E kad bi vako mogao postaviti nekim drugima pa da ti kažu isto da možeš uporediti što bi bilo kod nas demokratije i svega ostalog kao u civilizovanom svijetu.direstraits0078 wrote:Evo konkretno, C/P iz posta iznad:
"Komunalna, socijalna i urbanisticka pitanja su, iako kriticna, gurana pod tepih ili kozmeticki tretirana. Grad je sve opasniji za zivot, gradski prevoz pred kolapsom, redukcije vode uobicajeno stanje."
Pitanja:
1. Sta biste uradili vezano za komunalna pitanja?
2. Sta biste uradili vezano za urbanisticka pitanja?
3. Sta biste uradili vezano za opasno zivljenje?
4. Sta biste uradili vezano za gradski prevoz koji je pred kolapsom?
5. Sta biste uradili vezano za redukcije vode?
6. Sta biste uradili za drasticno smanjivanje javne potrosnje?
Ali šipak ne može se to postaviti ni direktor vodovoda ni grasa ni toplana (pardon premijeru ) ni ostalih dubioza preduzeća,a boga mi ni ministru MUP-a tužiocima i ostalim
Ali zato možeš jednom od rijetkih političara koji ne znam kako ima života da odgovara na pitanja provokatora iz dana u dan.
evo ti odgovor od mene za svaku stavku važi isto
1. smijenio vladu kantona Sa
2. smjenio upravni odbor svih javnih preduzeća
3. smjenio direktore i sve zamjenike ševove odjela i resora
Svu dokumentaciju iz svih javnih preduzeća ministartava vlade postavio javno da budu dostupne svima u nazad 15 god
valjda bi tužilaštvo onda skupilo hrabrosti ka sva bagra bude smjenjena da bez straha ih procesuira
4. Raspisao javni konkurs za sve pobrojano u kojem bi tražio precizne rokove i planove za riješavanje problema po svim Tvojim stavkama
Ai zato mi je potrebna sitnica 51 % glasova ili revolucija da se motkom istjeramo sve pobrojano
Ali ti naravno nećeš moje mišljenje a na sve je Pedja dao odgovor pa čitaj forum
a može ti se pridružiti i @ Area_51