Sa e4 počinješ? Smrt će te razvalit...broj dva wrote:--Bloo wrote:Smatram da poslije nema ništa i da je to dobro jer napokon prestaneš da misliš....Um proizvodi patnju.
A ako ima neka verzija "pakla", to bi bilo kao u onoj epizodi Dylana Doga - Igra sa smrću - lik pokuša da prevari smrt tokom šahovske partije i ona ga kazni ne sa ništavilom i zaboravom(što se i nadao) niti povratkom u život, već ga ostavi samog i svjesnog u nepreglednom bijelom ništavilu...sa svim sjećanjima...
Zato ja igram šaha svaki dan, pripremam se za konačni obračun. Samo da dobijem bjele figure i krenem sa e4...
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- arzuhal
#13126 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- zforumas
#13127 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrt inace ide konzervativno, Birdovim f4arzuhal wrote:Sa e4 počinješ? Smrt će te razvalit...broj dva wrote:--Bloo wrote:Smatram da poslije nema ništa i da je to dobro jer napokon prestaneš da misliš....Um proizvodi patnju.
A ako ima neka verzija "pakla", to bi bilo kao u onoj epizodi Dylana Doga - Igra sa smrću - lik pokuša da prevari smrt tokom šahovske partije i ona ga kazni ne sa ništavilom i zaboravom(što se i nadao) niti povratkom u život, već ga ostavi samog i svjesnog u nepreglednom bijelom ništavilu...sa svim sjećanjima...
Zato ja igram šaha svaki dan, pripremam se za konačni obračun. Samo da dobijem bjele figure i krenem sa e4...
- arzuhal
#13128 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Baš zato što igra konzervativno, odgovorit će Sicilijankom...Ti'š se opustit i kazat:"Neću ja, meščini, nikad umrijet", kad ono - cvrc...Pusti ti to...Predloži poker.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#13129 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Od kad je to tebi asocijacija za džehenem? Pa doslovno juče si meni govorio da izmišljam nešto po svome, a ja istoarzuhal wrote:Svega...Zaborav čovjeka sebe, Boga, zaborav Božiji čovjeka...To je Pakao.Smrcak15 wrote:zaborav cega???arzuhal wrote:Za pakao meni je prva i najsnažnija asocijacija - zaborav.
to napisah . Da nećeš i ti u neku konverziju stavova
- arzuhal
#13130 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Naveo sam jasan ajet iz sure Ta-Ha.Nurudin wrote: Od kad je to tebi asocijacija za džehenem? Pa doslovno juče si meni govorio da izmišljam nešto po svome, a ja isto
to napisah . Da nećeš i ti u neku konverziju stavova
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#13131 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja mislim da mi kušamo smrt svaku noć , kad imamo san bez snova. Tad se u stvari najbolje naspavaš i probudiš svjež, poletanBloo wrote:Smatram da poslije nema ništa i da je to dobro jer napokon prestaneš da misliš....Um proizvodi patnju.
i pun ...života .
- zforumas
#13132 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nisam ja ni sah predlozio. Al' valja u kondiciji bit', nikad ne znas kakva avantura ceka.arzuhal wrote:Baš zato što igra konzervativno, odgovorit će Sicilijankom...Ti'š se opustit i kazat:"Neću ja, meščini, nikad umrijet", kad ono - cvrc...Pusti ti to...Predloži poker.
- arzuhal
#13133 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
To se slažem, i ja tako vičem...zforumas wrote:Nisam ja ni sah predlozio. Al' valja u kondiciji bit', nikad ne znas kakva avantura ceka.arzuhal wrote:Baš zato što igra konzervativno, odgovorit će Sicilijankom...Ti'š se opustit i kazat:"Neću ja, meščini, nikad umrijet", kad ono - cvrc...Pusti ti to...Predloži poker.
- Bloo
- Globalna šefica
#13134 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Znaš da smo mi svuda donji, dobit ćeš crne...jer i smrt ima smisla za humorbroj dva wrote: --
Ne bih da sufliram, ali mani se klasičnih gambita i ofanzivne igre
-
broj dva
#13135 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Može sicilijanka, karo-kan, petrov, francusko, špansko, gučo pijano i pijanisimo samo da se mani egzotike poput holandskog...mada na kraju ja se češće nadam interesantnoj partiji nego pobjedi..i šta bi bila pobjeda protiv smrti, teško mi zamisliti na šta bi to ličilo
- Bloo
- Globalna šefica
#13136 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sicilijanka je passe!broj dva wrote:Može sicilijanka, karo-kan, petrov, francusko, špansko, gučo pijano i pijanisimo samo da se mani egzotike poput holandskog...mada na kraju ja se češće nadam interesantnoj partiji nego pobjedi..i šta bi bila pobjeda protiv smrti, teško mi zamisliti na šta bi to ličilo
Pobjeda? Dunno. Nadam se samo da će sama gospodza izgledati malo rumenije manje creepy od šahovske Smrti Ingmara Bergmana
- Smrcak15
#13137 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
do sad pametnije nisi nista napisao od ovoga.Nurudin wrote: Ja mislim da mi kušamo smrt svaku noć , kad imamo san bez snova. Tad se u stvari najbolje naspavaš i probudiš svjež, poletan
i pun ...života .
- beni-bu-man
#13138 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ko je ovdje zaduzen za brisanje finih, divnih, krasnih, dragih, ugodnih post-ova ????
- Bloo
- Globalna šefica
#13139 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ja - piše sitnim slovima na dnu ugovora što si potpisao prilikom logovanja na forum.beni-bu-man wrote:Ko je ovdje zaduzen za brisanje finih, divnih, krasnih, dragih, ugodnih post-ova ????
Sve nedoumice, pitanja, upute glede ovog i zagrobnog života - obratite se u PP.
- beni-bu-man
#13140 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
neka ba vako javno neka NAROD ZNABloo wrote:Ja - piše sitnim slovima na dnu ugovora što si potpisao prilikom logovanja na forum.beni-bu-man wrote:Ko je ovdje zaduzen za brisanje finih, divnih, krasnih, dragih, ugodnih post-ova ????
Sve nedoumice, pitanja, upute glede ovog i zagrobnog života - obratite se u PP.
- zforumas
#13141 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Da prosits i izvines mLogo ti cistis. Ja ti halalit necu. Od mene tolihno.

- Bloo
- Globalna šefica
#13142 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vrati se...imam bombone sa kafomzforumas wrote:Da prosits i izvines mLogo ti cistis. Ja ti halalit necu. Od mene tolihno.
- beni-bu-man
#13143 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
imaju li halal certifikat ???Bloo wrote:Vrati se...imam bombone sa kafomzforumas wrote:Da prosits i izvines mLogo ti cistis. Ja ti halalit necu. Od mene tolihno.
- Bloo
- Globalna šefica
#13144 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nake turske..of skroz da imajubeni-bu-man wrote: imaju li halal certifikat ???
- beni-bu-man
#13145 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ajmo Smrle sa bismilom da navalimo na te halal turske bobeBloo wrote:Nake turske..of skroz da imajubeni-bu-man wrote: imaju li halal certifikat ???
-
zijancer
#13146 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hej vas dvoje, biste li mi mogli pomoći s jednom misterijom koja me povremeno muči?Bloo wrote:Sicilijanka je passe!broj dva wrote:Može sicilijanka, karo-kan, petrov, francusko, špansko, gučo pijano i pijanisimo samo da se mani egzotike poput holandskog...mada na kraju ja se češće nadam interesantnoj partiji nego pobjedi..i šta bi bila pobjeda protiv smrti, teško mi zamisliti na šta bi to ličilo
Pobjeda? Dunno. Nadam se samo da će sama gospodza izgledati malo rumenije manje creepy od šahovske Smrti Ingmara Bergmana
Šta su Fišer i Spaski jedan drugome govorili potezima u one zadnje dvije partije u filmu Pawn Sacrifice?
- ExNihilo
#13147 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vratite se temi.

- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#13149 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zamalo da ti bacim kletvu ...koja ukljucuje Smrcka, al kontam...whats the point.
- shmizlica
#13150 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
blooo.....počela si sama sa sobom pričat