio od dobrovoljnih priloga za crkvu.
Zar je chkapi tako skupa u Modriči?
BHCluster

#13130 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

:D
Last edited by BHCluster on 21/09/2017 15:04, edited 1 time in total.
seln

#13131 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Ka'e Novak20
Novak20 wrote:
Ja patetike.
pa ondak pocme.... jer Hrrrvatsku mi moju objesise...

Misli, lafinati o patetici drugih, pa vec u sljedecem pasusu odvaliti se od patetike... pravo rvacki.
Nije BiH Hrvatima ništa obećano osim onog što je potpisano u Dejtonu prije 22 godine i na šta su pristali kao što su pristale druge dvije etnije. Ako traže da se radi očuvanja potpisanog u Dejtonu i svoje konstitutivnosti omogući izbor hrvatskih predstavnika u vlasti, u čemu je problem ? Hrvati su svjesni da bi gubitkom konstitutivnosti bili još brže otjerani rahat patnjom, pravnom nesigurnošću i ikebanama u vlasti izabranim od strane Bošnjaka. Ne traži se treći entitet nego pravo da biraju svoje pretstavnike i zajedno sa drugim, ravnopravno učestvuju u neophodnim izmjenama Ustava.

Onaj ko to ne dozvoljava, tjera Hrvate na okupljanje pod jednu kapu. Ne radi odlaska nego opstanka u zemlji koja je na žalost mnogih i njihova.
BAK-eV

#13132 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Vego, omaklo ti se u onom ushićenom postu nekakva blokada luke u Neumu, džamije, nekakvih hotela?

Pričamo li o Neumu u BiH, ili je to negdje Emirati, Norge?
Pa trebali bi prilikom citiranja pricato o citatu.
Ja sam rekao da se ne dozvoljava gradnja luke i hotela u vlasnistvu Bosnjaka.

Jedan Bosnjak je prije par godina sa Norvezanima planirao napraviti kompleks hotela. Otjeran je rijecima, da samo hrvatski kapital tu moze.

Ista stvar je sa lukom u koju bi ulagali Arapi.

Za dzamiju isto.

Kakve veze ima sanacija vodovoda u Sarajevu sa potrebama Bosnjaka da imaju dzamiju u Neumu ali ne daju im Hrvati u Neumu urbanisticku saglasnost?
pemanapemani

#13133 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Novak20 wrote:

Ja patetike.

Nije BiH Hrvatima ništa obećano osim onog što je potpisano u Dejtonu prije 22 godine i na šta su pristali kao što su pristale druge dvije etnije. Ako traže da se radi očuvanja potpisanog u Dejtonu i svoje konstitutivnosti omogući izbor hrvatskih predstavnika u vlasti, u čemu je problem ? Hrvati su svjesni da bi gubitkom konstitutivnosti bili još brže otjerani rahat patnjom, pravnom nesigurnošću i ikebanama u vlasti izabranim od strane Bošnjaka. Ne traži se treći entitet nego pravo da biraju svoje pretstavnike i zajedno sa drugim, ravnopravno učestvuju u neophodnim izmjenama Ustava.

Onaj ko to ne dozvoljava, tjera Hrvate na okupljanje pod jednu kapu. Ne radi odlaska nego opstanka u zemlji koja je na žalost mnogih i njihova.

Omladina napušta ovu zemlju u potrazi za boljim standardom, normalnim životom i pravnom državom. Svim onim što BiH vlast ne može i neće da pruži. Ono što se godinama dešava Hrvatima sa putovnicom, uveliko je uzelo maha i kod drugih bez putovnice tako da nema mjesta radovanju dok najperspektivniji odlaze. Pametna djeca, neće da čekaju sadaku do tridesetpete ni da rade za šest stoja za gazde koje ne znaju šta će od sile.

Vjera, kultura, geni....besmislice su ali ih koristi politika da ne pitamo zašto nema posla, vode, čestite plate, pravne sigurnosti.........

I šta ti, Boga ti, znaš o odgoju djece ?
Pročitaj transkripte sa sjednica Hrvatske vlade, Ureda predsjednika, raznih komisija i ostalih pi.ki materina u periodu 1991.-1999.

Pročitaj šta je pisao fra Drago Bojić i zbog čega je smjenjen sa mjesta glavnog urednika Svjetla riječi.

Pročitaj feljton fra Ivana Šarčevića koji je nedavno pisao za prometej.ba.

Pročitaj šta je pisao Ivan Lovrenović i radove pokojnog Dubravka Lovrenovića.

Mogao bih nabrajati do sutra. Tu se vidi sva lepeza obećanja, humanog preseljenja naroda, mržnje prema drugima i najvažnije - iskonske mržnje prema Bosni i svemu što ona predstavlja. Tuđman i uzp-eovci oko njega su smatrali kako Bosna nema nikakvu povjesnu utemeljenost i da je kolonijalna tvorevina koju treba satrati za vijeke vjekova.

Kako je moja porodica iz Sarajeva 1996. dobila ponudu da seli u Korenicu ili Ličko Petrovo selo. Pokojnom starom garantovali direktorsko mjesto u državnoj službi, ako je sve patetika i izmišljanje?

Kako nam je 1996. lokalni HDZ mešetar rekao da nema mjesta za Hrvate u Sarajevu i da trebamo seliti u Hrvatsku, ako je sve patetika?
Novak20

#13134 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

seln wrote:Ka'e Novak20
Novak20 wrote:
Ja patetike.
pa ondak pocme.... jer Hrrrvatsku mi moju objesise...

Misli, lafinati o patetici drugih, pa vec u sljedecem pasusu odvaliti se od patetike... pravo rvacki.

:lol:

Gdje sam spomenuo Hrvatsku, a ovo što sam napisao je istina. Ne vidim nikakve patetike. Valjda ja odavde bolje vidim nego ti šta se radi.
Hafis

#13135 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote: Ja sam rekao da se ne dozvoljava gradnja luke i hotela u vlasnistvu Bosnjaka.
Koje luke, kojih Bošnjaka?
Jedan Bosnjak je prije par godina sa Norvezanima planirao napraviti kompleks hotela. Otjeran je rijecima, da samo hrvatski kapital tu moze.
I ja sam proljetos momački izdikelio jednu meleskinju, ozbiljniju curu, nekih 22-23 godine, i rekla da je nitko nije do sada tako odradio. Vjerovao ti meni ili ne.
I veliš, tom Bošnjaku i Norvežanima tako rekli. Avaz pis'o.
Ista stvar je sa lukom u koju bi ulagali Arapi.
Koju luku? Koji Arapi? Jel' i to u Avazu pisalo?
Za dzamiju isto.
Kakve veze ima sanacija vodovoda u Sarajevu sa potrebama Bosnjaka da imaju dzamiju u Neumu ali ne daju im Hrvati u Neumu urbanisticku saglasnost?
Koju džamiju? Jel' onu što su neki dan pisali sarajevski mediji da je tu postojala? I kad je bio predan zahtjev za urbanističku suglasnost'' i tko ga je odbio?

Stvarno ovdje treba dobar i stručan medijski tim za klektivno reispiranje mozga. Jebote, koje gluposti oni gutaju.
oakville

#13136 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zato i kazem da su kolektivno pukli i da nema nade.

Hrvate u BiH vec cetvrt stoljeca indoktriniraju na ovaj nacin. Danas, kad postaje ocito da nece docekati silna obecanja o ujedinjenju s Hrvatskom, pristupu EU i slicno, to postaje ozbiljan problem, kako za Hrvate, tako i za HDZ.

Obecano im je da ce nas se rijesiti i dobiti etnicki i vjerski cist teritorij. Cetvrt stoljeca im se govorilo da je to jedini garant opstanka u BiH - da se potrebno "razgraniciti s muslimanima" ili ih fizicki ukloniti s odredjenih prostora, kako ne bi zagadjivali europsku kulturu i hrvatske gene.

Tako su odlucili odgajati svoju djecu i sad se ne mogu zaliti kad ta ista omladina napusti BiH zato jer nece da zivi s islamistima i teroristima. Naprotiv, to je samo logican slijed stvari.

HDZ ih je upravo tako naucio.
Ja patetike.

Nije BiH Hrvatima ništa obećano osim onog što je potpisano u Dejtonu prije 22 godine i na šta su pristali kao što su pristale druge dvije etnije. Ako traže da se radi očuvanja potpisanog u Dejtonu i svoje konstitutivnosti omogući izbor hrvatskih predstavnika u vlasti, u čemu je problem ? Koliko ja vidim HDZ traži izmjenu izbornog zakona a ne očuvanje Dejtona. U ZHK i Kantonu 10 su sto posto zaposleni samo hrvati, o konstitutivnosti Bošnjaka i Srba, koja je dio Dejtona na koji se pozivaš možeš samo sanjati. Krstovi su u školama, na brdima, u institucija, kao i hrvatska obilježja. Dosljedna primjena Dejtona, nema šta. uzgred budi rečeno, kako to da je tamo odseljavanje Hrvata najveće?

Hrvati su svjesni da bi gubitkom konstitutivnosti bili još brže otjerani rahat patnjom, pravnom nesigurnošću i ikebanama u vlasti izabranim od strane Bošnjaka. Ne traži se treći entitet nego pravo da biraju svoje pretstavnike i zajedno sa drugim, ravnopravno učestvuju u neophodnim izmjenama Ustava. Neka ponude prijedlog koji bi bio svima prihvatljiv. Na ovaj način HDZ predlaže ono što zna da se neće prihvatiti. Također, da vidimo šta je konstitutivnošću Bošnjaka i Srba u Posavskom kantonu, ZHK, Kantonu 10 i drugim mjestima gdje su Hrvati većina. Znači sveobuhvatno rješenje

Onaj ko to ne dozvoljava, tjera Hrvate na okupljanje pod jednu kapu. Ne radi odlaska nego opstanka u zemlji koja je na žalost mnogih i njihova.Nek se okupe pod jednu kapu, i pod njom ostanu, a od kape će nastati ona šljiva. Homogenizacija Hrvata nije od jučer, i ništa neće promjeniti.

Omladina napušta ovu zemlju u potrazi za boljim standardom, normalnim životom i pravnom državom. Svim onim što BiH vlast ne može i neće da pruži. Ono što se godinama dešava Hrvatima sa putovnicom, uveliko je uzelo maha i kod drugih bez putovnice tako da nema mjesta radovanju dok najperspektivniji odlaze. Pametna djeca, neće da čekaju sadaku do tridesetpete ni da rade za šest stoja za gazde koje ne znaju šta će od sile.Omladina a i stariji napuštaju i Hrvatsku gdje nema problema kakvih ima u BiH, i koja je u EU. Tako da odseljevanje nije uzrokovano onim što si gore napisao, praviš lažnu vezu tamo gdje je nema.

Vjera, kultura, geni....besmislice su ali ih koristi politika da ne pitamo zašto nema posla, vode, čestite plate, pravne sigurnosti........Priča o identitetu i kulturi ("nositelji evropskih vrijednosti") i vjeri (borba protiv islamizma) je glavna priča HDZa, koji nikad ni o čemu drugom nije ni pričao. Ako Hrvati tvrde da je HDZ jedini legitimni predstavnik Hrvata - a ja se slažem s tim i nadam se da će tako ostati - onda jedino možemo zaključiti da je priča o kulturi, vjeri i identitetu jedino što Hrvate zanima, a ne besmislica. Ako je to jedino što ih zanima, onda ćemo i razgovarati na tom nivou, i tretirati u skladu s tim nivom.
Last edited by oakville on 19/09/2017 16:53, edited 1 time in total.
Hafis

#13137 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:U ZHK su sto posto zaposleni samo hrvati,
Dovde sam došao, dalje ne treba ni čitati.
Samo da repliciram: U Podrinjskom kantonu su stoposto zaposleni samo bošnjaci.
Hafis

#13138 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Mislim, ako ćemo već pričati o glupostima, ja bih također upitao što je s konstitutivnošću Hrvata u Podrinjskom kntonu, gdje su Bošnjaci većina?
155_mm

#13139 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

kolaga novak20 tvoja zabrinutost za saveznike i njohov polozaj u BiH je potpuno razumljiv.

ali ovo sto danas imamo je uprvo taj dejton i na to se je prstalo u dejtonu. ako neko zeli da mjenja dejton, nije ni to problem. ima se sta mjenjati i sa bosnjacke strane. kao na primjer zastita konstitutivnosti svih u mostaru.

p.s. mislim da te saveznici nece izdati. ma gdje bi to covic.
:lol:
oakville

#13140 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Hafis wrote:Mislim, ako ćemo već pričati o glupostima, ja bih također upitao što je s konstitutivnošću Hrvata u Podrinjskom kntonu, gdje su Bošnjaci većina?
Nigdje nema konstitutivnosti Hrvata u BPK, ni na mapi. Zato iznesi prijedlog u kojem će u svim kantonima biti zadovoljena konstitutivnost. Bit će odmah prihvaćen. Ako se ostane na pozicijama "ko je u većini njegova je zadnja" tu će Hrvati biti donji. Jer dosadašnja politika "gdje su Hrvati u većini, tu puna demokratija, jedan čovjek jedan glas, a gdje su u manjini, e tu treba jednakopravnost" očigledno ne pali, jer se asimetrija više ne toleriše.
Last edited by oakville on 19/09/2017 17:03, edited 1 time in total.
155_mm

#13141 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

porediti kantone sa 99.99% vecinom jednog naroda sa kantonom u kojem neko jedva da ima nadpolovicnu vecinu zasluzuje samo:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao komentar
Bazinga1234

#13142 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bazinga1234 »

oakville wrote:
Hafis wrote:Mislim, ako ćemo već pričati o glupostima, ja bih također upitao što je s konstitutivnošću Hrvata u Podrinjskom kntonu, gdje su Bošnjaci većina?
Nigdje nema konstitutivnosti Hrvata u BPK, ni na mapi. Zato iznesi prijedlog u kojem će u svim kantonima biti zadovoljena konstitutivnost. Bit će odmah prihvaćen. Ako se ostane na pozicijama "ko je u većini njegova je zadnja" tu će Hrvati biti donji. Jer dosadašnja politika "gdje su Hrvati u većini, tu puna demokratija, jedan čovjek jedan glas, a gdje su u manjini, e tu treba jednakopravnost" očigledno ne pali, jer se asimetrija više ne toleriše.

:thumbup:
Henry Chinaski

#13143 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Henry Chinaski »

Hajde što Hafis kritikuje nedostatke na bošnjačkoj strani ali diskredituje ga to što brani hdz poteze i nacionalističku vlast koji nas sve jebu u zdrav mozak.

Bot, par excellence...
BAK-eV

#13144 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

155_mm wrote:porediti kantone sa 99.99% vecinom jednog naroda sa kantonom u kojem neko jedva da ima nadpolovicnu vecinu zasluzuje samo:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kao komentar
Ma ok je.

Pravo je pravo, bez obziro koliko je koga.

Ali recimo da u BPK na cukama stoji veliki polumjesec, u bolnici da se ulazi ispod odstampanog sehadeta, da u Ustavu kantona stoji hrvacanski jezik ... onda bi imalo smisla postaviti ovakvo pitanje o polozaju Hrvata u odnosu na Bosnjake.

Ovako nema diskriminacije niti islamizacije javnih ustanova, pa je pitanje deplacirano 99%.

Jos ako se uzme u obzir da nakvi misionari iz Amerike zive u Gorazdu nasuprot recimo nepostojece tekije u Grudama.

Sta mislis kako bi se provele sufije, da osnuju mesdzid dole medju Hrvatima???
Hafis

#13145 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Henry Chinaski wrote:Hajde što Hafis kritikuje nedostatke na bošnjačkoj strani ali diskredituje ga to što brani hdz poteze i nacionalističku vlast koji nas sve jebu u zdrav mozak.

Bot, par excellence...
Ne brani Hafis nacionalističku vlast, ali ova teme je ipak samo odraz svojevrsne antihrvatske histerije u medijima, koja je posebice više nego očigledna u zadnjem vremenu.
Normalno, kada netko prema tebi djeluje s pozicije svog nacionalizma, inekad poprilično otvoreno, a nekad uvijeno u već pomalo ofucanu oblandu graDŽanštine, sasvim je prirodno da se i ti moraš braniti s određenom dozom nacionalizma. A usput im ga i malo šuknuti ispod pasa.

Opet ću naglasiti: pristojniji sam i umjereniji od svih ovih beznačajnih prašinara na ovoj temi, a njih je brat bratu 85% koji se ovdje javljaju.
155_mm

#13146 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Jer dosadašnja politika "gdje su Hrvati u većini, tu puna demokratija, jedan čovjek jedan glas, a gdje su u manjini, e tu treba jednakopravnost" očigledno ne pali, jer se asimetrija više ne toleriše.
upravo je ovo problem koji je izazvao svu ovu buku izmedju ostalog i od strane HR.

dvije decenije popustanja pred HDZ-om je zavrseno. jednostavno jer se vise nema prostora za popustanje a ne jer nema volje od strane nekih bosnjackih politicara.

znaci HDZ mora izabrati ili zastita konstitutivnosti svugdje ili jedan covjek jedan glas svugdje.

ovaj princip gdje smo vecina kao u stocu tu jedan covjek jedan glas ali u federaciji i na nivou BiH tu se mora postivati konstitutivnost jednostavno nema buducnost.

:-)
Hafis

#13147 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
Nigdje nema konstitutivnosti Hrvata u BPK, ni na mapi.
Nisi skontao podjebavanje.
Lik se raspričao o uposlenim Bošnjacima u ZHŽ i njihovoj konstitutivnosti , pa velim da ga još malo zabrinem i s uposlenim Hrvatima u PK i njihovoj konstitutivnosti.
oakville

#13148 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Hafis wrote:
Henry Chinaski wrote:Hajde što Hafis kritikuje nedostatke na bošnjačkoj strani ali diskredituje ga to što brani hdz poteze i nacionalističku vlast koji nas sve jebu u zdrav mozak.

Bot, par excellence...
Ne brani Hafis nacionalističku vlast, ali ova teme je ipak samo odraz svojevrsne antihrvatske histerije u medijima, koja je posebice više nego očigledna u zadnjem vremenu.
Normalno, kada netko prema tebi djeluje s pozicije svog nacionalizma, inekad poprilično otvoreno, a nekad uvijeno u već pomalo ofucanu oblandu graDŽanštine, sasvim je prirodno da se i ti moraš braniti s određenom dozom nacionalizma. A usput im ga i malo šuknuti ispod pasa.

Opet ću naglasiti: pristojniji sam i umjereniji od svih ovih beznačajnih prašinara na ovoj temi, a njih je brat bratu 85% koji se ovdje javljaju.
Koliko vidim, GraDŽanštinu u BiH zastupaju samo hrvatske i srpske stranke i nemaju ništa protiv graDŽanskih principa tamo gdje im je narod u većini. U ZHK je na djelu GraDŽanski princip, jedan čovjek jedan glas, vjerskih obilježja je više nego u Vatikanu, u RSu svaka druga škola ime krsnu slavu i tako. S takvim ponašanjem, gubi se pravo kritikovati bilo koga.
Hafis

#13149 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Jer dosadašnja politika "gdje su Hrvati u većini, tu puna demokratija, jedan čovjek jedan glas, a gdje su u manjini, e tu treba jednakopravnost" očigledno ne pali, jer se asimetrija više ne toleriše.
upravo je ovo problem koji je izazvao svu ovu buku izmedju ostalog i od strane HR.

dvije decenije popustanja pred HDZ-om je zavrseno. jednostavno jer se vise nema prostora za popustanje a ne jer nema volje od strane nekih bosnjackih politicara.

znaci HDZ mora izabrati ili zastita konstitutivnosti svugdje ili jedan covjek jedan glas svugdje.

ovaj princip gdje smo vecina kao u stocu tu jedan covjek jedan glas ali u federaciji i na nivou BiH tu se mora postivati konstitutivnost jednostavno nema buducnost.

:-)
Onda mjenjaj Ustav ako ti ne valja...Svaki pisani savjet je dobro došao, pa makar bio i Hamerike.
BAK-eV

#13150 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Uljudbeno nema sta! :D
Post Reply