Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Edin H.

#13126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
aratet wrote: Mi smo najbolji primjer naroda kome drzava ne treba, za par godina, pet, deset, nebitno ce nas vise biti na Zapadu nego ovdje.
Taj trend ce se vise i povecavati.
Imali smo i rat, sve vise mladih ljudi, onih koji nisu ucestovali u ratu smatra kako su oni koi su ratovali budale, nista nisu dobili,a izgubili su mnogo, mogli su izgubiti i vise (da su recimo poginuli), a svi se dive onima koji su pobjegli u ratu.
Ko smo "mi"?
Svakom treba drzava ko nece da bude gurbet i da mu govore "mrs!" na svakoj granici.
Uvijek ce nekoga biti u Bosni, cak i da "nas" bude vise vani. I ti "mi" vrlo brzo nece biti Bosanci.
Ne znam gdje ti zivis, ali ocigledno negdje gdje majka junaka nije ni abortirala.

Zaboravi, ionako smo OT.
E ovo ti je najbolji patriota :oops: - raketa Patriot - u zemljama koje ovo mogu priustiti, a narod palamudi o patriotizmu.

Image

A tamo gdje treba otici na Zuc da bi pokazao patriotizam, nije dobro sekunde. :oops:
animals

#13127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Gojeni H wrote:Hajd' sto ne zna napisati a kamoli izgovoriti "H", ali u napadu percipiranog intelektualizma, akademik napise:
animals wrote:
Ako je on rasista onda smo svi...
sta pises nebuloze...recite iskreno da ste na strani Palestinaca samo sto su muslimani..
Pa onda napise:
animals wrote:Pa pobogu sta ste se vi Bosnjaci dovezali Palestinaca a boli vas kurac za Kurdima, koje gaze
braca Turci..

I njemu to vjerovatno ima smisla. :-)
Ima jarane..samo ti to ne mozes svatiti...
Ove gaze nemuslimani, a ove braca muslimani pa je svejedno..
Nadzornik

#13128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Image
insomnia78

#13129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ima dobra karikatura koja prikazuje Daeshov odnos prema poslaniku ne znam smije li se staviti
elcaliente

#13130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Nema potrebe razbijati glavu o ovome kada znamo da ce Allah kazniti Jevreje a obilato nagraditi muslimane Palestine.
animals

#13131 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

elcaliente wrote:Nema potrebe razbijati glavu o ovome kada znamo da ce Allah kazniti Jevreje a obilato nagraditi muslimane Palestine.
Pa zar ih nije dovoljno kaznio kad im je poklonio drzavu okruzenu Arapima..
elcaliente

#13132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Gojeni H wrote:
aratet wrote:
Jebo drzavu, nastaju i nestaju, ima puno bitnijih stvari u zivotu od patriotizma, to mi u BiH najbolje znamo.

Funkcionalna palestinska drzava naravno nece nikada postojati, to su cinjenice, razlog za to je sto su teritorijalno rasjeceni Pojas Gaze i Zapadna obala.
Zapadna obala bi i nekako mogla biti drzava kad bi se makla izraelska naselja odozda, ali pojas Gaze nebi mogao nikako sam prezivljavati, teritorij je premali, bez pomoci ostatka Sviejeta bi uslijedila katastrofa na tom podrucju.
Kada su u pitanju izraelska naselja na Zapadnoj obali, ta naselja jedina imaju razvijenu industriju tamo i dosta doprinose poboljsanju standarda palestinaca na tom podrucju, kad bi se Zapadna obala kojim slucajem "osamostalila" i kad bi se prekinula svaka povezanost sa Izraelom, to podrucje bi postalo mnogo nerazvijenije nego sada.

Sto se mene licno tice, meni su ovdje britanci pogrijesili, zajedno sa UN-om, trebali su ostaviti neke dijelove ovog podrucja u sklopu Ujedinjenog kraljevstva, nesto kao Akrotiri i Dekelija na Kipru. Ti Akrotiri bi bili na neki nacin granicne zone izmedju palestinaca i izraelaca, jedino tako bi bilo moguce imati dvije drzave na tom podrucju.
Naravno da te se ne moze kriviti sto ne znas kako je biti covjek bez domovine (stateless, eng.) jer ne znas, kao ni mi ostali, kakav je taj osjecaj.
Ali, barem bi jedan Bosanac trebao poznavati osjecaj kako je kada te neko moze granatirati kad hoce, i kada si sveden na zivotni prostor od nekoliko desetina kvadratnih kilometara ... kao i kakav je osjecaj kada ti treba viza za svaku zemlju u koju pozelis da odes, bez obzira da li to finansijski mozes podnijeti.
I ovo je glupost, skoro svaki Bosanac iako ima svoju drzavu dao bi supka da dobije drzavljanstvo i pasos neke druge mocne zapadne zemlje iako se busaju u prsa kao muslimani i brinu se o braci palestincima. Nikom nepada na pamet da ide malo na istok pa trazi tamo srecu i drzavljanstvo. Toliko o patriotizmu, moralnim vrijednostima i religiji. Sta ima patriotizam i nevalja biti bez drzave..
elcaliente

#13133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

animals wrote:
elcaliente wrote:Nema potrebe razbijati glavu o ovome kada znamo da ce Allah kazniti Jevreje a obilato nagraditi muslimane Palestine.
Pa zar ih nije dovoljno kaznio kad im je poklonio drzavu okruzenu Arapima..
Upravo,navalio im vjecni belaj na vrat. Ljudi sami protiv svih.
aratet

#13134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Gojeni H wrote:
aratet wrote: Mi smo najbolji primjer naroda kome drzava ne treba, za par godina, pet, deset, nebitno ce nas vise biti na Zapadu nego ovdje.
Taj trend ce se vise i povecavati.
Imali smo i rat, sve vise mladih ljudi, onih koji nisu ucestovali u ratu smatra kako su oni koi su ratovali budale, nista nisu dobili,a izgubili su mnogo, mogli su izgubiti i vise (da su recimo poginuli), a svi se dive onima koji su pobjegli u ratu.
Ko smo "mi"?
Svakom treba drzava ko nece da bude gurbet i da mu govore "mrs!" na svakoj granici.
Uvijek ce nekoga biti u Bosni, cak i da "nas" bude vise vani. I ti "mi" vrlo brzo nece biti Bosanci.
Ne znam gdje ti zivis, ali ocigledno negdje gdje majka junaka nije ni abortirala.

Zaboravi, ionako smo OT.
Narod BIH, narod kao i svaki drugi, prioritet je dobar zivit, sreca i ostale bitbe stvari bez obzira koja im to drzava ponudila.
Puno je vise faktora u igri, ne samo 2 kako neki misle kojima se upale lampice kada se spomene Palestina u medijima.
Rampage

#13135 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

animals wrote:
Gojeni H wrote:Hajd' sto ne zna napisati a kamoli izgovoriti "H", ali u napadu percipiranog intelektualizma, akademik napise:
animals wrote:
Ako je on rasista onda smo svi...
sta pises nebuloze...recite iskreno da ste na strani Palestinaca samo sto su muslimani..
Pa onda napise:
animals wrote:Pa pobogu sta ste se vi Bosnjaci dovezali Palestinaca a boli vas kurac za Kurdima, koje gaze
braca Turci..

I njemu to vjerovatno ima smisla. :-)
Ima jarane..samo ti to ne mozes svatiti...
Ove gaze nemuslimani, a ove braca muslimani pa je svejedno..
Na osnovu čega si ti formirao ovo mišljenje? Gdje si to pročitao/čuo, ko ti je to rekao?

Daj neki dokaz, nešto, iz kojeg se vidi da musliman može opravdavati nasilje nad drugim muslimanom.

Ova tvoja izjava je na nivou izjave onog padobranca što se pojavi na temi o Rohinjama i reče da Bošnjaci suosjećaju s Rohinjama zato što su muslimani a ne žale stanovnike Jemena (ili je bilo obratno, ne sjećam se sada).

Btw, sretan i čestit Božić.
insomnia78

#13136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Stanovnike Jemena se ne zali zato sto ih gazi KSA
Rampage

#13137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Podvaljuješ, da ne kažem da lažeš, nešto što nema apsolutno blage veze sa stvarnošću. Daj i ti neki dokaz da bilo ko od Bošnjaka pravda zločine nad stanovništvom Jemena.

Možda ih ne žale jedino udareni vehabijski umovi, isti oni koji opravdavaju zločine nad Palestincima.
insomnia78

#13138 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ne pravda ih niko ali ih niko ni ne spominje. Jemen je najsiromasnija drzava tog podrucja koja je uvozila 85% roba siroke potrosnje a vec godinama se nalazi u kopnenoj i morskoj blokadi. Djeca umiru ko muhe. Tamo hara jebena kolera da ne spominjemo neselektivne zracne udare u kojima saudi poravnaju citava naselja...
Neces vidjeti demonstracije sirom arapskog svijeta, sadasnjeg i bivseg reisa isl
Rampage

#13139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Ja pričam o Bošnjacima a ti o arapskom svijetu.

Čuj arapski svijet. Bjež ba, kakav crni arapski svijet, ne znaju jesul' došli il' pošli :-)
cyprus

#13140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Rampage wrote:Podvaljuješ, da ne kažem da lažeš, nešto što nema apsolutno blage veze sa stvarnošću. Daj i ti neki dokaz da bilo ko od Bošnjaka pravda zločine nad stanovništvom Jemena.

Možda ih ne žale jedino udareni vehabijski umovi, isti oni koji opravdavaju zločine nad Palestincima.
Pa, o Izraelu i o Mijanmaru, odnosno o Jevrejima i Burmancima (čak i budistima generalno) se govore najgore moguće stvari - ako su to zločinački i izopačeni narodi, prizivaju se neki Hitleri i slično...

Istovremeno, u unutarmuslimanskim sukobima gine NEUPOREDIVO veći broj muslimana, pa nema ni traga od te priče... Vrhunac osude, tj. optužbe tu bude da je neka od strana u tim sukobima zapravo izraelska pudlica...
insomnia78

#13141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Rampage wrote:Ja pričam o Bošnjacima a ti o arapskom svijetu.

Čuj arapski svijet. Bjež ba, kakav crni arapski svijet, ne znaju jesul' došli il' pošli :-)
Pa eto i Bosnjake sam spomeno. Palestina pa i Sirija trenutno su nista sa obimom stradanja u Jemenu pa niko nista. Muk
Rampage

#13142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Da, to stoji da se šuti o Jemenu. Ljudi uglavnom nemaju predstavu o tome šta se tamo dešava.

Međutim, ja se nisam uključio u dijalog zbog nečije šutnje već zbog tvrdnje @animalsa da Bošnjaci odobravaju turske zločine nad Kurdima, odnosno da pravdaju zločine nad muslimanima zato što ih čine drugi muslimani.

cyprus wrote:
Rampage wrote:Podvaljuješ, da ne kažem da lažeš, nešto što nema apsolutno blage veze sa stvarnošću. Daj i ti neki dokaz da bilo ko od Bošnjaka pravda zločine nad stanovništvom Jemena.

Pa, o Izraelu i o Mijanmaru, odnosno o Jevrejima i Burmancima (čak i budistima generalno) se govore najgore moguće stvari - ako su to zločinački i izopačeni narodi, prizivaju se neki Hitleri i slično...

Istovremeno, u unutarmuslimanskim sukobima gine NEUPOREDIVO veći broj muslimana, pa nema ni traga od te priče... Vrhunac osude, tj. optužbe tu bude da je neka od strana u tim sukobima zapravo izraelska pudlica...
Ko govori?
insomnia78

#13143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pa ni to nije daleko od istine. Mahom preovladava misljenje kako Kurde treba nuciti pameti
Ali ih slabo ko i dozivljava muslimanima
Rampage

#13144 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Dobro, ti kao neko ko živi u Francuskoj (ako ne griješim), znaš bolje kako razmišlja Bošnjak vjernik od mene.
cyprus

#13145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Rampage wrote:Da, to stoji da se šuti o Jemenu. Ljudi uglavnom nemaju predstavu o tome šta se tamo dešava.

Međutim, ja se nisam uključio u dijalog zbog nečije šutnje već zbog tvrdnje @animalsa da Bošnjaci odobravaju turske zločine nad Kurdima, odnosno da pravdaju zločine nad muslimanima zato što ih čine drugi muslimani.

cyprus wrote:

Ko govori?
Otvori komentare na Al Jazeeri, klixu ili bilo kojem drugom domaćem protalu na bilo koju vijest koja spominje Izrael ili Rohinje, pogledaj one najlajkanije, i vidjet ćeš ko govori...
Rampage

#13146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Ne zanimaju me komentari po bilo kakvim forumima i portalima, meni ništa ne znače.

Ja trebam sve Srbe i Hrvate gledati kroz prizmu komentara na "njihovim" portalima?

Negiraju genocid, pljuju po bošnjačkim žrtvama, smatraju Bošnjake nižim bićima... Kažu da smo sami sebe pobili na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, da je Alija pripremio genocid u Srebrenici...

U zadnje vrijeme su otišli i korak dalje - ubjeđuju nas da smo MI krivi za rat :-)

Nerijetko je sve navedeno potkrijepljeno i audio/video dokazima ovome o čemu ja pričam, odnosno izjavama STVARNIH ljudi, autoriteta među Srbima/Hrvatima. Hajd ti meni daj neki audio/video zapis nekog autoriteta među Bošnjacima koji "priziva Hitlera".

Ne, nasreću, ja gledam i cijenim samo i isključivo izjave ljudi od krvi i mesa, jeb'o portale i forume.
cyprus

#13147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Rampage wrote:Ne zanimaju me komentari po bilo kakvim forumima i portalima, meni ništa ne znače.

Ja trebam sve Srbe i Hrvate gledati kroz prizmu komentara na "njihovim" portalima?

Negiraju genocid, pljuju po bošnjačkim žrtvama, smatraju Bošnjake nižim bićima... Kažu da smo sami sebe pobili na Markalama, Tuzlanskoj kapiji, da je Alija pripremio genocid u Srebrenici...

U zadnje vrijeme su otišli i korak dalje - ubjeđuju nas da smo MI krivi za rat :-)

Nerijetko je sve navedeno potkrijepljeno i audio/video dokazima ovome o čemu ja pričam, odnosno izjavama STVARNIH ljudi, autoriteta među Srbima/Hrvatima. Hajd ti meni daj neki audio/video zapis nekog autoriteta među Bošnjacima koji "priziva Hitlera".

Ne, nasreću, ja gledam i cijenim samo i isključivo izjave ljudi od krvi i mesa, jeb'o portale i forume.
Pa negiranje genocida, poljuvanje po žrtvama i svakakvi pasjaluci jesu alarmantno mnogo zastupljeni među srpskom i hrvatskom populacijom... Isto tako, i frapantan nivo antisemitizma je zastupljen među bošnjačkom populacijom, iako 90% onih koji te bljuvotine iznose nikad Jevreja u životu nisu vidjeli...
aratet

#13148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

cyprus wrote:
Rampage wrote:Ne zanimaju me komentari po bilo kakvim forumima i portalima, meni ništa ne znače.

Pa negiranje genocida, poljuvanje po žrtvama i svakakvi pasjaluci jesu alarmantno mnogo zastupljeni među srpskom i hrvatskom populacijom... Isto tako, i frapantan nivo antisemitizma je zastupljen među bošnjačkom populacijom, iako 90% onih koji te bljuvotine iznose nikad Jevreja u životu nisu vidjeli...
Situacija za povracanja, s obzirom da su Jevreji ostavili ogroman uticaj na BiH.
Fudo387

#13149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:

Ovo, pricam ja s rajom na kafi, zesci su antisemiti, vjeruj meni?
Ima li sta konkrektno, knjige, filmovi, pamfleti, izjave intelektualaca, vlastodrzaca i sl stvari, kao sto je to slucaj u primjeru sa srpskohrvatskim negiranjem zlocina iz zadnjeg rata i otvoreni sovinizam prema Bosnjama?
aratet

#13150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:

Ovo, pricam ja s rajom na kafi, zesci su antisemiti, vjeruj meni?
Ima li sta konkrektno, knjige, filmovi, pamfleti, izjave intelektualaca, vlastodrzaca i sl stvari, kao sto je to slucaj u primjeru sa srpskohrvatskim negiranjem zlocina iz zadnjeg rata i otvoreni sovinizam prema Bosnjama?
Ima, promjena imena skole po Busuladzicu.
Locked