Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nane81

#13126 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nane81 »

zincx wrote:
choxnox wrote:
nane81 wrote:Meni isto drže jednu pošiljku, jakna je u pitanju, iz Kine. Ne kontam zašto je toliko dugo na evidentiranju. :?:
Polahko, dok svi na carini tamo isprobaju da li kome pase pa ako ne pase onda je proslijede tebi :D
Ja sve kontam da im je jakna koju ja čekam velika... Nadam se...

Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
I kod tebe jakna?
Pa moja jeste veća, naduvana je, ima neko krzna (da se odmah ogradim, nije za mene, već za ženu), ali slično je naručivala pa nikad ništa.
DuckZz

#13127 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by DuckZz »

Može li mi neko na PP-u ili ovde direktno objasnit jednu stvar evo citav dan gledam u mobitel hocu da poludim...........

Ne kupujem već želim da objavim na ebay-u....i dođem do dijela za slanje (shipping), i tu MORAM da odredim shipping za Ameriku, MORAM da izaberem njihove nekakve pošte, UPS ili FedEx, pa standard............

Šta god da odredim odmah mi izbaci cijenu shippina za moj artikal prema "Njemackoj, Italiji...........".
Ne razumijem zašto mi ovo izbacuje u konekciji sa Amerikom, ne šaljem od tamo već iz Turske...i fino mi piše mjesto gdje živim, Ebay je prepoznao.
Ispada da je slanje sata iz Tuske prema susjednoj zemlji košta 80 dolara..... što nije moguće.

NE, nisam loše odredio, ispod ovoga svega mi piše Internacionalni shipping, znaci nije da mogu birat, već moram ovo iznad odredit, a ne znam šta da uradim.............
bersK

#13128 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by bersK »

Prođe 10 dana. Šta bi od tog famoznog softvera?

Aaaaa, da. Opet su nas sjebali.
epik

#13129 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by epik »

DuckZz wrote:Može li mi neko na PP-u ili ovde direktno objasnit jednu stvar evo citav dan gledam u mobitel hocu da poludim...........

Ne kupujem već želim da objavim na ebay-u....i dođem do dijela za slanje (shipping), i tu MORAM da odredim shipping za Ameriku, MORAM da izaberem njihove nekakve pošte, UPS ili FedEx, pa standard............

Šta god da odredim odmah mi izbaci cijenu shippina za moj artikal prema "Njemackoj, Italiji...........".
Ne razumijem zašto mi ovo izbacuje u konekciji sa Amerikom, ne šaljem od tamo već iz Turske...i fino mi piše mjesto gdje živim, Ebay je prepoznao.
Ispada da je slanje sata iz Tuske prema susjednoj zemlji košta 80 dolara..... što nije moguće.

NE, nisam loše odredio, ispod ovoga svega mi piše Internacionalni shipping, znaci nije da mogu birat, već moram ovo iznad odredit, a ne znam šta da uradim.............
Imas opciju da odredis flat shiping, tj jednaka za sve, odredis cijenu al moras paziti da ne budes na gubitku ako prodas u neku dalju zemlju, obavezno vrijeme dostave iskalkulises, Ne moras da biras njihovu postu, inace fedex i ostali su skupi, sve sto sam slao isao sam preko BH poste i sve je stiglo, a slao sam do USA, Azarbejdzan, Italiju..
Running

#13130 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

bersK wrote:Prođe 10 dana. Šta bi od tog famoznog softvera?

Aaaaa, da. Opet su nas sjebali.
Rekli su 10ak, ne 10. :D :izet:
DuckZz

#13131 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by DuckZz »

epik wrote:
DuckZz wrote:Može li mi neko na PP-u ili ovde direktno objasnit jednu stvar evo citav dan gledam u mobitel hocu da poludim...........

Imas opciju da odredis flat shiping, tj jednaka za sve, odredis cijenu al moras paziti da ne budes na gubitku ako prodas u neku dalju zemlju, obavezno vrijeme dostave iskalkulises, Ne moras da biras njihovu postu, inace fedex i ostali su skupi, sve sto sam slao isao sam preko BH poste i sve je stiglo, a slao sam do USA, Azarbejdzan, Italiju..
Ovde je problem, ne razumijem zašto mi ovo izbacuje i za jedno i za drugo, isto koda živim i šaljem samo u Americi......
Image

I onda kad kliknem da rucno vidim cijenu slanja, cijene ispadaju ogromne, i samo se može slati privatnim kompanijama......
Image
epik

#13132 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by epik »

DuckZz wrote:
epik wrote:

Ovde je problem, ne razumijem zašto mi ovo izbacuje i za jedno i za drugo, isto koda živim i šaljem samo u Americi......
Image

I onda kad kliknem da rucno vidim cijenu slanja, cijene ispadaju ogromne, i samo se može slati privatnim kompanijama......
Image
See more shiping servise, sta ti pokaze na tom dijelu, jbg mora biti opcija kreiras svoj. Da nesto nadjem za prodati pa cu ti slikati opcije
DuckZz

#13133 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by DuckZz »

epik wrote:See more shiping servise, sta ti pokaze na tom dijelu, jbg mora biti opcija kreiras svoj. Da nesto nadjem za prodati pa cu ti slikati opcije
Izbaci mi samo još više ovih UPS USA opcija.
Meni je ovo razumljivo za nekoga tko živi i šalje u Americi, pa da može baratati.

Ali za nekoga tko niti živi niti planira prodavati za Ameriku, nije mi jasno zašto se ne može jednostavno izabrati nešto tipa "Standard International shipping", odredim težinu, dimenzije itd, pa nek sam izracunava otprilike shipping za osobe koje gledaju artikal iz koje god države...
....

Ili sam lud ili stvarno nema te opcije, tj. svako mora kroz ovo prolaziti.
epik

#13134 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by epik »

DuckZz wrote:
epik wrote:See more shiping servise, sta ti pokaze na tom dijelu, jbg mora biti opcija kreiras svoj. Da nesto nadjem za prodati pa cu ti slikati opcije
Izbaci mi samo još više ovih UPS USA opcija.
Meni je ovo razumljivo za nekoga tko živi i šalje u Americi, pa da može baratati.

Ali za nekoga tko niti živi niti planira prodavati za Ameriku, nije mi jasno zašto se ne može jednostavno izabrati nešto tipa "Standard International shipping", odredim težinu, dimenzije itd, pa nek sam izracunava otprilike shipping za osobe koje gledaju artikal iz koje god države...
....

Ili sam lud ili stvarno nema te opcije, tj. svako mora kroz ovo prolaziti.
Upravo to sto si naveo ima da izaberes. Uvjek ce ti izbaciti USA kad ides na calculate shiping. Pogledaj plavim slovima "add or remove option" probaj tu sta izmjeniti.
zincx

#13135 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

KvaziExpert wrote:Kosovo, pardon BiH je srce Srbije [emoji38]

Image
Image

spree

#13136 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

nane81 wrote:
spree wrote:joj crnjaka sad i zbrajanje. iako su mi posiljke preko 50Km nekako se nadam da bi makar za jednu mogao proci bez ovih 30% dodatnih. jedna posiljka stigla 30-og i na evidenciji stoji od 31-og, a druga od juce stoji na evidenciji.
Šta ti je u toj od 31.1.? Ako nije tajna?
Meni isto drže jednu pošiljku, jakna je u pitanju, iz Kine. Ne kontam zašto je toliko dugo na evidentiranju. :?:
ma neka elektronika. nisam siguran koliki je paket. jos uvijek nista. bas su spori, a izgleda da bas i nema nekog reda kod njih :( .
Mehemed
Vozim: automobil

#13137 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Dobar si Kvazi, ja se ne sjećam kad mi je posljednji put nešto stiglo... :-? :sad: :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13138 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

Mehemed wrote:Dobar si Kvazi, ja se ne sjećam kad mi je posljednji put nešto stiglo... :-? :sad: :(
Kod mene jucer procepilo pravo 5 posljki dobio odjednom :D
Spacedust

#13139 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Spacedust »

Nadam se da ce pustit i ostale pakete uskoro, reko bi covjek nadogradjuju NASA sisteme :roll:
amar1994

#13140 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

E hajde da vidimo hoce li stic i hoce li sta carinit :-) :evil:

Image

:mrgreen:
nane81

#13141 Re: RE: Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nane81 »

KvaziExpert wrote: He he, ima i ova :gunjastajl:

Image

Nego, haman procepilo, juce stiglo pet sest paketica, na jednom je pisala vrijednost 40 USD, a nisu ga otvarali. Ostali su jeftiniji. Oni skuplji jos cekaju. Ne znam zasto mi nema nikakve obavijesti, jedan ceka od 9.1.
Čudno mi je da obrađuju na carini nove pošiljke, a stare još stoje.
Evo sad žena kaže da i njenoj drugarici stoji neka pošiljka od 31.1. - čizme, naznačena vrijednost 20$
maxmax1

#13142 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by maxmax1 »

Valjda ce procepiti ovo, i ja cekam dvije posiljke od 08 12 jednu 13.12

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
maxmax1

#13143 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by maxmax1 »

A jucer sam dobio posiljku od 30.09 za koju sam zaboravio i za koju su davno vracanje pare pa sad moram covjeku ponovo platiti, e sta na rade nasi....

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
nadžak

#13144 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

amar1994 wrote:E hajde da vidimo hoce li stic i hoce li sta carinit :-) :evil:

Image

Zamisli dobiješ čestitku. Angažujte špreditera! :shock: :pisnuo: :bleee:
amar1994

#13145 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by amar1994 »

nadžak wrote:
amar1994 wrote:E hajde da vidimo hoce li stic i hoce li sta carinit :-) :evil:

Image

Zamisli dobiješ čestitku. Angažujte špreditera! :shock: :pisnuo: :bleee:
:lol: :lol: :lol:
nane81

#13146 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nane81 »

Evo da javim, moju pošiljku koja se kiselila na carini od 31.1. su danas konačno pustili.
zincx

#13147 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

nane81 wrote:Evo da javim, moju pošiljku koja se kiselila na carini od 31.1. su danas konačno pustili.
Jesi li dobio "obavjest" za nju?

nane81

#13148 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nane81 »

zincx wrote:
nane81 wrote:Evo da javim, moju pošiljku koja se kiselila na carini od 31.1. su danas konačno pustili.

Nisam. I to mi je bilo čudno što nisam dobio obavijest, a ni pošiljka ne stiže. :shock:
Samo se nadam da nisu ocarinili proizvoljno po katalogu. Ali taman i da jesu, bar nema špeditera. :thumbup:
TheRedhead

#13149 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by TheRedhead »

Ja dobila jucer sitnicu koju sam narucila u januaru, a futrolu za tablet narucenu u novembru ocito mogu zaboraviti
Spacedust

#13150 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Spacedust »

nane81 wrote:
zincx wrote:

Nisam. I to mi je bilo čudno što nisam dobio obavijest, a ni pošiljka ne stiže. :shock:
Samo se nadam da nisu ocarinili proizvoljno po katalogu. Ali taman i da jesu, bar nema špeditera. :thumbup:
Moze li se znat koliko je para i sta je u pitanju? Moj mobitel se kiseli od 24.1 dobio sam obavijest tho. :(
Post Reply