Sta ba? Sajla za slepanje najlonska je oko 6-7 maraka. U Peniju, ima ih i po robotu, konzumu, merkatoru, mozda malo skuplje. Ono bas najjeftiniji dio opreme i glupo je fasovat kaznu radi nje, mada ti nikako ne moze trebati. Slepanje je sada zabranjeno, a iz jarka ce te vaditi slepa. Eventualno ako gdje na snijegu upadnes pa da te neko izvlaci, ali i za to imaju one gusjenice sto se stave pod tockove. Ne treba ti niko.nepass1 wrote:Gdje nabaviti, gledao u pennyju imaju kao nake spanere sta ja znam, oko 40 50KM. Pa jeftinije clanstvo u bihamku, ruke u dzepove i nek slepaju.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#13126 Re: Pitamo Mehanicare ?
- supercali
#13127 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne mora jarak moze blato snijeg bilo sta sto je za izvuci
-
Throttle
#13128 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja drugu prije možda 3 mjeseca u Fisu kupio čeličnu za 9KM čini mi se, i kod mene je ista u autu
One što se rastežu su još jefitnije, mada puknu brzo-ako ti uopšte zatreba
Čelična radi posao
One što se rastežu su još jefitnije, mada puknu brzo-ako ti uopšte zatreba
Čelična radi posao
- drug_profi
#13129 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma jok ba. Biram sa autom u sta cu se upustati. Nisam se u zivotu zaglavio da mi treba sajla, ili unistio gumu da mi treba rezervna...supercali wrote:Ne mora jarak moze blato snijeg bilo sta sto je za izvuci
Ja te brate ne bih izvlacio da ti posteno kazem. Zovi BiHAMK. Sjbavao sebi auto jer si ti bio blesav...
Isto tako ako bih ja uletio u sranje nekad, - 1282.
- supercali
#13130 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa ok ti ne bi al ostavljena je mogucnost da se to uradi
- drug_profi
#13131 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ok, jedno je mogucnost, a drugo je obavezna oprema bez smisla.supercali wrote:Pa ok ti ne bi al ostavljena je mogucnost da se to uradi
- supercali
#13132 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa nije bez smisladrugi profil wrote:Ma ok, jedno je mogucnost, a drugo je obavezna oprema bez smisla.supercali wrote:Pa ok ti ne bi al ostavljena je mogucnost da se to uradi
I sajla se koristi kad treba nekome pomoc a ne onako
Zamisli neko u jarku i velika mogucnost da ode jos dole
Naravno da ces ga izvuci ako mozes jer neces cekati slepu sat vremena ili vise
Ne treba ti ni prva pomoc ako gledamo statisticki pa je obavezna
- nepass1
#13133 Re: Pitamo Mehanicare ?
E ne nadjoh je danas u pennyju, samo ove skupe. Zamantalo mi se od cjenedrugi profil wrote:Sta ba? Sajla za slepanje najlonska je oko 6-7 maraka. U Peniju, ima ih i po robotu, konzumu, merkatoru, mozda malo skuplje. Ono bas najjeftiniji dio opreme i glupo je fasovat kaznu radi nje, mada ti nikako ne moze trebati. Slepanje je sada zabranjeno, a iz jarka ce te vaditi slepa. Eventualno ako gdje na snijegu upadnes pa da te neko izvlaci, ali i za to imaju one gusjenice sto se stave pod tockove. Ne treba ti niko.nepass1 wrote:Gdje nabaviti, gledao u pennyju imaju kao nake spanere sta ja znam, oko 40 50KM. Pa jeftinije clanstvo u bihamku, ruke u dzepove i nek slepaju.
Sutra cu potraziti ove jeftine.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13134 Re: Pitamo Mehanicare ?
volio bi da ti zatreba negdje u vukojebini nekoj ,pa da se nacekas bihamka,ili u hr,pa da platis par stoja euradrugi profil wrote: a iz jarka ce te vaditi slepa. Eventualno ako gdje na snijegu upadnes pa da te neko izvlaci, ali i za to imaju one gusjenice sto se stave pod tockove. Ne treba ti niko.
vjerovatno bi promijenio misljenje ...ja imam 2 sajle jednu od 5m ,drugu od 10 m
- drug_profi
#13135 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa jebat ga brate. Ako zatreba, zatreba. Ima se auto assistance paket koji i to ukljucuje.bitanga_sa_otesa wrote:volio bi da ti zatreba negdje u vukojebini nekoj ,pa da se nacekas bihamka,ili u hr,pa da platis par stoja euradrugi profil wrote: a iz jarka ce te vaditi slepa. Eventualno ako gdje na snijegu upadnes pa da te neko izvlaci, ali i za to imaju one gusjenice sto se stave pod tockove. Ne treba ti niko.![]()
![]()
vjerovatno bi promijenio misljenje ...ja imam 2 sajle jednu od 5m ,drugu od 10 m
I ne jasam po vukojebinama sa autom. Nisam ti ja bakir.
Nije mi za 30 godina i mozda pola miliona kilometara zatrebala do sada ni rezervna guma ni sajla.
Niti bih ja koga cupao iz jarka, niti ocekujem da ko jebe svoj i moj auto cupajuci mene. Samo jos vecu stetu da mi napravi tako.
- bitanga_sa_otesa
#13136 Re: Pitamo Mehanicare ?
dovoljno imas godina i vozackog staza,ali nikad ne reci nikad...ni meni nije nikad zatrebala ,sto ne znaci da nece...par puta sam pomogao drugim ljudima u nevolji ,kad im tocak upadne u blato ili se zaglave.ne jebem auto ni svoje, ni njihovo ako ih izvucem....drugi profil wrote:
Pa jebat ga brate. Ako zatreba, zatreba. Ima se auto assistance paket koji i to ukljucuje.
I ne jasam po vukojebinama sa autom. Nisam ti ja bakir.![]()
Nije mi za 30 godina i mozda pola miliona kilometara zatrebala do sada ni rezervna guma ni sajla.
Niti bih ja koga cupao iz jarka, niti ocekujem da ko jebe svoj i moj auto cupajuci mene. Samo jos vecu stetu da mi napravi tako.
- drug_profi
#13137 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ok. Treba i to znat. Ja ne znam i necu da pokusavam.bitanga_sa_otesa wrote:dovoljno imas godina i vozackog staza,ali nikad ne reci nikad...ni meni nije nikad zatrebala ,sto ne znaci da nece...par puta sam pomogao drugim ljudima u nevolji ,kad im tocak upadne u blato ili se zaglave.ne jebem auto ni svoje, ni njihovo ako ih izvucem....drugi profil wrote:
Pa jebat ga brate. Ako zatreba, zatreba. Ima se auto assistance paket koji i to ukljucuje.
I ne jasam po vukojebinama sa autom. Nisam ti ja bakir.![]()
- nepass1
#13138 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li jos sta da sam izostavio?
- supercali
#13139 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je uglavnom to
Prva pomoc
Sajla
Sijalice
Trokut
Prsluk
Ako si na plin cini mi se i pp aparat
Prva pomoc
Sajla
Sijalice
Trokut
Prsluk
- drug_profi
#13140 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislim da ti treba atest sa masinskog fakulteta.Averus wrote:Znam da nije tema baš za to, ali garant mi neko ovdje može dati info...
Šta je potrebno po pitanju saobraćajne, plaćanja itd. ako ofarbam auto u drugu boju?
A ako je boja samo druga nijansa iste osnovne boje, ne treba ti nista.
- bitanga_sa_otesa
#13141 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja mislim da se promjena boje rijesi na tenickom,bakir ce znati...drugi profil wrote:Mislim da ti treba atest sa masinskog fakulteta.Averus wrote:Znam da nije tema baš za to, ali garant mi neko ovdje može dati info...
Šta je potrebno po pitanju saobraćajne, plaćanja itd. ako ofarbam auto u drugu boju?
- bitanga_sa_otesa
#13142 Re: Pitamo Mehanicare ?
teretna vozila pp aparatsupercali wrote:
ako vozis prikolicu pp aparat
- drug_profi
#13143 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vizavi ove sajle kao obavezne opreme. Jasno mi je da ona moze biti korisna ko misli da mu treba, ali mi nije jasno zasto je obavezna.
Mislim da je BiH jedna od rijetkih zemalja gdje je to obavezni dio opreme.
Mislim da je BiH jedna od rijetkih zemalja gdje je to obavezni dio opreme.
- Averus
#13144 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvalabitanga_sa_otesa wrote:ja mislim da se promjena boje rijesi na tenickom,bakir ce znati...drugi profil wrote:Mislim da ti treba atest sa masinskog fakulteta.Averus wrote:Znam da nije tema baš za to, ali garant mi neko ovdje može dati info...
Iako sam mislio promijeniti boju skroz, kontam da ipak ostavim kakva jeste, samo obnovim/sredim
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#13145 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod nas veći problem dat 180 KM za atest (iako smatram da je previše za promjenu podatka, 3 riječi u vrh glave), nego kvalitetno ofarbati auto u drugu boju ili promijeniti motor u autu. A oba ta posla su 1500KM minimalno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- bitanga_sa_otesa
#13147 Re: Pitamo Mehanicare ?
šljepa,jel ovo bili agic ppk ?
-
Throttle
#13148 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čovjek pretiče kroz benzinsku s desne strane 
- drug_profi
#13149 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sad bas pogledao liste obavezne opreme po EU. kako vidim sajla samo jos u Svrbiji treba.
U mnogim ne treba ni prva pomoc, a u nekim trokut je samo pozeljan, sijalice uglavnom samo u ovom istocnom dijelu.
Ali u velikom broju je PP obavezan kao i prsluk.
U mnogim ne treba ni prva pomoc, a u nekim trokut je samo pozeljan, sijalice uglavnom samo u ovom istocnom dijelu.
Ali u velikom broju je PP obavezan kao i prsluk.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13150 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemam pojma stvarnobitanga_sa_otesa wrote:šljepa,jel ovo bili agic ppk ?