FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oridjidji

#13126 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

sto znaci nista od bielse :)
and

#13127 Re: FC Barcelona

Post by and »

kakva gospoda.treba biti velik i kad ne ide.barselona je ispala fer prema gvardioli,gvardiola prema igračima i klubu.
svjestan da je dao svoj maksimum povlači se :thumbup:
manćinija maljutkama da tjeraju ne bi otišao.u jeku borbe za titulu kada gubi utakmice od puno lošijih ekipa on traži razgovore za produženje ugovora.uvijek mu je neko drugi kriv.
šeik ako je pametan dovešće guardiolu u siti :thumbup:
bolje mu je platiti kvalitetnog trenera koji će sa sadašnjim igračima napraviti čudo,nego talijanskog kloca koji potroši milijarde,plaća posudbe za bruku igrača,a nigdje ništa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13128 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Postavljanje pomocnog trenera na mjesto glavnog je sigurno iznenadjenje, posebno jer se radi o klubu kao sto je Barcelona. Ne kazem da Tito nece dobro raditi svoj posao, on je vec puno toga radio, ali nasljedjuje Guardiolu, a svi su ocekivali neko zvucno ime.
Mozda i dobar potez, pitanje je da li bi i neko zvucno ime napravilo bar priblizan uspjeh kao sto je to bilo u Guardiolinom mandatu. Ovako je tu covjek koji poznaje igrace i situaciju u klubu.
neo7

#13129 Re: FC Barcelona

Post by neo7 »

Image
Od "manekena" do "starca", prilikom preuzimanja Barcelone, do njegovog odlaska.
gidora

#13130 Re: FC Barcelona

Post by gidora »

Bilo ko da dođe poslije Gvardiole biće u grdnim problemima. :roll:
todd_smith

#13131 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Ako im Tito dodje, ne vjerujem da ce biti kakvih problema...on je ipak bio taj covjek iza zavjese

Igraci su upoznati sa njim, mislim da se samo gubi ono sto je Pep predstavljao u medijama, kada je on tek dosao nije niko ocekivao da stvori najbolji tim u historiji, ko zna sta ce sada Vilanova da uradi

Sve u svemu, definitinvno kraj jedne "zlatne ere", osjetilo se ove sezone da stvari usporavaju, cak i Messi koji zabije 60 golova u najvaznijim trenutcima ove sezone, jednostavno se nije pojavio svoj u svojoj slavi (El Clasico,Chelsea,Sevilja na Nou Campu itd)

Ali sta se dalje ima reci, 4 godine, 13 trofeja dobro to jeste neko mjerilo, ali mislim da je Pep i ova ekipa uradila nestomnogo vise od "samo" 13 trofeja...uveli su novi mentalitet i novi nacin igranja u fudbal, koji ce cijeli svijet pokusavati da imitira dugi niz godina :thumbup:
skenderija04

#13132 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pokusavam da nadjem prve analize fudbalskih gurua u medijima o izboru Vilanove i nema niti jednog jedinog! Svi su iznenadjeni ovim sto se desilo. Samo izlizane fraze " Tito je nastavak jednog puta i bla bla bla...." Guardiola kaze da je umoran i prazan. Zna sta znaci zakotrljati ponovo novi projekat, jer je objektivno sve kao i nakon Rajkarda samo sto se ove godine rez napravio puno bolje i bezbolnije. Izgleda da ce i ovaj Vilanovin projekat poceti isto kao i Guardiolin , sa metlom u rukama. Treba svjeze krvi i gladi. Ima talenta, za igru znamo da je dobra, dobri igraci su tu ali sve to ne garantuje da ce titule same doci. Ako nema volje ili ako postoji zasicenje, postupiti kao sa Ronaldinhom , Decom i drugima. Ne znam zasto, ali osjecam da ce tri do cetiri igraca za koje mislimo da su standardni napustiti klub.
todd_smith

#13133 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:Pokusavam da nadjem prve analize fudbalskih gurua u medijima o izboru Vilanove i nema niti jednog jedinog! Svi su iznenadjeni ovim sto se desilo. Samo izlizane fraze " Tito je nastavak jednog puta i bla bla bla...." Guardiola kaze da je umoran i prazan. Zna sta znaci zakotrljati ponovo novi projekat, jer je objektivno sve kao i nakon Rajkarda samo sto se ove godine rez napravio puno bolje i bezbolnije. Izgleda da ce i ovaj Vilanovin projekat poceti isto kao i Guardiolin , sa metlom u rukama. Treba svjeze krvi i gladi. Ima talenta, za igru znamo da je dobra, dobri igraci su tu ali sve to ne garantuje da ce titule same doci. Ako nema volje ili ako postoji zasicenje, postupiti kao sa Ronaldinhom , Decom i drugima. Ne znam zasto, ali osjecam da ce tri do cetiri igraca za koje mislimo da su standardni napustiti klub.
Da, ali kada je Pep dosao znalo se da Deco/Ronaldinjo imaju los uticaj, ko u ovoj ekipi ima los uticaj?

Xavi, Iniesta, Messi, Cesc? To su najskromniji igraci, cak je i Ibra govorio da sute u svlacionici i slusaju Pepa kao "djeca"

Koga sad to Tito treba da "baca" iz ove ekipe? :-) :-)
just principe

#13134 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

Ferguson 25 godina u Manchesteru pa tu i dalje vlada uzajamno zadovoljstvo bez obzira sto su i raznorazni ublehasi soccerashi ameri za kormilom..A ovdje, promjeni se predsjednik i odmah on tjera nesto svoje, dobro je ovaj ublehas Rossel i dosad trpio Guardiolu
E&E

#13135 Re: FC Barcelona

Post by E&E »

Xavi hvala ti za sve, ali vrijeme ti je za penziju, potreban je dobar napadac, dobar stoper i dobar lijevi bek... To bi bilo to.
just principe

#13136 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

and wrote: šeik ako je pametan dovešće guardiolu u siti :thumbup:
ne, Guardiola je dovoljno pametan da ne ide u taj umjetno ublehasko-placenicki tim
skenderija04

#13137 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:
skenderija04 wrote:Pokusavam da nadjem prve analize fudbalskih gurua u medijima o izboru Vilanove i nema niti jednog jedinog! Svi su iznenadjeni ovim sto se desilo. Samo izlizane fraze " Tito je nastavak jednog puta i bla bla bla...." Guardiola kaze da je umoran i prazan. Zna sta znaci zakotrljati ponovo novi projekat, jer je objektivno sve kao i nakon Rajkarda samo sto se ove godine rez napravio puno bolje i bezbolnije. Izgleda da ce i ovaj Vilanovin projekat poceti isto kao i Guardiolin , sa metlom u rukama. Treba svjeze krvi i gladi. Ima talenta, za igru znamo da je dobra, dobri igraci su tu ali sve to ne garantuje da ce titule same doci. Ako nema volje ili ako postoji zasicenje, postupiti kao sa Ronaldinhom , Decom i drugima. Ne znam zasto, ali osjecam da ce tri do cetiri igraca za koje mislimo da su standardni napustiti klub.
Da, ali kada je Pep dosao znalo se da Deco/Ronaldinjo imaju los uticaj, ko u ovoj ekipi ima los uticaj?

Xavi, Iniesta, Messi, Cesc? To su najskromniji igraci, cak je i Ibra govorio da sute u svlacionici i slusaju Pepa kao "djeca"

Koga sad to Tito treba da "baca" iz ove ekipe? :-) :-)
Znalo se kada se nista nije osvojilo. Lako je onda biti pametan. Ovi su na vrijeme reagovali. Pa naravno da nece otjerati nikoga od ovih sto si nabrojao. Ima kandidata, Alves,Adriano..... I jos jedno ime ali ne zbog nekih problema nego zbog procjene strucnog staba. Pep je rekao da ga boli dusa reci Pedru da trazi klub jer smatra da je dostigao maksimum i da nije kalibar za Barcelonu jer tesko da moze napredovati.
wickerman

#13138 Re: FC Barcelona

Post by wickerman »

just principe wrote:Ferguson 25 godina u Manchesteru pa tu i dalje vlada uzajamno zadovoljstvo bez obzira sto su i raznorazni ublehasi soccerashi ameri za kormilom..A ovdje, promjeni se predsjednik i odmah on tjera nesto svoje, dobro je ovaj ublehas Rossel i dosad trpio Guardiolu
Neces otkaz dati covjeku sto izgubi jednu titulu ili ispadne u polufinalu lige prvaka. Ili mozda neki ipak hoce ;)
just principe

#13139 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

wickerman wrote: Neces otkaz dati covjeku sto izgubi jednu titulu ili ispadne u polufinalu lige prvaka. Ili mozda neki ipak hoce ;)

normalno da nece dati otkaz, nego ce cekati istek ugovora. E sad pitam, zasto taj predsjednik nije isao na opciju produzenja kad su za PepA bili svi od navijaca do igraca, a i ruze su im cvjetale
Quark_m

#13140 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

just principe wrote:
wickerman wrote: Neces otkaz dati covjeku sto izgubi jednu titulu ili ispadne u polufinalu lige prvaka. Ili mozda neki ipak hoce ;)

normalno da nece dati otkaz, nego ce cekati istek ugovora. E sad pitam, zasto taj predsjednik nije isao na opciju produzenja kad su za PepA bili svi od navijaca do igraca, a i ruze su im cvjetale
OMG ne mogu da vjerujem kakvih sve komentara ima, ma "papir" sve trpi. Covjek je otisao svojom voljom!!!
skenderija04

#13141 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

just principe wrote:

Pa nudio mu je produzenje ugovora ali Guardiola nije htio da nastavi. Danas je rekao da je saopstio Rosellu u novembru da misli da je njegov ciklus u Barceloni zavrsen. Tip nikada nije htio ugovor duzi od godinu dana. Sam je rekao da kad vidi da je maksimum postignut, sam ce otici i nece zagrliti stolicu.Ostavice funkciju nekome ko moze vise i bolje.
LSD

#13142 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Više od godine Guardiola najavljuje svoj odlazak, i ovi opet pišu o tjeranju od strane Rosella :shock: :lol: :lol: a covjek mu dao bjanko papir da sam sebi napravi kakav hoce ugovor....i vazda se potegne Ferguson u poređenje i njegovih 25 kuka na klupi šejtana...to nikakve veze sa ovom pricom.
wickerman

#13143 Re: FC Barcelona

Post by wickerman »

LSD wrote:Više od godine Guardiola najavljuje svoj odlazak, i ovi opet pišu o tjeranju od strane Rosella :shock: :lol: :lol: a covjek mu dao bjanko papir da sam sebi napravi kakav hoce ugovor....i vazda se potegne Ferguson u poređenje i njegovih 25 kuka na klupi šejtana...to nikakve veze sa ovom pricom.
Nisam znao,sta odmah pjenis :D
Onda mogu zakljuciti da je njegova lojalnost klubu enormna :P:P
just principe

#13144 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

skenderija04 wrote: Pa nudio mu je produzenje ugovora ali Guardiola nije htio da nastavi. Danas je rekao da je saopstio Rosellu u novembru da misli da je njegov ciklus u Barceloni zavrsen. Tip nikada nije htio ugovor duzi od godinu dana. Sam je rekao da kad vidi da je maksimum postignut, sam ce otici i nece zagrliti stolicu.Ostavice funkciju nekome ko moze vise i bolje.
zar ti ne napisa jucer citiram da sadasnja uprava PepA smatra uljezom, Laportinim covjkeom, Krojfistom :-) sta god to znacilo..Pa pitam kako neko ko je vas covjek moze smatrati PepA uljezom...
Mozda je doslo do Guardiolinog zasicenja, ali da bi do toga doslo mora biti neka pozadina, a ta pozadina je sasvim sigurno ublehas Rossel koji ni do koljena nece biti Laporti..Od Guardiole trenutno nema boljeg covjeka za posao Barcelone, a i on bi sasvim sigurno produzio ali vidi da ova uprava nista dobrog ne moze donijeti
skenderija04

#13145 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

just principe wrote:
skenderija04 wrote: Pa nudio mu je produzenje ugovora ali Guardiola nije htio da nastavi. Danas je rekao da je saopstio Rosellu u novembru da misli da je njegov ciklus u Barceloni zavrsen. Tip nikada nije htio ugovor duzi od godinu dana. Sam je rekao da kad vidi da je maksimum postignut, sam ce otici i nece zagrliti stolicu.Ostavice funkciju nekome ko moze vise i bolje.
zar ti ne napisa jucer citiram da sadasnja uprava PepA smatra uljezom, Laportinim covjkeom, Krojfistom :-) sta god to znacilo..Opet pitam kako neko ko je vas covjek moze smatrati PepA uljezom...
Mozda je doslo do Guardiolinog zasicenja, ali da bi do toga doslo mora biti neka pozadina, a ta pozadina je sasvim sigurno ublehas Rossel koji ni do koljena nece biti Laporti..od Guardiole trenutno nema boljeg covjeka za posao Barcelone, a i on sasvim sigurno produzio kad vidi da ova uprava nista dobrog ne moze donijeti
Napisao sam i to je istina. Licni odnosi su vise puta dokazani kao losi. I da, Guardiola je Laportin covjek i Krojfista. Posao je jedno a licni odnos je sasvim nesto drugo. Ako jedan trener otvoreno kaze da je zasicen i da ne osjeca snagu da nastavi, nema tih ugovora i para da promjene njegovo misljenje.
LSD

#13146 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

wickerman wrote:
LSD wrote:Više od godine Guardiola najavljuje svoj odlazak, i ovi opet pišu o tjeranju od strane Rosella :shock: :lol: :lol: a covjek mu dao bjanko papir da sam sebi napravi kakav hoce ugovor....i vazda se potegne Ferguson u poređenje i njegovih 25 kuka na klupi šejtana...to nikakve veze sa ovom pricom.
Nisam znao,sta odmah pjenis :D
Onda mogu zakljuciti da je njegova lojalnost klubu enormna :P:P
Covjek sam odlucio da ide i tu nema lijeka....Barca bi bila smiješna da ga sad moli i munta da ostane, jer bi to na kraju sigurno proizvelo kontraefekat....zapoceti novu sezonu sa trenerom koji izmoljen i premuntan da ostane - to ni Hrid ni Vrbanjuša sebi nebi dopustili....opet su se gospodski razišli na kraju bez uvreda i repova.
Last edited by LSD on 27/04/2012 17:32, edited 2 times in total.
erik2

#13147 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

just principe wrote:
zar ti ne napisa jucer citiram da sadasnja uprava PepA smatra uljezom, Laportinim covjkeom, Krojfistom :-) sta god to znacilo..Pa pitam kako neko ko je vas covjek moze smatrati PepA uljezom...
Mozda je doslo do Guardiolinog zasicenja, ali da bi do toga doslo mora biti neka pozadina, a ta pozadina je sasvim sigurno ublehas Rossel koji ni do koljena nece biti Laporti..Od Guardiole trenutno nema boljeg covjeka za posao Barcelone, a i on bi sasvim sigurno produzio ali vidi da ova uprava nista dobrog ne moze donijeti
Kakav ublehaš, Laporta je ostavio silne dugove koje je Rossel ( ublehaš) počeo da sanira čim mu je počeo mandat, za ostalo ja se nešto ne sječam da je skenderija 04 napisao.Odjednom se ovdje pojavljuju na temi ljudi "sveznalice".
alijagoro

#13148 Re: FC Barcelona

Post by alijagoro »

Sumnjam da bi on otisao,da je kojim slucajem uspio izboriti finale LP.
agent_001

#13149 FC Barcelona

Post by agent_001 »

Meni je nešto ovo baš krivo, gdje čes ba u ..... napravio strašnu ekipu, složnu bla bla bla i sad se fol zasitio, islo mi žvaka nije drag nimalo veliki je trener i gospodin 25 god. u jednom klubu i iš se nije zasitio a sve na najvišem nivou ...:-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
skenderija04

#13150 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Napisao sam ovo sto kaze i to nije nikakva ekskluziva. Ne mirisu se , Pep je javno trazio da Rosell povuce tuzbu protiv Laporte radi pronevjere. Relacila Guardiole i Laporte je bila sjajna, Rosell je trazio da se malo smanje troskovi a to je dotaklo i strucni stab. Guardiola je imao 19 saradnika i Rosell je smatrao da je previse i trazio je da smanji broj clanova staffa. Ali i jedan i drugi zele dobro klubu.
Post Reply