Nisi ga razumio. Radi za njemačku firmu u BiH.Hame_ wrote:Ti fakat u Njemačkoj, a nama ovdje od zore do sumraka Iran tam vam, Arapi, pustinja,...
Ahahaha koji sam ja konj.
IRAN
- Challenger__
#13126 Re: IRAN
Last edited by Challenger__ on 01/01/2018 23:04, edited 1 time in total.
- insomnia78
#13127 Re: IRAN
Al nista se ne sikiraj. U njemackU su protestanti a oni su napola muslimani.
- salik79
#13128 Re: IRAN
commendatore wrote:jebaji ga neka ti ne bude tesko imacitava ergela tuHame_ wrote:Ti fakat u Njemačkoj, a nama ovdje od zore do sumraka Iran tam vam, Arapi, pustinja,...salik79 wrote:
Da ne radim korisno ne bi me ni placali. Nema kod Svaba labavo.
Po drugi put, cim se ti bavis?
Ovo nisam ni upratio. Kojom logickom vratolomijom si zakljucio da sam ja u Njemackoj?!!!
- salik79
#13129 Re: IRAN
Zenin zet, Njemac, je potpuni musliman i to sufija.insomnia78 wrote:Al nista se ne sikiraj. U njemackU su protestanti a oni su napola muslimani.
- insomnia78
#13130 Re: IRAN
Pa to. Protestanti su vec na pola puta u islamu. Ko i šijesalik79 wrote:Zenin zet, Njemac, je potpuni musliman i to sufija.insomnia78 wrote:Al nista se ne sikiraj. U njemackU su protestanti a oni su napola muslimani.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#13131 Re: IRAN
Uprati kad sam ti se zadnji put obratio...salik79 wrote:Ovo nisam ni upratio. Kojom logickom vratolomijom si zakljucio da sam ja u Njemackoj?!!!
-
zrakomlat
#13132 Re: IRAN
Po tvojoj procjeni, koliko je to vremena, najbliža i najdalja varijanta? Smatraš li da je to ubrzo, obzirom da "je samo pitanje vremena". To se uglavnom koristi kad se nešto ubrzo očekuje.Kikibombona wrote:Svako moze pustiti video i uvjeriti se. Nikome ne treba vjerovati na rijec.salik79 wrote:....................
Hajde sto mozes lagati na hvatove, ali zasto i izmisljas?!
Hajde, priznaj, da ti je srce prepuklo kada je Kirkuk oslobodjen!? Od tada si pogotovo kao uvrijedjena mlada. Kevces i ujedas sve oko sebe, koga god smatras krivim za ponizenje koje si dozivio (sjetimo se samo tvojih komentara na akciju oslobadjanja Kirkuka i sto je tome prethodilo![]()
![]()
).
Vidim, tesko ti sve ovo pada, postaje jasno da je tzv. 'iranski identitet' prazna ljustura jednako kao sirijski ili iracki. Gore zastave Irana na sve strane. Samo je pitanje vremena kada ce se Arapi, Kurdi, Azeri, Beludzi, Luri i ostali odvojiti od Perzijanaca. To je ono sto tesko prihvatas a sto sam ti davno govorio.
- salik79
#13133 Re: IRAN
Fakat.Hame_ wrote:
- Drvosjeca iz Dejcica
#13135 Re: IRAN
Elhamdulillahsalik79 wrote:Zenin zet, Njemac, je potpuni musliman i to sufija.insomnia78 wrote:Al nista se ne sikiraj. U njemackU su protestanti a oni su napola muslimani.
P,S
Duplo Elhamdulillahinsomnia78 wrote: Pa to. Protestanti su vec na pola puta u islamu. Ko i šije
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 01/01/2018 23:07, edited 1 time in total.
- Challenger__
#13138 Re: IRAN
A ko je drugi uopšte interesantan? Uz par časnih izuzetaka ČITAVA TUPAVA PLANETA, na čelu sa vrhovnom ublehom, USA, ga doji antihristu/dajjalu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Meni će u svemu biti najinteresantniji stav Rusije.
- salik79
#13140 Re: IRAN
Al' paz' lika, s neba pa u rebra i ispali mene u Njemacku, poce spominjati nekakve Arape, pustinju.....Sta reci?! 
- insomnia78
#13141 Re: IRAN
Pa kolko branis Iran ljudi ocekuju da si u najmanju ruku iranolog kad ono prc.
-
Škobo Habu
#13142 Re: IRAN
Nisi me skont'o, al' nema veze...salik79 wrote:
![]()
Ne znaju to ovi fuck yeahovci...
Iran je manje rigidna teokratska država od nekih arapskih, ali, ipak, umjetnici poput Asghara Frahadija znaju malo bolje stanje u vlastitoj državi od mene i tebe:
https://www.thedailybeast.com/asghar-fa ... presidencyThe censorship that is more bothersome is the censorship towards journalists in Iran. There, the censorship is very serious, and many journalists are very bothered by that censorship, and many journalists are in prison because of it. Unfortunately, there is less talk about that area,” he said.
- salik79
#13143 Re: IRAN
Kol'ko ti branis Izrael i cioniste, covjek bi ocekiv'o da si iz loze Rotschilda...Kad ono 
- insomnia78
#13144 Re: IRAN
Ni priblizno. Ni priblizno. A i to vise kao kontra
-
The 51st State
#13145 Re: IRAN
mrzite ameriku iz neke devijacije psihe, nema vam pomoci, boli me karina i za usa i za iran, ustvari vase polovsko razmisljanje je problem.zvizdan wrote:rece zaljubljenik rezima ciji je prvi covjek krizanac dvorske lude i NeronaThe 51st State wrote:uz sav razumljivi sentiment porazna je fasciniranost par vatale sa iranskim rezimom kao nekom uzoritom tvorevinom.
- salik79
#13146 Re: IRAN
Škobo Habu wrote:Nisi me skont'o, al' nema veze...salik79 wrote:
![]()
Ne znaju to ovi fuck yeahovci...
Iran je manje rigidna teokratska država od nekih arapskih, ali, ipak, umjetnici poput Asghara Frahadija znaju malo bolje stanje u vlastitoj državi od mene i tebe:
https://www.thedailybeast.com/asghar-fa ... presidencyThe censorship that is more bothersome is the censorship towards journalists in Iran. There, the censorship is very serious, and many journalists are very bothered by that censorship, and many journalists are in prison because of it. Unfortunately, there is less talk about that area,” he said.
Ne znam sta bih dalje trebao kontati iz pjesme Streets of Filadelphia?!
E, sada vas nikako ne kontam - kada Izraelci kazu da je Izrael fasisticka, rasisticka, aparthejdska, agresorska,..., drzava - onda je " 'ta oni znaju", to su "Galijasevici" i tako to, a kada Iranac izjavi da je sloboda medija ogranicena, onda je to Amin (ovim uopce ne sporim pomenuto)...Kako to?
Ili kada Izraelac napise da oni upravljaju americkim masmedijima, filmskom industrijom i, opcenito, propagandnom masinerijom (sto, opet, podrazumijeva ogranicavanje novinarske slobode), onda krenu spinovi do u beskonacnoat....Kako to?
Last edited by salik79 on 01/01/2018 23:46, edited 1 time in total.
- salik79
#13147 Re: IRAN
Sjetih se, i Hafez i Shahram Nazeri su Iranci, etnicki Kurdi, i uvijek s ljubavlju govore o svojoj drzavi.
https://www.huffingtonpost.com/2014/04/ ... 94095.htmlCreating a musical product that balances these opposing inspirations has been his biggest creative challenge, says Nazeri. But his goal with the Rumi Symphony Project and his career as a whole transcends the creative — after witnessing years of political conflict in his home country, Nazeri hopes that his musical melding of East and West will help to ease tensions between Iran and the West.
“Our country has contributed to the evolution of philosophy, music and literature for many many hundreds of years in a very impactful way,” says Nazeri. “But it has also been misinterpreted by the world through a lack of communication.... I hope that one day I will have the honor to represent the reality of my beautiful country and culture through the resonance of my music.”
-
Škobo Habu
#13148 Re: IRAN
Nemam potrebe da branim niti Iran, niti Izrael. Jedna je tipična teokratska država, druga kvazi-sekularna.salik79 wrote:
Ne znam sta bih dalje trebao kontati iz pjesme Streets of Filadelphia?!Al' , kao sto rece - nema veze....
E, sada vas nikako ne kontam - kada Izraelci kazu da je Izrael fasisticka, rasisticka, aparthejdska, agresorska,..., drzava - onda je " 'ta oni znaju", to su "Galijasevici" i tako to, a kada Iranac izjavi da je sloboda medija ogranicena, onda je to Amin (ovim uopce ne sporim pomenuto)...Kako to?
Ili kada Izraelac napise da oni upravljaju americkim masmedijima, filskom industrijom i, opcenito, propagandnom masinerijom (sto, opet, podrazumijeva ogranicavanje novinarske slobode), onda krenu spinovi do u beskonacnoat....Kako to?
Zajedničko je za oboje da počivaju na religioznim mitovima.
No, kad smo kod Irana - meni je zanimljivo ono što je ajatolah Homeini izjavljivao za vrijeme egzila u Francuskoj, a to je posve suprotno od onoga šta je govorio nakon "islamske revolucije".
Kada se vrhovni ajatolah služi spletkama i lažima kako bi se domogao vlasti, onda ni ta vlast ne može biti nikako potpuno "islamska", zar ne?
- salik79
#13149 Re: IRAN
Druga je tipicno aparthejdsko-fasisticko-rasisticka.Škobo Habu wrote:Nemam potrebe da branim niti Iran, niti Izrael. Jedna je tipična teokratska država, druga kvazi-sekularna.salik79 wrote:
Ne znam sta bih dalje trebao kontati iz pjesme Streets of Filadelphia?!Al' , kao sto rece - nema veze....
Ili kada Izraelac napise da oni upravljaju americkim masmedijima, filskom industrijom i, opcenito, propagandnom masinerijom (sto, opet, podrazumijeva ogranicavanje novinarske slobode), onda krenu spinovi do u beskonacnoat....Kako to?
Zajedničko je za oboje da počivaju na religioznim mitovima.
No, kad smo kod Irana - meni je zanimljivo ono što je ajatolah Homeini izjavljivao za vrijeme egzila u Francuskoj, a to je posve suprotno od onoga šta je govorio nakon "islamske revolucije".
Kada se vrhovni ajatolah služi spletkama i lažima kako bi se domogao vlasti, onda ni ta vlast ne može biti nikako potpuno "islamska", zar ne?
Bujrum, da cujem sta je to Imam (k.s.) govorio prije i poslije revolucije? Posto je sve uglavnom snimano, molio bih te da mi te govore postavis ovdje, da ih izanaliziramo.
- Point.
#13150 Re: IRAN
Je li vrijeme konacno doslo da iranci izbace ove imame koji im odredjulju svaku sferu zivota i otjeraju ajatole i slicne kvazi ublehe na smetljiste istorije?